Fjärde raka


Tottenham fortsätter att vinna och denna gången hemma mot Birmingham men det satt långt inne och gästerna gjorde en riktigt bra bortamatch och oavgjort var inte helt orättvist men på stopptid så slarvade Birmingham och Tottenham ställde om snabbt och kunnde dundra in 2-1. Rättvist?Nja men tre nya poäng blev det och man fortsätter att vägra förlora och snacka om smakstart på ligan.



Tottenham 2-1 Birmingham



GAME STATS
23 Shots 11
17 Shots On Target 5
27 Crosses 11
6 Corners 3
0 Counter Attacks 0
2 Offsides 3
7 Fouls (Committed) 7
9 Throws 20
55% Ball Possession 45%




Lovisas första fotbolls cup

Ja då har man kommit hem från Hörnettsdagens Fotbolls Cup och det är så kul att se när 6-7åringar  spelar fotboll och det var inte alltid lätt att se bollen i klungan av spelare, det är extra kul när det är första cupen för laget.


Här har vi laget,BK ÖRNEN Flickor 02/03
                 
Lovisa är stolt när hon har                           Det blev nr.14
matchtröja för första gången
.


Första matchen var mot var mot MODO FF och tjejerna gick segrande från
debutmatchen med 1-0 (1-0) ,matcherna spelades i 2 x 10 minuter.



Målvakten avfärdar en farlighet för MODO FF.

Avspark efter BK´s 1-0 mål. 


Alla efter bollen när BK jagar flera mål.
  

Nästa match var mot KB65 och det var spännande och jämn men det blev förlust med 2-0 (1-0) och i slutet så hadde BK ett jätteläge att kvittera men målvakten gjorde en jätteräddning och direkt efter så kontrade KB65 och gjorde 2-0. Sett över hela matchen så var det väl rättvist ändå men tjejerna kämpade på bra och gjorde en bra match.





Tredje och sista matchen var mot DOMSJÖ IF och BK vann med 3-1 (2-0) och detta var tjejernas bästa match i Cupen,Lovisa började matchen med att stå i mål i första halvleken och hon gjorde det bra.





I 2:a halvleken tog Elsa över som målvakt och Lovisa fick spela ute igen.



Lite flera matchbilder från BK ÖRNEN - DOMSJÖ IF.

  
  

Här är alla resultat

BK ÖRNEN - MODO FF   1-0
KB65 - DOMSJÖ IF        7-0

BK ÖRNEN - KB65         0-2
DOMSJÖ IF - MODO FF  1-0

MODO FF - KB65           2-1
BK ÖRNEN - DOMSJÖ     3-1


                    Poäng   Målskillnad
1.KB65           6          10-2   +8
2.BK ÖRNEN   6            4-3   +1
3.MODO FF     3           2-3    -1
4.DOMSJÖ IF
  3           2-10  -8




Äntligen fredag!

Ja då var det helg ingen och fan vad skönt efter en jobbig vecka med lite sömn och en massa satyg på skolan och i dag fick sig en elev en smäll på skäften också och det verkar vara någon från sjuan som klappat till han. 

Idag blev man tillfrågad om man ville vara med i lärarnas V75 tips,100kr för 10veckor och det är klart man slog till och hoppas nu på storvinst direkt nu på lördag.

Kom in till jobbet 15:33 och tror ni att någon var kvar? svaret bör ni kunna vid det här laget och det är ganska lustigt att det ska vara samma visa varje gång.

I helgen blir det full fart för Lovisa har fotbollscup på lördag från 09:30 till ca 15:00 beroende på hur många lag som kommer att delta, så då går mestadelen av dagen bort och på söndag ska man med Lovisa och Moa på barnens dag så helgen lär ju gå fort.....som vanligt,De ä sant dä.

UDO "Dominator"

Ja då var det tid att betygsätta UDO´s nya platta "DOMINATOR" som kom i går.



BETYG: MR,MR,MR,MR

Plattan rivstartar med två kanonspår "The Bogeyman" och titelspåret "Dominator" som påminner om "Predator" plattan från tiden med ACCEPT,andra höjdpunkter på skivan är "Heavy Metal Heaven","Devil´s Rendezvous".
Bonuslåten "Bleeding Heart"  är verkligen ACCEPT 80-tal och lär  inte göra någon besviken . det finns två svaga låtar på skivan och "Whispers In The Dark" och "Stilness Of Time" är inga höjdare och "Infected" blir bättre för varje gång man hör låten,det är en bra platta som är värd att kolla in närmare om man gillar Hårdrock.

Måste ändra mig och säga att "Whispers In The Dark" är inte så tokig och väcer för varje gång.

Nu är boxen här.

Igår fick jag då min UDO box som innehöll T-shirt,Nya skivan och ett kort med autografer och nu har man då äntligen sin UDO T-shirt som man aldrig fick på Rockweekend.






Då har det hänt igen.

