Det är över nu.

Idag kom det svar vi befarat en längre tid,kommunen har bekräftat att vi inte kommer att få vara kvar på skolorna utan dom ska ta tillbaka allt.Det innebär att det försvinner nästan 4 heltidsjobb från oss vilket är tråkigt men det är inte mycket vi kan göra åt det.Vi får väl hoppas att vi kan få lite nya jobb här framöver också så vi inte bara tappar jobb.


Fast i 80-talet:Bonus album (del 1/2)

Efter att ha färdigställt Fast i 80-talet serien så var det framförallt två album som jag ville ha med jag fick avtså att ta med dom.Båda albumen upptäckte jag för sent och växte inte upp med musiken i fråga under 80-talet men albumen är ändå värda att ta upp här i en bonusdel.Det känndes som att ZZ TOP "Eliminator" fick vara det enda undantaget.

Nu är det hög tid att presentera den första 80-tals klassiker i min bonus serie och årtalet är 1987.



HELLOWEEN "Keeper Of The Seven Keys Part 1"

Maj 1987
släppte den tyska hårdrockgruppsgruppen sitt andra album "Keeper Of The Seven Keys Part 1" och det är även första albumet med nya sångaren Michael Kiske.Kiske fick lämna bandet efter albumet "Chameleon" (1993) och det var då nuvarande sångaren Andi Deris anslöt till gruppen.

Albumet anses av många vara det bästa albumet av Helloween och man hadde skapat musikstilen POWER METAL i och med "Keeper Of The Seven Keys".

Det var först tänkt att Keeper part 1 och part 2 skulle släppas som ett dubbel album men skivbolaget vägrade och ville istället ge ut två separata album.

Jag minns hur jag kom i kontakt med Helloween och detta underbara album,det var i en av datasalarna på Nolaskolan i början av 90-talet som det begav sig.I CD spelaren som fanns spelades "Keeper Of The Seven Keys" för fullt och jag var tvungen att fråga vad det var,sedan begav jag mig till skivaffären och köpte skivan.

Så här lät det då det begav sig 1987




Så här låter det nu från skivan"UNARMED Best Of 25th Anniversary" (2010) och det är minst sagt annorlunda tappningar av gamla Hellowen låtar.


Fast i 80-talet:10 skivor man bör ha (del 10/10)

Då var det tid att avsluta denna tillbakablick till det ljuva 80-talet med denna klassiker från 1986.




BON JOVI "Slippery When Wet"

"Slippery When Wet"
är det tredje studioalbumet av det amerikanska rockbandet och släpptes den 18 augusti 1986. Skivan innehåller klassier som"You Give Love a Bad Name,"Livin` on a Prayer"och"Wanted Dead or Alive".

Albumet var Bon Jovis stora genombrott och albumet nådde stora framgångar med en 1:a plats på albumlistorna i Australien,USA,Kanada,Norge och Finland,här i Sverige blev det som bäst en 3:e plats.

Det jag minns av denna platta är ju framförallt låtarna "You Give Love a Bad Name" och "Livin' on a Prayer" som man lyssnade på rätt mycket på.Sedan fick jag singeln "Wanted Dead Or Alive" av brosan och den spelades om och om igen.Detta är Bon Jovis bästa skiva och är Melodiös Hårdrock/Rock eller Pudelrock om man så vill.

Idag är Bon Jovi mera poprock och kommersiellt radiovänlig musik.Glansdagarna var under 80-talet och början på 90-talet och även om dom blixtrat till ibland,som 2000 med låten "It´s My Life" som jag gillar men som tyvärr blev sönderspelad i radio.Det var ett tag som man bara ville spy på låten men nu för tiden kan jag lyssna på den någon gång ibland.

Så här lät det då 1986




Och så här låter Bon Jovi idag,här med låten "We Weren't Born To Follow" från albumet "The Circle" (2009).


Mitt i allt jobb kom helgen.

Helg igen och det känns helt underbart efter en konstig och jobbig vecka med en märklig besiktning och trasig hiss , en jäkla massa grus överallt i skolan.

Även om hissen är lagad så har det inte fungerat riktigt som den ska och nästa vecka ska dom komma och kolla på den igen och se vad som måste fixas.


Tänkte jag skulle redovisa hur det gick för Lovisa och hennes lag i Skolcupen förra helgen,dom kom sist i gruppen och åkte på storstryk i slutspelsmatchen.


