Tisdagsblogg och bilder från fotbollskvällen

Vi var på sjukhuset idag med Moa som skulle till hjärtspecialisten och allt gick bra och nu behöver hon inte komma på flera kontroller utan är friskförklarad även om hon har ett litet blåsljud så är det ingen fara. 

I lördags var det trevligt och Martin och jag pratade och groggade och vi  lyssnade på musik,som vanligt vill ju Martin  höra Metallica "Unforgiven II". Martin bjöd på en groggnyhet för min del Gin och Påskmust  vilket inte var så tokigt som det låter sedan blev det även vodka och trocadero men is vilket också slank ner,vi spelade även lite Wii Sports Bowling innan matchen. Lagom till av spark så var det dags att öppna en kall och god Carlsberg och bänka sig i soffan och heja fram Sverige till nya stordåd.




Dags för avspark.


Martin ville absolut  få vara med på denna bild.


Martin är inne i matchen.


Två Glada grabbar efter 0-0 mot Portugal

Även om matchen inte var jättebra så var vi imponerade av Sveriges försvarsspel och framförallt Daniel Majstorovic och Olof Mellberg som var klockrena och nästa fotbollskväll blir Nationaldagen 6juni Sverige vs. Danmark  här hemma med grillning och Öl.

Fredrik Warg och Modo går skilda vägar och det var väl lika bra för han har ju inte levt upp till dom förväntningar man haft på han och detta kanske öppnar upp för tvillingarna Abbott.

Jonas Gustavsson stannar i FBK och då är det ett lag mindre som måste hitta en första keeper och det är bra för Modo.

Årets Rookie i Elitserien blev Victor Hedman så även vi Modoiter kan få vara lite glada.

Kahnberg till Brynäs och vem trodde det när Brynäs dementerade och sa att han skulle bli för dyr för att få han till Gävle  men nu finns det visst pengar.




Stömberg är ett hett ryckte som ny tränare för MODO och jag säger bara NEJ NEJ NEJ!


Till sist kanske man ska tycka till om SM-finalen mellan FBK och HV71,jag tror tyvärr att Färjestad tar hem LeMat och vinner med 4-2 i matcher.

Nu ska man njuta av resten av sin lediga dag innan det är dags för att fortsätta arbetsveckan ute i Själevad där jag kommer att vara fram till sommaren innan det blir nya scheman igen.

Lite mera om våran "lyckade" hundaffär.

Först skyller hon på att barnen kan förstöra hunden men hur kan en hund bli barnvänlig om den inte får vara med barn och som jag läste i en artikell om barn och hund "Finns inga barnvänliga raser utan det måste tränas och vad är då bättre för hunden än att få vara med barn bara barnen respekterar hunden och det regler som man satt upp".

Kan bara instämma och barn är ju barn så vad ska man göra stänga in dom i källaren bara för att hunden ska få lugn och ro i alla lägen,men vänta lite hur ska  då hunden kunna bli barnvänlig? det kan hon på Kenneln kanske svara på.

Hon har bett en kompis ringa oss och hotat att hon är så högt uppsatt och ansedd inom SKK så vi kommer inte ha något att säga till om och hon har advokater som kommera att sätta dit oss så det kommer att göra mera skada än nytta men själv vågar hon inte höra av sig. Ska man skratta eller gråta det är frågan och är det inte olaga hot?

Sedan hadde vi ställt för många dumma frågor också men i ett papper vi fick från Kenneln där det stog "Det finns inga dumma frågor och kontakta mig om det är något" och det verkar ju inte stämma för fem öre. Nä nu skiter vi i detta och ser fram emot matchen istället det är roligare och så får man umgås med Martin som sympatiserar men vettigt folk som han säger själv och då menar han mig och frugan.

KISS är tillbaka!



Roliga nyheter när man får höra att gammla barndomsidolerna KISS jobbar på en ny platta som ska komma ut i sommar och det är riktigt kul. Det ska tydligen vara en platta som ska tillbaka till rötterna och det glada 70-talet då dom var som bäst.

under tiden kan jag tipsa om följande alster KISS "IKONS" som är en prisvärd BOX som innehåller  4 CD med en skiva för varje medlem THE DEMON,THE STAR CHILD,SPACE ACE och THE CAT MAN och det är dom absoluta höjdpunkterna med var och en som tex. "God Of Thunder","Detroit Rock City","2000 Man" och "Beth".
Rena fyndpriset på CDON 138kr (just nu prissänkt men 53%.)


Fredag igen.

