Eternal Of Sweden


Eternal Of Sweden "Chapter 1"
 

Låtlista

  • 1. You Can't Break Us
  • 2. Human
  • 3. Virus
  • 4. Start Of A New Era
  • 5. Scream Higher
  • 6. Heroes
  • 7. Dead Or Alive
  • 8. Ray Of Light
  • 9. Stay The Night
  • 10. Cross The Line
  • 11. The Thing
Eternal som blev en riktigt trevlig bekantskap på ROCKWEEKEND 2010 har nu släppt sitt första album.
6 av låtatana är även med på Demoplattan jag fick av bandet och av dom så har 4 av dom har även släppts på en EP. Hur spelning var kan ju läsa om under fliken ROCKWEEKEND här på bloggen.
 
Eternal är en blangning av melodiöst 80-tal rock, lite 90-tal blandat med lite nyare sound men det är som sagt ingeting som sticker ut men det är jävligt bra. Av dom nyare låtarna tycker jag att "Human" är den bästa och även inledande "You Can't Break Us" är riktigt bra. "Virus" är en lite snabbare låt som också är riktigt bra och den blir bättre och bättre ju mera man lyssnar.
 
Läste i någon recension att "Heros" var den svagaste och sämsta låten men det är en av dom bästa i mitt tycke men absolut bäst är  "Stay The Night" som är riktigt grym och var en riktig pärla live på ROCKEEKEND och dessutom min första låt jag hörde med Eternal, även "Start Of A New Era" är en riktig pärla, synd att det inte är flera nya låtar annars en bra platta där dom äldre låtarna är dom starkaste men det kan också bero lite på att man är väl inlyssnad på dom jämfört med dom nya spåren på plattan.
 
Betyg. MR,MR,MR
 
 
Här är ett smakprov och det är en av dom nya låtarna på plattan, "Human".
 
 
 

Skitväder och Örncupen

Ja då var det helg igen efter en hektisk vecka där vi haft jättemycket jobb men bla. Rundvandring på Husumfabriken och i torsdags blev det 13timmars dag då det blev en golvvård på kvällen.

Med helgen så kom öven årets upplaga av Örncupen och då kom också skitvädret som ett brev på posten. Vi skulle ha samlats kl.10:30 för att gemensamt äta lunch innan matcherna i eftermiddag men all samvaro ställdes in pga. av skitväder förutom matcherna då, vi får hoppas att det är uppehåll när vi ska spela match i alla fall.

Vår öppnings match var mot Gideå som vi brukar vara ganska jämna mot eftersom dom också har ett mixlag med yngre tjejer. Vi fick en del bra lägen men fick inte in bollen och det märktes att halva laget kört 4dagars fotbollsskola i veckan för det var många trötta ben och skallar. Gideå vann rättvist matchen med 1-0 så nu får vi ladda om batterierna inför eftermiddagens bravader.

BK ÖRNEN - GIDEÅ 0-1 (0-0)

Vi började hyffsat men sedan såg man att det var många tunga ben efter fotbollsskolan i 4 dagar och vissa tränade även 2 gånger på våra träningar. Matchen gick på konstgräset så det blev ett snabbare spel mot gräs och det gjorde sitt också när inte orken riktigt fanns hos alla spelare. 4 matcher spelas samtidigt varav 2 på gräs och 2 på konstgräs så vi får se var vi får spela dagens matcher.

Matcher lördag

13:00 BK ÖRNEN - HACKÅS
16:00 BK ÖRNEN - ÅSELE

Ska bli spännande att spela mot lag som man normalt inte möter i serien flera gånger varje säsong.

Äntligen sovmorgon!

Helg igen och det är första gången på länge som man fick chans till sovmorgon och det var väl behövligt, kl.11.00 var det dags att kliva upp.

Förra helgen var det Maskincentrum Cup med BK ÖRNEN F02/03 med blandat resultat men huvudsaken att vi kämpade och hade kul. En seger hade ju varit skönt men med tanke på att vi har flera som är yngre i laget så får vi trots allt vara nöjda.

BK ÖRNEN - KB65 2-6 (0-5)

Mycket bättre match än mot KB på träningslägret i Husum där dom körde över oss totalt med 9-0. Här var vi bättre med och 2:a halvlek vann vi med 2-1. Bra jobbat!

Hägglunds - BK ÖRNEN 6-1

Här kom vi inte upp i samma standard som när vi två dagar tidigare spelade 0-0, Hägglunds var mera på hugget och vann rättvist med 6-1. Vi gjorde ju i alla fall mål i detta möte och kämpade på bra.

Domsjö  - BK ÖRNEN  3-0

I Premiären i 7-manna blev det 4-1 till Domsjö så vi får vara nöjda med denna matchen dom satte sina chanser vi missade och sköt bla. ett i stolpen.

Domsjö Blå - BK ÖRNEN 7-0

Spelmässigt var vi med bra men dom gjorde målen och hade några tjejer med bra skott och det var skillnaden men i slutändan var det inget snack, dom var bättre helt enkelt.

