ROCKWEEKEND reser sig på 9!

ROCKWEEKEND går inte i konkurs

Rockweekend i Söderhamn hotades av konkurs sedan företaget bakom festivalen misslyckats med att betala sina fordringar. Bakom konkursansökan stod AB Kvällstidningen Expressen och på tisdagen skulle tvisten avgöras i Hudiksvalls tingsrätt.

Nu har Expressen dragit tillbaka sin konkursansökan och det omedelbara hotet mot festivalen är därmed borta.Skulden till Expressen uppgick till drygt 19 000 kronor. Hudiksvalls tingsrätt uppger för TT Spektra att "svarande har erlagt full likvid".

Metal World AB driver Rockweekend. Även om företaget nu har betalat skulden till Expressen krävs det på drygt 220 000 kronor av ytterligare nio bolag. Kraven är registrerade hos kronofogden.


Filmtips.


Se hela bilden




















A Perfect Getaway

Ett par är på smekmånad på Hawaii och ska njuta av lite lugn och ro.Lyckan blir kortvarig då dom får reda på att en brutal seriemördare härjar på Hawaii.Paret ger sig ut på vandring och träffar då  ett annat par, Nick (Timothy Olyphant) och Gina (Kiele Sanschez) och ger sig av längs vykortsvackra vandringsleder för att njuta av den vackra naturen. När de får höra att den brutal mördare går lös på  vandringsleden och man stöter på ett mystiskt tredje par börjar molnen hopa sig över den romantiska semesterna. Frågan är vem de kan lita på?

Hadde inga stora förväntningar på filmen och den överraskade på mig och var faktiskt sevärd och den har en regäl twist och en del välkända klyschor.

BETYG: MR,MR,MR

Poster Karate Kid (2010)

The Karate Kid

En nyversion av den klassiska fimen om The Karate Kid eller snarare är detta The Kung Fu Kid.Den här gången utspelar sig historien inte i en liten amerikansk småstad utan i en kinesisk miljonstad.En ensamstående mamma tvingas  flytta från Detroit till ett nytt jobb i Peking, något som hennes 12-åriga son Dre (Jaden Smith) inte uppskattar.

Dre måste nu bekanta sig med en ny skola och träffar den söta grannflickan Meiying och strax därefter Cheng, en mycket avundsjuk och aggressiv konkurrent När det visar sig att Cheng är en riktigt fena på kung fu inser Dre att han har problem. Hur ska han kunna klara sig mot Cheng och hans osympatiska vänner om han inte själv får lära sig kung fu?

Då får han hjälp från oväntat håll,fastighetsskötaren Mr.Miyagi är utbytt mot Mr.Han som spelas av Jackie Chan och han tar tillslut på sig att träna Dre och lära han Kung Fu.
Hadde inga stora förväntningar på denna filmen heller men det är faktiskt hyffad trots allt.

Betyg: MR,MR




Bättre sent än aldrig.

ESK klara för div II nästa år trots förlust

Ja bättre sent än aldrig att redovisa hur det gick för ESK i slutspurten i div.2 fotbollen.

ESK är klara för spel i division II även nästa år trots förslust i säsongsavslutningen hemme mot Sollentuna med 1-3 (0-2). De stora hjältarna i avslutnignsdramat (sett ur ESK:s perspektiv) fanns i norduppland där Strömsberg hemmaslog Väserås IK med 2-1 vilket gjorde att VIK får kvala och ESK klarade sig med minsta möjliga marginal.


Det blir div.2 spel på Enavallen även nästa säsong.


Elitserien efter 13 omgångar.

Tänkte jag skulle tycka till lite Elitserien och Modo efter 13 spelade omgångar.