Då har det hänt saker på Själevads Högstadie igen efter ett par lugna dagar det började med att någon sparkat bort en sanitesahållare från en vägg på toaletten och senare på dagen slog en elev sönder ett fönster i sitt hemklassrum och han hadde tur som inte gjorde illa sig mera.


Bara skruvhålen kvar efter sanitetshållaren.


Här har vi den krossade rutan.

Vaktmästaren och läraren fick ta hand om glassplitter och blod och som vanligt så skröt Anders om att det var Vi som gjorde det men man vet ju att han bara var på plats och dom andra jobbade.


Nu är jag trött

Ja då var det torsdag och jag är riktigt riktigt trött har sovit 6 timmar på två dygn och det hela började i tisdagskäll när jag fick sån värk i överkäken och jag lyckades somna runt 05:00 och fick sova 1,5 timmar innan man skulle upp jobba.

Värken var borta och allt känndes bra igen och på kvällen gick jag i säng redan kl.20:00  men vaknade 00:30 av att det värkte som bara fan och sedan satt jag uppe tills det var dags att gå till jobbet och så fort tandläkaren öppnade så blev det ett samtal och jag fick en tid 10:40.

Det var en gammal lagning som spökade och en nerv var skadad så han öppnade upp och rengjorde och den 7 september ska man tillbaka och rotfylla...JIPPI vad kul det ska bli,notan för det hela blir 3500kr.

Ikväll har Lovisa fotbollsträning så det lär ju bli till att åka med dit och kolla sedan är risksen är stor att det blir natti natti för min del men vi får se vad som händer helt enkelt.

"Storvinst"

Spelade på Stryktipset nu helgen och det blev 10rätt och hela 11kr i vinst och med det så gick man back med 31kr eller rättare sagt 11kr eftersom jag hadde 50%rabbat på spelet,men det var kul med vinst i mitt första Stryktips för i år.


Stryktipset
 
MatcherRätt rad Mitt system 
1. AIK - Kalmar FF Dubbelv X   1X   
2. Arsenal - Portsmo. 1   1    
3. Birmingh. - Stoke X   1    
4. Hull - Bolton 1   1X   
5. Manch.C - Wolverh. 1   1 2  
6. Sunderl. - Blackburn 1   1    
7. Wigan - Manch.U 2     2  
8. Reading - Sheff.U 2    X2  
9. Coventry - Swansea 2   1    
10. Crystal P - Newcastle 2    X2  
11. Queens PR - Nottingh. X   1    
12. Sheff.W - Scunthorp 1   1    
13. Watford - Blackpool X    X   
 
Deltar i Dubbelvinsten: Nej
Antal rätt:
1 rad med10 rättá 11 krtotalt 11 kr

Då var det som vanligt igen.


Ja då var det en ny vecka igen och eleverna är tillbaka på skolan igen och det var full fart från början kan man säga för när jag kom tillbaka efter att jag städat på slöjden så var det vattenläcka. Det droppade från taket i källaren och det visade sig att någon har böjt ett element så ett rör gått sönder och vaktmästaren möttes av hundskit på trappan till bibblan när han kom på morgonen.





Sedan ska det bli kul att se hur länge golv får hålla sig fina....





Den stora frågan är hur länge ska sofforna i cafeterian få vara hela?


Tredje raka.

Ja det blev tredje raka segerna för Tottenham denna gången i Londonderbyt mot Westham med 2-1 efter en jättetavla av en West Ham spelare kunnde man kvittera till 1-1 och Aaron Lennon sköt segermålet efter nytt slarv i West Ham försvaret.


                                        

Premier League - Omgång 3

23/08/2009  |  Arena: Upton Park  |  Domare M. Clattenburg

 

West Ham United

48'  Cole

1 - 2

( - )

Avslutat

Tottenham Hotspur

53'  Defoe    78'  Lennon

Det var länge sedan man sa det.....

ÄNTLIGEN FREDAG! och första veckan är avklarad och det känns skönt att den är över för man är ganska seg kan jag säga även om man fått en hel del gjort. Har golvvårdat i sju klassrum så nu är det fint och dom tre som är kvar får man väl ta vid ett senare tillfälle om vi nu får ha kvar skolorna,sedan beror det ju på om man jobbar kvar också.

På måndag kommer ju dom små änglabarnen tillbaka så då blir det full fart på skolan igen och dom stökiga eleverna från 6:an börjar ju i 7:an så det kan rent av bli ett helvete framöver.


Har lämnat ungarna hos farmor för frugan tycker att jag ska få sova ut efter en hektisk tid men vi ska hämta hem dom i morgon igen. Lovisa försöker lära sig att cyckla så vi får se hur det går här framöver och igår hadde hon fotbollsträning och då fick dom veta att det blir match nästa lördag  mot MODO FF på Hörnettdagen. Tjejerna har en träning kvar att finslipa  innan det är dags för deras första match och naturligtvis finns Modoroggan på plats med kameran i högsta hugg.


Här kommer lite bilder från träningen.









Modo vann även sista matchen i Umeå Hockeyfestival med 1-0 mot Björklöven och tog hem 150 000kr till sin J-verksamhet och Svedberg fick hålla nollan också vilket var riktigt kul. 