  17 apr 08.20  Änget  Domsjö/ Blackflames - Järved/ Skeppet 2-1
  17 apr 15.20  Änget  Järved/ Skeppet - Arnäs/ Lions 2-4
  18 apr 09.20  Änget  Järved/ Skeppet - Hållänget/ 1 0-5





matcherna spelades i 2x7,5minuter och det var 4+målvakt på planen i varje lag,det skulle vara minst två tjejer på planen hela tiden i lagen.Cupen som Lovisa och hennes klass spelade i var en mix av 0:an och 1:an.

Första matchen var rätt jämn och i matchens sista spark så sköt Järved/Skeppet i stolpen och en kvittering hadde inte varit orättvist i det läget.Den andra matchen mot Arnäs/Lions var svängig och dom tappade ledning 2-0 till 2-4 men det var en spännande och bra match,med lite flyt så hadde det blivit poäng.Sista matchen var det inget snack för där var man klart sämre och förlorade också med klara 5-0.

Alla lag kom till slutspel och där åkte man på en regäl propp mot Örnsköldsskolan,det blev förlust med 8-0 men dom var bara spelare från årskurs 1 och Järved/skeppet var mestadels från miniettan. Dom kämpade på bra i första halvleken men sedan orkade man inte och bollarna började trilla in.

Det får vara allt för denna gången,trevlig helg och kommer du ihåg denna 80-tals "dänga"?






Då var bettan besiktad.

Nu är bilen besiktad och det var då den konstigaste besiktningen jag varit med om under alla år jag haft bil.Jag hadde ju räknat med en massa fel som dom inte slog ner på men dom har ju börjat med att kolla elektoniken nu,det var där dom hittade fel.

När dom kopplade in datorn så fick dom 2st felkoder som dom slog ner på och så var det två lampor som var sönder.Det lustiga var att lamporna fungerade när jag åkte från Mekonomen där jag bytt blinkerslampor eftersom dom har fel färg som det så fint heter.

Direkt efter besiktningen åkte jag till Nordemans och där kopplade dom upp sig för att kolla felkoderna och det blev 2st. A4 sidor men alla utom en var tillfälliga fel och kunde tas bort direkt.Det som kan vara felet är antingen ingenting eller ett elektronikfel i form av något glapp,något som gör att motorn tappar effekt,sedan kan det vara batteriet och batterikablarna som kan spöka så att bilen har för låg spänning.

Felkoden var spänningsfel,nu är bilen nollställd sedan ska jag köra i 1vecka innan dom ska ta in och kolla upp bilen igen.Har man tur så går allt bra annars väntar en reparation allt från ett nytt batteri till flera flera tusen.

Medans jag har besiktat och jobbat så har ju Modo värvat igen och denna gången blev det Södertäljebacken Daniel Josefsson som ansluter.Spännade och jag hoppas att han kommer att passa bra in i laget men snart måste en tränare vara klar också eller?

Då går hissen igen.

Ja idag kom dom och lagade hissen på skolan så imorgon blir det äntligen som vanligt igen och det känns skönt.

Men man ligger ju efter en del i kvalite så man har en del att göra men det löser sig alltid,man får ta lite extra undan för undan.

Var med Molly hos vetrinären för att kolla hennes öron och 600kr för 10minuters koll och då var inte örondropparna inräknade i det hela. Det ju hutlösa priser så det gäller att vårda Molly så man slipper onödiga besök i framtiden.

Besiktiningen av bilen var inte på fredag som jag trodde utan imorgon så nu måste jag få tag i 300kr också så man kanske får ringa till mamma och höra.Det är lika bra att få skrothögen besiktad så man får kolla upp vad eländet kommer att kosta att laga.


Ingen hiss.

Då var det tisdag och hissen på skolan är fortfarande ur funktion så det blir några vändor i trapporna varje dag men man vänjer sig.Det som är tråkigt är ju att man inte kan göra jobbet till 100%,även om vi inte får vara kvar på skolan så vill man ju göra ett bra jobb.

Inget är klar ännu men det verkar inte bra och idag så fick vaktmästarna veta att det är slut och att kommunen nu tar över det igen.Tråkigt framförallt om vi skulle få behålla skolan för dom har ju blivit som arbetskamrater under tiden man varit där.