1 Luleå HF 12 9 1 2 0 1 +12 (33-21) 28
2 Linköpings HC 13 6 4 3 2 2 +12 (36-24) 24
3 Färjestad BK 13 7 1 5 1 0 +4 (31-27) 23
4 Timrå IK 13 5 4 4 2 2 +1 (39-38) 21
5 Skellefteå AIK 12 6 1 5 1 0 +8 (34-26) 20
6 HV71 13 4 4 5 4 0 +1 (33-32) 20
7 Brynäs IF 13 5 3 5 1 2 -3 (40-43) 19
8 MODO Hockey 13 5 2 6 0 2 +2 (34-32) 17
9 Djurgårdens IF 13 5 2 6 0 2 -6 (30-36) 17
10 Södertälje SK 13 4 2 7 2 0 -7 (29-36) 16
11 AIK 13 3 3 7 1 2 -9 (30-39) 13
12 Frölunda HC 13 2 5 6 2 3 -15 (23-38) 13



Modo har inte gjort mål på 6 perioder och det är dåligt trots att Luleå spelade smart och hade en tät defensiv men mot Frölunda tyckte jag Modo bjöd på billiga mål genom chansspel och att man gick bort sig tok för mycket.


Tre spelare att lyfta fram

Tomas Tarkki 
 
Har spelat lungt och tryggt i målet och även Dahlberg känns säker och det märks på spelet att man litar på sin målvakt.Målvaktsidan känns tryggare än på länge och det kan vara mycket värt för att nå en slutspelsplats.

Ole-Kristian Tollefsen

Ingen lirare men nyttig,han står upp för laget och vågar ta fajten och han har dessutom presterat ett bra backspel på slutet.Han är den spelartypen som Modo saknat senaste säsongerna och han har snabbt blibit en publikfavorit.


Per-Åge Skröder

Man trodde han var slut och att det var dags att gå vidare men Modo och Skröder ville annat och visst var det rätt att behålla norrmannen.Han levererar säsong efter säsong och han beskivs av en del som Modos bästa värvning genom tiderna.


Tre som inte levt upp till förväntningarna


Niko Dimitrakos

Hadde stora förväntningar på Dimitrakos och jag tycker inte han levererat det han ska kunna göra och frågan är hur stort tålamod man ska ha med han. 3 mål 0 ass är för dåligt helt enkelt för en som är värvad som målskytt och jag hoppas på islossning snart annars kan det nog bli till att hitta en ny klybb för Grekamerikanen.Det beror ju på om det finns något att ersätta han med också.

Charlie Cook

Har inte gjort bort sig i det defensiva men han värvades som en offesiv kraft på backsidan och där tycker jag inte han levt upp till förväntningarna.Han är långt ifrån Pikkarainen i offensiven just nu så frågan är även här hur mycket tålamod Modo har?

Per Hållberg

Skulle vara en ledande figur i försvaret och även bidra offensivt men han har inte alls levt upp till kraven och har mestadels nött bänk eller en stol på läktaren.Har varit sämsta back i inledningen och fått kliva åt sidan för Bonnsaksen och Westin.Hur länge står Hållberg ut med att inte få spela även om han fått lite istid på slutet och hur ser Modo på det hela?


Tre lag att lyfta fram

Luleå

Vem trode att Luleå skulle vara serieledare med ett relativt anonymt lag? inte jag iallafall och det ska bli kul att se om man orkar hålla i hela säsongen.

Brynäs

Jag sågade ju brynäs och undrade vem som skulle göra målen och nu har man gjort flest mål av alla lag,40st. på dom inledande 13 omgångarna så det fick man snabbt käka upp. Men brynäs har också släppt in mest av alla och målvaktsspelat är fortfarande under all kritik men trots detta har man gått bättre än vad jag trodde.

Linköping

Jag trodde inte alls på LHC men dom har börjat säsongen starkt och har haft bra målvaktspel.


Flopplaget

Frölunda

Som vanlig så gör Frölunda tvärt emot vad man tipar och ingeting har fungerat riktigt men kom vändningen mot Modo? Målvaktsspelet har varit uselt liksom försvarspelet och det har varit oro genom hela ledet men det såg naturligtvis bättre ut mot Modo än tidigare under säsongen.

Då var det helg igen och hockey.