Nu ska man njuta av helgen för snart är det måndag igen men ha en trevlig helg på Er.


Ännu en seger.

 Hull City AFC              Tottenham Hotspur FC
                            

 0 - 110' J. Defoe
 0 - 214' W. Palacios
S. Hunt 25'1 - 2 
 1 - 344' J. Defoe
 1 - 478' R. Keane
 1 - 590' J. Defoe


Det blev ännu en seger i 2:a omgången borta mot Hull och det blev hela 5-1 till Spurs som börjat betydligt bättre mot förra säsongen.

Torsdagsblogg

Idag satt jag i möte med rektorn på skolan och det visar sig att det kommer att börja en kille som är jätteallergisk och hans hemklassrum måste nu städas varje dag och då ska vi klura på vart vi kan dra ner på städningen för att hinna klassrummet. Det får inte kosta extra men det bör ju kommunen stå för och inte skolan men så är det och vi ska försöka lösa det på bästa sätt.

Ja och vad hände i Boden? 7-1 till Modo och Zacke hadde tydligen spelat bra också,det kanske var en målvaktstränare som saknades för att han skulle få spelet att stämma eller så var den en flaxmatch som han brukar kunna ha någon gång i bland. Tycker fortfarande att vi saknar en riktigt bra forward men annars ser det ju bra ut och man ser fram emot en ny säsong med nya Modo.

Nej nu ska man åka med Lovisa på fotbollsträningen så det får väl vara allt för denna gången.


Toppenham!






Tottenham vann i söndags mot Liverpool hemma i premiären med 2-1 och enligt matchrapporten så var Liverpool stundtals utspelat av hemmalaget, det hör inte till vanligheterna så man får väl passa på att vara glad innan det blir som vanligt.....Bottenham.

Matchfakta

Mål:

Tottenham: Carragher o.g. (67), Pavlyuchenko (90+)
Liverpool: Kuyt (3)

Varningar:

Tottenham: King (75)
Liverpool: Gerrard (45), Carragher (67)





Mitt i veckan.

Ja då var vi mitt i veckan och det blir fan bara segare och segare att jobba,första veckan är riktigt tung och det hadde väl nog varit värre om man inte jobbade lite förra veckan. Har börjat att klippa gräset och om vädret tillåter så gör man det sista imorgon så man inte behöver göra allt på en dag.

tisdag och andra arbetsdagen.

Ja då har man klarat av dag två efter semestern och visst känns det segt men efter första veckan brukar man ju vara inne i rutinerna igen. Undra om man ska gå på morgonmötet imorgon och känna av den "fina" stämningen eller om man ska åka direkt ut till Själevad istället,jag får nog sova på saken.

Imorgon åker farsan hem till Enköping och så ska vi förmodlingen hämta Lovisa och Moa hos farmor också för på torsdag har ju Lovisa fotbollsträning,förra tordagen jobbade ju jag så då missade jag träningen men nu ska jag vara med och titta igen.

På tal om nytt jobb så kan man säga att det är inne i ett avgörande skede och dom närmaste veckorna kommer nog fälla avgörande om det ska bli ett nytt jobb eller inte och visst hoppas man att det ska lösa sig. Under tiden får man gå på ute i Själevad och om jag blir kvar på Rent Av så blir jag på skolan fram tills att kommunen bestämmer om vi får förnyat förtroende eller inte, får vi inte ha kvar skolorna så kommer jag att jobba inne i stan igen för då spelar det inte någon roll vem som går där.

Första arbetsdagen avklarad.

Ja då var första arbetsdagen avklarad och när man kom på morgonen så möttes man både av glada och sura miner ,Mandus,Gusse och Lisa var glada och hälsade glatt när man kom resten var sura och sa inte något.

Annars har det gått bra och jag har jobbat med att snygga till i stora trapphuset och idag var alla lärare på plats på skolan så man var inte ensam om att göra sin första arbetsdag efter semestern. Jag fick gott om beröm av läraran och dom sa att det har nog aldrig varit så fint när dom kommit tillbaka efter sommaren och det känns ju kul.

Gusse och jag tog en snabblunch ihop för vi vill ju inte lata oss utan göra rätt för oss och för det lilla bidraget vi får varje månad. När man kom hem så körde vi en vända till Må men skräp och efter det så handlade vi litet innan vi begav oss hem och återlämnade släpvagnen hos grannen.

Det blir ingen hockey idag man känner sig seg såhär efter första arbetsdagen men jag litar på att Gusse som bloggare tar sitt ansvar och gör en utförlig rapport om matchen.

Nytt namn på ishallen.

Ja nu är anrika BAHCO HALLEN snart ett minne blott avtalet  som skrevs 1982 skulle gälla för all framtid men eftersom Bahco Ventilation AB inte finns och ett bolag inom SNA EUROPE koncernen har rättigheterna till namnet BAHCO och SNA har även lagt ner tillverkningen av Vertyg i Enköping.