Modo har gjort ett bra och spännande nyförvärv också i Nicklas Dahlberg som gjort det bra i Skellefteå men som fått nöta bänken när Hadelöv storspelat. Hoppas att Tarkki inte sticker till NHL men frågan är vad ska Toronto men honom till när dom har två bra målvakter Jonas Gustavsson och Giguere,sedan har dom en ung talang bakom också.

Vem ska träna Modo då? blir det Challe eller inte? kommer vi att få se någon annan och vem?

Ja det finns lite svar att invänta och tränarmarknaden är ju inte den bästa nu så vi får väl se vad som händer.

ROCKWEEKEND har presenterat lite flera band i dag men det är inget man blir direkt upphettsad av,SEBASTIAN BACH är det största,han var sångare i SKID ROW en gång i tiden och den här låten lär han ju lira.

FLER KLARA BAND:
TREAT
BABYLON BOMBS
STEEL ATTACK (Original lineup)
LADY DIE (Morgana Lefay, Bloodbound)
ANGELINE


Charlie Cook

Vad har Modo värvat nu då? här är ett litet klipp med den nya backen.


Fast i 80-talet:10 skivar man bör ha (del 9/10)

Då var det dags för ytterligare en tillbakablick till 80-talet och denna klassiker.




DIRE STRAITS "Brothers In Arms"

Maj 1985
kom denna klassiker ut och innehåller låtar som "Money For Nothing","Walk Of Life och titelspåret "Brother In Arms".Bandet åkte samma år ut på en 12 månader lång världsturné som varade från den 25:e april 1985 till 26:e april 1986, och med sina 234 spelningar, är det troligtvis den längsta turné som har genomförts sett till antal spelningar under ett år.

"Brothers In Arms" var ett av dom första albumen som lanserades på det då nya formatet CD och var också det första albumet på CD som nådde 1miljon i sålda album.

På albumlistorna runt om i världen så blev det succe som heter duga där man var nr.1 på albumlistorna i UK,Sverige,Australien,Österrike,USA,Kanada,Tyskland,Norge,Italien och Schweiz.

Mitt egna minne från skivan är att jag fick den av min bror Kenneth när jag fyllde år eller om det var i julklapp jag fick den.Det var naturligtvis på LP och vad jag lyssnade på skivan om och om igen, "Walk Of Life" blev snabbt en favoritlåt. Annars kan skivan vara lite seg i vissa delar men vad gör det när det finns låtar som väger upp det lite svargare delen av skivan.

Idag finns bara fodralet kvar av och det beror på att jag efter att ha spenderat sommaren här uppe i Ö-vik och skulle åka hem igen till Enköping.Vi packade in i bilen och farsan slängde in min LP i bakrutan på sin gammla Volvo och vad hände med den skivan efter att ha legat i bakrutan 50mil när det var gassande värme? Den skivan gick aldrig att spela igen den såg ut som en puckelpist och idag kan man skratta åt det hela men det var inte lika kul då.

Så här lät det när det begav sig 1985.




Gruppen slutade 1995 och frontmannen Mark Knopfler valde sedan att göra solokarriär,så här låter han idag.Det är folkmusik inspirerat och inte så mycket rock,låten är "Border Reiver" från nya albumet "Get Lucky" (2009).



Vilket slut på veckan.

Då var det helg igen då och veckan har flygit förbi som vanligt och vädret har varit underbart också,allt har gått bra på skolan förutom att Hissen gick sönder vid lunch i går.Det har inte gått att städa vettigt och lagom när man skulle hem fick man veta att det kommer att vara ur funktion även måndag och tisdag.Nu är det upp till skolan hur vi ska lösa det och om dom vill betala extra eller inte men nog om det det är ju helg trots allt.

Modo har varit i farten i veckna och gjort klart med några intressanta namn Robert Rosén från Växsjö,Jacob Blomqvist  från Bofors ,Anton Hedman från Växsjö och den finska målvakten Toumas Tarkki.

Här har vi en svettig räddning av Tarkki.





Det känns spännande men nu behövs det spetskompetens också som kan vara med att leda laget med Susse,Skröder,Timmander och Svartvadet. Det känns som vi nu har en bra målvakt och förhoppningsvis så stannar Svedberg som backup till Tarkki,Malek får Modo hitta en lösning för.Det känns dumt att ha Malek som backup,det är för dyrt i längden.

En intressant mix verkar det kunna bli av ungt och rutinerat och stannar Zuccarello och Foppa lirar så kan det bli riktigt bra.Men det är ett tag kvar till det är dags så vi får se hur laget tar form här framöver.Det är det här Modo har behövt länge men frågan är hur mycket Foppa betyder när dom vann dragkampen om alla spelarna?

