Bloggkoma!

Det är ett tag sedan man bloggade förutom lite musik då och så har man gjort klart Fast i 80-talet: Ännu flera klassiker.
 
Har inte funnits så mycket att skiva om men nu har man i alla fall en semestervecka som man försöker njuta av innan man ska in i hetluften igen på jobbet. Modo verkar ha tappat formen helt och man har haft svårt att göra mål på slutet och nu gäller det att i en tuff hemma match mot LHC försöka vända trenden och avsluta snyggrt innan uppehållet.
 
Mera kan komma framöver men det har liksom bara blivit en blogg koma! Hade tänkt redovisa hur det går för ESK Hockey också i div.1 hockeyn får se om man orkar slänga ihop något framöver.
 
 

Fast i 80-talet:Ännu flera klassiker (del 10/10)

 
Känner att det är lika bra att knyta igen säcken så att säga och avsluta Ännu flera klassiker med 10:e och sista albumet från det ljuva 80-talet.
 
 
 
ACCEPT "Metal Heart"
  • "Metal Heart" – 5:19
  • "Midnight Mover" – 3:05
  • "Up to the Limit" – 3:47
  • "Wrong Is Right" – 3:08
  • "Screaming for a Love-Bite" – 4:06
  • "Too High to Get It Right" – 3:47
  • "Dogs on Leads" – 4:23
  • "Teach Us to Survive" – 3:32
  • "Living for Tonite" – 3:33
  • "Bound to Fail" – 4:58
24maj 1985 Släppte ACCEPT uppföljaren till fantasktiska "Balls To The Wall" och från början så gillade inte kritikerna albumet men idag anses det som ett av bandets bästa. Kritiken var framförallt föra att man gjort plattan för att slå i amerika men där man som bäst nådde plats nr.94 The Billboard 200.
 
Plattan innehåller en del klassiker även om den inte kommer upp i samma klass som "Balls To The Wall". Har tyvärr aldrig sett ACCEPT live men däremot U.D.O på Rockweekend i Kilafors som var en riktig höjarupplevelse som bjöd på en massa odödliga ACCEPT låtar men även det bästa från hans solo plattor.
 
Man gjorde ju bejublad comeback med nya sångaren Mark Tornillo 2010 med albumet "Blood Of The Nations". 2012 släppte man albumet "Stalingrad" som för det klassika soundet av ACCEPT vidare!
 
 
Så här lät det då 1985 när det begav sig...
 
 
 
 
och idag låter det så här...
 
 

Fast i 80-talet: Ännu flera klassiker (del 9/10)

 
Ja det var ett tag sedan men nu kommer ännu en klassiker från 80-talet att kolla in och denna gången är det en platta från 1982.
 
 
 
SURVIVOR "Eye Of The Tiger"
 
Eye of the Tiger – 4:06
Feels Like Love – 4:08
Hesitation Dance – 3:52
The One That Really Matters – 3:32
I’m Not That Man Anymore – 4:49
Children of the Night – 4:45
Ever Since the World Began – 3:48
American Heartbeat – 4:10
Silver Girl – 4:52
 
Den amerikanska rockgruppen Survivor bildades vintern 1977 i Chicago av Frankie Sullivan och Jim Peterik. Det stora genombrottet kom men 3:e plattan "Eye Of The Tiger" och dom flesta har väl hört titelspåret mer än en gång.  Titelspåret låg som Nr.1 i USA i 7 veckor och skördade även stora framgångar här i Europa.
 
Lista (1982-1983)Topplacering
 Nederländerna 6[1]
 Norge 1[2]
 Nya Zeeland 4[3]
 Schweiz 6[4]
 Sverige 5[5]
 Österrike 2[6]
 
Survivor släppte senaste albumet 2006 "Reach" fast man turnerar fortfarande och ger fansen det dom vill ha.
 
Förutom titelspåret "Eye" of the tiger" som är den man kanske lyssnade mest på men det finns ågra bra låtar på plattan och jag gillar skarpt "The One That Really Matters".
 
Då var det dags att ta en klassiker från plattan eller två...
 
 
och vi tar väl även "The One That Really Matters".
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0