Därför har kommunen nu förhandlat med bolaget om att avstå namnet på hallen så nu kan man söka en ny sponsor och ett namnbyte,kanske även en liten renovering är på sin plats.


Här har man ett roligt minne och det var när Tre Kronor mötte Djurgården och jag råkade spakade en cola burk i huvudet på Pekka Lindmark när han kom ut från omklädningsrummet.


Då var det bara helgen kvar.

Ja nu återstår bara helgen innan man ska börja slava igen och vad jag har hört så finns det inte mycket kvar av företaget och om skolorna förvinner till årsskiftet så försvinner tre heltidsjobb till så det ser inte bra ut.

Idag blir det till att köra skräp till Må annars blir det nog ganska lungt skulle jag tro fast jag skulle behöva fortsätta i trädgården också men man har ingen större lust efter två dagars urladdning i Umeå.


onsdag och mycket att göra.

Ja redan mitt i veckan och bara några dagars semester kvar eller rättare sagt det här är sista dagen eftersom jag ska till Umeå och  jobba imorgon och på fredag.

Har hjälpt morsan att köra hem sin nya tvättmaskin idag och hjälpt henne att få den på plats och kollat så allt fungerar
så nu går det att tvätta igen.

När man hämtade Moa idag på dagis så hadde jag min nya Kisströja jag köpte i Kilafors och när man kom innanför dörren möttes man av följande ord från en av fröknarna.

- Ta av dig tröjan den vill jag ha!

Hon visade sig vara ett stort KISS fans och vem kunnde tro det.....ROCK ON!

Farsan är på väg upp så nu håller man på att städa och tur att man köpt lite ny städmusik från sommar rean på CDON
2st. dubbel CD JUDAS PRIEST och EUROPE och så AC/DC "Black Ice" alla för 49kr/st. och fraktfritt.,som hittat och då är det värt att köpa orginal.


Nä nu ska man väl fortsätta här hemma så man får klart allt som ska göras.

Filmerna vi hyrde.



MY BEST FRIEND´S GIRL

Jason Biggs brukar ju kunna vara med i tokiga komedier men denna var helt jävla värdelös och vi stängde av efter 30min. och då hadde vi inte skrattat en enda gång. Biggs spelar en mesig kille som hyr in sin sliskiga och sviniga kompis att stöta på den tjejen han gillar för att hon sedan ska tycka att han är en bra kille trotts att han är tråkig och mesig.

Betyg: -



THE LAZARUS PROJECT

Paul Walker spelar här Ben en kille som avtjänat sitt fängelsestraff och är tacksam för allt han har i livet,en vacker fru och en dotter och ett arbete där han är omtyckt och respekterad. En dag blir han av med jobbet och allt vänds upp och ner i tillvaron och Ben tvingas att hjälpa sin kriminella bror vid ett rån som minst sagt går snett och får förödande konsekvenser.

Ben blir dömd till döden men avrättningen får en oväntad vändning när han plötsligt vaknar upp och återfår medvetandet och befinner sig i en småstad påväg till ett psyke där han tydligen sökt jobb som vaktmästare.

Var hans tidigare liv bara en dröm och vad hände vid avrättningen eller var han aldrig med om det och vad är sant och  vad  är lögner.

BETYG: MR,MR,MR


 


BODY OF LIES

USA är på jakt efter en terrorledare som står bakom en rad terroristattacker som drabbat världen och DiCaprio spelar CIA agenten Roger Ferris som är CIA´s man ute på fälten och han reser rund i värden på jakt efter terrorledaren och han kan inte lita på någon men måste ändå göra det för att kunna uppnå sitt mål innan han själv blir ett byte för terroristerna.

Jag var lite halvseg när jag såg denna och ska man hänga med i svängarna så gäller det att man är pigg så det kan ha dragit ner betyget en aning.

BETYG: MR,MR


Sista veckan på semestern.

Ja då var sista veckan på semestern här och det har gått fort det känndes inte länge sedan som jag och Gusse satt i bilen påväg ner till Ler....Rockweekend med hårdrock i högtalarna. Nu står man här med en vecka kvar så det gäller att njuta och ta vara på den tid man har innan det är tid att börja slava igen.

Började att jobba i trädgården i dag men efter en timme så gick trimmern sönder,den gick av på mitten så då gav jag upp och svettig var man i värmen så det till att åka till badstranden.

Vi grillade medans bastun blev varm och sedan blev det ett skönt bastubad som avslutades med ett härligt dopp och det var riktigt skönt i vattnet,det gäller att passa på innan sommaren och semestern är slut.

När man väl kom hem kunnde man läsa att Modo tydligen ska vara på jakt efter den finska forwarden och högerskytten Juhamatti Aaltonen det känns osäkert  att vänta på Haydars öde i Colorado så det kanske inte är så dumt.