I helgen har lovisa skolcupen med sin klass på Ängetskolan och det är till att gå upp tidigt.


  17 apr 08.20  Änget  Domsjö/ Blackflames - Järved/ Skeppet -
  17 apr 15.20  Änget  Järved/ Skeppet - Arnäs/ Lions -
  18 apr 09.20  Änget  Järved/ Skeppet - Hållänget/ 1 -

I kväll blir det bara att ta det,lugnt är helt slut efter avslutningen på veckan och ska man upp tidigt i morgon så känns det som det inte blir mera än att slappa i tv soffan eller vid datorn.

Vi avslutar väl med en låt när det är fredag och allt,här är ROCKWEEKEND aktuella Annihilator.



Ny målvaktsstil!

Kolla in detta sköna klipp från en innebandy cup på Åland.

Då var säsongen över för ESK HOCKEY

   

          TINGSRYD      3-1         ESK HOCKEY




Trots att ESK saknade duktiga målvakten Ola Nilsson+Olof Hansén, Andreas Lindquist och Jocke Vikström p.g.a skador, sjukdom kunde man skaka Tingsryd riktigt ordentligt i en fullsatt Dackehall (3.128 åskådare),ledning efter första 1-0 och det var inte helt oförtjänt.

I andra kom Tingsryd tillbaka något och kunde kvittera till 1-1, med någon minut kvar av andra fick ESK möjlighet i PP och Micke Alba hade ett gyllene läge att sätta pucken i tom kasse men styrningen gick tätt utanför, när Matte Strandin spelade upp en pass till en av våra backar som tyvärr hade åkt och bytt fick Tingsryd en gratis bjudning att sätta 2-1 i boxplay.

Det var mycket surt då endast seskunder var kvar av andra, 2-1 till ESK och det hade blivit riktig match i tredje. ESK krigade tappert för att nå en kvittering men hemmalaget kunnde avgöra i tom kasse.


          

 ESK HOCKEY       2-3     IK OSKARSHAMN (1-0, 0-0, 1-3)


Enköping hade chanser och borde vunnit  i matchen hemma i Bahcohallen mot Oskarshamn. I sista perioden var man dock för generösa, något seriesegrarna inte var sena att utnyttja.

- Det är misstagen i tredje perioden som tyvärr avgör. Den här matchen skulle vi bara vinna då vi länge var mer motiverade än Oskarshamn, sa Fredrik Lindberg, assisterande tränare i ESK.


- Tycker vi verkligen visat att laget håller på den här nivån då vi pressat alla lagen och tagit poäng mot samtliga utom just Tingsryd och Oskarshamn. Vi har dock förlorat flera jämna matcher där de enskilda misstagen på isen straffat oss hårt, helt klart. Det gäller därför att ta lärdom lära av erfarenheterna och ta nya tag, avslutade Fredrik Lindberg som inte utesluter en fortsättning för egen del nästa säsong.

ESK hoppas att kunna behålla minst 15 spelare från den nuvarande truppen och på frågan om man ska värva någon etablerad spelare

- Nej, vi har sökt och söker spelare som just lämnat juniorspel på hög nivå. Exempel på såna nyförvärv är Mikael Alba, Rickard Eriksson och så västeråsarna Jonas Pontusson och Eddie Davidsson. Alla de här killarna fortsätter utvecklas och kan fortfarande bli elitspelare, avslutar Håkan Karlsson.

Avslutningsvis så kan man vara mycket nöjd med vad ESK HOCKEY har presterad under säsongen 09/10 och hoppas att laget även kan vara slagkraftigt inför säsongen 10/11.

Måndag igen.

Då var det måndag igen och Rockweekend presenterade bandet som dom lovade och det blev som tur är inte Black Label Society utan Kamelot.




Inget höjdar band men det får väl gå hadde varit grymt med OZZY men man vet ju inte han är ju krokarna så vem vet var RW hittar på.

Annars har det ju varit en kanondag idag och det var riktigt skönt undra bara om det kommer ett bakslag innan det blir vår på allvar.

Då var även denna helgen över.

Ja då var ännu en helg över och vilket härligt väder det har varit och SMHI som lovade regn. Idag var vi hos morsan och det fick bli grillpremiär och det var riktigt gott,det blev grillad karre och fläskfile med pommes bea och sallad.



