Boktips i repris.ninn na na na ninn na na....

Eftersom det var ett tag sedan jag gjorde mitt förra boktips så lägger jag nu upp det igen här på bloggen,denna bok är bättre än den om Guns n´Roses även om den är klart läsbar den med.


White line fever : självbiografin

Lemmy Kilmister "White Line Fever"

För alla er som älskar hårdrock så rekomenderar jag denna boken varmt och för Er som nu inte kan så mycket om just hårdrock så är Lemmy frontfiguren i ett av världens mest legendariska rockband,Motörhead.

Boken sträcker sig från Lemmys uppväxt och fram till 2002 och plattan "We Are Motörhead" och den innehåller många garv och är inget för känsliga läsare. Det förekommer nämligen mycket sex,droger och rock n roll.

Tidningen Groove skriver:

"Med sin ständiga förtjusning för just sex,droger och rock levererar han allt det som jag kan förvänta mig av dumheter,dråpligheter och faktiskt,en ganska intressant musikhistoria"


Ett roligt styck från boken är i början på kapitel 8 "Keep Us On The Road"där Phil och Eddie var i USA för första gången .

"Phil och Eddie var nämligen vana vid den engelska salladen,som bestog av typ ett salladsblad och två kokta ägg.Så på restaurangen beställde de dubbla sallader och jag varnade dom inte.Jag såg medans kyparen rullade fram två stora vagnar,en hel jävla åker med grönt!Phil och Eddie fick praktiskt taget slå sig fram genom det överdådiga Mugwambiträsket.Själv rör jag inte grönsaker-för hälsosamt för såna som jag"

Ja det bjuds på många tokigheter och berättelser om dåliga skivbolag och vägen till framgång men som sagt....Läs boken den är riktigt bra!



Ninn na na na ninn na na na ninn na na na na na...Boktipset!

Det var ett tag sedan sist men nu har jag läst ytterligare en bok som jag skulle vilja rekomendera.

Welcome to the Jungle : legenden om Guns N' Roses

Jag har precis läst boken om Guns n´Roses som jag fick av syrran i födelsedagspresent och för mig som inte är något stort fan av gruppen så är boken ändå riktigt intressant läsning trotts allt.Början av boken är klart bäst där man får följa hur gruppen bildades och hur man kämpade för att få ett skivkontrakt.

Det är en bok som handlar mycket om Sex,droger och Rock N Roll men det kommer inte som någon stor chock och att få mera insyn i Axel Roes komplexa personlighet är intressant.Slutet på boken är lite av en transportsträcka och är inte alls lika intressant läsning tyvärr.Det finns säkert bättre biografier om gruppen men om man som jag inte är ett stort fan så duger denna bok alldeles utmärkt bra.

Det man kanske saknar lite är komentarer från bandmedlemmarna för denna bok är skriven av rockjournalisten Stephen Davis och bygger mera på hans upplevlser runt bandet och gammla intervjuer.Guns n´Roses själva ska tydligen ha tagit avstånd helt från boken och förkastat den helt.

ROCKWEEKEND i konkurs!

Företaget Metal World som står bakom ROCKWEEKEND FESTIVAL har den 28 januari begärts i konkurs även om varumärket lever vidare.





Detta gick att läsa i ett utskick från ROCKWEEKEND
.


Aktiebolaget Metal World som på licens arrangerade festivalen Rockweekend 2010 försattes idag i konkurs på egen begäran. Dock berörs inte framtiden för festivalen Rockweekend av konkursen.
 

 

Polisen meddelade oväntat och plötsligt strax innan festivalen att de avsåg att utan anledning höja sin kostnad med nästan 400 % från 36 000 kr åren innan till 138 000 kr.

Under hösten har Metal World under tre månader jobbat med en filminspelning där arvodet gått till att täcka upp bolagets skulder. Även en kampanj som riktade sig mot festivalens besökare har genomförts, men trots dessa åtgärder räcker inte inkomsterna till att täcka alla skulder och bolaget tvingas nu försätta sig i konkurs.