Career Stats

TeamLeagueSeason Regular Season Playoffs
GPGAP+/-PIMGPGAP+/-PIM
Kärpät OuluJr. B SM-sarja01/02 2391120 28 2000 0
Kärpät OuluJr. A SM-Liiga02/03 3319322+1830 1000+17
Kärpät OuluJr. B SM-sarja02/03 2516 6       
Kärpät OuluSM-Liiga03/04 8000-32       
Kärpät OuluJr. A SM-Liiga03/04 32301545+3432 310102
Kärpät OuluJr. A SM-Liiga04/05 34272350+1938 5022-322
Kärpät OuluSM-Liiga04/05 600000       
Kärpät OuluSM-Liiga05/06 50131225+1028 900000
Kärpät OuluSM-Liiga06/07 53112132-148 10145+16
Kärpät OuluSM-Liiga07/08 4491726+1420 15325+14
Kärpät OuluEuropean Champions Cup07/08 2011+10       
Kärpät OuluSM-Liiga08/09 53102131+1414       
Kärpät OuluSM-Liiga08/09 53102131+1414       
Kärpät OuluChampions Hockey League08/09 3101-10       
Totals   396144146290+119260 455813041

Inlägg 100!

Jag hadde tänkt jobba lite här hemma idag men det var så varmt så vi bestämde att vi skulle dra till badstranden istället och innan vi kunnde göra det så väntade vi på att Malin skulle komma förbi med en massagefåtölj och en byrå som vi köpt av en bekant till henne..


Som vanligt blev det Långnässjön.


Här har vi massagefåtöljen..


Vi var och hyrde film igår på Hemmakväll...ja tro det eller ej men nu ska vi se den sista filmen sedan kommer det betyg av dom på bloggen.

Svar på frågan.

Ja du Gusse tänkte att jag skulle ge dig svaret på din fråga här om "Vinn en tekning" Andreas och visst var han het redan vid träningen.

Han klagade på att Modo inte hadde några nyförvärv som fick han att tappa hakan och att dom inte skrämmer någon av våra motståndare,sedan ville han verkligen ha bort Toukko och då började vi naturligtvis berömma Toukko extra extra mycket...hehe.

Sedan var han 100% säker att en storspelare som Haydar skulle få plats i Colorado men vi andra va inte så säkra men vi hadde fel för han är ju så bra att han hör hemma i NHL.

Han var het redan nu så det ska bli kul att få se han när serien börjar då får vi höra klassiker som....

-Vinn en tekning då!
-Ni är så dåliga så klockorna stannar!
-Fem minuter till sedan går jag till bussen!

Ispremiären Modo Hockey säsongen 09/10.

Så har man gjort bort Modos Ispremiär och tänkte att jag skulle göra en lite rapport på hur det var



När jag kom till Swedbank strax före kl.13:00 så slog jag följe med Stig "Stickan" Nilsson och Pluto vi snackade lite innan vi högg tag i medelhavsbuffen som stog på menyn på Victory. När vi åt kom även  "Vinn en teckning" Andreas och Roger från Härnösand och gjorde oss sällskap.


Folk började att hitta till arenan.

Vi bänkade oss på Sektion 213.

30år sedan föreningen tog sitt första SM-GULD  så det hela började med en presentation av Guldlaget 1979 och som vanligt så var det Hasse Andersson som höll i det hela,lagen var indelade i Modo 79 röd och Modo 79 Vit.


Lite nostalgi....man var 4år vid första guldet och 32år vid det andra.




Innan nedsläpp så presenterade tidningen 7 resultatet i Tidernas Modo 7:a och det blev följande spelare


TRÄNARE: Per Bäckman

MÅLVAKT: Sune Ödling

BACK 1: Nicke Johansson
BACK 2: Mattias Timander

FORWARD 1: Per Lundqvist
FORWARD 2: Peter Forsberg
FORWARD 3: Magnus Wernblom


Visst jag gillade Bäckman men utan Kabben hadde vi inte haft det Modo vi har idag och det var många runt omkring som reagerade och vissa kallade det ett hån och att det var smaklöst att ta någon annan än han.

Sedan var det tid för nedsläpp






Matchen spelades i 2x15minuter och det röda laget hadde lekstuga i början av första och hadde 2-0 innan det vita laget började att komma igen, det röda laget vann tillslut  och segersiffrorna blev.....






Efter det så var det tid att presentera Ångermanlands TV-Pucklag och efter det så var det då hög tid för Modo Hockey 09/10.


Stefan Espeland skrinnar in.

Zacke var först ut och preseterades som "En kille under ständig utveckling 
som bara går från klarhet till klarhet"



Innan matchen var det Skills Competition där det tävlades i följade grenar

Teknikbana: Där en spelare i varje lag åkte mot varandra och den som imponerade var Zuccarello som kunnde kosta på sig att åka imål baklänges och ändå vinna. totalt

Hastighetsåkning: där imponerade Eric Persson som hadde ett riktigt tryck i grillorna.

Straffläggning: Där kunnde man konstatera att nya tjecken  Mojzis  inte var någon straffskytt där han drällde bort pucken i alla tre försök.





Svedberg i sträffläggningen.



Några bilder på våran nya målvakt ROMAN MALEK


Här värmer han upp.