Man börjar tröttna på slagfältet som råder här på gatan när det ska dras fjärrvärme och vägen är inte bra.Solen i helgen gör att det har torkat upp och blivit betydligt bättre på vägen,mindre lera så man kan gå med Molly utan att hon har hela magen med lera.


Så här såg det ut i fredags när det regnade som värst.

Hoppas att dom blir klara någon gång för när man kommer hem från jobbet så finns det tre olika vägar man kan.Det är rena lotteriet vilken väg som det inte står en grävmaskin,lastbil eller något annat fordon mitt i gatan så man måste vända. Nu börjar dom bli klara med grävningen så nu ska det dras rör från oss och vidare upp på gatan och förhoppningsvis börjar dom att fylla igen och återställa under veckan.

AIK gick upp i Elitserien och frågan är ska man skratta eller gråta? Kan vara kul med något nytt men jag hadde nog föredragit Leksand framför AIK fast roligast hadde det varit med Almtuna. Modo som har så svårt att vinna i Stockholm får nu dubbelt upp och dessutom SSK som man brukar ha svårt för också.

Oskarshamn och Tingsryd till Hockeyallsvenskan och Sundsvall åkte ur så nu är det bara ett Norrlänskt lag kvar som dessutom har taskig ekonomi.Frågan är hur länge Björklöven kan kravla sig kvar och om Sundsvall eller något annat lag kan ta sig upp.

Nu är det slut på friden på skolan också när eleverna kommer tillbaka men det har varit lugnt och skönt under lovet och man har kunnat fixa lite extra i klassrum.

Rockweekend ska presentera ett band i morgon måndag och allt lutar mot att det är Zack Wyld och hans Black Label Society men vi får se vad det kan vara.

Det var allt för denna gången.



IBK FOS säsongen 09/10.

Onsdag 31/3 avslutade IBK FOS säsongen med en sista träning där jag och 5 tappra utespelare kom.Det blev inte mycket till värdig avslutning men vi körde på trots allt.

Vi börjar väl med att kolla tabellen.


1.BK 96                         27p  63-35  +28
2.ÖSA IBK                   26p. 63-42  +21
3.TIO TIGRAR             22p. 73-55  +18
4.IBK PRÄSTTJÄRN   12p  50-61   -11
5.ÖIB                             11p  43-58   -15
6.IBK FOS                     9p.  42-51   -9
7.EAGLES FC                  8p  40-72   -32



Det var mycket upp och ner under säsongen och kollar man på gjorda mål ja då är IBK FOS 6:a men kollar man på insläppta ja då är vi 3:a.Ska jag se till min egna säsong så är jag trots allt nöjd och den enda plumpen i protokollet var sista matchen jag stog mot ÖIB.

En av dom bästa matcherna var  mot ÖSA som vi förlorade med 9-2.Vi var med efter 2 perioder trots att vi var utspelade och ÖSA hadde bara 3-1 inför sista sedan. I sista perioden kom kollapsen och vi fick stryck med 6-1,noll försvarspel kan jag säga och mycket öppna lägen för ÖSA.

En annan rolig match var min andra match då vi slog ÖIB med 5-2 med bara 7man och man fick göra några bra räddningar som betydde oerhört mycket inför framtiden.

Målvakter

#1   Roger Eriksson    6matcher 28insläppta 4,66 mål/match
#31 Andreas Ulander 6matcher 23insläppta 3,83 mål/match

IBK FOS släppte in 4,25 mål i snitt/match men vad hjälper det när vi bara snittade 3,5mål/match framåt.


 Här har vi top 3 i poängligan 


                                     M  Mål Ass  totalt
 #3  Per Häggström       10    8   4      12
#88 Christoffer Nordin    11    6   3        9
#10 Marcus Sjöberg         4     6   2        8


Det säger väl lite om offensiven denna säsongen när en med endast 4 matcher av 12 blir 3:a i interna poängligan

Utvisningsligan

#16 Andreas Byström   18minuter
#88 Christoffer Nordin  14minuter
#59 Anders Hellström    8minuter

"Bysse"
får den mindre smikrande utmärkelsen årets buse i IBK FOS.


Jag tänkte avsluta med en intervju med lagledningen som här på bloggen representeras av Johan Nordin.



IBK Fos kom näst sist i serien,det kan vi väl inte vara nöjda med?

