Filmtips

The Spy Next Door Poster

The Spy Next Door

Bob är en superspion som ska göra ett sista uppdrag innan han kan pensionera sig och slå sig ner med sin granne. Hans enda problem är att grannens barn avskyr honom och när grannen hastigt måste ta ett flyg för hennes pappa ligger på sjukhus så passar Bob på att erbjuda sig att ta hand om dom tre ungarna. Vilket var lättare sagt än gjort,trots pensionen vill Bobs gamla kollega ha hjälp med en kodad fil, vilken tillhör en enormt farlig liga som nu vill ha den tillbaka.Jackie Chan blixtrar till ibland men det är ett tunt manus även om filmen inte är jättedålig så är det inte någon av Jacki Chan´s bästa filmer men den duger att slötitta på en söndagkväll.

Betyg: MR,MR 









Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief movie poster

Percy Jackson And The Lightning Thief

Percy Jackson håller på att bli utslängd från skolan men det är det minsta av hans bekymmer. Gudarna på Olympia och andra monster verka ha tagit klivet ut från Percys bok om grekisk mytologi och in i hans liv och de är inte på gott humör.

Zeus åskvigg har blivit stulen och Percy är huvudmisstänkt. Nu måste Percy och hans vänner hitta det stulna föremålet och avslöja ett mysterium mäktigare än gudarna själva.Är lite ojämn i kvalite, det varvas med häftiga effekter och ibland känns det som om man tittar på "Xena" eller något liknade på Tv3 men den går att kolla på även om den inte går till historien som någon klassiker.

Betyg: MR,MR,M


ESK HOCKEY



                       

      ESK HOCKEY         3-4 (e.f) SURAHAMMAR BLUE HAMMERS




Mötet med Sura blev en jämn match där tillfälligheter avgjorde,ESK hamnade i underläge med 0-2 men lyckades hämta upp till 2-2 innan första periodvilan.Andra perioden blev sönderryckt av nånga utvisningar soh slutade mållös.

I tredje gjorde Sura 3-2 på en puck som kom bakifrån kassen i en båge och tog i ryggen på målvakten Marcus Dahlbom och rullade in. ESK lyckades kvittera genom Eddie Davidsson då man tagit ut Dahlbom ur kassen.

Overtime och man får olyckligt en tvåa för puckout, Mikael Alba kör igenom Suraförsvaret och bryter in framför Odehag i Surakassen men blir ganska rejält hakad men domaren friar och i stället avgör Surahammar efter 53sek.

En spännande och bitvis bra match med högt tempo men samtidigt en hel del slarv framförallt av ESK i egen zon.
 


ESK på knä mot Surahammar.




      

     VALBO HOCKEY        3-6        ESK HOCKEY  (0-1,1-3,2-2)

De senaste fyra säsongerna har bortamötena mot Valbo varit otroligt jämna och dom flesta matcherna har avgjorts i overtime. I går var det inget snack om vilket lag som var starkast, via 1-0, 3-1, 2-2 blev det vinst med 6-3.

Valbo är nog inte lika starka i år som föregående säsonger men ESK gjorde en helt OK match och segern var aldrig hotad även om Valbo på slutet spelade 6 mot 3 var ESK nog närmare ett sjunde mål än en redecering för hemmalaget.

Det som oroar var Dahléns skada i början på andra, han blev hårt tacklad och fick en vridning i knät och fick föras ut på bår.ESK har nog inte råd med mer skador i truppen.

NiklasEkberg,Jonas Pontusson axelskadade, Rickard Eriksson med en krånglande höft och nu Christopher Dahlén det känns inte bra inför mötet på onsdag mot hemmastarka Arboga, vi får hoppas på det bästa att några av killarna frisknar till.

Målskyttar mot Valbo, Christopher Dahlén, Emil Andersson, Micke Alba, Viktor Carlsson, Andreaz Persson samt Niclas Levein.

Debut i serien för Filip Cruseman och han tog chansen ordentligt, vald till matchens lirare!

Emil satte sitt första men definitift inte sista mål i A-laget!





             

Avslutningsmiddag.