 

 

 

 


Metal World vill rikta ett stort tack till alla som jobbat med festivalen under 2010 och tycker synd om de borgenärer som förlorar pengar i konkursen.

 

 Varumärket Rockweekend berörs dock inte av konkursen då det aldrig ägts av Metal World och det är troligt att festivalen kommer att leva vidare i annan regi. Mer info om detta kommer att presenteras via nyhetsbrevet i februari.

Oförutsedda akuta kostnader under festivalen och förlorade intäkter är anledningen till att det blev ett minusresultat för första gången i festivalens historia.

På grund av de anlitade elfirmorna gjort undermåliga och rent farliga jobb där kablarna som användes var grovt underdimensionerade fungerade inte elförsörjningen till försäljare och scener som beställt med kabelbränder som följd, vilket innebar att matförsäljare inte kunde sälja som planerat och fick frysvaror förstörda och säkerheten riskerades. Polisen var till och med nära att stänga hela festivalen under torsdagen på grund av de felaktiga kopplingar som gjorts. På grund av detta oprofessionella agerande har vi misslyckats att inkassera knallehyror på över 300 000 kr efter festivalen, samt krävts på återbetalning av flera hundra tusen kronor för redan betalda hyror.

Detta tillsammans med andra oväntade akuta kostnader som ej funnits något tidigare år ledde till ett underskott trots att det innan festivalen såg ut att bli en vinst.

 

 

 


ESK HOCKEY

En liten rättelse angående Allettan Mellan, det var en riktigt dåligt uppdaterad tabell jag fick ta del av och ESK är inte 3poäng bakom serieledarna Huddinge utan 9poäng.

Lag
MVOF(+)(-)+/-P
HUDDINGE
7    6    0 1   25  9 16 18
VISBY/ROMA
6 4 1    1 17       12      5 14
NACKA
7 3 1 3 15 20 -5 10
NYKÖPING
7 3 0 4 23 21 2 9
ESK HOCKEY
6 3 0 3 16 16 0 9
SURAHAMMAR
7 3 0 4 17 22 -5 9
IFK ARBOGA
8 2 1 5 20 32 -12 7
IFK ORE
6 1 1 4 22 23 -1 5


Mitt i veckan.

Då är det onsdagkväll och det är bara två dagar till ännu en helg och idag har det varit full fart hela dagen från morgon till kväll.Först har man gjort det vanliga som man har på schemat och sedan blev det att åka på en flyttstädning mitt i stan.

Vad ska man säga om matchen igår då? ja det började ju lysande och första 10 minuterna var ju bra men sedan slutade hela Modo att spela hockey men inte Färjestad som fortsatte att spela och kunnde vinna matchen.

Nu väntar en tuff bortamatch mot HV71 så det är bara hoppas att Modo verkligen tänker spela hockey i 60 minuter den här gången.Man har lyckades få in resultatet i matchen mellan Brynäs - AIK på Sporttipset och det ser lite bättre ut i alla fall.

Tabell

1. Gusse 111p
..........................
2. Fru Söder 106
3. jouni 97p
4. Mattias 97p
5. Miranda 93p
6. Roger 92p
7. Matilda 90p
8. Henke 87p
9. Johnny 83p



Det fungerde inte att lägga upp låtar sist så vi gör ett nytt försök men en 80-tals klassiker.



Kollapsen i Surahammar.

           

     SURAHAMMAR        5-2         ESK HOCKEY  (2-0, 1-1, 2-1)

Det tog tvärstopp borta mot Surahammar och efter 1.49 i första perioden så hadde man 2-0 i baken fast man spelade upp sig under perioden men det hjälpte inte.2:a och 3.e var inget att skriva hem om enligt rapporter och så här säger man i ESK Lägret,-Vi har varit bedrövliga i våra avslut och träffar mycket sällan mål när vi skjuter.

