Det blev vinst efter sudden.

            

Wings Arlanda    2-3    ESK Hockey


Man lyckades hämta upp 2-0 underläge och få till en förlängning och där kunnde man ta bonus poängen och är nu två i serien.

På Onsdag väntar den viktiga seriefinalen hemma i Bahcohallen mot Huddinge.




Fjärde raka.

                
 
ESK Hockey         4-0         Nyköping Hockey (1-0,1-0,2-0)
  


Det blev en fjärde raka seger för ESK HOCKEY när man slog tillbaka Nyköping med 4-0 hemma i Bahcohallen.

Första två perioderna var riktigt jämna men Ola Nilsson i målet gjorde ytterligare en kanon match och han har nu bara släppt i 3 mål på 4 matcher.

Nu väntar Wings Arlanda borta på onsdag.

Vilken skön seger!

Vilken skön seger det blev för MODO borta mot Frölunda i den så viktiga 6 poängsmatchen.Man fick ju några tveksamma utvisningar emot sig i första men Frölunda kunnde inte ta vara på det.

Sedan växte Modo ju längre matchen led och det var en riktigt skön arbetsseger måste jag säga och ett extra plus till ROMAN MALEK som var stabil mellan stolparna.

Nu väntar ännu en tuff match på måndag och hoppas vi kan ladda om och göra en riktigt bra match mot LHC i godislådan.

Skönt med helg.

Då var det lördag och visst är det skönt med helg och lite ledigt.Veckan var lugn och det är bra på skolan så länge det bara är snö och inte en massa ishalka så dom måste grusa för då har man allt grus inne i skolan.

Man var ju på matchen också och det var en jävla tur som Timrå hadde på alla målen måste jag säga så det var inte ett enda dugg rättvist enlig mig. Men så är det ju i sportens värd men det blev ju poäng i alla fall och det är ju bra. Men man får säga som Roman Malek "Det är bara ett spel trots allt det finns annat i livet också".

När jag var på väg hem från matchen så mötte jag en räv på sjögatan och det passar ju bra när man kom från rävlyan. Den verkade inte skygg utan var ganska nära innan det sprang iväg och började att gräva i snön lite längre bort.

I kväll är det en ny svår och viktig match för Modo men det är det ju allt som ofta så man börjar vänja sig. Hoppas att grabbarna kan göra en kämparmatch och ta tre poäng med sig från Göteborg.

Sondell får sitta på bänken också som extra spelare vilket bara det ökar chansena till seger.


Ny stabil insats av ESK Hockey.

              

Borlänge Hockey  2-7   ESK Hockey (0-0,0-4,2-3)


Första perioden var stabil från ESK och båda lagen hadde sina chanser men nya målvakten Ola Nilsson var säkerheten själv.

Andra perioden var bra och efter två minuter kunnde ESK spräcka nollan och ta ledningen i matchen.Borlänge försökte att komma tillbaka och öste på för fullt men det straffade sig och ESK kunnde bådet göra 2,3 och 4-0 innan perioden var slut.

Sista perioden slarvades det och Borlänge fick göra 1-4 men sedan vaknade ESK till liv igen och inom loppet av 4 minuter gick man från 1-4 till 1-7. På slutet kunnde Borlänge få ett tröstmål och fastställa slutresultatet 2-7.

En riktigt bra match  med hårt jobb och bra målvakt gav en ny 3 poängare och snacka om att laget fått ett lyft med Ola i målet och även ny backen Tomas Mitell.

Nästa match är hemma i Bahcohallen på söndag 24/1 mot Nyköping.


Viktigt Länsderby i rävlyan.

Ja snart är det nedsläpp i den så viktiga Länsderbyt mellan Modo och Timrå och vi får väl hoppas att vi får lite Aravirta effekten i kväll och kan bärga 3 poäng.

Tro det eller ej men i kväll ska jag vara på plats och försöka heja fram Modo till seger även om Skröder saknad pga. magsjuka.