Här är från straff tävlingen.





I bästa Krizan klass så la han ut Klubban.







Matchen var bara en period och den slutade oavgjort....




Tack för en period.



Svartvadet tar sig tid att prata med dom unga fansen efter matchen.


Stig ställer sig upp och hyllar Timander efteråt och lägg märke till den fina salladsmagen.


Efteråt så gick man ner och snackade med Lumberjacks och blev medlem och då fick man 400kr i rabbat på sitt ståplatskort så det var inte illa, det blir ett år till på ståplats sedan får vi se hur man gör.

Annars så såg man ju en bekant Färjestads supporter i Arenan så han är nog en modoit i alla fall och med det så avslutar jag min ispremiärsblogg.

HEJA MODO!

Bad och grillning

Idag fick det bli en slödag utan trädgårdsjobb utan vi packade sakerna och drog till vårat lilla smultronställe när det gäller badplatser,nämligen Långnässjön som ligger en bit från Bjästa.


Här har vi det.

Det är lugnt och skönt och inte så mycket folk för det är det värsta jag vet där man ska trängas med en massa andra badgäster för att få en plats i solen.

Men naturligtvis så var det mera bilar än det någonsin varit när vi kom dit men då visade sig att PRO hadde grillträff men som tur var så var alla påväg bort lagom när vi kom dit.


Det finns omklädning för herrar och damer och en vedeldad bastu om man är sugen.

Lagom när dom sista pensionärerna höll på att packa ihop gick jag för att byta om och när man kommer ut så har dom tagit med sig det fina vädret,all sol var som bortblåst.

Även det värsta av badkrukor tog sig ett dopp.


Det var inte speciellt varmt i vattnet men det var ändå skönt att få svalka av sig lite och lagom när man kom upp och hadde bytt om ja då kom soljäveln fram igen.


Fikapaus


Lovisa och Moa hadde kul.

Sedan blev det till att tända campinggrillen hemma hos morsan och grilla lite kyckling innan det var dags att åka på Lovisas forbollsträning.


I morgon väntar Lovisas kalas och på lördag är det ju Modos Ispremiär så det är mycket dom närmaste dagarna men det är tur att man har en vecka kvar på semestern,då kanske man hinner klart i trädgården.


Semestern i Enköping del 4: Parken Zoo

Då var det tid för den sista delen i semesterbloggen från våran semester i Enköping och det är om resan till Eskilstuna och Parken Zoo.



När vi kom dit så hadde dom naturligtvis höjt priserna mot när jag kollade tidigare då var det lågsäsongspriset tydligen och nu var det högsäsong vilket betyder högre priser. Farsan hadde ett VIP kort från Tele 2 så vi fick 6st. karusellbiljetter gratis och då blev ungarna glada.

Vuxen: 180kr
Barn över 3år: 130kr

När allt var betalt och vi kom in på området så fanns det det bara en skrinda kvar att dra kylväskan och  det vi hadde med oss  så snacka om att man hadde flyt. Dom som kom efter oss fick gå och bära på jackor och kylväska och det är då inte kul när man ska knalla omkring.


Perfekt för Moa som inte orkar gå hela vägen.


Vilka var då dom populäraste Djuren?

Nr.1 Tigrarna Sumatratiger och den Bengaliska Tigern.





Nr.2 Killingarna




  

Barnens Lilla Zoo var uppskattat och Killingarna var populära eftersom man får gå in i hagen och det var här som en killing bajsade på Lovisa och jag har naturligtvis allt på film...hehe.

Nr.3 Dvärgflodhästen


  

Flodhästen blev extra intresant eftersom det var matning lagom när vi kom dit och det spreds ut grönsaker och lite torrfoder över hela hagen så att foldhästen kunnde gå omkring och smaska.

Flera djur


Sandkatt

Jag behöver väl inte säga vad detta är för djur.


Hårdrockare.

Krokodil

flera bilder från våran dag.

  
  

Lovisa ska få klappa en orm.

  
  


Lovisa vill knäppa ett kort

Vi avslutade med att besöka tigrarna en gång till innan vi gick till nöjesfältet för att göra slut på karusellbiljetterna.

Moa trivs.

Efter 5 1/2 timme känndes det som det var tid att ge sig och börja bege sig tillbaka till Enköping igen  och det var allt för semesterbloggen  för denna gången.






 


Semestern i Enköping del.3

Ja då kommer del tre i semesterbloggen och på måndagen var vi på Parken Zoo i Eskilstuna och det var riktigt kul och mera om det kommer i eget blogginlägg.

Tisdagen var lite små trist vädermässigt men man kan ju hitta på saker även om det inte är superväder och vad passar bättre än att åka in till stan och träffa sina grannar från Järved,Helena och Roger. med barnen Lilly och lilla Max.


Helena och Roger.

Dom har lustigt nog en bekant i Enköping så när dom var på väg ner till Kolmården på semester så stannade dom till och eftersom vi  också var där så passade vi på att träffas.