Nu väntar en viktig match på fredagkväll mot VISBY/ROMA om man vill vara med och slåss i toppen av tabellen och tampas med Huddinge som leder serien 3 poäng före ESK.


3:e raka för ESK HOCKEY.

 

  ESK HOCKEY     3 - 1      NYKÖPING HOCKEY (1-0, 0-0, 2-1)

Det blev ytterligare en seger för ESK hemma i Bahcohallen mot Nyköping i en match som enligt rapporter inte var så välspelad med det blev i ju 3 poäng. En viktig seger för nu väntar tre raka borta bortamatcher mot Surahammar, Visby/Roma och Nacka.

Vart tar helgen vägen?

Då sitter man här och det är åter söndag kväll och man undrar vart fan helgen tar vägen? Helgen har varit lugn och i går kom morsan förbi och vi åt lite gott och såg på matchen.

Riktigt skönt att krossa Timrå och det var en kul match att titta på och först bjöd Modo och Tarkki på ett riktigt billigt mål men Timrå och ville inte vara sämre och bjöd på ett ännu snyggare och pinsammare mål när Nagy var påpassligt och utnyttjade läget som bjöds.

Det var bra drag på Modoklacken men det är synd att dom inte höll igång ännu mera för dom överglänste ju Timrå klacken med råge och det var bra tryck när alla tog i,det var grymt att höra.Som Gunde brukar säga -Man får STÅPÄLS!

Idag har man varit med barnen på Knasiga Kojan så dom har fått leka lite och även jag fick röra lite på dököttet he he.Nu blir det till att slappa lite i soffan och invänta en ny arbetsvecka som kommer vara så gott som fullspäckad så det gäller att ladda batterierna.











MAGNUM The Visitation




MAGNUM "The Visitation"

01. Black Skies (05:54)
02. Doors To Nowhere (05:44)
03. The Visitation (05:48)
04. Wild Angels (05:42)
05. Spin Like A Wheel (07:22)
06. The Last Frontier (05:30)
07. Freedom Day (06:22)
08. Mother Nature's Final Dance (05:05)
09. Midnight Kings (04:49)
10. Tonight's The Night (04:54)


Då har man lyssnat ett antal gånger på Magnum´s nya alster "The Visitation" som släpptes den 17 januari.Jag måste säga att jag är lite förvånad över hur hög kvalite bandet har lyckats haft under de tre senaste albumen och man överraskar ytterligare en gång.

Det  brukar vara mera ojämt när banden hållit på länge men Magnum har verkligen gått från klarhet till klarhet efter comebacken även om man var lite rostiga i början.Plattan är bättre än förra skivan "Into The Valley Of The Moonking " som är mera nedtonad och lugn och den kan kännas lite seg i vissa lägen även om det är ett godkänt album.

"The Visitation" är en mera Rockig platta och den innehåller några riktiga pärlor som hör hemma bland det bästa som Magnum gjort.Det finns två svaga låtar som mera känns som utfyllnadsmaterial,"The Last Frontier" och avslutande balladen "Tonight´s The Night" som man lika väl kunnde ha skippat på ett annars utmärkt album.

Bästa spåret enligt mig är inledande "Black Skies" som jag gillar skarpt och andra höjdpunkter på skivan är "Midnight Kings","Spin Like A Wheel" och "Doors To Nowhere".Bob Catley´s röst låter bättre än någonsin på många låtar och Magnum visar att man Still Going Strong och efter några halvdana album efter comebacken 2002  med " Breath Of Life" (MR,MR) och "Brand New Morning"(MR,MR) så har man levererat både med "Princess Alice And The Broken Arrow"  (MR,MR,MR,MR) och senaste "Into The Valley Of The Moon King" (MR,MR,MR).

Betyg: MR,MR,MR,MR

Det ser ljusare ut efter ännu en seger.