Första gången  jag inte skriver äntligen Fredag i rubriken för det känns inte kul att det är fredag nu när OZZY är borta och det är inte pengarna som är det viktiga det är en hund som vi håller av,visst vi är blåsta på 2000kr som man kastat i sjön men sånt är livet som det brukar heta. Man är inte bara besviken utan även förbannad att hon kan bete sig som hon gör och nu kan hon sälja vidare OZZY och få ännu mera pengar men vi var ju inte dom första,hon har nämligen tagit tillbaka hundar från 10 andra ägare av olika anledningar. En del har sjäva lämnat tillbaka för att dom inte klarat av det andra vet jag inte men kan tänka att det gått till på liknade sätt som med oss, sedan har man ju lagt ner en massa pengar på tillbehör till hunden till ingen nytta.

Nu är det väl bara att slicka såren och gå vidare men nog om det det är ju fredag och helg och det är ju en klen tröst och i morgon ska man se på fotboll Portugal - Sverige med Martin och dicka ÖL och få en regäl fylla efter allt skit man fått vara med om när det gäller hunden.

Annars har väl veckan varit bra och jag fick ju hoppa in för Micke på Högstadiet men det var jäkligt skönt eftersom det blev som rena semestern även om det kan vara stessigt där också så är det lungt mot vårat schema. När min radarpartner GUSSE var borta så känndes det ännu skönare att  få göra något annat även om han var tillbaka idag.

Nä nu ska man äta och försöka njuta lite av att det är fredag även om det känns jävligt nu men det blir väl bättre förhoppningsvis och till alla fans där ute önskar jag en trevlig helg.

Förbannad och knockad denna jävla torsdag!

Ja idag är jag inte lika glad för att vi kanske förlorar OZZY för hon som har Kenneln vill eventuellt ta tillbaka hunden och domen kommer imorgon och det känns förjävligt och man blir både besviken och förbannad på en och samma gång.
Vi fick ringa om vi hadde frågor och funderingar och när man väl vill få vägledning så PANG -Ni har för små barn så jag tycker inte att ni ska ha hund nu,dettan kommer hon på efter att vi varit och hemma hos henne och kollat på OZZY två gånger och sedan har hon varit med OZZY en gång på Vilda Vovvar också.

Tycker att hon kunnde sagt det på en gång att hon tycker att vi ska vänta med hund till nästa kull så barnen får bli 1år äldre eller så men att komma med det nu gör mig så JÄVLA arg och besviken och att skylla på barnen,det är ju inte lätt att veta när det är första gången som dom har en valp.Buster var nästa 10år när lovisa kom till värden och Charlie som vi hadde ett kort tag var ju nästan 2år när vi fick hem honom och för mig är det första gången man har valp och för frugan har det det ju gått 15år sedan som Buster var valp.

Det känns som sagt inte alls kul och vi gillar ju OZZY jättemycket och vi är alla så fästa vid han  det vore så jäkla trist att förlora honom,han känns så rätt som hund och så perfekt och så blir det så här och man kan snacka om att man är knockad av en stor fet jävla skäftsmäll denna underbara torsdag och imorgon ska jag ge Er upplösningen på detta.


Tisdag

Ja nu var det tisdag och dagens arbete blev ju inte riktigt som man tänkt sig när man kom in på morgonen så fick vi åka till Själevads Högstadie eftersom Micke fått ont i ryggen. Vi skulle dela på tiden och fick 4 timmar var att göra ett bra jobb och som om inte det vore nog så fick GUSSE överge mig fett tag och Mandus kom och hjälpte istället och vi jobbade på och gjorde det vi kunnde göra. Vi har påpekat att det inte går att jobba 2st. och nu har dom fått det bekräftat för slöjden och Hemkunskapen och trapphusen blev ej städade för det går inte att göra före lunch på tisdagar.

Gusse kom tillbaka men fick ge det tunga beskedet att han var tvungen att åka hem så jag fick återigen Mandus i släptåg för att göra det sista av våran eftermidag. Det som var bra med att GUSSE fick överge mig var att Mandus fick prova på skolan och han sa något i stil med -Fy fan vilket jävla skitschema så här kan man ju inte jobba länge utan att gå in i väggen! sedan så påpekade han att ingen kan ha städat i grönhuset på länge men då sa jag bara att så här har vi det varje dag och då skakade han vara på huvudet...hehe. Då hadde vi ändå fått hjälp av Emma på skolan eftersom Mandus frågat om hjälp och då gick det ju så bra att fixa fram en hjälpande hand.

Sedan när vi kom tillbaka kl.15:30 (ja ni läste rätt) så verkade det som om dom höll på att göra om schemat för alla igen och  vad ska man säga? så är det på vårat jobb helt enkelt,sedan fick jag packa och förbereda morgondagen som alla andra och åka hem 15:50 och det var inte igår man fick göra det.

Annars fick man en fin överraskning när vi fick OZZY idag istället för imorgon som planerat så nu är det mycket att stå i här hemma och dessutom måste fläkten upp någon gång också men då krävs det lite mera inköp först innan det kan göras.


