ZZ TOP kommer till Sverige i sommar.

ZZ Top Tickets

ZZ Top

Onsdag den 3. Juni 2009

Löfbergs Lila Arena

Dörrarna öppnas: meddelas

Start: 19:30

Norra Infarten 78

651 08 Karlstad


Senast ZZ Top var i Sverige var 2004 då de spelade på två festivaler i både norra och södra Sverige. Året dessförinnan gjorde bandet en hyllad spelning på Hovet. Sedan dess har vår skägg- och rocklängtan växt starkare för varje år och det är nu inte mer än rätt att Sverige får se dessa underbara herrar igen.

ZZ Top bildades i Houston, Texas 1969, inspirerade av blues och boogie woogie-influenser. Medlemmar är, och har alltid varit, Billy F. Gibbons på gitarr, Dusty Hill på elbas, och Frank Beard på trummor. Gruppen började som ett traditionellt blues- och boogierockband men på 80-talet började de använda sig mer av syntar och musiken blev både poppigare och mer kommersiellt gångbar än tidigare. På senare år har de återvänt till sina rötter.

ZZ Top var tidiga med att utnyttja musikvideor och nådde en bred publik med videotrilogin "Legs", "Gimme All Your Lovin'" och "Sharp Dressed Man" från albumet "Eliminator" (1983), som slog an en mer trallvänlig ton än deras tidigare produktioner. Plattan fick sitt namn och omslag från bilen Eliminator, en Hot Rod som ZZ Top låtit Boyd Coddington bygga utifrån en Ford av årsmodell 1933. Temat för de tre videorna var Eliminator-bilen och tuffa tjejer som hjälpte tafatta killar. Dessa nominerades i ett flertal kategorier i MTV Video Music Awards år 1984. "Legs" vann t ex priset för bästa gruppvideo och "Sharp Dressed Man" vann priset för bästa regi.

Till "Afterburner" (1985) utnyttjade man i ännu större grad syntar för att skapa ljudet, en teknik som man därefter började gå ifrån. Även "Afterburner" begåvades med några intressanta videor, framför allt till "Rough Boy" som nominerades i sex kategorier till MTV Video Music Awards år 1986 och där vann priset för bästa art direction. Även "Sleeping Bag" nominerades i två kategorier. I båda nämnda videor ingår bilen Eliminator; i "Sleeping Bag" förstörs den av stora traktorer för att sedan återuppstå som rymdfärja, vars färd man senare får följa i "Rough Boy". Eliminator sågs för sista gången i "Rough Boy", men ZZ Tops intresse för bilar bestod. I slutet av 1980-talet lät de samme Boyd Coddington bygga CadZZilla baserat på en Cadillac från 1949. Denna kan ses i videon till "My Head's in Mississippi" från albumet Recycler.

ZZ Top släppte senast en studioskiva 2003 och fortsätter med att turnera jorden runt. Den 15 mars 2004 blev de välförtjänt invalda i Rock and Roll Hall of Fame med sina 14 studioalbum och 6 samlingsskivor i ryggen.


Svag avslutning av ESK HOCKEY

DÅLIG AVSLUTNING MOT WINGS

Först blev det förlust mot Vilda Väsby med 5-3 och med många ordinarie spelare borta blev det en avslagen sista match i Allettan mot Wings Arlanda.
Förlust med 2-7,det är bara att glömma och nu är det full focus på
kvalmatchen mot Örebro i Bahcohallen lördagen den 7mars och det är lutar åt lapp på luckan.


Så här slutar tabellen 

ALLETTAN MELLAN

LagMVOFP
Valbo14932 31
ESK14824 27
Nyköping14716 23
Visby/Roma14725 23
Arboga14527 19
Surahammar14617 19
Väsby14  4    2    8 15 
Wings Arlanda14  3110 11

Äntligen fredag

Ja då var det fredag igen och helg med lite vila och man kan säga att det är lugnet innan stormen men som tur är så får man vara ledig på måndag men då måste man sitta och köra bil i 34mil.

I morgon jobbar frugan sedan ska hon ut med jobbet , det blir Camilla och några till och dom skulle visst på Olles och svira lite. Själv blir man hemma med Lovisa och Moa men min kära mor kommer och gör oss sällskap på kvällen och vi kanske tittar på MODO - SSK om vi orkar bry oss.  Vill man inte se matchen så kan det bli lite GUITAR HERO 4 -World Tour som jag köpte idag.