     

         ESK HOCKEY  3-2 VISBY ROMA (3-1, 0-1, 0-0)

Det blev ytterligare en seger för ESK HOCKEY och nu ser det inte lika mörkt ut som efter dom två första matcherna.Man har även fått igång målskyttet med 10mål på två matcher och nu är man på 4:e plats i Allettan Mellan,3poäng efter serieledarna Huddinge och med samma poäng som Nyköping och Visby/Roma.

Ännu en hemma match väntar imorgon onsdag 19/1 mot Nyköping.



Äntligen en seger!

      


       ESK HOCKEY   7-2   ARBOGA HOCKEY

Efter två raka förluster och bara ett mål framåt så tog ESK en viktig seger i Allettan och då gjorde man hela 7 mål hemma i Bahcohallen mot Arboga.Det märktes att man inte hadde det rätta självförtroendet i matchinledningen och Arboga tog även ledningen i matchen.Men det verkade göra ESK gott och bara 16 sekunder efter så kvitterade man innan Arboga återtog ledningen i matchen fast efter det släppte det och man kunnde spela ut och vinna med 7-2.

Äntligen blev det en Hockeynight.

Ja då sitter man hör och det är söndag och helgen har passerat lika fort som den kom och igår hadde man Hockeynight.Det var länge sedan Martin och jag träffats,aldeles för länge sedan så det var riktigt kul att det äntligen blev av efter mycket om och men.

Det var starkt av Modo att ta poäng i Stockholm även om det var jävligt klantigt att släppa till 3-3 målet som var riktigt billigt,sedan tycker jag att första målet också var jävligt billigt och Pikkarainen måste ju vara med på noterna.Annars var det en underhållande match och det var ändå kul med poäng för det trodde man inte.

Arbetsveckan som var bra och det börjar att bli mera jobb och det är ju kul och nu hoppas vi att det kan bli mera företag också här framöver.Jag tror att det börjar vända lite smått bland företagen i stan för det har varit priset som styrt under några år men nu kanske man även börjar kolla på kvalite också.

Man ska väl masa sig ut till Bjästa och hämta Moa och Lovisa lite senare men först vill man bara slappa lite och bara vara.Det får vara allt för denna gången och vi avslutar väl med en låt som vanligt,ha en fortsatt trevlig söndag.


Ingen rolig start för ESK.

        

HUDDINGE HOCKEY  5  - 1    ESK HOCKEY (0-1,3-0,2-0)

Det har varit en tung start för ESK i Allettan med en snöplig förlust hemma i Bahcohallen och sedan åkte man på en 5-1 smäll borta mot Huddinge..

Man började matchen bra och tryckte på bra och tog rättvist ledningen men i andra kom ett heltaggat Huddinge ut och körde sönder ESK som inte orkade och Huddinge kunnde rättvist vinna matchen.

Man är nu sist i serien och -5 i målskillad,man har bara gjort 1mål på dom inledande matcherna vilken inte är bra men i kväll (onsdag) finns det chans till revansch för ESK då man tar emot Arboga på hemmaplan



ESK HOCKEY:Allettan mellan.



       

    ESK HOCKEY     0-1      NACKA HK (0-0,0-0,0-1)

Nu har Allettan dragit igång och ESK började hemma i Bahcohallen mot Nacka och det var en match där det såg ut som att båda målvakterna skulle spika igen.Lagen hadde sina chnser och det såg ut att bli 0-0 och förlängning men då lyckades Nacka få in en puck och kunnde snöplig för ESK ta med sig alla poängen hem.Nästa match för ESK är i morgon söndag borta mot Huddinge.


Dessa lag är med i Allettan mellan

ESK HOCKEY


 SURAHAMMAR BLUE HAMMERS

 ORE  HOCKEY
ARBOGA HOCKEY

HUDDINGE HOCKEY
NYKÖPING HOCKEY


 VISBY ROMA HOCKEY

 NACKA HK







Vad händer Musikåret 2011?

Det nya året har precis börjat och vad har då det nya musikåret att erbjuda då?

