Äntligen helg.

Ja då var det långhelg och det känns skönt,fick beröm för städningen på skolan idag av lärarna och dom tycker att det var riktigt bra och det känns kul att dom är nöjda trotts att eleverna stökar till hela tiden.

Börjar få ont i halsen och bli snorig också och det känns mindre bra och jag hoppas att det inte blir värre eftersom vi ska bort imorgon till Flärke och grilla och ha det trevlig.Man hadde ju tänkt hinna lite ute med löv och sånt i helgen sedan så tänkte jag ta tag i köksluckorna också men ska man bli sjuk så skiter det sig.

Jag önskar en trevlig valborg och helg till alla.

Övertro på Norge!

Det är snart tid att gå och lägga sig men vad fick man se på Expressens hemsida? jo att det är klart med ännu en norrman i laget Alexsander Bonsaksen. Som om inte det vore nog så säger Freddan att  Ecke under sin tid som sportchef haft stor koll på Alexsander under en längre och detta får väl ingen Modoit att hoppa av glädje direkt. Känns som att detta är en onödig utlänsk värvning för nu har vi 4st.norrmän,2st.finnar och dessutom en utlänsk målvakt pågång så då blir det 7st. utlänska spelare,lägg där till att kanske Yetman får kontrakt+en ev utlänsk PP Back och kanske en forward till och då är vi uppe i 10utlänska spelare det känns inte bra.

Ska man värva utlänska så ska det vara lite klass på spelarna också  Mikko Lehtonen hadde varit ett bra nyförvärv men Bonsaksen känns som en övertro på Norge och det nya Modo har mycket att bevisa för detta kan inte imponera på någon Modoit.

Dessutom känns det som ytterligare en chansvärvning precis som Kristian Forsberg och det är väl det sista vi behöver,nä nu är det nog tid att lägga sig godnatt och sov gott.

Äntligen fredag igen.

Ja då var det äntligen fredag igen och helg och det känns helt underbart efter en vecka av grusskyfflande på skolan och det är jävligt otacksammt att städa men det  tillhör väl årstiden.

Rolig bild: Finsk yoga
NU ÄR DET HELG!

Var och besiktade bilen på morgonen och den gick hur bra som helst och det dom kunnde hitta var att blinkerslamporan bak hadde fel färg så nu har jag ansvaret att springa iväg att köpa nya lampor. Känns skönt att det inte var några större fel utan att man kan köra ett år till med gammla Bettan.

Imorgon ska man storhandla och sedan ska man åka till Bjästa och Grilla  hos mamma sedan kanske man passar på att byta däck också om man orkar och har lust med jag brukar få bra hjälp av Lovisa som tycker det är jättekul att byta däck.  På söndag så ska kanske man fortsätter lite med köket och börjar med skåpluckorna om det nu blir så fint väder som dom lovat så man kan stå och lacka ute. 

Man skulle behöva komma igång med träningen igen även om det är trögt att komma igång så ska det väl gå bra,man vill ju ha en bra grund innan man ska på bantarläger i Kilafors.
Rolig bild: Träningsveckan har börjat


Nä nu ska man inta soffan en stund och till alla  fans där ute önskar jag en trevlig helg.

Bistra tider.

Ja kan inte låta bli att reflektera över att Volvo som varslar 1500 anställda här i Sverige men samtidigt så köper cheferna ett nytt fint lyxplan så dom kan flyga till affärsmöten. Vilken jävla stil,skippa bonusar sänk fantasilönerna dom har så kanske dom kan rädda några jobb men mycket vill ju ha mer. 

HOCKEY Funderingar.

Vi börjar väl med MODO HOCKEY där det hänt en hel del på sista tiden och det har väl inte gått att undvika för någon då Operation Storstädning råder i Modolägret.

*Freddan känns spännande som Sportchef och jag gillar att han kör med öppna kort och berättar vad det är för spelartyper man vill ha och inte en massa komentarer som "Marknaden är tunn","Det finns inte så många spelare i dagsläget" " och "Vi jobbar på att förstärka". Men ingenting hände och jag är glad att Modo vågade ta steget att sparka sportchef och VD och få in nytt folk.

*Att anställa en målvaktstränare var ju verkligen på tiden så jag säger bara GRATTIS Modo.....ÄNTLIGEN!