 
-Nej, det ska vi verkligen inte vara. Vi är betydligt bättre än så. Tyvärr hade vi alldeles för olika lag från match till match och jag tror det hade betydelse. En del som gick skadade och en del som helt enkelt inte kunde vara med bidrog stort den här säsongen. Dessutom mötte vi betydligt tuffare motstånd i år jämfört med tidigare.

Vad tycker du inte fungerade i spelet ?


-Vi var varit alldeles för ojämna först och främst. Men största anledningen till att vi förlorat är att vi varit dåliga på att sätta chanserna. Det har varit en del matcher då vi känt att vi haft övertaget men inte lyckats döda matcherna. Vi behöver jobba mer med spelvändningar, där är vi ofta alldeles för sega.



Vad är du nöjd med i spelet?

-Försvarsspelet har i långa stunder fungerat mycket bra tillsammans med målvaktsspelet. Ofta har vi dock inte orkat hålla emot och släppt in en massa mål på slutet. Det sitter ihop med att vi inte vänt spelet tillräckligt snabbt när vi väl fått bollen och kunnat ha lite ledning att spela på utifrån det. Bra bakåt men uddlöst framåt i många stunder.



Vem har överraskat i FOS,är det någon som höjt sig och varit jämnare eller så?


-Kul att se Roger Eriksson, en av våra målvakter bli bättre och bättre under säsongen. Var riktigt rostig i början men visade sig vara en ypperlig "matchmålvakt". För att nämna flera måste jag säga att Jimmy Häggström höjde sig flera nivåer från början till slutet på säsongen. Fick också belöningen i en del mål. Förutom detta var det svårt för andra att verkligen höja sig då de flesta spelade......endast ett fåtal matcher.



Någon spelare som du förväntat dig mera av?

-Ja, mig själv. 2½ match blev det innan man fick kliva av skadad. Kände mig bra förberedd innan säsongen och trodde på en bra säsong men det sket sig. Får försöka bli mer otränad kanske man får spela en hel säsong i alla fall.Tittar man på andras prestationer så tycker jag alla har haft sina höga punkter och låga. Det var svårt för FOS att hålla sig jämna i år.




Vad har du att säga om lagets poängkung Per Häggström som gjorde 12 poäng på 10 matcher (8mål,4ass.)?

-"Pärta" gör alltid en bra insats.Svår och lurig att möta.Har största styrkan i spelsinnet och lyckas för det mesta stå på rätt plats.Kanon att ha i laget.



Vad säger du om seriesegrarna BK96?

-BK96 var bra. Mycket gamla innebandyspelare vilket nog för klarar deras topp placering väl. Tyckte vi var med bra mot dom i båda matcherna och i andra mötet borde vi nästan vunnit. Hade vi bara satt våra chanser, vilket i många fall var riktigt vassa så hade vi...förstås...vunnit.
 




 


Nu är det tid för lite Molly nytt.

Det var ett tag sedan man skrev om hunden och hon är nu 8månader och hon gillar och bita i saker och framförallt har hon varit på tapeterna i hallen annars har hon en förkärlek till att tugga söder husses strumpor men även kalsonger och trosor går bra.

I går åt hon ett Alkaliskt batteri,hon spottade ut men man visste ju inte hur mycket hon satt i sig av det så man fick lov att kontakta veterinär och rådet var att skölja munnen och ge lite mjölk.Molly spydde som en gris och det tog på krafterna men nu är hon pigg och glad igen och det känns skönt att det inte blev värre.



Så här såg hon ut när vi fick henne.


Här har vi henne i dag och visst har hon blivit lite större.

Molly älskar snö.

Pinnar är roligt.


Förlust och seger.


       

OLOFSTRÖM    3-1        ESK HOCKEY (0-1, 0-0, 3-0)


Enköping hade länge greppet men tappade och föll till slut borta mot Olofström i allsvenska kvalserien. Sista perioden blev helt avgörande när hemmalaget vände och vann med 3-1.

- Känns tungt när vi så pass långt in i matchen ändå har allt i egna händer. Men vi kunde inte knyta till säcken och får skylla oss själva, säger tränaren Fredrik Lindberg.


      

ESK HOCKEY      4-1       NYBRO (0-0, 3-1, 1-0)

ESK gjorde ett målryck i andra perioden och kunde sedan tämligen enkelt hålla undan i matchens slutskede.