*Ett av mina favoritband MAGNUM släpper nytt album 17 januari "The Visitation", jag har lyssnat på en låt från plattan på Magnum´s hemsida.Låten heter "Black Skies" och den är riktigt bra så det lovar ju gott måste jag säga så nu skruvar man upp förväntningarna en aning.

¨

*Min absolut största favoritgrupp ZZ TOP verkar äntligen få tummen ur och ska färdigställa och släppa nytt album och det är 8år sedan "Mescalero" (2003).Skivan ska släppas under 2011 men när återstår att se och det är på tiden för jag har väntat länge nu.



* VAN HALEN ska tydligen släppa nytt under året så det ska bli spännande och se vad det kan vara,det kan både bli himmel eller pannkaka.

Andra band som beräknas ge ut album under året enligt Rocknytt.se

Metallica,
Queensryche
In Flames
Whitesnake
The Poodles
Alice Cooper
Mötley Crüe
Nickelback
Megadeth
Uriah Heep
Hammerfall
Alestorm
Dream Theater
Kreator
Falconer
Nightwish
Quiet Riot
Sepultura
Stratovarius
UFO
Foo Fighters
Def Leppard
Skid Row

och en drös band till.

*En som har lite press på sig men som ska släppa nytt under året är U.D.O och han förväntas ju toppa ACCEPT och deras överraskande bra comebackalbum "Blood Of The Nations".


Här är UDO live på ROCKWEEKEND 2009.

Inte nog med att ACCEPT gjort en bejublad comeback så  var förra albumet han släppte,"Dominator" riktigt grymt så visst har man förväntningar på UDO.

* Mina gammla hjältar KISS väntas också ev. släppa nytt och även där blir det uppskruvade förväntningar efter senaste plattan "Sonic Boom".Ett överraskande bra album och det bästa KISS gjort sedan "Creatures Of The Night" från 1983.Paul Stanley har sagt att vi kommer nog börja jobba på en ny skiva under året men det är inte säkert att den hinner ut under 2011.

*SAXON som man fick äran att se på ROCKWEEKEND släpper också nytt under året och någon gång i mars så ska plattan släppas enligt Blabbermouth.com.


SAXON från ROCKWEEKEND 2010.

*Axel Rose och hans Guns n´Roses ska också ev. släppa nytt under året och där finns väl inga höga förväntnignar för senaste albumet var inte speciellt bra.

* Ett av Axel Rose och Guns n´Roses favoritband (när dom harvade på med att slå igenom) AEROSMITH  ska gå in i studion och göra ett nytt album och det ska vara ett steg tillbaka till rötterna. Ett "old-school" album enligt trummisen Joe Kramer.Förhoppningsvis ska skivan släppas under året.


*Lite mera tråkiga Nyheter är ju att JUDAS PRIEST lägger av och gör en sista avskedsturne världen över och spelningen i Sverige blir på SWEDEN ROCK FESTIVAL.Trist att dom lägger av men allt har ju sitt slut men deras musik lever ju kvar.






*Sedan så blir det inget ROCKWEEKEND 2011 även om dom gått ut och sagt att det blir av (enligt vissa)så tror jag inte att det blir av,tyvärr men så kan det vara.Det har ju varit kul och vara på 2st. ROCKWEEKEND och fått sett band som W.A.S.P,UDO,TWISTED SISTER,SAXON,DEEP PURPLE och EDGUY.Upptäcka band som ETERNAL,STEEL ATTACK och NIGHTINGALE.

*GETAWAY ROCK FESTIVAL har för närvarande 12 band bokade och det är inte ett enda som man vill se,förra året hadde dom i alla fall Motörhead och EUROPE bokade.Man får väl vänta och se vad som dyker upp framöver annars är man ju sugen på SWEDEN ROCK FESTIVAL med det är ju så långt och nästan för mycket folk.

Årskrönika:vad hände 2010?

Då var det dags att göra årskrönikan för 2010,året började väl ganska lungt och man jobbade på som vanligt ute på Själevads Högstadie.