Det har kastats om en del i femmorna också och vad jag har hört så ska Madsen spela med Zuccarello/Svartvadet och Green eller Häggström spela med Näslund/Sundström sedan spelar Steen/Hinote/Häggström ev. Green

Ser intressant ut så vi får väl se hur det verkligen ser ut i laget vid nedsläpp och HEJA MODO!

En klassiker del 3 av 3.



Här kommer själva finalen.

En klassiker del 2 av 3.



Här kommer fortsättningen.

En klassiker del 1 av 3.



En klassiker är väl på sin plats så man kan få sig ett skratt.

Viktig seger och man höll nollan.



VS.


OLA NOLLADE ARBOGA

 (Från ESK HOCKEY Hemsida)



Efter en mycket bra och spännande match vann ESK borta mot Arboga med 3-0.

Tätt tufft fartfyllt massor av chanser åt båda håll. Spelet böljade fram och tillbaka i alla tre perioderna, i den här matchen lyckades vi göra 2 pp mål, Micke Alba pricksköt 1-0 i första,vi klarade av ett tre mot fem underläge i 1.20 under den andra perioden och det var nog väldigt avgörande, i den tredje spelade Mitell fram Eddie till 2-0 också det i pp, med drygt 3 min. kvar bröt Ekberg in framför Arbogas mål och lyfte snyggt in 3-0, förs då kände man sig säker på en trepoängare.

Matchens stora behållning var Ola Nilsson i kassen, Jag har inte sett ett sådant målvakts spel någon gång i ESK. Ola gjorde en handfull helt otroliga räddningar och spikade fullständigt igen i ESK kassen. Kan Ola hålla den här nivån i fortsättningen blir vi svårslagna. Alla killarna i laget får helt klart med beröm godkänt för den diciplinerade insatsen i Arboga.

Nästa match är borta mot Borlänge på onsdag den 20/1.

Förlust i viktig match.

Det blev förlust i lördagens drabbning mot BK96 som blev för svåra för IBK FOS. Vid seger hadde vi gått upp på 10 poäng och varit med i toppen. Nu är det ett glapp till BK96,ÖSA och Tio Tigrar.

Det är bara att ta nya tag för FOS och nu är det vila i tre veckor innan nästa match mot Tio Tigrar den 7/2 kl.10:15 i Sporthallen. Men innan dess ska vi hinna med tre träningar där vi kan finslipa på detaljer och förhoppningsvis så kan det leda till seger.

Sist blev det seger med 12-5 men då hadde inte Tio Tigrar sin målvakt med utan utespelarna fick turas om att stå annars skulle nog matchen varit mycket jämnare.

SAXON till Rockweekend

 

Då var SAXON klara för ROCKWEEKEND 2010 men sin Battalions Of Steel -30th Anniversary Tour.

Äntligen seger!

                

ESK Hockey           5-1             Nynäshamn



Det blev äntligen en seger i Allettan och det med klara 5-1 hemma mot Nynäshamn.
Det var ett rejälare spel och bra focus i hela laget och det var mycket bättre kvalite på avsluten med trafik framför målvakten.

Nya backen Tomas Mitell som nyligen anslöt till truppen från Allsvenska Örebro gjorde mål i första matchen i ESK tröjan. Målet betydde 3-1 för hemmmalaget som därmed kopplade greppet om matchen.


Huddinge vs. ESK Hockey



Ett filmklipp från matchen mot Huddinge.

Onödig förlust hemma.

                 

      ESK Hockey          2-3             Hedemora SK



Det blev en riktigt onödig förlust hemma i Bahcohallen för ESK och man vann skotten med  46-23 men förlorade matchen.

Det var massor av okoncentrerade avslut från ESK och mycket skott utanför målet liksom att man sjävla spelade fram Hedemora ( i sann Sondell anda) till två fina lägen som båda gav mål i baken. 

Man har haft lätt för Hedemora tidigare i serien och man hadde en målskillnad på 21-4 men vad hjälper det.Nu är det en ny serie och nya förutsättningar och ESK har fått sämsta tänkbara start på Allettan och det krävs skärpning till nästa match.

Nästa match: Hemma mot Nynäshamn på onsdag (13/1)

Bättre trailer på AVATAR.