- Nu kunde vi för en gångs skull spela på en klar ledning och höll ihop laget bra i boxplay. Det kändes lugnt i sista perioden, sade Niclas Levein som gjorde 3-0 målet.

Fast i 80-talet:10 skivor man bör ha (del 8/10)

Då var vi framme vid del 8 och denna gången var det dags för en veteran i sammanhanget nämligen Ronnie James Dio (67år har gubben hunnit fylla) och denna klassiker från 1983.




File:DioHolyDiver.jpg

DIO "Holy Diver"

25 maj 1983
släppte DIO sin debutplatta "Holy Diver" som snabbt blev hyllad av kritiker som det bästa som Ronnie James Dio gjort och numera är det en klassiker i hårdrockshistorian.Innan Ronnie bildade DIO så var han med i grupperna Elf,Rainbow och Black Sabbath och nu är han med i gruppen Heaven&Hell (som är Black Sabbath men dom får inte heta så för OZZY).

"Holy Diver"
nådde som bäst nr.52 på Billboard 200 och på UK Albums Chart nr.13 och skivan rankas som nr.183 Best Albums Of The 80´s.

Mitt egna minne av DIO är titelspåret "Holy Diver" som man lyssnade på en hel del på ett av brorsans blandband och det blev en del spolande för att få höra låten igen. Man lyssnade även på borsans LP Hardrock ´83 där DIO var med med "Don´t Talk To Stragers" så den lyssnade man ganska mycket på också.


Här har vi skivan.

Brosan lämnade kvar skivan när han flyttade så jag tog narturligtvis hand om den och den finns kvar även om fodralet är slitet.

Då var det som vanlig dags för nu och då,så här lät det 1983.




Här är Ronnie James Dio med Heaven And Hell och låten "Follow The Tears" från deras senaste skiva "The Devil You Know"



ESK fick äntligen med sig poäng.

   

    ESK HOCKEY      5-4    SUNDSVALL HOCKEY efter straffar  (0-0,2-2,1-1,0-0)



Enköping fick, mycket rättvist, med sig två poäng i hemmamatchen mot Sundsvall. Det hela avgjordes i straffläggning där Andreaz Persson fastställde slutresultatet.

-Skönt att vi fick extrapoängen och vi var helt klart värda den. Det var verkligen på tiden att vi hade marginalerna med oss i en jämn match. Så har det verkligen inte varit tidigare, sa segerskytten.

ESK hade Sundsvall i brygga halvvägs in i matchen i kraft av 2-0-ledning efter mål av Eddie Davidsson och Ville Jo Linder.

- Men sedan blev vi stirriga och tappade ledningen. Vi krigade oss dock tillbaka och visade på nytt vilket härligt go det är i det här laget, sa Persson.

ESK släppte in Sundsvall i matchen och 2-0 blev 2-2 och mitt i tredje perioden klev tyvärr domaren Mikael Andersson in i handlingen på allvar. Två, minst sagt, tvivelaktiga utvisningar på hemmalaget gav gästerna spel fem mot tre och när Joakim Mattsson krutade in 2-3 efter 12.08 var ESK illa ute. Laget reste sig dock på nio och fick chansen då Sundsvall drog på sig en tvåminutare dryga minuten före full tid. Ut med målvakten Ola Nilsson och i spel sex mot fyra kom den rättmätiga kvitteringen genom Persson med 23 sekunder kvar att spela.




Lite humor.


Film.


Först ut är





Martin Beck och hans kollegor kopplas efter fyndet av ett bränt kvinnolik in i jakten på en grupp fridfulla miljökämpar som i stället visar sig vara präglade att idka terrorism över gränser. Utredningen försvåras av att Gunvald Larsson i sin tur misstänks av SÄPO för att vara inblandad i mordet, då han är bekant med den kvinna som misstänks ha blivit mördad. Gunvald tvingas hålla sig undan, samtidigt som han jagar de riktiga mördarna, vars nya mål är en attack som kan innebära en katastrof med ödesdigra konsekvenser.

Jag känner bara Varför? det känns tråkigt och man kan ju undra om det inte får vara nog med BECK nu för det känns bara som det bara maler på i samma gamla tråkiga spår.

BETYG: MR,M

Film nr.2

File:The Taking of Pelham 123.jpg


Ett gäng tungt beväpnade män kapar ett tunnelbanetåg och kräver 10 miljoner dollar inom en timme, sedan börjar de avrätta gisslan. Walter Garber (Denzel Washington) är tunnebanetrafikledare och den som tar emot första samtalet från banditernas ledare "Ryder"(Travolta). Garber blir Ryders favorit och han vägrar tala med någon annan.