Ja då var det åter söndag och snart ska en ny arbetsvecka dra igång och veckan som var innehöll mycket trädgårdsarbete och man var ganska trött på fredagen.Kännde efter lunch att det inte fanns mycket ork kvar i kroppen och jag saknade orken så något skit har man i kroppen.Idag har man ont i halsen så det är väl en ny vända med förskylning pågång men jag hoppas att det inte bryter ut.

På torsdagen var det mässa på Kontorsvaruhuset och vi var däe på  eftermiddagen och det var ett skönt avbrott i allt kroppsarrbete.Man fick gott fika och en intressant föreläsning om framtidens golvvård och man fick chansen att prata med leverantörer som hade sina representanter på plats.

Igår var man först med Moa på kalas på Knasiga Kojan och direkt efter det så bar det av till BELLA där vi hadde ledaravslutning för BK ÖRNEN.Det blev mycket fotbollssnack och en från varje lag fick presentera hur säsongen varit och vad som varit bra och mindre bra.Det var mycket god mat och man fick välja mellan två menyer och jag tog Fläskfile med Potatisvåfflor,Bea och Majskolv.Vid 23:30 var det dags att dra sig tillbaka hem och några andra valde att också göra det medans några skulle på Harrys och några åkte till parken för att se ZZ ROCK mfl. på Hårdrocks tribute. Håkan Nordstöm gav oss också löpanade info hur det gick för Modo och många blev lite förvånade att man lyckades ta poäng i Linköping,det var starkt jobbat och extra kul att Rosén och Skröder fick göra mål.

Vi avslutar med detta lilla onyktra videoklipp.





Vinst i premiären för ESK HOCKEY.

           

      Falu IF           2-5        ESK Hockey




ESK började riktigt bra dom första 10min, man gled igenom Faluförsvaret ganska enkelt och det borde resulterat minst två tre gånger, men efter slarv runt egen kasse gick Falun till ledning, efter det mattades ESK och man sjönk ner avsevärt i tempo. Eddie Davidsson lyckades köra ett solonummer i PP och satte 1-1.

Andra perioden blev sönderryckt av många utvisningar men ESK lyckades göra två mål genom Dahlén och Levein. Falun gav inte upp och när ESK inte lyckades få ut pucken ur egen zoon blev det ytterligare ett mål i baken.Denna period var det målvakten Linus Färnström som höll ESK kvar i matchen.

I slutperioden gjorde Christopher Dahlén mycket snyggt 4-2 och det var nog avgörande för matchen, Billman spädde på till 5-2 i BP.Totalt sett en ganska medioker hockeymatch men det var premiär och det viktigaste var att åka hem med 3p.

På onsdag är det match hemma i Bahcohallen mot Surahammar.

Måndag igen.

Då var det måndag igen och idag var i Drömme hela dagen och städade ut ett hus och man är ganska slut i kroppen efter dagens fönsterputs.Det märks att man jobbade med kroppsarbete även i söndags hos grannen och nu får man vila några timmar innan det är dags för regält kroppsarbete,imorgon då är det ett trädgårdsjobb.

Sedan är det lite lugnare innan man på fredag ska göra ett nytt trädgårdsjobb fast det är det lättaste av dom jobb vi har haft.


Jord och åter jord!



Hoppla hoppla! Roger som slätar till med en lastpall och sedan
tog en annan Roger över.

Söndag och solen tittar fram.

Ja då var det snart slut på helgen och en ny arbetsvecka väntar med nya utmaningar,men först ska man väl njuta av södagen och det blir väl till att städa här hemma till att börja med. Sedan kanske grannen ska ha lite hjälp så jag ska ner dit på en stund och hjälpa till.

Veckan som varit har gått fort som vanligt och det var fullt upp med ett trädgårdsarbete och sedan har det varit mycket fönsterputs under veckan.I veckan väntar mera trädgårdsarbete och imorgon ska jag med på en flyttstädning och se till att det blir bra.

Helgen har varit bra och i går hade Lovisa kalas på Knasiga Kojan och det var full fart från början till slut och hon fick många fina presenter.Man fick klättra själv också vara med och underhålla barnen lite och Lovisa somnade riktigt gott på kvällen.