Ja ännu en arbetsvecka är över och det har inte lugnat sig utan det har varit fullt upp med jobb och det blev övertid i tisdags då jag gjorde golvvård och i torsdags då jag och Erik var på en fönsterputs i bushen,
Vi var i Hattsjö på en gård och putsade och vi fick se fyra älgar under resan,tre stycken på vägen dit och en älg när vi skulle åka hem.Denna gången gav jag fan i att jaga dom med firmabilen hehe.

Helgen blir lugn och det blir till att se matchen mot Frölunda ikväll och jag hoppas att Modo ska ta sin första bortaseger för säsongen.Det blir svårt med tanke på att Frölunda blir allt mera desperata och man måste börja vinna men samtidigt så kan just detta tala för Modo också.

Man ska väl försöka få på vintersulorna på bilen också även om det tar emot att göra det så får det bli ett projekt för söndagen tror jag.

Det går fortsatt hyffsat på sporttipset också och här är läget.

Tabell

1. Roger 35p
.....................
2. Jouni 33p
3. Gusse 32p
4. Fru Söder 32p
5. Matilda 30p
6. Miranda 29p
7. Henke 28p
8. Mattias 28p
9. Johnny 22p



Vi avslutar väl med lite musik och denna gånen blir det från Idol 2010 för så här skulle det alltid vara och det är grymt bra...ROCK ÒN!



Serieledning för ESK HOCKEY.

 

        ESK HOCKEY     5-0    IFK ORE

Match mot Ore blev ingen match för ESK som skapade ett enormt tryck redan från start och skotten 15-3 i första gjorde att Ore aldrig kom in i matchen, trots överlägsenheten blev det bara 1 mål, med 2 man mindre på isen.

ESK behöll farten genom hela matchen och när Ore gjorde ett försök att komma tillbaka i tredje gjorde man 4-0 och matchen var över.

Målskyttar, Andreaz Persson 2, Niklas Billman, Filip Cruseman och Pette Eriksson.


    

      ESK HOCKEY     6-2      FALU IF


Segern över Falun med 6-2 innebar att vi ESK HOCKEY tog över ledningen i serien då dom övriga lagen i toppen tappade poäng.

Det blev ingen större match mot Falun IF, redan efter 7.52 var ställningen 4-1 och resten av matchen blev en transportsträcka mot slutsignalen.

Tredje linan i ESKvar på bra humör och svarade för 10poäng i matchen och den så kallade Dalaveckan innebar 11 av 12 möjliga poäng, endast en pinne tappad mot Borlänge det är ett bra kvitto på ESK´s  form för tillfället.




      

SURAHAMMAR       2-5         ESK HOCKEY

I bortamötet mot Sura tog ESK revanch för sudden förlusten hemma i Bahcohallen.Stort övertag i första med 20-10 i skott och 2-1 ledning genom mål av Andreaz Persson och Filip Cruseman.

Andra blev hafsig och slarvig med ständiga frilägen som ESK bjöd på, då visade Dahlbom sin klass och spikade igen kassen och perioden slutade 1-1, mål Eddie Davidsson i Box Play. I tredje avgjordes nog matchen när Chritopher Dahlén snyggt framspelad av Levein gjorde 4-2 och även det i Box Play. När Sura plockade målvakten så  gjorde Niklas Ekberg 5-2 i tom kasse.



Hårdrockare!

Vem har sagt att det är lätt att vara Hårdrockare alla gånger?


Äntligen helg igen.

Ja då var en vecka till över och det känns som det bara är måndag,fredag,måndag,fredag hela tiden.Idag var man hos en gammal kund sedan tidigare jobb.Hon skulle ha fönsterputs och det visade sig att vi har träffats många gånger genom åren.Hon fick en rekomendation av en kvinna som vi gjort ett jobb åt och det är ju kul.

Annars har det varit full fart och mycket jobb även denna veckan och det verkar inte som om det lugnar ner sig till nästa vecka men det ska man ju inte gnälla på.