Här är några bilder på OZZY
 





Ett nytt tränar ryckte till MODO också vad ska man tro om han? kanske vad laget behöver en som kan ta i med hårdhandskarna när det behövs.
NAMN:  Larry Huras smeknamn "BIG DOG"
FÖDD: Otario Kanada



Larry Huras.


Edmonton Oilers

Det har varit en intensiv hockey vecka i NHL där Edmonton Oilers i tisdags besegrade  St.Louis Blues hemma med 2-1 efter straffar.



Scoring Summary 1st Period Scoring
10:29
WATCH!
PPG - Sheldon Souray (20) Slap Shot - Assists: Denis Grebeshkov (27) & Sam Gagner (19)
2nd Period Scoring
02:03
WATCH!
PPG - David Backes (24) Wrist Shot - Assists: T.J. Oshie (20) & Brad Boyes (31)

Avgörande straffen för Oilers sattes av Ales Kotalik.


torsdag var det match igen mot Colorado borta


 
Gagner  gör  hat trick när Oilers krossade Colorado med 8-1  och Herr Nilsson stog för 3 assist.




Scoring Summary 1st Period Scoring
04:02
WATCH!
Ethan Moreau (13) Wrist Shot - Assists: Kyle Brodziak (13) & Dustin Penner (16)
06:28
WATCH!
Cody McLeod (14) Wrist Shot - Assists: Ian Laperriere (11) & Ben Guite (7)
09:38
WATCH!
PPG - Shawn Horcoff (16) Backhand - Assists: Patrick O'Sullivan (25) & Tom Gilbert (35)
2nd Period Scoring
14:35
WATCH!
Fernando Pisani (4) Slap Shot - Assists: Liam Reddox (6) & Tom Gilbert (36)
15:39
WATCH!
Sam Gagner (11) Snap Shot - Assists: Robert Nilsson (15) & Ales Kotalik (20)
3rd Period Scoring
09:22
WATCH!
Ales Kotalik (14) Tip-In - Assists: Sam Gagner (20) & Robert Nilsson (16)
12:31
WATCH!
PPG - Sam Gagner (12) Tip-In - Assists: Ales Kotalik (21) & Sheldon Souray (26)
16:43
WATCH!
Sheldon Souray (21) Slap Shot - Assists: Steve Staios (11) & Dustin Penner (17)
17:20
WATCH!
Sam Gagner (13) Slap Shot - Assists: Robert Nilsson (17) & Ales Kotalik (22)

På fredagen var det match igen i Chicago
 
                                              Oilers 5, Blackhawks 4 (SO)



Herr Nilsson stog för 1 assist när Edmonton tog ledningen i matchen med 4-3.

Scoring Summary 1st Period Scoring
03:12
WATCH!
PPG - Dustin Penner (15) Tip-In - Assists: Denis Grebeshkov (28) & Ales Hemsky (36)
07:41
WATCH!
Dave Bolland (17) Tip-In - Assists: Brent Seabrook (13) & Duncan Keith (29)
10:07
WATCH!
Andrew Cogliano (17) Wrist Shot - Assists: Liam Reddox (7) & Fernando Pisani (7)
18:32
WATCH!
Adam Burish (6) Backhand - Assists: Brian Campbell (39) & Colin Fraser (11)
2nd Period Scoring
06:03
WATCH!
Ethan Moreau (14) Wrist Shot - Assists: Dustin Penner (18) & Kyle Brodziak (14)
17:31
WATCH!
Cam Barker (6) Wrist Shot - Assists: Dave Bolland (25) & Martin Havlat (39)
18:19
WATCH!
Sam Gagner (14) Wrist Shot - Assists: Robert Nilsson (18) & Dwayne Roloson (1)
3rd Period Scoring
07:23
WATCH!
Martin Havlat (22) Wrist Shot - Assists: Brent Seabrook (14) & Duncan Keith (30)
Avgörande straffen då? jo även denna gång avgjorde Ales Kotalik


I skrivade stund så pågår matchen på bortaplan mot Minnisota Wild och det är snart slut på första perioden och ställningen är 0-0.

  VS.

Äntligen fredag.

Ja då var det äntligen fredag igen och lite vila efter en hård vecka på jobbet där vi idag nästan fick hjärtfel för när Gusse och jag kom in till kontoret så var alla kvar så vi fick gå hem men alla andra för första gången sedan det nya schemat.
Räknade ut idag lite snabbt att vi städar hos 27 olika Kunder i stan och det ger ett snitt på 5,4 ställen/dag och tidsmässigt blir det 1,48 timmar/kund,så där har ni lite viktiga siffror att lägga på minnet hehe.

Annars är det bra och man har precis kommit hem från Bjästa där vi lämnat barnen för att kunna fixa lite här hemma innan vi får hem hundvalpen, nu är det klart att vi får hämta han på kvällen den 25:e så det är inte långt kvar. Alla i familjen är förväntansfulla och det ska bli både kul och jobbigt på en och samma gång och det är ju som att få en liten baby.