Då var vi mitt i veckan.

Ja onsdag kväll och dags att blogga lite,Gusse och jag satt i tisdags i förhandling med våra bödlar oj jag menar arbetsledare och vi har lyckats att bli av med THORDAB på fredagar, Vi får förhoppningsvis lite lungnare men inte mycket vi kommer ändå ha företagets jobbigaste schema men som tur är har vi varandra och hårdrocken.

Det som är till våran fördel är att vi slipper att göra byggstädningar och sånt men det lär ju inte bli så mycket golvvård och fönsterputs för mig men vad kan man begära efter 7år på företaget? det är bara att bita i det sura äpplet och se glad ut.

Så nu ska ska Victoria och Daniel gifta sig och det ska vi skattebetalare betala för fast Regeringen gör det sämmre för sjuka och arbetslösa. Fy fan säger jag  det borde dom få betala för själva precis som vi andra dödliga och som inte det vore nog så ska det vara stora rubriker i tidningarna och i tv. Varför? vem orkar bry sig om spektaklet inte jag iallafall.

2 dagar till sedan är det  Helg och lite vila innan Gusse och Rogga startar jakten på utbrändhet med sitt lätta schema, idag på morgonmötet togs det upp om Interntid och vad det betyder. Det finns nämligen inte utan får vi dötid över ska vi skiva upp vad vi gör men vi ska försöka att inte utnyttja det i onödan. Vad gör man då när Mandus tvättade sin egen bil i över 2 timmar när det var lite jobb? Kanske Interntid vem vet.

Det var allt för mig för den här gången och imorgon hoppas vi på MODO seger i Fiskebyn Göteborg och spelar dom som mot Luleå hemma så kan det gå vägen,HEJA MODO!

HOCKEY NIGHT.


Ja matchen var väl ingenting och se direkt det blev ju som vanligt med MODO inget hjärta och  inget kämpa men man kan inte lasta Svedberg för målen,det var vi alla eniga om.

Sedan blev det till att spela Wii och vi började med Guitar Hero och det var första gången jag provade men fan vad kul det var,jag förlorade jämn duell mot Danne och Martin medans Björn vann tämligen enkelt men han har ju spelat rätt mycket också. Sedan blev det Tennis för Martin och Björn där det bjöds på många fina bollar.

Sedan blev det Bowling och första gången kom man 2:a bara 1poäng efter vinnande Björn ,JÄVLA SKIT!




Vi spelade en gång till och vad händer? jo det  otroliga att Björn lyckas vinna igen med bara 1poäng denna gång före Martin som surt kan konstatera läget.


Men kolla hur jämt det var bara 9poäng mellan segrande Björn till Danne på sista.


Image 10


Sedan blev det NES klassikern Mike Tyson´s Punch-Out innan kvällen var över och man fick nykter och glad fick åka hem, nästa gång blir det Fotbollskväll och den viktiga WM-kvalmatchen mot Portugal.


Den dynamiska duon.

Då var det fredag igen.

Äntligen är det helg och lite ledighet och hur kan man summera veckan? Jo två skitmatcher av MODO utan vilja och hjärta men nog om det.

Veckan inleddes med att Sanera en lägenhet i centrala stan och som man fick fortsätta med tisdag,onsdag och även på torsdagen,en man hadde halkat inne på toan och slagit sig och han dog senare på sjukhuset  av skadorna enligt vad jag fått höra. Sedan var inte lägenheten ordentligt städad  på 2år.

Frugan jobbar på på Vilda Vovvar och stortrivs och det är ju roligt att det fungerar men något som är mindre kul är Charlie som vi förmodligen måste omplacera eftersom Maria inte klarar av honom och så har han för mycket jakt i sig så han kräver för mycket tid mot en normal golden/labbe. Sedan är det ju roligare om man kan turas om att gå ut med hunden men med Charlie så blir det bara jag och det är jobbigt i längden.

Sedan har vi nya scheman pågång på jobbet och det ser inte kul ut det blir en bra vecka till innan helvetet bryter lös,fredagarna såg riktigt roliga ut men Gullängets Mekaniska,Thordab och Själevads skolan.
Både Gusse och jag kommer vara helt slut varje fredag och hur länge håller det innan någon av oss går in i väggen?
Sedan såg det ut som vi skulle få Gidmarks Grus på torsdagar också  vilket är ytterligare ett skitställe men det kan ju ändras om inte annat får man ta ett snack med Nettan.