Bra start av Modo också och det är kul att se det "nya" Modo som spelar aggresivt och har fart i spelet och jag gillar Challes komentar om dom nya unga killarna från Allsvenskan. "Dom är Allsvenska tills dom bevisat motsatsen",det är ju inte dom som ska leda laget utan dom ska vara med och växa i Elitseriekostymen.

Kul och se att man tog en Time Out i början på 3:e när Djurgården var på gång fast till slut så kunnde ju stockholmarna göra ett mål även om 3-1 målet inte borde varit mål.Det är hur som hellst kul att det är igång igen och hoppas Modo kan fortsätta på den inslagna vägen.

Ikväll drar ESK hockey igång säsongen i Div.1 mot Falu IF på bortaplan och en matchrapport kommer inom kort.Det var allt för denna gången och ha en fortsatt trevlig söndag,vi avslutar med lite musik.




IRON MAIDEN "The Final Frontier"



IRON MAIDEN "The Final Frontier"

Aj aj aj detta är inte bra hur mycket jag än skulle vilja skriva det för jag gillar Maiden med det saknas det klassiska klöset och refrängerna som sitter och låtar som är tok för långa för att alla gitarrister ska få spela solo,5 av 10 spår är över 8 minuter långa.Det finns dock några få tillfällen då man blixtrar till men annars är dett inte någon av Maidens bästa och för min del är den en besvikelse.

Betyg: MR,M

Spännande slutspurt i Div.2 Norra Svealand.

Det kommer att bli ett spännande och rafflande slut i fotbolls tvåan för ESK och man vann den viktiga matchen på bortaplan mot toplaget Rotebro med 2-1.



ESK fick en mardrömsstart i den viktiga bortamatchen mot Rotebro.
Redan i den andra matchminuten kunde Rotebro ta ledningen efter missförstånd mellan Djordye i målet och mittförsvaret.

ESK kom dock starkt tillbaka i matchen och dominerade den första halvtimmen. I den 25:e minuten kom kvitteringen till 1-1.
Jimmy Kristiansson slog in en straff efter att själv blivit fasthållen vid en frispark.I slutet av halvleken mattades ESK:s offensiv och Rotebro tog över spelet mer och mer. Halvleken slutade dock rättvist 1-1.

Den andra halvleken blev jämn och lagen skapade en hel del bra chanser, men utan att överlista någon av målvakterna.
ESK kändes dock lite vassare i sina framstötar och i den 76:e matchminuten dundrade Emeh Izuchukwu in sitt första mål i ESK-tröjan.Efter målet var ESK närmare att göra ett tredje mål än Rotebro var att få in en kvitterin



7.Gamla Uppsala 25p
8.Våsterås IK      25p
9.ESK                     24p     
10.Huddiksvall    24p     
11.Köping             21p
12.IFK Sundsvall   9p

Sundsvall är sedan länge avhängda och klara för degradering till Div 3 medans det är helt öppet från plats 7-11 och nu är ESK ovanför kvalsträcket och man har 3 poäng ner till att åka ur.


Förra veckans bravader.

Förra veckan gjorde man sitt första trädgårdsjobb ute vid havet i Fällestrand och vädret kan man inte kalga på och det var riktigt vackert.Det gick över förväntan och tanten var riktigt nöjd och det kännde kul och hon bjöd på fika också mitt i allt arbete.



Det var lite buskar och en granhäck som skulle klippas och det tog nästan en hel dag att göra men det var både kul och lärorikt.


Man fick passa på att ta en paus och njuta lite av det fina vädret.

I lördags så var vi ute i Bjästa och i går var vi först med Lovisa på poolparty i Själevad och det vart riktigt trevligt när vi väl kom in i lokalen.Som vanlig så hade ju kommunen strulat till det och det var tur att  Micke Bendixen jobbar som vaktmästre på skolan så han kunnde komma med rätt nyckel så vi fick komma in.Efter det så blev det ett besök i Överhörnäs hos Kattis och Daniel så barnen fick leka.


Bad gick hem hos alla barnen.

Elitserien 2010/11

Ja då var det dags att presentera mitt Elitserie tips och vissa lag är lättare att tipa än andra.Luleå,Timrå,Södertälje och Brynäs är mera svårbedömnda lag liksom Linköping och efter lite övervägande så ser det ut på följande vis.