Det är mycket att tänka på och saker som ska köpas in men det mesta är klart förutom valpfoder och lite småsaker annars har vi köpt koppel och halsband och visst blir han tuff.



Heter man OZZY så ska det vara nitar.

Sedan har vi köpt en hundbädd och en väska att bära han i för han kommer inte orka gå längre promenader före
5 månader så fram till sommaren så får vi bära OZZY när han inte orkar mera.


OZZY´s turnebuss när han ska på roadtripp.

Här har vi OZZY´s loge.

Så snart är det alltså dags och nu gäller det att fixa det sista och att ta bort små leksaker och sådant som han kan sätta i halsen och sedan ska det upp en grind till och lite kablar ska bort från golvet så visst finns det att göra och i onsdags köpte vi en ny köksfläkt. Måste börja med att ta bort kryddhyllan och börja göra i ordning väggen bakom och sedan ska fläkten monteras också,sedan ska man hinna städa lite också och när man jobbar med det hela veckorna så är det ju jättekul att fortsätta hemma, de ä sant dä.

Får se när man kan få upp fläkten men det kommer bilder när det är klart och sedan blir det valpbilder också,ja det var väl allt för nu och jag får önska en trevlig helg och nu ska jag  avnjuta en kall Carlsberg och kolla på lite tv.


Dom har skottat!

När man sitter och är gnällig så vad händer ? jo då kommer en traktor och skrapar vägen och lämnar en fin plogkant och jag blir fly förbannad men vad händer 10 minuter senare? Ja just det det kommer en annan traktor och tar bort plogkanten och gör så snyggt så snyggt och nu slipper jag köra sönder bilen och vägen är nu mycket bättre,det tackar vi för.

Ännu en förlust efter OT.

                                             



Sat Mar 14, 2009 -  FINAL  AFTER OT.
Colorado  3            

Edmonton 2      

Ja ännu en förlust efter OT. och ännu en gång så blev det poäng av Herr.Nilsson som gjorde 1-0 i första perioden och visst fanns det flera fina lägen i 1:a att göra flera mål men pucken ville inte in och istället kunnde Colorado kvittera i PP efter 15:02.  Colorado vann skotten i matchen med 30-20 och det var väl inte helt orättvist i slutändan även om Oilers var det bättre laget i första halvan av matchen.





2008-2009 Regular Season Top10
SKATERS:GP G A +/- Pts
A. Hemsky 582135256
S. Horcoff 661530645
S. Souray 671924-243
P. O'sullivan 671524139
T. Gilbert 68434738
A. Cogliano 681618-434
A. Kotalik 611319-832
L. Visnovsky 50823631
D. Grebeshkov 58426930
D. Penner 651415329
 
GOALIES:W L OT Sv% GAA
D. Roloson 23179.9142.80
J. Deslauriers 320.8893.57

Sedan har vi Herr.Nilsson och vad han presterat så här långt.

12RRobert Nilsson 5491423-1      

Man blir upprörd.

Då var det söndag och när man ska köra frugan till jobbet så slår det en hur jävla spårig och måddig vägen är här hemma och man undrar om det finns någon snöröjning överhuvudtaget. Har inte folk betalt för att sköta vägar och gator i kommunen? Nu kommer detta säkert frysa på och med stor sannolikhet så kommer man än en gång köra sönder oljegivaren  (700kr kostar det)) pga. undermåligt vägunderhåll. Orkar inte dom som tagit på sig jobbet att sköta vägaran här i Järved jobba på en söndag eller vad är det frågan om och sist lämnade dom plogkanter som hette duga och det var dessutom blötsnö. Gusse fick lov att hämta mig den morgonen och längst vägen såg man flera upprörda grannar som var tvungen att skotta bort kanten för att överhuvudtaget komma till jobbet. Ja snöröjningen sköts inte som den borde och visst har man rätt att bli upprörd när man betalar skatt men man kan inte ens få skottat på gatan på ett vettigt sätt.

Edmonton föll efter OT.

 
                              Thrashers  vann mot Oilers 4-3 efter OT .

Ja Tobbe Enström och hans Thrashers vann efter sudden och han stog för en ass. och det till det viktiga 3-3 målet och i Edmonton så stog en annan svensk för poäng och det var Herr Nilsson som stog för ett mål och det betydde att Oilers tog ledningen med 3-2.