*Tränarna då? Ja Horava och Steen känns hur spännande som helst och får dom bara materialet så tror jag att det kan bli en rolig hockeysäsong.

På målvaktssidan hoppas jag att det blir den här killen det vore Kalas.

Alexander Salak
Ålder: 22
Längd: 186 cm
Vikt: 86 kg

Statistik
07/08 TPS | SM-Liiga | Matcher: 31 | Räddningsprocent: 91.5%
08/09 TPS | SM-Liiga | Matcher: 52 | Räddningsprocent: 92.3%

Ja det är bara vänta och se vad som händer och förhoppningsvis så presenteras något i slutet på veckan innan WM drar igång.



Edmonton missade slutspelet och det känns surt med tanke på att dom hadde ett bra läge inför slutet men då fick man en formsvacka. Det var inte bara i MODO tränaren fick sparken utan även i Oilers där MacTavish fick gå efter slutspelsmissen. 2 spelare är iallafall utagna till WM som börjar nu på fredag  och det är Horcoff som vi känner igen från tiden i MORA och så mär målvakten Rolson utagen.

10 Shawn Horcoff
 
35 Dwayne Roloson


Mitt i vecka med glada nyheter.

Ja då var vi mitt i veckan och det känns som man gått och skyfflat grus hela dagen  på skolan med det är ju den årstiden nu så det dras in överallt. Man kan hålla på hur mycket som hellst men det hinner man inte utan man får ta det värsta varje dag och försöka hålla undan så gott det går och Gusse har  det nog ännu värre på låg och mellanstadiet.

Men när man kom hem fick man glada nyheter MAGNUM kommer till Sverige och spelar i Stockholm,Göteborg och Malmö. Det kommer att bli första gången man får uppleva dom live och det ska grymt kul så nu har man ännu mera att se fram emot förutom ROCKWEEKEND i Kilafors.

Det blir Stockholm den 27/9 och där spelar dom på Debaser Medis vid Medborgarplattsen med plats för 850st. så det kommer att bli gemytligt och man kommer att komma nära bandet.
Historia

Nya skivan släpps  den 15 juni

NEW MAGNUM ALBUM
"Into The Valley Of The Moonking"


Into The Valley Of The Moon King - Tour 2009

25.09. SWEDEN - Malmo - KB
26.09. SWEDEN - Gothenburg - Brew House
27.09. SWEDEN - Stockholm - Debaser Medis



 


måndagsblogg.

Då var helgen slut igen och man undrar ju som vanligt vart den tog vägen och nu har man averkat första arbetsdagen denna vecka  så nu är det bara fyra dagar kvar till helg. En ganska behaglig måndag måste jag säga eftersom jag städade alla klassrum riktigt noga i fredags och förhoppningsvis så ska det väl inte se allt för jävligt ut imorgon.

Jag lovade ju bilder från köket och här har vi resultatet så här långt även om lite jobb återstår.


Här är gammla fläkten med den morderna kryddhyllan.


Ytterligare en bild innan rivningen.


Diskbänken före.


Nya fläkten.




Diskbänken efter.

Det återstår lite målning rund om skåp och jag ska även lacka skåpluckorna sedan ska det bytas knoppar på dörrar och lådor så,det kommer mera bilder när det är helt helt färdigt.

Sedan har det ju hänt lite i MODO också och jag kan inte säga annat än att det är spännande och att det är påväg åt rätt håll,det kan nog hända en hel del innan den här veckan är slut.

Tråkiga nyheter när flaggan ska ner efter 30år.

Nu är det över ett av min absoluta favvoband lägger av det är nu tid att hissa ner Jolly Roger och tacka för sig,Rock n Rolf och RUNNING WILD kommer att leva kvar även om bandet inte finns mera och jag hoppas att ROCKWEEKEND kan boka dom innan dom ska avsluta med sin sista spelning någonsin på WACKED OPEN AIR FESTIVAL den 30 juli. Skulle vara en grym bokning att få dom att ge en exklusiv spelning i Sverige  också innan själva finalen....BOKA BOKA BOKA!