1.FÄRJESTAD BK

Ser väldigt starka ut men bra nyförvärv som Jonas Frögren,Rickard Wallin,Kristofer Berglund,Jonas Junland m fl. och jag tror även att den tjeckiske målvakten Salak kommer att bli bättre och bättre.FBK kommer att bli att räkna med och för mig är dom seriefavoriter knappt före HV71.Annars är ju målvakterna det enda som också kan fälla FBK men även om det inte klaffar 100% så är detta ett lag för den övre halvan.

2.HV 71

Hv blir farliga och Daniel Larsson kommer växa mellan stolparna och fylla luckan efter Stefan Liv med bravur och man har kvar en bra stomme med Johan Davidsson i spetsen och man verkar ha hittat en ny succe femma i Bremberg/Piros/Beech.

3.FRÖLUNDA

Frölunda hamnar ju aldrig där man tror att dom ska hamna så vi får väl se hur det blir denna säsong.En förmodad helfinsk första femma som ser intressant ut med Koivisto/Hahl/Pyörälä.På backsidan är ju skadan på Bäckman ett stort avbräck och man måste nu med ljus och lykta hitta en ersättare.Johan Holmqvist kommer att få en nyckelroll för att Frölunda ska lyckas i vinter och hur är det med Kallio och veteranen Niklas Andersson?


4.DJURGÅRDEN IF

Modo bekantingen Mario Kempe har börjat försäsongen bra i Djurgårdströjan och även nya backen Josef Boumedienne.Nils Ekman och Daniel Widing verkar dock lite mera trögstartade men jag dom kommer att bli bättre och bättre.Man har även fått behålla Marcus Krüger och på backsidan så är det Ragnarsson och Holmqvist som ska bära laget.Frågetecken på målvaktsidan men jag tippar ändå Djurgården högt upp.

5.SKELLEFTEÅ AIK

Tror att Skellefteå kan fortsätta att vara med på den övre halvan av tabellen för kan Hadelöv upprepa fjolårssäsongen och intressanta nyförvärvet från Leksand Joakim Ericsson som utmanare om förstaspaden.Tar Adam Larsson, David Rundblad och Tim Erixon det här sista lilla steget i år så har har man en bra back besättning att räkna med tillsamans Fredrik Lindgren och tjeckerna Skerbek och Majesky.Frågetecknet för Skellefteå är tränarsidan så det är ett svårtipat lag men eftersom jag tror att det är LHC som floppar så fanns bara 5:e plats kvar.

6.MODO HOCKEY

Tror att Modo tar sig till slutspel denna säsongen även om jag tror att vi kommer få lite blandade resultat i början på säsongen.Målvaktssidan ser riktigt bra ut och Triumfbågen,Bollplanket,En simmande talang och en avdankad tjeck är som bortblåst och det känns tryggt med Tarkki och Dahlberg.Vi har även några intressanta nyförvärv förutom målvakterna i Dimitrakos,Coock,Ritchie och allsvenska Robert Rosén och Anton Hedman som båda börjat försäsongen på ett bra sätt.Sedan har vi den hårdförde Tollefsen och även det intressanta tränarparet men Challe och Andreas Johansson.Jag ser med tillförsikt fram emot en ny säsong med Modo och jag tror inte Challe kommer vara någon muminpappa utan mera obekväm för veteranerna så att dom presterar på max varje match.

7.TIMRÅ IK

Länsrivalerna Timrå är nererlagstipat av många men vi vet vad Per-Erik Johansson kan göra med ett lag och dessutom har Timrå några intressanta namn i dom finska spelarna Ikka Pikkarainen,Kim Hirschovits,Mikko Jokkela och Timo Pärssinen,sedan har man unga Anton Lander och Martin Röymark har börjat försäsongen på ett lysande sätt och kan målvakterna Åkerlund och framförallt Pitkämäki spela bra så blir det slutspel.