Scoring Summary 1st Period Scoring
02:25
WATCH!
Jim Slater (7) Snap Shot - Assists: Nathan Oystrick (7) & Vyacheslav Kozlov (39)
09:43
WATCH!
PPG - Shawn Horcoff (15) Slap Shot - Assists: Denis Grebeshkov (26) & Ales Hemsky (35)
13:36
WATCH!
Bryan Little (29) Backhand - Assists: Todd White (42) & Ron Hainsey (29)
2nd Period Scoring
01:53
WATCH!
Patrick O'Sullivan (15) Snap Shot - Assists: Fernando Pisani (6) & Steve Staios (9)
03:16
WATCH!
Robert Nilsson (8) Wrist Shot - Assists: Sam Gagner (17) & Marc-Antoine Pouliot (12)
12:08
WATCH!
PPG - Zach Bogosian (5) Slap Shot - Assists: Tobias Enstrom (15) & Vyacheslav Kozlov (40)
3rd Period Scoring none OT Scoring Summary
04:10
WATCH!
Marty Reasoner (11) Snap Shot - Assists: Eric

Släkten är värst heter det ju och vem fick avgöra om inte gammle Edmonton spelaren Marty Reasoner,jag så kan det vara ibland.

Äntligen fredag


Vi fick en Caddy idag som vanligt

Ja då var det äntligen fredag och helg och det är så jävla skönt att få lite ledighet efter en tuff vecka,fredagen började bra då Mandus visade laganda och gav oss hjälp så vi också skulle få sluta lite tidigare och det känndes riktigt bra.

Då var det den sista i min jobbbloggs special och det flöt på riktigt bra idag och vi rev som vanligt igång med Åhlenstrappan följt av Röda Korset som vi inte lyckades att hinna med igår och sedan blev det en hemstädning innan vi avslutade morgonpasset med barackstädning och BYGGMA.


Vi lunchade på Sibban och som vanligt blev det husmanskost av bästa sort närt vi åt var sin Super Meal med + meny och sedan bar det av till Gullängets Mekaniska och sedan avslutade vi med skolan. Allt flöt på bra och vi kom till kontoret redan kl.15:35 och till våran stora förvåning så var det en person kvar nämligen Lisa,hon tog sig tid att ge oss en hjälpande hand med urpackning och snurra lite innan hon åkte hem. Men nu är det fredagkväll och det känns underbart och välbehövligt men som vanligt så smäller det väl bara till och sedan står man där och det är måndag morgon igen utan att man har fattat vad som har hänt.

Bästa stället på fredag: Det får bli BYGGMA för andra gången den här vecka


GUSSE visar hur man gör. Rak i ryggen puta men rumpan och vispa runt....men

J
Ja det underlättar att vara lite tokig om man vill jobba på Rent Av


Vad ska man göra i helgen då? ja det lär inte bli så mycket men vi ska väl hämta hem Moa från farmor imorgon och sedan får vi se vad som händer.Frugan jobbar fortfarande på Vilda Vovvar och verkar trivas riktigt bra och det är kul att hon får komma ut och träffa folk och slippa att  gå hemma och trampa dagarna i ända. Nä nu ska man  glo på lite tv innan man ska lägga sig så ni får väl ha det så bra och jag återkommer med mera bloggande framöver så håll ut.


Det var torsdag.

Ja då var torsdagen över och det började riktigt bra eftersom vi kom iväg kl.07:00 och allt flöt på bra fram till lunch men sedan gick det trögare. Vi fick inte städa Röda Korset för där var det utbildning och efter att vi hittat parkering och gått dit  och fått veta att vi inte kunnde städa där så var nästan dom 22minuterna borta,fast vi ska ha 30minuter var men det har dom ändrat liksom Skanska Svedjeholmen där vi ska ha 1tim.45min. men vi har bara fått 1tim.30min. för att vårat schema ska stämma. När vi kom till skolan så var hadde vi 1timme på oss att göra 6 klassrum 28toaletter och tömma i lågstadiets klassrum och ta fritids,det gick undan och det blev inte bra kvalite och ska det vara så här så stoppar man inte länge. Har dessutom inte varit piggt  idag vilket har gjort att jag inte varit lika rapp som jag brukar och man får se om man kan jobba imorgon eller inte.

Bästa ställe på torsdag: RAMIRENT bra med tid och bra personal.

Annars är det väl bra och jag har varit och lämnat Moa hos mamma i Bjästa så hon slipper gå på dagis i morgon,det blir lite för mycket för henne att gå från 15timmar till 40timmar på en gång. Om det blir jobb imorgon så kan jag varna Gusse med att jag åt Ärtsoppa till mat idag så man är laddad och klar hehe.

Det är ett tag kvar till vi ska hämta hundvalpen som förövrigt ska heta OZZY och går allt enligt planerna ska vi hämta honom runt den 25mars,det är en Chinese Crested Dog mer känd som Kinesisk nakenhund och dom finns både med päls och utan och våran ska ha massor utav päls.

Här är han CAPE FEAR OZZY


EN BRA PLATTA.