Lovisa och Lilly tyckte det var kul och träffas och få leka en stund.

  
  

Efter ett tag så var det tid att fixa något att äta till barnen och då gick jag och Roger för att införskaffa lite husmanskost av bästa sorten.

 
Vad passar bättre om man vill ha god husmanskost.

Eftersom Enköping är känt för sina Parker så var det ju ett måste att visa Drömparken som är omtalad.


 En del av Drömparken.

  
  

Enköping har förutom fina parker gott om Cafeer,Pizzerior och rondeller i massor det är 10 rondeller bara i själva staden och bara ett enda trafikljus,detta i en stad mindre än Övik.

Sedan har vi ju BAHCO HALLEN där ESK HOCKEY håller till.
Sedan har ju Enköpign BAHCOHALLEN också där ESKHCOKEY håller till.

och inte att förglömma,ENAVALLEN där ESK spelar sina hemma matcher.



På onsdagen var det tid att åka hem till Övik igen eftersom Lovisa började sin fotboll igen på torsdagen men vi åkte inte lika tidigt som när vi åkte ner.


Här är farsan och jag tycker detta kort i svartvitt blev så bra så det fick bli det.

Resan hem gick bra och vi tog det lungt och stannade ett par gånger och sträckte på oss och första stoppet blev vid den fina rastplatsen Ångersjön och sedan blev det en kaffepaus efter Sundsvall också,

Lite bilder från Ångersjön
  
  



En kaffe var välbehövlig innan man skulle köra sista milen hem.

Skönt att njuta lite av solen efter kaffet

Moa tycker det är kul att stanna till så hon fick springa av sig lite.

Detta får väl avsluta den näst sista delen i semesterbloggen och nu återstår bara besöket på Parken Zoo i Eskilstuna.

Semestern i Enköping del 2.

Ja då kommer fortsättnignen på semestern i Enköping och måndagen och tisdagen blev det rätt så lugnt och på onsdagen var vi bjudna på mat hos svärmor och på fredagen så var vi och hälsade på hos min yngsta storebror Kenneth.


Här är Kenneth

Min brorson Fredrik är ett Skellefteå fans.

Dom som inte blev med på bild är sönerna Kim,Victor och Stefan samt sambon Carola,hon jobbade tyvär men det gick bra ändå och det blev mycket sportsnack som vanligt när vi träffades och min brorson Stefan är ju Modoit så det blev extra mycket snack om Modo.
 
Kenneth och Fredrik håller på Skellefteå så vi snackade även lite om hur det kommer att gå för dom och Kim håller på Färjestad men vem vill prata om dom. Det blev självklart snack om Rockweekend i Kilafors också vad annars.

På lördagen var det dags att besöka min andra storebror Hasse och hans sambo Maria och barnen Magnus,Patrik och Malin men den sistnämnda var hos sin kille....ja  snacka om att dom inte är små längre jävlar vad dom vuxit. Det var kul att få träffa alla igen för det var ett tag sedan och det blev inte att ta några kort men det får gå ändå. Även här blev det snack om Rockweekend och jag visade bilder på telefonen hur "fint" väder vi hadde och hur kul det var.

Efter att jag berättat och visat lite bilder från Rockweekend så sa Hasse åt grabbaran att dom kan glömma att åka på festival,var det så illa eller vad säger du Gusse?

Det är musikaliska barn där Magnus spelar elgitarr och Malin spelar Bas och Patrik spelar trummor så Lovisa och Moa gav sig på trummorna och körde ett litet solo.

På söndagen var vi bjudna ut till svärmors stuga för att träffa Marias syster Ulrika och hennes man Carl och deras barn Agnes,Ebba och Siri. Vi grillade och jag fick äran att bli grillmästare och se till att alla fick korv och blev mätta och glada.


Här har vi svärmors stuga som ligger ett stenkast utanför stan.


Ulrika och Carl.

Titta svärmor fastnar på bild också.

Lite flera bilder från dagen i stugan.

  
  
  


Ja detta fåt avsluta del 2 i min semesterblogg.



Semestern i Enköping del.1

Klockan var 07:20 söndagen den 19 juli då vi lämnade Ö-vik och började färden ner till Enköping och vi stannade till i Bjästa och hämtade upp moran som skulle följa med. Förra året bodde vi i svärmors stuga men denna gången hadde vi bestämmt att vi skulle vara hos farsan.


Full packning igen och iväg på nästa resa.

Vi stannade 3 gånger så att vi fick sträcka på oss och framförallt barnen som rätt kan bli rastlösa i bilen och trotts att bilen var fullpackad så drog den bara 0,55 liter/mil vilket var riktigt bra och då är bilen inte är servad på lite över ett år.


Här har vi barndomshemmet


Farsan bor i en liten kyrkby 1mil utanför Enköping  och där har man bott större delen av barndomen.


Härnevi heter byn.

Lite flera bilder från byn.