Det är inget att se fram emot men något som man kan se fram emot är morgondagens Hockey Night där Martin,Danne,Björn och jag ska se matchen på stor stor stor bild nämligen på projektor. 
Innan det bär av för att se på Hockey så ska vi gratta Moa som fyller 3år så då blir det tårta och saft och kaffe för de stora,på söndag ska Frugan jobba så då ska vi om vädret tillåter åka lite grillor eller rättaresagt så ska Lovisa åka och Moa och jag titta på.

ÖDESMATCH FÖR VÅRAT KÄRA MODO.


 



                                                                                     

Ja då var det den matchdag igen och det är en riktig ÖDESMATCH får vårat kära MODO  borta mot Rögle,en buss med med 47st. tappra Modofans rullade ner i går för att ge Modo sitt stöd både ikväll och mot Färjestad på lördag och de kan dom verkligen behöva.


Matchen i tisdags var ju katastrof vi var bättre än HV71 men vad håller då våra målvaktern på med? framförallt Zacke 3 riktiga tavlor från hans sida + en utvisning för Puck Out när han skulle visa hur fantastisk han är med klubban. Gluggen var ju inte mycket bättre och när resten av klacken skanderade -VI VILL SE MODO HOCKEY! så skek jag Roger,Stig och Andreas -VI VILL SE NIKLAS SVEDBERG! och det hördes ganska bra.

Det känns bra att väckarklockan har ringt hos Ecke och som andra och det ska bli kul att följa Svedberg i kväll,hoppas att laget ställer upp på han och krigar och kämpar så vi får 3 poäng med oss och därmed sågar av Rögle och slipper spel i Kvalserien. HEJA MODO!


Seger efter straffar

Ja ESK hockey lyckades med det som inte MODO klarar nämligen att vinna,hemma i Bahcohallen slog man Valbo i seriefinalen med 6-5 efter straffar.

En seger och en förlust

 

Seger mot Phoenix 3-1 här om dagen och inatt blev det förlust mot San Jose Sharks med 4-2.

Då var det måndag igen

Jaha då var helgen slut och måndagen är här som en fet skäftsmäll,vad har då denna veckan att bjuda på då?
Jo en mycket viktig match mot HV71 imorgon kväll och frugan ska prova på att jobba på Vilda Vovvar för att få komma ut  på lite arbetsträning och på lördag fyller Moa 3år och senare på lördag är det Hockey Night hemma hos Martin då vi ska följa  FBK - MODO.


JAG HATAR MÅNDAGAR!
Lik katten gustav

Seger efter straffar



Edmonton Oilers lyckades vinna mot Los Angeles Kings med 3-2 på bortaplan efter straffar och det var kanske inte helt rättvist eftersom Kings vann skotten med 42-21,Oilers är nu på en slutspelsplats efter 55omgångar.
Den interna poängligan

2008-2009 Regular Season
SKATERS:GP G A +/- Pts
A. Hemsky 451731348
S. Horcoff 531224936
S. Souray 541420-534
L. Visnovsky 50823631
T. Gilbert 55327530
A. Cogliano 551316-529
D. Penner 531414228
D. Grebeshkov 51421725
E. Cole 551210-322
E. Moreau 54129-221
 
Tabeller
Eastern Conference
# GPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
1BOSTON*573910 88619213019-4-420-6-45-2-3
2NEW JERSEY*563617 37517313618-10-118-7-28-2-0
3WASHINGTON*563516 57518716122-4-113-12-46-2-2
4PHILADELPHIA542916 96717415916-7-313-9-66-4-0
5MONTREAL563020 66617016817-6-413-14-23-7-0
6NY RANGERS563020 66614115517-8-313-12-33-5-2
7FLORIDA552819 86415815115-6-513-13-37-3-0
8BUFFALO562921 66416815616-10-213-11-45-4-1
9CAROLINA562724 55914316614-12-113-12-46-4-0
10PITTSBURGH572725 55917117515-12-212-13-34-5-1
11TORONTO562125 105217120610-10-611-15-44-3-3
12OTTAWA542125 85013515512-9-59-16-35-4-1
13TAMPA BAY561926 114914217610-11-79-15-44-5-1
14ATLANTA561932 5431571949-17-210-15-33-7-0
15NY ISLANDERS551633 63813418710-12-46-21-24-4-2