AVATAR



Var och såg storfilmen AVATAR på BIO och vilken upplevelse det blev en klart sevärd film och man satt där och häpnades.Den var riktigt häftig och helt klart värd 100kr som det kostade.

Filmen utspelar sig år 2154 på planeten Pandora.En rullstolsbunden soldat får chansen att ta över ett uppdrag som hans bror höll på med innan han dog.

Han ska men hjälp av en artificiell kropp gjord på DNA från människan och urinvånarna,han ska sedan infiltrera urinvånarna och ta reda på svagheter så att människorna kan komma åt viktiga naturtillgångar i dersa by.

En klart sevärd film som ska ses på BIO för att få den ultimata upplevelsen men visst kan det vara bättre komfort på Paladium för lite träsmak får man allt.

BETYG: MR,MR,MR,MR

Nyårskrönikan.

Bättre sent än aldrig här kommer nyårskrönikan.

*Bloggen startades i februari 2009 efter påtryckningar från frugan som tyckte jag skulle börja blogga och så blev det.

*Man minns väl Gusses och mitt härliga schema som varade i en månad innan Micke Bendixen gjorde illa ryggen och jag fick hoppa in på skolan.

*Man minns också att man blev riktigt jävla blåst på en hundaffär också,OZZY var hos oss i tre dagar sedan var han borta och vi förlorade 2000kr.

*Det var mycket bloggande om hur dåliga Modo var och det verkar ju ha hållt i sig även till denna säsongen.

*Sedan gjorde man ju om i Köket.

 
                                                   
 
Före och Efterbilder.


* En av årets höjdpunkter var ju ROCKWEEKEND i Kilafors och trots vädret så var det riktigt grymt och nu väntar vi på att det ska komma några bra bokningar till innan vi beställer biljetter för 2010.Största bandet för tillfället är Deep Purple men det ryktas ju om Saxon och Judas Priest.

   
   
   

*Sedan minns man ju när Lovisa började spela fotboll i BK Örnen och när dom var med på Hörnettdagens Fotbolls Cup.Dom kom två och fick vinna två matcher och förlora en,segrare blev KB65.





*Sedan var man ju i Enköping på semester där det blev besök på Parken Zoo och så har vi ju Modo Hockeys Ispremiär och mycket mera.Här kommer lite mera bilder från 2009.


Smultronstället Långnässjön där man kan bada och koppla av från vardag och stress.
Det blev många besök under sommaren.

Ispremiären i Swedbank Arena som det hette förra året.

Familjen tar det lite lugnt när vi hälsar på svärmor i hennes stuga
och visst ser Moa "glad" ut.

En av många Hockeykvällar med Martin.

Moa och Lovisa gillade att vara på Parken Zoo i Eskilstuna.

Tigrarna var populära och vi var förbi två vändor.

Kaffepaus på väg hem från Semestern.


Gusse kör ett solo.



Sedan får man ju inte glömma att Molly kom till oss och visst blev det full fart och mycket att göra.Det är det ju fortfarande men nu är hon 5 månader och har gått från valp till unghund.



Så är såg hon ut när hon kom till oss.


Ja det var lite från 2009 och nu blickar vi framåt och hoppas på ett bra 2010.



Förlust i premiären av Allettan.



               

           Huddinge Hockey       4-3            ESK Hockey

Borta mötet mot Huddinge blev en riktig rysare där hemmalaget kunde hålla undan och vinna med 4-3.

ESK hängde bra med och kunde lika gärna fått med sig någon eller några poäng från Björkängshallen.

Avgörandet kom när ställningen var 3-2 till Huddinge och i ett fint anfall träffade Z klockrent stolpen, pucken gick ut i mittzon där en ESK back ramlade och Huddinge fick två mot en läge som dom utnyttjade till 4-2, 3-3 där då kunde matchen ha slutat hur som helst.

Totalt en bra hockeymatch med ett mycket högt tempo och massor av skapade lägen åt båda håll.