Modo slarvade bort 3 poäng mot AIK och när Skröder gjorde 3-2 trodde man ju att det skulle gå vägen men så blev inte fallet.Det känndes onödigt att man skulle tappa,först till 3-3 och det såg ut att bli 1 poäng men då slarvar man och vipps så är det 4-3 till AIK.

En ny tuff match väntar i morgon hemma mot HV71 och det kan gå hur som helst men jag tror på X i och minnst en poäng.

Det går väl hyggligt i sporttipset och jag är i ledning fortfarande men det är många som jagar och vill om.

Tabell

1. Roger 27p
........................
2. Jouni 27p
3. Gusse 23p
4. Matilda 22p
5. Fru Söder 22p
6. Mattias 22p
7. Miranda 21p
8. Henke 19p
9. Johnny 17p

Det får vara allt för denna gången och vi avslutar med lite musik och en 80-tals klassiker med ZZ TOP.


Dalaveckan har börjat.

        

HEDEMORA SK      2-5      ESK HOCKEY (1-0,0-2,1-3)

Dalaveckan inleddes med bortamöte mot Hedemora,ett tempostarkt lag med en väldigt bra målvakt i Mikael Gråbo så ESK visste att det skulle bli tufft.

Inledningen blev lite olycklig när ESK drällde med pucken i egen zon och Hedemora kunde göra 1-0 redan efter 1.45, resten av första perioden blev jämn och ESK fick sina lägen att kvittera men Hedemora kunde freda sitt mål och gå till pausvila med en 1-0 ledning.

I andra justerade ESK till lite i defensiven,det gav resultat då genom Eddie Davidsson som gjorde 1-1 och  efter det slog Filip Cruseman till och ESK gick till vila med ledning 2-1.

Tidigt i tredje gjorde Hedemora 2-2 men efter ett mönsteranfall av tredje linan i ESK så gjorde Petter Eriksson  3-2.ESK fick sedan ett PP läge och då kom 4-2 genom en riktig stänkare av Robin Granstad som målvakten inte hade en chans på, Hedemora tog ut målvakten men det straffade sig Robin kunnde återigen göra mål och fastställa slutresultatet 5-2

Totalt sett en mycket bra genomförd bortamatch av ESK och tre nya friska poäng.



                      

     ESK HOCKEY     3-2 ef.str.    BORLÄNGE HC (0-1,1-0,1-1,1-0)

Matchen mot Borlänge blev som ESK trodde, jämn och spännande. Första perioden får ESK glömma snabbt, oengagerat, dåligt tempo, slarv i uppspel m.m. och underläge 0-1. 

I andra blev det bättre tändning i laget och man skapade ganska många lägen men dålig skärpa i avsluten gjorde att det endast blev ett mål och ställningen efter andra 1-1.

Trots övertag i spelet i tredje gjorde Borlänge ologiskt 2-1 och ESK fick kriga för att kvittera, vilket Mikael Alba fixade i ett PP. Förlängningen avslutades dramatiskt då  ESK hade en "klockren" stolpträff  med endast 10sek. kvar och det resulterade i ett friläge för Borlänge, men Dahlbom gjorde en kanonräddning och matchen fick avgöras på straffar.




Cruseman som med sista straffen blev hjälte och fixade 2p till ESK.




Söndag och en vacker höstdag.

Snart är helgen slut och en ny arbetsvecka väntar men först ska man njuta av denna fina höstdagen och vi ska ut till Bjästa och hämta hem Lovisa.Det blir kan bli till att äta där och Lovisa har bakat bullar så en fika blir det helt klart. Senare ikväll kan det bli till att kolla på film och göra upp en brasa i kaminen och bara mysa lite.

Kul att Modo kunnde ta sin andra raka 3 poängare men man fortsätter att släppa in skitmål,2mot SSK igår kväll och det känns bara onödigt att det ska bli så. Vem hade trott att Kristian Forsberg skulle göra hattrick? inte jag i alla fall. Av gammal vana efter dom två senaste säsongerna så hade man ju räknat med en plattmatch efter urladdningen mot Frölunda men det var skönt att så inte blev fallet utan att man kan hålla uppe spelet och inte rasa ihop.