Western Conference
# GPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
1SAN JOSE*53377 98318312923-2-314-5-65-1-4
2DETROIT*563712 78121016220-4-217-8-56-3-1
3CALGARY*563318 57117816520-7-313-11-25-4-1
4CHICAGO543115 87018113715-4-516-11-36-4-0
5DALLAS552721 76116617216-7-411-14-37-3-0
6COLUMBUS562823 56115315518-9-110-14-46-3-1
7ANAHEIM572824 56115915815-11-313-13-25-5-0
8EDMONTON552823 46015617013-11-315-12-15-4-1
9VANCOUVER552621 86016516113-11-413-10-44-3-3
10MINNESOTA552824 35914212917-11-311-13-05-5-0
11NASHVILLE562726 35713815816-10-111-16-27-3-0
12LOS ANGELES542422 85614015013-12-711-10-17-2-1
13PHOENIX572527 55514517516-11-29-16-32-8-0
14ST LOUIS552325 75315817114-11-49-14-35-2-3
15COLORADO562530 15115017316-14-09-16-12-8-0


Ännu en seger för ESK HOCKEY

Ja det blev seger borta mot Arboga med 3-2 vilket betyder att ESK nu är ny serieledare.

 
LagMVOFP
ESK11 8 1 2 25
Valbo10 7 2 1 24
Visby/Roma12 7 1 4 22
Arboga12 4 2 6 16
Surahammar10 5 1 4 16
Nyköping10 5 0 5 15
Väsby11 2 2 7   9
Wings Arlanda10 0 1 9   2

Nästa match är hemma i BAHCOHALLEN den 18 februari då Valbo gästar.


Finbesök på Själevads Högstadie idag.

Före ÖA,AB och Expressen kan jag nu avslöja att i dag var det invigning av Cafeterian på Högstadiet och mitt bland lärare och elever kunnde man se tre MODO profiler som alla ska har gått i skolan i Själevad enligt rektorn. MODO spelarna skrev sina autografer på modomärket som så fint sitter på väggen.



Nu undrar ni nog vilka spelare det var Eller? Då ska jag avslöja vilka det var och först ut......... våran duktiga förstakeeper 30#Zajkowski sedan hadde vi han som var lysande i FBK 18#Per Hållberg och slutligen sist men inte minst allas våran 35#Pierre Hedin,dom ska även ha stannat kvar och fått kaffe och tårta innan dom fick bege sig hem igen.



Här har vi en bild till tagen efter invigningen när alla flytt fältet.


MUSIK:MAGNUM "Into The Valley Of The Moon King"

Underbara nyheter för ett MAGNUM fan en ny platta pågång men jag tänker skruva ner förväntningaran en aning för senaste plattan "Princess Alice And The Broken Arrow" är den bästa sedan mästerverket från 1988"Wings Of Heaven". Sedan vore det kul om det blev en spelning i Sverige på turnen eftersom dom inte kom hit under Alice turnen. 




                                                                         

               Senaste plattan är värd att köpa


Magnum are now in the final stages of recording and mixing the brand new studio album.

The album is to be titled "Into the Valley of the Moon King" and is currently scheduled for a 15 th June 2009 release on SPV.


Song Titles all of which have been written by Tony Clarkin are as follows ...........however this is not the final running order.


Into the Valley of the Moon King


Cry to Yourself

Take Me to the Edge

Blood On Your Barbed Wire Thorns

Feels Like Treason

The Moonking

A Face In The Crowd

In My Minds Eye

Time To Cross That River

All My Bridges

No One Knows His Name

If I Ever Lose My Mind



With Jimmy Copley being unavailable due to recording & touring commitments as well as promoting his own solo album we welcome back the return of the one and only Mr Harry James who has "Thundered" his way on drums for this album.

Working in the studio alongside Tony who has produced the album has been Sheena Sear who has expertly engineered her first Magnum album.

Once again Rodney Matthews will be working on the album artwork and having been fortunate enough to have seen a "work in progress" pencil sketch of what it will look like the finished sleeve will be something to look forward to.

2009 will see the band back on the road to support the release of the album and touring plans are currently being worked on.

Magnum would like to take this opportunity to wish everybody a Merry Christmas and a Happy New Year and look forward to seeing you all in 2009.