  
   

Det finns ett dagis i byn och så har vi då kyrkan som är från 1400-talet och är känd för sina målnngar i taket  som målades rund 1480 av Albertus Pictor. Det mest anmärknisvärda av målnigarna är den på kantorn för dom drog tydligen inte jämt så han målade en gris som spelade orgel istället.



Byn har också ett fotbollslag....tro det eller ej men Härnevi BK heter det och spelar i Div.7 södra och så här är läget i tabellen.


LagM  V O F (+  )(-)  +/-   P  
IFK Uppsala Utvecklings FF76103592619
Bålsta FF76102972219
Torpedo Kamrat BK7331189912
Härnevi BK73312517812
Håbro IF83231816211
Åsunda IF73131515010
Flogsta FC72231820-28
IK Hoppet7124814-65
IF Stjärnan81161124-134
Hagunda IF7007955-460



Det gäller att skylta så folk hittar till IP.

Här har vi Härnevi IP


Omklädningsrum och klubbhuset.

Visst finns det en ståplatsläktare också vad annars....STORA STÅ!

Barnen kunnde roa sig med att leka på lekplatsen vid dagis och det var bra så dom hadde något att göra när vi inte var ute och flängde omkring.


Lovisa i full fart med att klättra.

Det får väl avsluta del ett i min semesterblogg.


Running Wild

Runningwild hadde ju sin avskedsspelning på Wacket Open Air Festival i Tyskland och här deras setlist för spelningen.

  • Chamber Of Lies 
  • Intro 
  • Port Royal 
  • Bad To The Bone
  • Riding The Storm
  • Soulless
  • Prisoner Of Our Time 
  • Black Hand Inn 
  • Purgatory
  • The Battle Of Waterloo 
  • Drum Solo 
  • Raging Fire 
  • The Brotherhood 
  • Draw The Line
  • Whirlwind 
  • Tortuga Bay 
  • Branded And Exiled 
  • Raise Your Fist 
  • Encore:
  • Conquistadores
  • Under Jolly Roger

  • Senare under hösten kommer det en dubbel live skiva och en DVD  som  en avslutning innan Jolly Roger hissas ner men visst hoppas man på att suget ska komma tillbaka hos Rock n Rolf om några år så att Running WIld återförenas.


    Nya matchställ och en "konstig" fråga.

    Träffade Jouni på Coop och han frågade

    - Har du torkat upp ännu?

    Vad menar han var det blött på Rockweekend eller? nu "förstår jag ingenting".

    Modo har fått nya tröjor också och visst är dom snyggare än den gammla med Luleåranden i alla fall och den är ju inte så tokig även om jag föredrar tröjan från  05/06och 06/07


    Här har vi nya tröjan


    Dessa är dom snyggaste enligt mig.


    Gusses Rockweekend DVD

    När man kom hem från semestern hadde man en DVD i brevlådan och det var inte vilken DVD som helst utan Gusses Rockweekend film och det var så jäkla kul att kolla på även om ljudet inte var det bästa från spelningarna så var det kul att se hur vi hadde det och jag har sett den tre gånger redan.

    Även om vädret inte var det bästa så ångrar jag ingenting utan skulle utan att tveka åka igen även om jag visste förutsättningarna i förväg. Det var så jävla kul och nu ser man redan fram emot nästa års festival och jag hoppas att det blir några riktigt bra band och det verkar som om dom jobbar på JUDAS PRIEST och det vore riktigt grymt.

    ROCK ON!


    tisdag

    Då var det tisdag och man har börjat att få lite ordning i trädgården men det är mycket jobb kvar men det känns skönt att man kommit igång. Idag blir det nog inte så mycket jobb för frugan har åkt till Noliamässan med Malin men jag ska försöka klippa gräsmattan klart och så kanske man kan göra lite jobb ikväll.
     
    Även om det är skönt att lata sig så måste man slita lite ont fast man har semester och om det fina vädret håller i sig så åker vi nog och badar här i slutet av veckan och bara tar det lungt. Sedan måste jag ta och fixa Gusses och mitt tält från Rockweekend det har torkat upp men det ska ju  rengöras lite också och packas ner så det är klart för nästa års bravader i Kilafors, för vem vet det kan bli tält igen .

    Hemma igen.

    Ja då har man varit hemma några dagar efter semestern i Enköping och mer om det kommer inom kort här på bloggen så håll ögonen öppna.

    Igår var vi ute i Flärke och hälsade på Malin och hennes barn Hampus och Wilma vi grillade och lagom efter det så öste  det ner så var vi inne och det blev lite PS3 med Hampus (Lego Star Wars) mellan skurarna så försökte barnen vara ute lite också.

    Malin hadde köpt en såndära spikmatta som är den nya flugan och jävlar vad det gjorde ont men efteråt var det skönt faktiskt men jag kommer inta att köpa den.


    Den nya flugan efter Platt tv,Trampolin och Nintendo Wii 

    Idag blir det till att städa här hemma så jag ska ju inte sitta här och blogga utan göra lite nytta också sedan behöver man även jobba ute så det finns sysselsättning om man säger så.

    Ha det gott så länge.

    RSS 2.0