Filmtips


Edge of Darkness Poster

Edge Of Darkness

Mel Gibson spelar mordutredaren Thomas Craven som är med när dottern blir brutalt mördad och han böjar utreda dotters död och då upptäcker han inte bara hennes hemliga dubbelliv utan även en mörkläggningsaffär på regeringsnivå. Han snubblar in i en FBI-historia som omfattar hemlighetsmakeri och undanröjande av bevis och händelser.

Jag hade inga stora förväntningar på filmen  så den överraskar positivt på mig även om man kanske hadde hoppats på ett lite bättre slut än vad som är fallet men filmen är inte dålig och klart sevärd.

Betyg: MR,MR,MR





Poster Robin Hood (2010)


Robin Hood


Det är 1199 och Robin Longstride, som senare blir Robin Hood har återvänt till England och Nottingham efter att ha slagits i det tredje korståget. Vid ankomsten upptäcker Robin och hans medföljande bågskyttar att byn är under besittning av den nya sheriffen av Nottingham. Robin använder sin erfarenhet och sina militära kunskaper för att befria hembyn från tyranni och korruption, med att ta tillbaka vad som är rättmättigt hans, och ta tillbaka vad som är rättmätigt deras, och återställa rättvisa och lycka. Robin måste också vinna Lady Marions förtroende som nyligen blivit änka.Det är en lite annorlunda tolkning av Robin Hood och det är inte som tidigare versioner och den är inte så mycket av ta från det rika ge till dom fattiga och sedan gömma sig i Sherwoodskogen från kungens män.Detta är mera än berättelse om hur legenden om Robin Hood började och gillar man"Prince Of Thives" med Kevin Costner  så ska man inte ha för höga förväntningar på denna filmen.Det är en bra Actionsfilm och det är klart sevärd trots allt.

Betyg: MR,MR,MR


Då var det helg igen.

Ja veckorna går fort och det känns som om det bara är måndag,fredag,måndag,fredag hela tiden och vi har även haft ganska mycket jobb den här veckan också.Det roliga är variationen på jobb och att vi är ett härligt gäng som jobbar bra ihop och nästa vecka väntar också en hel del jobb,Erik ska vara ledig då blir det en hel del jobb med Gusse och det ska bli kul.

Helgen blir nog ganska lugn och ikväll ska man se matchen mott SSK hemma i soffan och kanske man kan ta någon öl också.Man ska väl försöka få in en Hockeynight med Martin framöver också och jag hoppas att vi kan göra det inom en snar framtid.Annars kan det nog bli till att se lite film och bara mysa och göra upp en brasa i kaminen
i höstrusket.

Hade ju en riktig lyckodag på Sporttipset på KingGusses.blogg.se också men hela 5 poäng och det var skoj så nu får vi hoppas att det går hyffsat även denna omgången så man kan hänga på Jouni.


Tabell

1. Jouni 23p
..........................
2. Roger 19p
3. Gusse 18p
4. Matilda 17p
5. Miranda 16p
6. Fru Söder 16p
7. Mattias 16p
8. Johnny 15p
9. Gud 11p
10. Mikael 2p

På tal om Modo så var det en riktigt urladdning mot Frölunda och det var kul att se och Robert Rosén går från klarhet till klarhet.Tycker även Tollefsen,Svartvadet och Tarkki börjat riktigt bra och det var kul att kritiserade Dimitrakos fick näta och även Ritchie med ett ryggigt slagskott,där visade han klass. En viktig match mot SSK och hemma bör man vinna även om  Södertälje har rykt upp sig på slutet så det känns ändå ovisst men visst känns det viktigt med en seger för sedan har man ju AIK borta efter det och det är en säker förlust eller?