Tony, Bob, Mark, Al, Harry




Äntligen fredag

Ja då var det äntligen fredag igen och helgen är här, ja helgen är det som inträffar mellan fredag och måndag och går väldigt väldigt fort. Vad har då hänt i veckan då? Förra helgen lämnade vi ju barnen hos farmor så vi skulle kunna fixa lite här hemma men frugan blev ju magsjuk och var dålig ända till onsdag.Lovisa och Moa fick därför stanna hela veckan hos farmor och nu ska vi åka ut och hämta dom,det har varit lite tomt här hemma och vi saknar dom.

I går var det ju en stor hockeydag här i Övik när Modo spöade Skellefteå AIK med 4-1 och Foppa var tillbaka i Modotröjan ja det var MAGISKT måste jag säga. Annars är allt bra  fast vi har haft det jävligt kallt här i veckan med -20 när man vaknat  men man får se det från den ljusa sidan det är ju myggfritt. Sedan måste man ju ägna en tanke åt dom stackare som är i Umeå på SRY Kurs i helgen och som även måste dit nästa helg,19dagar utan ledighet jag är inte avundsjuk på Gusse,Micke och dom andra,Lycka till säger jag.

Hockey Allettan Mellan



Ja här har vi då laget från min hemstad Enköping och som vann med 3-1 över Surahammar i går kväll hemma i BAHCOHALLEN.

LagMVOFP
Valbo10 7 2 1   24
ESK10 7 1 2   22
Visby/Roma11 7 0 4   21
Arboga11 4 2 5   16
Surahammar10 5 1 4   16
Nyköping10 5  0 5   15
Väsby10 2 1 7     7
Wings Arlanda10 0 1 9     2
Senaste matchen
11 februari 

ESK 3

Surahammar 1
Matchreferat

Nästa match
13 februari 
H: Arboga

B: ESK




VALBO har ett fint namn på sin hall  Borr & Tong Arena, Frågan är bara om Hallen tar en publik på 6001 annars får det inte heta Arena.

NHL

     VS.    

            7                  -                  2



Ja inatt kom då äntligen en seger igen när man på hemmais besegrade Montreal men 7-2 (4-1,2-0,1-1)


Målskyttar:  Sam Gagner (ass. av Herr Nilsson)
                     Zack Stortini
                     Andrew Cogliano
                     Kyle Brodziak
                     Dustin Penner
                     Liam Reddox

MODO HOCKEY vs. SKELLEFTEÅ AIK


  VS.   

Ja imorgon drar det igång igen efter LG HOCKEY GAMES,ett  fullsatt  SWEDBANK och Foppa på isen kan det bli bättre? Foppa ska enligt rapporter jag fått spela med Steen och Yetman och det låter ju väldigt intressant så här på förhand, det är ju bara hoppas att det kan lyfta Steen och Yetman som inte varit sig lik denna säsong. På pappret ser det riktigt bra ut måste jag säga med visst har vi en riktigt riktigt svag punkt i laget? Ja just det målvakterna som måste höja sig flera snäpp om  vi ska kunna gå långt i ett Slutspel som vi förhoppningsvis ska klara av att gå till. Pest eller Kolera,Bollplank eller Gluggen, ja det är frågan och det verkar som om Harri och Freddan inte bestämmt sig än om vem som ska vakta kassen, Helt klart är matchen mot SAIK viktig och eftersom Brynäs fick stryk mot Frölunda så är det ett fint läge att koppla ett litet grepp om en slutspelsplats...HEJA MODO!



Då var det måndag igen

Ja då var det måndag igen och en ny arbetsvecka,det håller på med nya scheman och jag hoppas att det blir bra och att Gusse och jag kanske får kampera ihop mera.  Man kan ju undra var helgen tog vägen allt gick så fort och frugan blev magsjuk och vi som lämnade barnen hos farmor för att fixa hemma.

Nu blev det jag som fixa lite själv men man han ju inte allt men ett steg på vägen iallafall och man kanske kan ta hem barnen imorgon om allt vill sig väl,nä nu är det dags att göra lite nytta innan kvällen är slut.

Välkommen till min nya blogg!

Ja då har man startat en blogg och det är svårt att hitta på något att skriva så här på en gång men det kommer väl. Gusse det blev samma upplägg på sidan som dig men det var den som känndes bäst helt enkelt.

RSS 2.0