Dalaveckan har börjat.

HEDEMORA SK      2-5      ESK HOCKEY (1-0,0-2,1-3)

Dalaveckan inleddes med bortamöte mot Hedemora,ett tempostarkt lag med en väldigt bra målvakt i Mikael Gråbo så ESK visste att det skulle bli tufft.

Inledningen blev lite olycklig när ESK drällde med pucken i egen zon och Hedemora kunde göra 1-0 redan efter 1.45, resten av första perioden blev jämn och ESK fick sina lägen att kvittera men Hedemora kunde freda sitt mål och gå till pausvila med en 1-0 ledning.

I andra justerade ESK till lite i defensiven,det gav resultat då genom Eddie Davidsson som gjorde 1-1 och  efter det slog Filip Cruseman till och ESK gick till vila med ledning 2-1.

Tidigt i tredje gjorde Hedemora 2-2 men efter ett mönsteranfall av tredje linan i ESK så gjorde Petter Eriksson  3-2.ESK fick sedan ett PP läge och då kom 4-2 genom en riktig stänkare av Robin Granstad som målvakten inte hade en chans på, Hedemora tog ut målvakten men det straffade sig Robin kunnde återigen göra mål och fastställa slutresultatet 5-2

Totalt sett en mycket bra genomförd bortamatch av ESK och tre nya friska poäng.

ESK HOCKEY     3-2 ef.str.    BORLÄNGE HC (0-1,1-0,1-1,1-0)

Matchen mot Borlänge blev som ESK trodde, jämn och spännande. Första perioden får ESK glömma snabbt, oengagerat, dåligt tempo, slarv i uppspel m.m. och underläge 0-1.

I andra blev det bättre tändning i laget och man skapade ganska många lägen men dålig skärpa i avsluten gjorde att det endast blev ett mål och ställningen efter andra 1-1.

Trots övertag i spelet i tredje gjorde Borlänge ologiskt 2-1 och ESK fick kriga för att kvittera, vilket Mikael Alba fixade i ett PP. Förlängningen avslutades dramatiskt då  ESK hade en "klockren" stolpträff  med endast 10sek. kvar och det resulterade i ett friläge för Borlänge, men Dahlbom gjorde en kanonräddning och matchen fick avgöras på straffar.

Cruseman som med sista straffen blev hjälte och fixade 2p till ESK.