MagnumWings Of Heaven album cover 

MAGNUM Wings Of Heaven

1. Days Of No Trust (5:23)
2. Wild Swan (6:15)
3. Start Talking Love (3:36)
4. One Step Away (4:39)
5. It Must Have Been Love (5:16)
6. Different Worlds (4:39)
7. Pray For The Day (3:45)
8. Don't Wake The Lion (10:34)

Total Time: 44:07

BÄSTA SPÅR: Don´t Wake The Lion är en av  min absoluta favvolåtar alla kategorier så den är given som bästa spår på platta.

Detta var den första skivan jag hörde med MAGNUM när min bror Kenneth flyttat hemifrån som jag hittade jag en kvarglömd  LP skiva bakom en kvarlämnad byrå, jag lyssande och fastnade direkt och sedan dess har MAGNUM varit ett av mina favoritband.


onsdagens bravader.

Ja då har vi avverkat onsdagen också och den började relativt lungt ändå fast vi kom iväg sent på morgonen då Lisa och Mogge inte hadde så värst bråttom men vi fick tillslut komma i väg 07:15. Men det gör inte så mycket när Mogge bjöd på ett gott skratt när han backade över en hink med trasor och moppar.

Gusse släppte av mig på Nybergs kontor medans han åkte och städade trappor,sedan kom han tillbaka och hjäpte till med det sista och sedan bar det av till Teracom på Åsberget. Efter det bar det av till en barack och sedan var det en timma i högt tempo när vi skulle ta NOH och Agillity, NOH har vi 22 minuter var och vi tänkte att vi skulle klocka det nu när vi var där för andra gången och det tog 28minuter.

Agillity har varit 1timme men där har dom minskat på tiden till 45minuter så även där har vi bara 22minuter för 2toaletter och några kontor+fikarum,det tog 27minuter och efter det var vi riktigt uppe i varv och då var det skönt med lunch.

Efter lunchen så var det bara Idrottens hus och Skolan kvar att göra och när vi kom in på kontoret 15:50 så var alla kolegor till våran stora förvåning påväg att åka hem medans vi hadde urpackning kvar, vi passade även på att packa inför torsdag och vi fick åka hem 16:08 bara 18minuter efter alla andra. Det är värt att packa dagen innan för imorgon är det en fullspäckad  dag och då ska vi försöka att komma iväg 07.00.

Bästa stället på onsdagar: Teracom

Det var ju min tura att stå för musiken och det blev MAGNUM "Wings Of Heaven" som enligt mig är deras bästa platta och på slutet blev det även lite ACCEPT,det var allt för idag men imorgon blir det mera.

Slut på säsongen för ESK HOCKEY efter tung förlust.

Ja då var det slut för denna säsong för ESK HOCKEY efter att man förlorat borta mot Örebro Hockey med 5-1 och matchen var över redan efter 1:a perioden, så nu är Örebro klara för kvalserien till Allsvenskan och man får börja mot Huddinge borta. För ESK är det bara att börja ladda för nästa säsong.





Ännu en vecka är här.

Fick ingen tid över till att blogga i går så jag får ta måndag och tisdag i samma inlägg och jag hoppas att alla fans där ute kan förlåta.

Måndagen var en av våra värsta dagar på hela veckan för från 07:30 och fram till 14.00 bestog av bara kontorsstädning och man var jävligt less när vi var klara på Bruks Celltec och skulle bege oss till Själevads skolan.Det som gör det jobbigt är att det inte blir något avbrott med att köra kombimaskin eller att städa en trapp eller så utan bara damma,tömma torka golv om och om igen.

Bästa stället på måndag: Bruks Celltec skulle jag utse till bästa stället trevlig personal och det går trotts allt smidigt att städa där.

Idag tisdag har också varit full rulle men nästa vecka har vi bytt till oss 3st. trappor istället eftersom EIAB inte fungerade för när vi är där vid 09:00 har dom fika och då får vi inte störa sedan hadde vi tydligen pratat med varandra för mycket och för högt. Det blev så att vi pratade mycket eftersom det var Gusses första gång på stället och vi diskuterade hur vi skulle göra och det var ju helt tomt på kontoret den dagen men tydligen så störde vi någon stackare ändå.

Nästa vecka får vi städa Storgatan 3,Nytorgsgatan 15A+B och Oscarsgatan 6 istället för EIAB och det gör att tisdagarna blir lite lättare för oss och så får Linda ta EIAB själv och det är också lättast att göra själv.Idag kom vi in kl. 16:00 och till våran stora förvåning så hadde alla åkt hem.

Bästa stället på tisdagar: BYGGMA som både Gusse och jag gillar att städa och vi har hyffsat med tid och personalen  
är bra överlag.

Ja det var lite om starten på våran vecka och idag körde Gusse och eftersom den som kör bestämmer musiken så blev det U.D.O för hela slanten och det var inte helt fel.men imorgon är det min tur och då ska vi se vad jag kan gräva fram ur arkivet,kanske lite Jill Johnsson hehe.