Annars har det vart fullt fart på jobbet och vi har inte haft brist på jobb direkt fönsterputs och åter fönsterputs, i går var det fönsterputs sedan hade jag en gräsklippning på 3timmar så det känns i kroppen efter denna arbetsveckan. Extra skönt att man äntligen fick lite sovmorgon. Ingen fotboll, ingen föskylning och hosta hela natten och inget annat utan man fick sova gott.

Det får vara allt för denna gången ha en trevlig helg och vi avlsutar med nytt från ZZ TOP!




ZZ TOP Texicali



ZZ TOP Texicali


Det är 9år sedan mitt absoluta favoritband släppte ett album 2003 kom halvdanna "Mescalero". Nu har man tagit hjälp av Rick Rubin som bla. jobbat med Slayer, Jonny Cash och han fick även fart på Metallica igen i alla fall om man ska lyssna på fansen till Metallica, själv är jag inget stort fan av dom.

Rick har stora krav och lämnar inget åt slumpen så därför väljer That Ol´Little Band From Texas att släppa en EP för att ge fansen något i väntan på albumet. Förhoppningsvis så nöjer sig Rick Rubin så att plattan kan släppas.

Det ser lovande ut inför nya plattan för "Flying High" som fanns att höra redan förra sommaren + EP´n gör att man kan skruva upp förväntningarna regält.

Första spåret  "Gotsta Get Paid" är en cover på en Hip Hop låt och som bekant är jag inget stort fan av Hip Hop så denna låten kan ju bara vara bättre än orginalet, en rolig ide och även bra gjort. Låten förekommer även på Soundtracket till filmen "Battleship".

Andra spåret "Chartreuse" för tankarna tillbaka tillbaka till album som "Fandango" eller "Trees Hombres". En riktigt bra låt som lyfter fram det gamla goda ZZ TOP.


Tredje spåret "Consumption" blandar det lite nyare soundet med det gamla och även detta är en riktigt bra låt.

Avslutande "Over You" är det svagaste låten på denna EP och förmodligen plattans svagaste låt, en lugn blues ballad som inte alls är i samma klass som klassiker som "Rough Boy" från "Afterburner" eller "Leila" eller "It´s So Hard" från "El Loco". Det är dock en låt som växer ju mer man lyssnar på den.

Nu väntar man bara på plattan som förhoppningsvis ska släppas i höst enligt ZZ TOP själva.

Betyg: MR,MR,MR,MR


Ninn nann na na ninn nann na Boktipset!

Ja det händer inte så ofta men nu är det dags för ett boktips igen och tidigare har det varit musik först boken om Lemmy och Motörhead sedan Guns n Roses följt av AC/DC och boken om Billy F. Gibbons (ZZ Top).

Nu har är det "Sveriges Roligaste Man"



Robert Gustavsson Från vaggan till deadline

Då har man läst färdigt boken om Robert Gustavsson där man får följa med från barndomen i Skövde till dom dörsta staplande stegen som skådespelare. Boken blandar och ger med humor men även mycket allvar. Det är en hel del om Killinggänget där man får följa med bakom kulliserna så det är en helt klart läsvärd bok perfekt i hängmattan på semestern även om man inte är en bokmal.

Nu blir det till att ta tag i nästa bok som ligger och väntar och då blir det musik igen och boken om OZZY OSBOURNE.


Fullt upp!

Ja det var ett tag sedan man bloggade men det har liksom varit full upp den senaste tiden både på jobbet och med fotbollen.

Förra helgen var vi på läger i Husum och det gick faktiskt över förväntan och det var en riktigt bra anläggning vid Husumhallen. På morgonen var det träning i 1 1/2 timme sedan blev det lunch, Makaroner och köttbullar sedan blev det till att ladda för match. På eftermiddagen väntade 2 matcher samtidigt, en i 02-serien mot KB65 på 7-manna och en match mot Modo FF i 03-serien 5-manna.

BK ÖRNEN - KB65  0-9
BK ÖRNEN - MODO FF 2-3

Mot KB65 fanns det inte så mycket att göra det var ett par tjejer som verkligen gjorde skillnaden och det räcker för att det ska väga över kraftigt. Mot Modo var det jämnare och jag tycker vi skulle fått minst oavgjort men deras målvakt gjorde två kanonräddningar som stoppade oss samtidigt som vi inte spelade hela matchen och det straffade sig. Idag har vi returmöte borta mot Modo så nu siktar vi på seger.



Lagbild BK ÖRNEN F02/03

Annars är allt bra fast man har dragits med en förskylning som inte riktigt vill ge med sig men när det var som värst var man tvungen att jobba och det straffar väl sig nu. Det har som sagt varit mycket på jobbet och mera kommer det att bli dom närmaste 2 veckorna. Det är en del fönster att putsa och lite nya kunder att starta upp så vi kämpar på och förhoppningsvis blir det lite semester också lite senare i sommar. Tänk att det det redan är 2 juni, ja tiden verkligen springer iväg kan man säga.

Trevlig helg på Er och vi avslutar med lite musik och denna gånen en riktig klassiker.



RSS 2.0