Ninn na na na ninn na na...Boktipset!


Ja då var det dags för ett boktips igen och denna gången är det





AC/DC : Maximal Rock & Roll (kartonnage)

AC/DC Maximal Rock & Roll

Fick boken i Julklapp av syrran 2010 och boken fick ligga och vänta till mina 2 veckors semester som jag fick.Då började jag läsa boken och kom in i den sedan fick den ligga fram till att det började närma sig jul och alla helger då gick det av bara farten att beta av kapitel efter kapitel.

Tycker boken börjar lite segt och det tar som sagt ett tag att komma in i boken men sedan blir det bara bättre och bättre. Det är riktigt intressant läsning från att man var påväg att slå igenom till Bon Scott´s död och hur man sedan reste sig när alla trode att det var över för AC/DC.

Boken gav en del skratt också och det som var bäst var i slutet på kapitel 15 när AC/DC var på turne med Thin Lizzy. Lizzy´s manager jävlades lite.

"Det var sista kvällen i Chicago.Det gick riktigt bra för oss där, för Thin Lizzy var väldigt stora i Chicago och där körde våran manager ett väldigt fult knep. Han visste att AC/DC´s trummis hade gått iväg för att skita-han såg honom gå på toaletten-så han sa -Ridå Upp! Killen kom rusande ut från toaletten med brallorna halvt nere, han försökte få på sig byxorna medan han sket för att sedan störta in på scen till trummorna.

Man kan bara se det framför sig och hur han skiter och springer till scenen stressad som fan he he!
Kan ju tillägga att Thin Lizzy sa att det var tur att vi bara spelade 3 shower med AC/DC och inte en hel turne för då skulle vi nog ha dödat varandra.

En läsvärd bok som börjar segt men som bara växlar upp och blir en Maximal Rock & Roll upplevelse.

ESK HOCKEY





Det var ett tag sedan man skrev om ESK HOCKEY och hur det har gått. Man genomförde en mindre lyckad säsong där man missade att gå vidare till Allettan efter en svag avslutande del på säsongen. Man var 14 poäng efter Hedemora som tog den sista platsen.

Det blev fortsättnings serien där man leder på 21 poäng med Ore tätt efter på 19 poäng.

Stor eller liten rink?

Det har ju pratas mycket i media om vi ska ha liten Rink i Sverige. Det ska ju leda till roligare och mer underhållande och därmed så ska det bli mera publik på matcherna. Läste i seaste Pro Hockey om publiken i dom olika ligorna.

Publiksnittet i NHL förra säsongen var 17 126 och det visar sig att Elitserien står sig bra med ett publiksnitt på 6160 per match så slår man Finland där man har liten Rink och där har hade man "bara" har 4850 personer per match.

Elitserien har bättre publiksnitt än KHL där man hade 6064 personer per match och det är bara Nationalliga A i Schweiz som slår Elitserien på fingrarna med 6303 personer per match.

Frågan är blir det roligare spel och mera publik med liten Rink ? Statistiken säger att det inte blir mera publik i alla fall.

Snart har ännu en helg passerat revy.

Ja då var det söndag igen då och helgen som precis var här är nu snart över, tiden går fort som vanligt.

Det har inte hänt så mycket och jag hade först tänkt göra en årskrönika men det var ett litet mellan år för inget Festivalbesök att rapportera om och en kort semester på det så blir det inte så mycket kvar att skriva om.

Skön seger för Modo som tog fjärde raka segern och man verkar numera trivas i Stockholm som tidigare var rena rama skräcken. Nu är man verkligen med i slutspelsstriden och tabellen har tajtat till sig och det kommer att bli en spännande avslutning på säsongen och förhoppningsvis klara man det  så vi får uppleva lite slutspel igen.


Nu får man passa på att njuta av söndagen innan veckan är igång igen med slit och släp.


Fast i 80talet:Ännu flera klassiker (del 7/10)


Det var ett tag sedan men nu kommer ytterligare en klassiker från det glada 80-talet och denna gången är det...






Bryan Adams "Reckless"



1. "One Night Love Affair"   4:32
2. "She's Only Happy When She's Dancin'"   3:14
3. "Run to You"   3:54
4. "Heaven"   4:03
5. "Somebody"   4:44
6. "Summer of '69"   3:35
7. "Kids Wanna Rock"   2:36
8. "It's Only Love" (duett med Tina Turner) 3:15
9. "Long Gone"   3:57
10. "Ain't Gonna Cry"   4:06




29 oktober 1984
släpptes denna klassiker från den kanadensaren Bryan Adams och albumet sålde bra världen över. "Reckless" gick in på nr.1 på  Billboard 200 och det blev även nr.1 hemma i Kanada.

I Norge blev det nr.2, här i Sverige som bäst nr.5Svenska Albumlistan och i England blev det som bäst nr.7UK Album Chart.

Plattan är en självklar klassiker att ta med för vem minns inte låtar som "Summer Of ´69", "Run To You" och "Heaven" som gick varm hemma i kassettbanspelaren. Det var inte bara Hårdrock och ZZ Top även om det dominerade så gjordes det ju en hel del bra musik under 80-talet, Pop som Rock så det var mycket blandad kompott.

Sedan finns det flera bra spår som "Somebody" och duetten med Tina Turner " It´s only Love" ja det är ett bra Rockalbum helt enkelt.

Bryan Adams, född 5 november 1959 i Kingston, Ontario och han började sin musikaliska karriär  i bandet Sweeney Todd som 15-åring. 1977 debuterade han som soloartist och fick sitt stora genombrott 7år senare med "Reckless".



Så här lät det när det begav sig...




och nu låter det så här, från senaste skivan senaste albumet "11" från 2008 och eftersom Byan själv inte vill att det ska gå att dela så får ni klicka er vidare själva.


http://youtu.be/MnMFFZTmU9E

RSS 2.0