EDMONTON OILERS

1     VS.   4  


Det blev seger borta mot Toronto och målen gjordes av

1-1 Ales Hemsky
1-2 Kyle Brodziak
1-3 Fernando Pisani
1-4 Kyle Brodziak




Eastern Conference
# GPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
1BOSTON*674315 99522615522-6-521-9-44-5-1
2NEW JERSEY*654220 38720216222-10-120-10-27-3-0
3WASHINGTON*664021 58521619525-9-115-12-45-5-0
4PHILADELPHIA643519 108020718619-9-416-10-66-3-1
5FLORIDA663424 87618718518-9-516-15-36-4-0
6NY RANGERS663424 87616718020-10-414-14-44-4-2
7MONTREAL653424 77519519620-6-414-18-35-4-1
8CAROLINA673527 57518919218-13-117-14-47-3-0
9PITTSBURGH663426 67420219817-12-217-14-47-2-1
10BUFFALO663326 77319518319-12-214-14-54-5-1
11TORONTO662627 136519623511-12-915-15-45-2-3
12OTTAWA642529 106016518715-12-610-17-44-4-2
13TAMPA BAY662132 135517122011-14-910-18-42-6-2
14ATLANTA652435 65419322512-18-212-17-45-4-1
15NY ISLANDERS652137 74916321315-14-56-23-25-4-1

Western Conference
# GPWL OTPTSGFGAHOMEAWAYL10
1SAN JOSE*644212 109421015926-3-416-9-65-4-1
2DETROIT*664315 89424419724-5-319-10-56-3-1
3CALGARY*653920 68421319322-8-417-12-27-2-1
4CHICAGO633618 98121116217-5-619-13-36-3-1
5VANCOUVER643422 87619317818-11-416-11-48-2-0
6COLUMBUS663327 67218318620-10-213-17-45-4-1
7EDMONTON653227 67018419915-12-417-15-24-4-2
8DALLAS653126 87019019917-12-414-14-44-5-1
9NASHVILLE663329 47017018321-11-212-18-26-3-1
10ANAHEIM663129 66818419415-14-316-15-34-5-1
11MINNESOTA643128 56716415518-11-513-17-03-5-2
12ST LOUIS652928 86618019416-12-513-16-36-3-1
13LOS ANGELES652828 96517319115-13-813-15-14-6-0
14PHOENIX652832 56116219917-13-211-19-33-7-0
15COLORADO652836 15717320717-15-011-21-13-7-0
x - clinched playoff spoty - clinched divisionz - clinched conference
p - clinched Presidents' Trophy (best record in NHL)

GP - Games PlayedW - Wins
L - LossesOT  - OT/Shootout losses (worth one point)
PTS - Points
GF - Goals ForGA - Goals Against
HOME - Home RecordAWAY - Road Record
L10 - Record in last ten games

Bilder från firmafesten.

Här är lite bilder från festen som utlovat men kvaliten är väl inte den bästa på alla bilder.


Nettan är på G.



Lisa visar hur stor i käften hon kan vara


Ingela och Mogge.


Fia styr och ställer som vanligt.


Från vänster Lisa,Nettan,Mogge,Micke,Inga-Lill och Linda

Linda,Ingela och Ingelas dotter Frida sedan kan man se Erika men Lisa tar mycket plats och visst hon var fullast på festen igen.


Hur är det fatt Nettan? ja visst trotts att det är suddigt så ser man att det är Gusse som sitter i bakgrunden och tar igen sig lite.



Lekledare Mogge var vid detta tillfälle rätt så STÄDAD


En lite bild av vårat fikabord eller ska vi säga suparbord.

ESK vs. Örebro

ESK HOCKEY förlorade hemma mot Örebro med 1-4 (0-1)(0-2)(1-1)  inför 1349 betalande och nu blir det tufft att ta sig vidare men som Gunde brukar säga -Ingenting är omöjligt!


Enköpings SK HK-Örebro HK
Shots3,0%
(8:12:13) 33
Saves86,2%
(9:8:8) 25
PIM 
(2:2:0) 4
1 - 4
(0 - 1, 0 - 2, 1 - 1)
Final score
Shots13,8%
(10:10:9) 29
Saves 97,0%
(8:12:12) 32
PIM 
(4:4:4) 12

Enlige Nerikes Allehanda så gjorde Örebros målvakt Bengt Höglund ett riktig kanonmatch och flera av räddningarna var högklassiga och Örebro hadde ett massivt publikstöd,nästan hälften av de 1349 i publiken var Örebro supportrar.

Bild: K-G Z Fougstedt
Örebro klacken jobbar för sitt lag.

Bild: K-G Z Fougstedt
Lite kamp framför målet något som vi MODO SUPPORTRAR inte är vana att se.

Bild: K-G Z Fougstedt
En tuff sargduell.