Det blir en 2timmar lång spelning med alla dom bästa låtarna från dom 30 år bandet varit aktivt och det hela kommer att sluta med ett sista skivsläpp nämligen en Dubbel Live och en DVD med hela spelningen,

verlinktes Bild
Sista turen med Jolly Roger


ROCK N ROLF  IN ACTION


Det är bara att tacka för alla fina stunder man fått när man fått avnjuta deras album och man får se fram emot sista skivan som jag naturligtvis kommer att köpa. Det känns oväntat att Running Wild av mina favoritband skulle lägga av först för jag trodde trodde att ZZ TOP eller Magnum låg närmare till men se vad fel man kan ha.

Bästa skivan då? det är denna platta från 1994 och som jag varmt rekomenderar att införskaffa i skivsammlingen.



BLACK HAND INN
NOISE / EMI - 1994 / 1999


01. The Curse - 3:15
02. Black Hand Inn - 4:32
03. Mr. Deadhead - 4:02
04. Soulless - 4:57
05. The Privateer - 4:21
06. Fight The Fire Of Hate - 6:38
07. The Phantom Of Black Hand Hill - 6:25
08. Freewind Rider - 5:15
09. Powder & Iron - 5:18
10. Dragonmen - 5:42
11. Genesis (The Making And The Fall Of Man) - 15:18
Remastered Bonus-Tracks:
12. Dancing On A Minefield - 5:00
13. Poisoned Blood - 3:44


Betyg: MR MR MR MR MR

Lunchblogg.

Ja då var helgen över och en ny arbetsvecka har tagit sin början och idag så gör jag färdigt en golvvård och imorgon väntar byggstädning hela dagen,på torsdag och fredag väntar storstädning på skolan.

Påsken har väl varit bra och jag har fixat i köket så nu är fläkten på platts och jag har även gjort lite annat och bilder kommer lite senare. Annars har man väl inte gjort så mycket man har ätit god mat och en hel del godis.Svärmor var på en blixtbesök från förmidagen på långfredagen till löndag natt sedan bar det av hem till Enköping i all hast men det var kul att hon kunnde titta förbi även om hennes sambo inte var lika rolig men det orkar jag inte gå in på nu.

Vad händer då i MODO? ja som vanligt ingenting,Brynäs har idag gjort klart med Somervuori från Färjestad och tidigare även med Kahnberg och Färjestad i sin tur har gjort klart med Sanny Lindström men i Modo händer det inte ett skit förutom att på rykteslistan finns nu även målvakterna Björn Bjud...Bjurling (SSK) och Eddie Läck (Leksand) och sedan tidigare fanns ju Daniel Sondell (Rögle).

Nä nu ska man äta lite innan man ska tillbaka och jobba så man får göra kväll någon gång.

Äntligen är det långhelg.

Ja då var det äntligen långhelg och det känns riktigt skönt och välbehövligt,två kortveckor i rad sedan jobbar man en femdagars och sedan är det ju 1maj och ny fyradagars.

Vad håller MODO på med då? först missar man bröderna Abbott som lär vara klara för LULEÅ sedan misslyckas man med att värva målvakten Hendrik Karlsson (från SSK) som går till Färjestad. Man har ingen tränare klar och man visar ingen inställning när det gäller Victor Hedman, klart som fan att han inte är förlorad om MODO kan tänka sig att ge en hygglig lön för en säsong till. Han kan  ju bli kvar men att säga att man inte räknar med Victor är att ge upp på förhand och det är riktigt tamt av Ecke och hela ledningen i MODO.

Man misslyckas också med tränaren Larrý Huras som valde Bern istället och som supporter så börjar man bli orolig och det enda konkreta ryktet är backen Daniel Sondell från Rögle annars är det knäpptyst. Revansch 09/10 är ett enda stort skämt och The Heart Of Hockey kan man också avskaffa och nu blir det till att vänta med beställning av årskort till det börjar hända något om det nu händer något överhuvudtaget. THE HEARTATTACK OF HOCKEY

Det är bara hoppas att det lösa ryktet om Obsut är sant och att han skriver på med det viktigaste är en ny tränare och en ny första målvakt.

GLAD PÅSK

små funderingar.

