ZZ TOP Texicali



ZZ TOP Texicali


Det är 9år sedan mitt absoluta favoritband släppte ett album 2003 kom halvdanna "Mescalero". Nu har man tagit hjälp av Rick Rubin som bla. jobbat med Slayer, Jonny Cash och han fick även fart på Metallica igen i alla fall om man ska lyssna på fansen till Metallica, själv är jag inget stort fan av dom.

Rick har stora krav och lämnar inget åt slumpen så därför väljer That Ol´Little Band From Texas att släppa en EP för att ge fansen något i väntan på albumet. Förhoppningsvis så nöjer sig Rick Rubin så att plattan kan släppas.

Det ser lovande ut inför nya plattan för "Flying High" som fanns att höra redan förra sommaren + EP´n gör att man kan skruva upp förväntningarna regält.

Första spåret  "Gotsta Get Paid" är en cover på en Hip Hop låt och som bekant är jag inget stort fan av Hip Hop så denna låten kan ju bara vara bättre än orginalet, en rolig ide och även bra gjort. Låten förekommer även på Soundtracket till filmen "Battleship".

Andra spåret "Chartreuse" för tankarna tillbaka tillbaka till album som "Fandango" eller "Trees Hombres". En riktigt bra låt som lyfter fram det gamla goda ZZ TOP.


Tredje spåret "Consumption" blandar det lite nyare soundet med det gamla och även detta är en riktigt bra låt.

Avslutande "Over You" är det svagaste låten på denna EP och förmodligen plattans svagaste låt, en lugn blues ballad som inte alls är i samma klass som klassiker som "Rough Boy" från "Afterburner" eller "Leila" eller "It´s So Hard" från "El Loco". Det är dock en låt som växer ju mer man lyssnar på den.

Nu väntar man bara på plattan som förhoppningsvis ska släppas i höst enligt ZZ TOP själva.

Betyg: MR,MR,MR,MR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0