Bild: K-G Z Fougstedt
Här är mannen  som satte käppar i hjulet för ESK,Bengt Höglund.
Bild: K-G Z Fougstedt

ESK´s tröjor påminner om Dallas Stars.

(Alla bilder är från Nerikes Allehanda)

Det blir aldrig som man tänkt sig.

Ja då var det lördag och kvällen efter firmafesten men låt oss backa bandet lite och återvända till fredagen, när jag och Gusse kom in till kontoret efter en tuff dag kl.15:53 så hadde alla åkt hem. Eftersom det var firmafest så hadde alla säkert passat på att åka hem extra tidigt  och ingen brydde sig om att kolla hur det gick för oss innan man gjorde kväll och visst är det skönt att få gå hem lite tidigare på en fredag.

Ska man summera veckan så är fredagen våran bästa dag och onsdagen kommer att bli lagom men alla andra dagar har vi fullt ös medvetslös,förutom Skanska Svedjeholmen så är väl schemat inte så jäkla tokigt men det är som sagt fullt upp och vi får aldrig sluta lite tidigare en enda dag till skillnad från vissa andra på företaget.

Nog om det  och åter till själva Firmafesten där vi inte skulle gå ut utan vi skulle sitta på kontoret hela kvällen och umgås, det började ju bra och vi hadde det trevligt och Mogge höll i en musiklek där det som vanligt blev liv i luckan och mycket skratt. Men som vanligt så blir det ju aldrig som man tänkt sig och vid 23-tiden skulle alla ut på krogen och det var Fia och Lisa som drog igång det hela. Mandus tvekade om han skulle med för han var beviken att vi inte kunnde stanna på kontoret för en gångs skull men han åkte tillslut med.

Krogen finns ju där 365 dagar om året men hur ofta kan vi göra en helkväll med arbetskamraterna för att svettsa samman gruppen,precis som i MODO så är grupperingarna för stora och det finns viljor som inte vill umgås med alla även om vi är några som försöker.

Det var kul att Linda och Micke Bendixen var med även om dom inte drack något  så var det kul att dom kom på festen och var med en stund,jag kommer att lägga ut lite bilder senare så  håll ut.

Jobb jobb jobb

Ja då har vi torsdagkväll och jag tänkte dela med mig om lite funderingar kring jobbet och Gusses och mitt nya schema.
Fyra dagar har gått och det har minst sagt varit hektiskt och stressigt tycker ändå att de flesta ställerna flyter på bra och att det var lindrigare än vad jag trott att det skulle vara.

Vår bästa dag onsdag då vi har trappor på morgonen följt av Teracom är nu ett minne blott,det var nämligen enda dagen på veckan som vi kunnde sätta oss ner och ta en fika i 10minuter och pusta ut lite men nu ska vi få Nybergs kontor istället och bye bye till våran lungna dag.

INTE FÖR ATT VARA GNÄLLIG men det är inte kul med så fullproppat som vi har på schemat för när vi kommer in på kontoret vid 15:55 så har alla  andra åkt hem och Gusse och jag är ensamma kvar,har vi tur så är Nettan kvar annars
har alla hunnit packat för nästkommande dag också medans vi får vara kvar i 10-15 minuter till och förbereda nästkommande dag. Det känns inte kul och kommer det fortsätta så här så måste vi säga ifrån efter vi haft prövotiden för schemat men vi ska ge det en vecka till först innan vi ska ta ställning, vi fick stöd av Mandus idag och det känns skönt för han tycker också att det är förjävligt att alltid vi ska komma in sist varenda dag.  Visst kanske vi kan komma in lite tidigare men då måste vi tumma på kvaliten som vi redan nu har en svår balansgång med,Gusse och jag vill ju göra ett bra jobb också och inte bara haffsa över skiten.

Men visst är det svårt när man har så mycket att ha orken att göra 100% i alla lägen men vi kämpar på och gör så gott vi kan iallafall och hadde vi inte haft personkemin som vi har så hadde dagarna blivit outhärdliga. Imorgon har vi äntligen fredag och vi  har även då ett fullt upp och dessutom har vi firmafest  på kvällen så vi får se om man orkar gå eller om man blir hemma.

Nä nu ska jag göra lite nytta här hemma så det var allt för denna gång men jag kommer tillbaka alla fans så håll ut.

ESK HOCKEY vs. ÖREBRO

Hockeyförbundet backar nu i ärendet om sina nya påhittade regel som innebara att ESK och Örebro istället för att möta varandra skulle få åka till Piteå och Happaranda. Efter vilda protester från klubbarna så backar  nu förbundet och ESK och Örebro får nu möta varandra.

Christer Englund på hockeyförbundet säger att han att han fått hatmejl från arga supportrar som bla. ska ha kallat han för Idiot och begärt att han ska avgå.

Lördag 7/3 kl.15:00 släpps pucken i Play Off 3 och returen i Örebro spelas måndagen den 9/3.


RSS 2.0