NY MÅLVAKT

 

ESK stärker upp målvakts sidan inför Allettan, Ola Nilsson närmast från Almtuna och med massor av rutin från Elisterien (Malmö) samt Allsvenskan. Ola är 30år och kommer från Krisitanstad men pluggar till naprapat i Stockholm han anslöt till truppen i måndags, och det skall bli spännande att se vad han kan prestera hos oss.

 








 Season Team League GP
GAA
SVS%       Postseason GP
GAA
SVS% 
 1994-1995 Skåne TV-Pucken - - - |         
 1999-2000 Malmö Elitserien 4 1.51 .915 | Playoffs 1 9.00 .824 
  Malmö J20 SuperElit 3 3.67 .859 |         
 2000-2001 Malmö Elitserien 12 2.29 .907 | Playoffs 1 6.00 .692 
  Malmö J20 SuperElit 3 4.33 .845 | Playoffs 0 0
  Mörrum Allsvenskan 5 4.01 .838 |         
 2001-2002 Malmö Elitserien 3 4.34 .722 | Playoffs 1 1.52 .857 
 2002-2003 Vallentuna BK Allsvenskan 29 3.36 .891 |         
 2003-2004 AIK Allsvenskan 24 1.93 .914 | Kvalserien ES 10 2.95 .911 
 2004-2005 Dijon France 2 - - |         
  Nybro IF Allsvenskan 16 3.62 .892 | Kvalserien AS 9 1.43 .952 
 2005-2006 Nybro IF Allsvenskan 25 3.45 .890 |         
 2006-2007 Nordsjælland (Rungsted) Denmark 22 3.19 .907 | Playoffs - 3.00 .935 
 2007-2008 Wings (Arlanda) Division 1 30 3.03 .906 |         
 2008-2009 Wings (Arlanda) Division 1 14 1.84 .946 |         
 2009-2010 Almtuna Allsvenskan 5 3.81 .812 |         
  Enköpings SK Division 1 - - - |         



Season Awards by season
1994-1995 TV-Pucken 2nd Place
  TV-Pucken Best Goaltender
2008-2009 Division 1 (D) Best SVS%(.94,6)
 Awards by league
- Division 1 (D) Best SVS% 08/09
- TV-Pucken 2nd Place 94/95
- TV-Pucken Best Goaltender 94/95

Nyårsafton

Nyårsafton firade vi hemma hos syrran i Husum och när vi kom dit så var det gofika,kladdkaka med nogat och grädde.

Senare på kvällen var det dags för en trerätters och vi började med en god aptitretare som bestog av tonfiskröra och sallad i pitabröd och det var riktigt smarrigt.

Varmrätten bestog av Kycklingfile och till det så var det ris och hemgjord grönpepparsås med lite smak appelsin och även bröd och Sallad.

Efterrätten var hemgjord blåbärsglass med maräng och Kaffe och det var verkligen riktigt gott måste jag säga.

Det blev en lugn och städad nyårsafton fast det slank ju ner några öl i alla fall.


Julafton i Bjästa

Vi firade Julafton hos mamma i Bjästa och vi åkte ut dagen före julafton så man kunnde varva ner och bra ta del av julstämningen.

Vi började julafton som alltid med grötfrukost med skinkmacka så vi stoppar till maten som vi brukar avnjuta efter Kalle Anka.




Moa och Lovisa väntar på Tomten


Efter maten så kom då tomten även om Lovisa visste vem det var och Moa var inte säker men nästa jul så blir det nog ingen Tomte iallafall.

Det var mycket paket som skulle öppnas och som vanlig så tar vi ett i taget under granen och den som får ett paket öppnar och sedan får den hänta ett paket under granen.

Det hela tog 6 timmar att genomföra men det är det som gör det så mysigt och att man  har tid att umgås med varandra. Man hinner ta lite Fika och äta lite godis och se vad alla får i sina paket.


Maria,Mamma,Syrran Anneli och hennes kille Göran

Frugan vid granen och nu var det slut på julklappar.

När julklapparna var utdelade och kvällen började att nå sitt slut och det var dags att lägga barnen och kolla in det man fått ännu en gång i lungn och ro. Tyvärr så är digitalkamerna på vift och jag hoppas att den inte är borta men där fanns flera bilder från julen.

RSS 2.0