Jag hadde stora förväntningar på filmen men blev besviken för den är OK men inte mer.

BETYG: MR,MR

Film nr.3





File:Ugly truth.jpg






Upplägget är klassiskt nog för en romantisk komedi. Abby (Katherine Heigl) är en framgångsrik tv-producent med total koll på läget på jobbet, men när det kommer till kärlekslivet är hon som tappad bakom en vagn. Vid första dejten vi får följa med på har hon skrivit ut killens dejtingsajtsprofil och påpekar när han beställer whiskey att han faktiskt skrivit att han gillar rödvin, något som finns med på hennes checklista över egenskaper en framtida pojkvän ska ha. 

Allt ställs dock på ända när Abbys tv-kanal tar in Mike (Gerard Butler), som står för allt som är krasst och sexistiskt i sin show "The Ugly Truth" där han pratar om att män aldrig kommer vara intresserade av något annat än att få ligga.

Abby är långt ifrån glad över att behöva jobba med honom, men när Mike ser hennes tafatta försök att få sin ursnygge granne, Colin på fall och ger henne ett par tips som faktiskt fungerar måste hon ändra sin syn på både honom och män i allmänhet.

Den börjar lite småseg men tar sig allt eftersom.

BETYG: MR,MR,MR

 


En ny jättematch och en klar förlust

         

IK OSKARSHAMN    6-5      ESK HOCKEY (1-1, 4-2, 1-2)

Skottstatestik: 44-15

Efter en otrolig upphämtning från 2-5 till 5-5 mot Oskarshamn borta blev det ytterligare en "hedersam förlust" med 6-5. Vi känner lite frustration över att vi inte får med oss några poäng i denna match,där domaren var med och spelade en avgörande roll tyvärr. 

           


       NYBRO          5-1      ESK HOCKEY

Nybro kunnde ta en komfortabel seger mot ett trött och segt ESK HOCKEY och Nybro tog chansen att haka på toplagen i serien,man är nu 4 poäng bakom tvåan Sundsvall Hockey.

- Om jag ska summera den här matchen med ett ord så är det gediget. Väldigt gedigen insats rakt igenom, Torgny Bendelin tränare.

- Det var uddlöst. Vi brukar vara ett snabbt spelande lag, men idag hade vi helt slut på bensin. Vi orkade inte ens checka, summerar Enköpings tränare Philip åkerlund matchen

Oskarshamn 5 11
Sundsvall 5 10
Tingsryd 5 9
Nybro 5 6
Olofström 5 6
Enköping 5 3



I kväll väntar match mot Sundsvall Hockey hemma i Bahcohallen och man kan ju hoppas att ESK lyckats ladda om batterierna igen.

Nu har fjäsket börjat!

Då var det Påsk och långhelg och visst är det riktigt skönt speciellt som denna veckan varit. Eleverna på skolan har vekligen släppt loss och förutom hål i väggen och nedskräpning så har en av niorna dyngat ner så att dom själva fick städa upp i klassrummet. Det har spelats fotboll inne och igår fick en kille en "rolig" snilleblixt att man kanske skulle släppa en 1 liters pucko i trapphuset från översta våningen men han tyckte inte det var lika roligt att städa upp efter sig.

Regeringen har börjat att fjäska för dom unga nu med mera pengar för jobb och utbildning men jag hoppas att inte alla unga går på skiten.Vi föräldrar ska ju få hela 50kr mera/månad i flerbarnstillägg,hela 50kr mera!

Om man inte är familjen annorlunda så får man ju 4 Carlsberg på bolaget och det är ju gott men annars känns det fjuttigt måste jag säga och snart ska dom väl försöka fjäska för alla pensionärer också.Nu börjar man bli rädda för att man måste flytta från Rosenbad efter valet i höst och då gäller det att fjäska för alla väljargrupper
och inte bara Nyrika,rika och snuskigt rika.

På lördag är det påskmidag hos mamma i Bj....ett samhälle en bit utanför stan,annars är det ingenting speciellt planerat för helgen.Det kan ju vara skönt att bara ta det lungt också och bara njuta av att det är långhelg och är det fint så kanske man tar lite ved och åker och grillar lite korv med familjen.


RSS 2.0