Detta var en vanlig syn på skolan.

*Modo missade att ta sig till slutspel för andra året i rad och nu får vi ser hur det blir denna säsongen.

*ESK HOCKEY stog för en stark säsong och tog sig till Allsvenskt kval men där tog det stopp och vi får se hur långt man kan gå denna säsongen,först ska man klara av Allettan.

*På våren började Lovisa´s fotboll igen med BK ÖRNEN och det saknades en ledare och den andra träningen skulle inte avslutas före någon av föräldrarna ställde upp.Jag tog på mig det och det är inget som jag ångrar även om det var jobbigt och lite förvirrat i början.Tjejerna började trevande men sedan gick det bara bättre och bättre,riktigt kul att få vara med på resan.


*Midsommarfirande blev det i Moliden med Malin och hennes barn Hampus och Wilma




*Lagom när semestern började närma sig fick jag ett samtal som gjorde att jag sa upp mig från mitt gammla jobb och skrev på anställningspapper med Hemtrivsel.Efter att vi tappade skolorna på gammla jobbet och en del andra saker som gjorde att man tappade knistan och man ville vidare på nya utmaningar.

*Semesten kom lägligt och rivstartades med ett besök i Mohed Söderhamn för ROCKWEEKEND och denna gången fick Gusse och jag förstärkning av Henke.



*Det var ett riktigt starkt startfällt på Festivalen med höjdpunkterna TWISTED SISTER och SAXON


TWISTED FUCKING SISTER!!!

SAXON var grymt.

Här är alla band som man såg under ROCKWEEKEND

TWISTED SISTER  MR MR MR MR MR
Grymt bra och fetivalens höjdpunkt!

SAXON MR MR MR MR MR
Grymt att äntligen få se dom live!

STEEL ATTACK MR MR MR MR
Vad gör dom på en liten undanskyffad scen?

ETERNAL MR MR MR MR
Riktigt bra och en överraskning i positiv bemärkelse!

RAINBOW MR MR MR
Stabilt framträdande som inte stack ut på något sätt!

ANNIHILATOR MR MR MR
Stabilt av det kanadensiska Trash/Metal bandet.

TREAT MR MR MR
Stabil svensk rock utan krusiduller!

DEEP PURPLE MR MR
Orgelsolo på orelsolo sänker helhetsintrycket!

KAMELOT MR MR
Tog sig på slutet men för sent för ett högre betyg!

VENOM MR MR
Har man inte hört ordet HELL så fick man det nu!

BLODBOUND
Såg en stund och det var väl hyffsat sedan kom gammla Iron Maiden sångaren Paul Dianno upp på scenen och det hadde varit bättre om man skippat han.

ZZROCK
Såg ett par låtar och detta är verkligen ett proffsigt coverband och verkligen värda att kolla om det finns läge.

Vi tar väl några bilder från festivalen...


  
  
  





Sedan kan vi ju ta detta lilla filmklipp inspelat av GUSSE under TWISTED SISTER´s spelning.





* Resten av sememestern blev lugn och det var sol och bad vid Långnässjön när vädret var bra .Det blev även en hel del grillning.

* När semestern var slut började man på sitt nya jobb på Hemtrivsel och första veckan var introduktion och sedan blev det full fart med mycket jobb.Det höll i sig ända till mitten på November då det började lugna ner sig och sedan har det hållt i sig fram Nyår.Det blev mycket trädgårdsjobb och man fick mycket mera förtroende och ansvar, det gav en nytändning helt klart och man växte som person.

* I augusti var det ju också MODO HOCKEY som hadde ispremiär och det var riktigt lyckat med ett jippo med Bandylandslaget.




Vad hände mera under året då?

*Jo man fyllde 35år och även frugan blev 35år.

*Vi fick indraget fjärrvärme i huset 

*Molly blev 1år.

*Lovisa fyllde 7år och började i skolan. 