Efter det så är det HV71 hemma och det vet vi ju hur det brukar gå,Hv om något har blivit ett hemmaspöke för Modo även om nu Hv inte är i slag så blir det tufft. Sedan väntar ju en svår roadtripp med starka Luleå sedan Frölunda och HV71 och det blir riktigt tufft.

Vi ska väl avsluta men ett litet videoklipp med Gotthard vars sångare omkom i veckan i en olycka.



Övertygande seger för ESK HOCKEY.

    1-6     




ESK saknade en hel del spelare inför matchen mot Lindlöven (Andreaz Persson, Christopher Dahlèn, Jonas Pontusson, Jonas Lamby samt Linus Fernström) men det  blev en klar seger med 6-1 uppe i Lindesberg.

Lindlöven skapade en hel del bra lägen med duktige målvakten Marcus Dahlbom spelar med stort självförtroende och är mycket tät just nu. Försvars spelet fungerade också lite bättre för  än tidigare och motståndarna fick inte så mycket fria lägen i matchen. Framåt pumpar ESK på bra och vi borde nog ha stängt matchen redan i första perioden men utdelningen kom sedan i andra, skotten blev hela 15-2 i den perioden och det innebar en ledning inför sista med 3-0.  Lindlöven gjorde sitt enda mål i PP och det betydde 1-3,efter att ESK gjort ytterligare två mål var matchen över.

Att notera, 16årige Jesper Sojé debuterade i A-laget och han var nära vid ett par tillfällen att också bli målskytt i debuten, hans spel lovar mycket gott inför framtiden och Mathias Löf svarade för tre mål




Lite fakta om duktige målvakten Dahlbom

Målvakten Marcus Dahlbom anslöt till ESK inför den här säsongen från Skåre BK, Marcus har tillhört Färjestads talanggrupp under de senaste åren och kännde för nya utmaningar och flyttade till Enklöping och ESK HOCKEY.

ESK HOCKEY


         

     ESK HOCKEY     7-0    TIERP HOCKEY


Matchen med Tierp kändes avgjort redan efter 8.28 i första perioden då ESK gått fram till en 3-0 ledning.ESK dominerade matchen fullständigt och slutresultatet 7-0 var helt rättvist.

Kul att målvakten Marcus Dahlbom fick hålla nollan för första gången i ESK tröjan och
Rickard Eriksson gjorde debut efter sin skada och fick sätta 1-0 målet.

Nu har väntar två bortamatcher, onsdag Lindlöven och söndag Hedemora, sedan väntar Dalaveckan 13/10 Borlänge, 15/10 Ore och 17/10 Falun alla matcher på hemmaplan.


Vart tar helgen vägen?

Ja då är det söndag eftermiddag igen och snart väntar en ny arbetsvecka men nya utmaningar och man ska rivstarta med två fönsterputsar,en på morgonen och en efter lunch.

Veckan har varit bra och vi har haft mycket jobb så man ska inte klaga och det blev extra mycket när vi hade sjukt folk i början på veckan.Annars har veckan varit lugn och man har inte gjort så himmla mycket förutom att jobba.

Modo är lite upp och ner precis som jag trodde att dom skulle vara de 10-15 första omgångarna innan laget spelat ihop sig.Det var onödigt att tappa ledningen mot Timrå och igår mot FBK så var det mycket kamp och inget skönspel och FBK fick ett skitmål som Tarkki borde ha klarat. Mera om Modo framöver med analyser om nyförvärven och övriga truppen framöver.




Förlust mot Arboga.

                  

      ARBOGA HOCKEY       5-4       ESK HOCKEY




Mötet borta mot Arboga blev som vanligt tufft och jämt, lagen följdes åt hela vägen,ESK kvitterrade men 30 sek. före andra periodens slut gjorde Arboga vinstmålet 5-4.

Det var en match som bestod av mycket slarvigt och riktigt dåligt försvarsspel, det får gälla för båda lagen men ESK slarvade nog mest och bjöd ständigt Arboga på två mot en och tre mot en och målvakten Dahlbom fick rädda frilägen vid ett flertal tillfällen.





RSS 2.0