Varför är det så att när man som idag var på Swedbank och det gick jävligt trögt och man svor för sig själv att dom har ju 8 Kassor och bara 2st. som jobbar och vad händer? jo det öppnas en kassa till och det var som när jag bloggade om att snöröjningen var så dålig här på gatan och i samma stund kom dom och plogade. Hos tandläkaren idag så tittade jag på klockan och såg att nu har det gått 7 minuter sedan jag skulle ha varit i tandläkarstolen och precis då så öppnas dörren och man är välkommen,eller som när man jobbar med Gusse och tänker att det var länge sedan han släppte en riktig brakskit så man måste evakuera bilen och vad tror ni händer?

Lite glada nyheter efter en jobbig tid.

Ja först var man hos tandläkaren och öppnade kärften i 15minuter och fick betala 800kr men när man kom hem och öppnade mailboxen så blev det glada miner igen.

Har fått svar från Svenska Kennelklubbens Juristavdelning och vi har rätt att få tillbaka alla pengar som vi  betalt för OZZY,en handpenning är bara till för att köparen inte ska få sälja hunden till någon annan person än köparen och häver säljaren köpet så alla pengar betalas tillbaka till köparen omgående. Så nu vill dom ha en skriftlig anmälan mot den Kennel där vi blivit lurad så ska dom göra en utredning och se till att vi får tillbaka pengarna.

Ja så lät svaret och det känns jävligt skönt att veta så nu kommer det att hända saker och vi kommer också förmodligen att göra en polisanmälan om hon vägrar att betala tillbaka pengarna i första läget.

Vart tog helgen vägen?

Ja då var det måndag igen och det är ju alltid lika kul

Sovande katt.

En ny vecka är här och det känns bra att det är två kortveckor på rad det ska bli riktigt skönt även om man ska försöka få bilen lagad och det kommer att kosta nästan 2000kr sedan ska man ju till tandläkaren imorgon och bara besöket kostar 650kr och Gusse ska ha pengarna för Rockweekend.

Rockweekend i Kilafors är något man kan se fram emot med U.D.O,WASP,EDGUY,SATOR och nu också PARADISE LOST är grupper som jag tänker se och sedan vet jag att GUSSE vill se DIMMU BORGIR men dom kan jag inte riktigt med.Fler grupper är pågång och man hoppas ju att dom lyckas få Manowar till festivalen som det sägs att dom förhandlar med, det vore grymt och då lär det bli drag och Loud As Hell.

Ett skivtips: PARADISE LOST "One Second"


Ett riktigt bra album med kanonlåtar som "Say Just Words","One Second" och "Blood Of Another" och man får hoppas att man får höra dom låtarna i Kilafors.

One Second Cover




01. One Second3:32  
02. Say Just Words4:02  
03. Lydia3:32  
04. Mercy4:24  
05. Soul Courageous3:01  
06. Another Day4:44  
07. The Sufferer4:29  
08. This Cold Life4:21  
09. Blood of Another4:01  
10. Disappear4:29  
11. Sane4:00  
12. Take Me Down6:25  
13. I Despair3:54  


Sedan rekomenderar jag ZZTOP "Live FromTexas" som är gruppens först officiella livealbum och man hadde inte stora förväntingar på skivan eftersom man tyckte att dom släppt det 10år för sent men det är faktiskt riktigt bra med några få undantag där det verkar som om ljudtekninkerna slarvat lite. Det vore kul att se dom i Kaffepaketet i Karlstad men man får se om ekonomin tillåter det nu när man ska på Rockweekend och allt. 

Det enda jag saknar på skivan är Hendrix covern" Foxy Lady" som finns med som bonus på Live From Texas ( DVD)
ZZ Top - Live from Texas

Låtlista:

  • 1. Got me under pressure    + + +
  • 2. Waitin' for the bus              + + + +
  • 3. Jesus just left Chicago     + + +
  • 4. I'm bad, I'm nationwide     + + +
  • 5. Cheap sunglasses            + + +
  • 6. Pearl necklace                    + + +
  • 7. Just got paid                        + + + +  +
  • 8. Rough boy                           + + + +
  • 9. Blues intro
  • 10. Blue jean blues                + + +
  • 11. Gimme all your lovin'       + + + +
  • 12. Sharp dressed man        + + + + +
  • 13. Legs                                   + + +
  • 14. Tube snake boogie         + + +
  • 15. La grange                          + + ljuden sviktar tyvärr på denna klassiker och sänker betyget.
  • 16. Tush                                   + + Dusty kan bättre på sång.

RSS 2.0