*Moa blev 4år,ja tiden går kan man lungt säga och tjejerna har verkligen blivit stora.

*Hösten gick med stormsteg och vi var framme vi jul och den firade vi som bekant hos mamma i Bjästa och det var fullt hus. Det var syrran,mamma,Hans,Svärmor,Snål Elsy och vi (Maria,Lovisa,Moa och lilla jag) och tomten kom med många fina klappar.




Sedan är det väl säkert något som jag glömt bort att ta med men så är det men lite har man ändå fått med av 2010.
Detta får vara allt för för denna krönika så jag får önska alla en god fortsättning på 2011,ROCK ON!


SAXON live från ROCKEEKEND.


Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 10/10).

Då var det tid att knyta i hop säcken om man säger så eller ta fram den sista plattan ur skivbacken,det är med andra ord tid för ännu en klassiker från 80-talet och den får avrunda serien för denna gången.





GUNS & ROSES "Appetite For Destruction"


No.TitleLyricsMusicLength
1. "Welcome to the Jungle"   Axl Rose Slash 4:34
2. "It's So Easy"   Duff McKagan, West Arkeen McKagan, Arkeen 3:23
3. "Nightrain"   Rose, McKagan Izzy Stradlin, Slash, McKagan 4:29
4. "Out ta Get Me"   Rose Stradlin, Rose, Slash 4:25
5. "Mr. Brownstone"   Stradlin Stradlin, Slash 3:49
6. "Paradise City"   Rose, McKagan, Slash Rose, Stradlin, McKagan, Slash 6:46
7. "My Michelle"   Rose Stradlin 3:40
8. "Think About You"   Stradlin Stradlin 3:52
9. "Sweet Child o' Mine"   Rose Slash, Stradlin 5:55
10. "You're Crazy"   Rose Stradlin, Slash 3:17
11. "Anything Goes"   Rose, Stradlin Stradlin, Rose, Chris Weber 3:26
12. "Rocket Queen"   Rose Stradlin, Slash, McKagan 6:13



Gruppens debutskiva tog tid att släppa men efter mycket om och men så landade den i skivaffärerna 21 juli 1987.Skivan sålde dåligt i början för skivbutikerna ville inte ta in skivan pga. av deras kontroversiella omslag så man fick göra om det till den nu klassiska svarta med medlemmarna i form av döskallar på ett kors.


Orginalomslaget med en våldtagen ung kvinna som
blev för mycket för USA´s populärkultur.


Efter byte av omslag så började det gå bättre och bättre för plattan och den nådde hela vägen till nr.1Billboard 200 (1988)."Appetite For Destuction " kom som en chock med sina texter som tar upp livet i den brutala storstaden,sex och droger i en tid då Hårdrocken influerades av Popmusiken och Pudelband växte fram som svampar,det var band som Poison,Bon Jovi och L.A Guns.

Albumet är ett av de mest sålda inom genren genom tiderna och den har sålt 28 miljoner exemplar världen över och "Appetite for Destruction" har hyllats som en av de bästa debuterna någonsin inom genren Hårdrock.

Bäst av singlarna från albumet gick "Sweet Child O´ Mine" som blev nr.1 U.S. Billboard Hot 100 och även på UK  Rock Chart,här i Sverige blev det nr.27Svenska singellistan.

1988
fick man även spela på Monsters Of Rock Festival,Castle Donington i Leicestershire, England och där fick man dela scen med KISS,IRON MAIDEN,HELLOWEEN,MEGADEATH och METALLICA.

För egen del var det låten "Paradise City" som är den låten man lyssnade på med Guns på slutet av 80-talet men även "Sweet Child O´ Mine".Det var inget favoritband men just dom låtarna finns med från den tiden och när man på senare år lyssnat mera på plattan så kan man konstatera att den är riktigt bra.



Så här lät det 1987 när Guns And Roses kom med sin debutplatta...





och så här låter det i dag,titelspåret från senaste skivan "Chinese Democracy" 2008.



RSS 2.0