8.LULEÅ

Sista slutspelsplatsen går till Luleå tack vare att LHC floppar annars hade det blivit tidig semester för Norbottens stolthet.Stora frågetecknet är målvakterna som båda är två oprövade kort och på backsidan får nya Janne Niinimaa och Toppi Jakola dra ett tungt lass och framåt gäller det att tvillingarna Abott fortsätter att leverera men jag tror att Luleå kommer att kriga stenhårt och verkligen kämpa in i det sista och då blir det slutspel.


9. LINKÖPING HC

LHC kan nå den 8:e och sista slutspels platsen men jag tror på en flopp denna säsongen trots att "Säcken" är ny tränar.Tunga tapp i Mårtensson och Daniel Fernholm och dessutom en ojämn målvakt i Norrena som ena stunden kan vara rena väggen och i nästa släppa in ett skott från halva plan.

10.SÖDERTÄLJE SK


SSK är svårtipat men jag tror att man klarar sig kvar i Elitserien även om det är ett frågetecken på målvakterna för jag tycker inte att Riku Helenius imponerade och det kan mycket väl vara Pontus Sjögren som tar hand om förstaspaden.Men SSK kommer att gneta på och man har lite bättre målvakter än Brynäs och det kommer att fälla avgörandet.


11.BRYNÄS IF

Brynäs hamnar på en 11:e plats tack vara att man har tunga förluster i både Jacob Markström, Eddie Läck och nya tilltänkta förstamålvakten Mattias Modig,alla till NHL.In kommer Björn Bjurling och Niklas Svedberg och det är en klar försämring med tanke på att Markström räddade många poäng åt Brynäs.Man hade svårt att göra mål under långa perioder förra säsongen och jag har svårt att se vem som ska göra det nu.Med bättre målvakter så kan man mycket väl ha snuvat en slutspelsplats på Luleå eller Timrås bekostnad men tyvärr för Brynäs del så ser det inte bra ut.

12.AIK

Allt annat än sist för AIK är en överraskning för mig och truppen känns tunn och mycket ansvar kommer att vila på Dick Tärnström.Sedan ska det bli kul att följa Oscar och Victor Ahlström och unge målvakten Viktor Fasth från Växsjö Lakers.Men Modo får väl som vanligt stryk och får en ny säker bortaförlust i Stockholm eller?

Läste följande i en artikel.

"I fotboll sägs det att anfall är bästa försvar och det kan nog stämma men i politiken är det bara ett smuttsigt verktyg för att slippa framföra sin egna politik".

Sedan var det en roligt svar på en fråga om vad du minns bäst från sommaren?
Enligt tidningen hade en dam svarat:"När jag var i Umeå i min syster i några dagar"...Hm jag vill inte veta.Tryckfel eller är det tryckfel?

Eternal körar åt Sabaton.


Veckan avslutades med skit och lite annat.

Det var ett tag sedan man bloggade nu fast nu ska det bli några rader hade jag tänkt.Allt flyter på bra på jobbet och jag stortrivs verkligen och ångrar inte en sekund att jag bytte jobb.

Jag har gjort lite av varje under veckan och i går så var jag och Erik och sanerade råttskit hos en kund och på slutet av jobbet så fick jag avlösning av Niklas. Då var det tid att åka och kolla på en flyttstädning och räkna pris och skriva kontrakt innan det bar av hem till stan för lunch.Sedan räknade vi på ett jobb innan vi gick hem kl.15:30 och jag har ju lite till godo efter förra fredagen då jag jobbade över 2,5timme. 

Annars är allt bra fast jag blev snorig igen efter förra söndagens fotbollsmatch i regnet men vi vann ju med 2-1 och i onsdags hade vi match borta mot Modo.Vi började inte så bra i första halvlek och var mycket stillastående och låg då under med 4-0.Lovisa stog i första och 1-0 målet var en riktig kanon och på dom andra målen hadde Lovisa solen rätt i ögonen så hon kunnde inte se bollen.

I andra så började vi kämpa och då trillade även målen in och det hela slutade 7-3 till Modo och trots förlust så kan vi glädjas åt tjejernas kämparinsats i 2:a halvleken.På torsdagens träning var det reaktionsförmåga,snabbhet och man mot man och alla verkade tycka att det var en kul träning.

Helgen blir lugn och ett besök till barnens dag bli på söndag eller kanske idag,vi får se vad som händer.




RSS 2.0