Då var det helg och snart drar det igång.

Ja då var det helg och efter den så börjar allvaret igen och nu börjar man bli ännu mera nervös och hur ska det då vara imorgon? Sista dagen på semestern brukar alltid vara dryg och man brukar ha svårt att somna på kvällen också.

Var på Rent Av i torsdags och lämnade tillbaka kläder och nyckeln fast jag hittade två tröjor till och en jacka så man får väl svänga förbi någon dag och lämna det.

Annars blir blir helgen lugn och imorgon ska vi ut till morsan för då är det utdelning på månadens loppisförsäljning som vi har.Vi har kört loppis i garaget hela sommaren och man har lyckats att sälja bort lite barnkläder och lite annat smått och gott.Jag väntar fortfarande på att få bli av med bilbarnstolen,den är i riktigt bra skick så om ni känner någon som behöver en stol så säg bara till.

Nej nu ska jag fortsätta här hemma diska och sedan dammsuga lite hundhår sedan kan man kanske slappa lite och kanske blir det grillning lite senare. Fortsatt trevlig helg på Er alla och vi avslutar med en låt och tro det eller ej men den har inte med Rockweekend att göra.


Magnum släpper nytt album.

Magnum håller på att färdigställa sitt nya album "Visitation" som kommer nästa år och flera låttitlar kommer att presenteras inom kort.



Man var tillbaka på allvar efter "Princess Alice And The Broken Arrow" som är det bästa albumet sedan 1998 års klassiker "Wings Of Heaven".Efter två mindre bra skivor efter comebacken 2001 så var förväntningarna noll på Princess Alice plattan och man blev då riktigt positivt överraskad. 

Uppföljaren "Into The Valley Of The Moonking" är bra men inte i samma klass och visst har man lite förväntningar på det nya albumet.Ska dom leverera  igen eller har man nu skruvat upp förväntningarna för mycket efter två bra plattor?Det återstå att se.

ROCKWEEKEND 2010:Tribute to DIO av LIONS SHARE.

Ja man kan väl inte lägga Rockweekend 2010 bakom sig utan en hyllning till DIO och det med LIONS SHARE som jag ville se men som man missade p.g.a av det krokade med andra band.Vi hörde från tältet att dom var mitt i spelningen men man orkar inte ta sig dit efter urladdninen med Twisted Sister och sedan Rainbow men kanske dom kan få komma tillbaka nästa år.



Men man vet aldrig det kan komma mera från Rockweekend framöver....

Mitt i sista semesterveckan.

Ja då var man mitt i den sista semesterveckan innan man ska börja på nytt jobb och ju närmera man kommer så börjar man känna sig lite nervös. Man har ju trots allt varit på samma jobb nu i 8 1/2 år där man kan alla rutiner i sömnen men det ska bli kul med något nytt och få nya utmaningar.

Man ska försöka ta sig till Må i veckan och kasta lite mera skräp innan det blir full rulle igen och något mera badväder verkar det inte bli innan semestern är slut.Värmen kommer väl igen lagom när man börjat att jobba för det brukar ju alltid vara så.

Var på stan i går för första gången på länge och man kunnde konstatera att i Oscargallerian så har det öppnat ännu en frisör.Finns det verkligen marknad? gör inte öviksborna annat än att springa hos frisören?Ett nytt Apotek hadde också öppnat annars var det sig likt och det känns ju tryggt så man hittar i sin stad.

Det blir ju oftast besök i utkanterna av stan som Banens Hus,ÖoB och Rusta förutom Handelsbanken och Claes Ohlson.

Jag fick ett meddelade i går från Eternal på Facebook och nu ska jag få en Promo skiva hemsickad av dom som tack för stödet. Det var en grym spelning på Rockweekend och nu kan man få njuta av musiken hemma utan att behöva lyssna på deras Myspace sida.


Eternal på Rockweekend.

Det får vara allt för denna gången och ha en fortsatt bra vecka.

ROCKWEEKEND 2010:DEEP PURPLE "Smoke On The Water"

Då kör vi ännu mera från Rockweekend och här är Deep Purple med en gammal klassiker.


ROCKWEEKEND 2010:Saxon "And The Bands Played On"

Lite mera Rockweekend för er som inte tröttnat så det är bara att njuta av SAXON.


Kolla in TWISTED SISTER från ROCKWEEKEND!

Ja nu blir det Rockweekend igen vare sig man vill eller inte,kolla in detta klipp från Rockweekend med Twisted Sister. SÅ JÄVLA GRYMT att du inte kan låta bli!

Dee Snider skrev på Twitter efter spelningen "Well...that rocked. 1 of best audiences I can remember. Throat is torched. Switzerland 2morrow. Holland the next. Hope voice makes it."




En vecka till med semester.

Ja man har haft två veckor sedan Rockweekend men inte bloggat om annat än just Rockweekend så jag tänkte slänga in några rader om vad man haft för sig.

Vi har varit vid Långnässjön och badat men i år är det så mycket bromsar att man fan inte kan sitta på land och det är tydligen ett sådant år.Tråkigt för jag fick en jävel i tinningen och på kvällen svällde jag upp och sedan hela ögat så jag såg ut som jag fått stryk och efter några dagar var det bra igen.

Annars har man fixat här hemma och försökt njuta av det fina vädret fast idag känns det skönt att det regnar mitt i all värme.Såg att värmen ska frotsätta nu till veckan och in i augusti så det är bara passa på att njuta av det sista av sommaren även när man börjar jobba.

Jag har ju som bekant sagt upp mig från Rent Av för att börja ett nytt jobb på Hemtrivsel och det känndes helt rätt att göra det i detta läget. Från ett företag som inte har någon handlingsplan efter stora kundtapp till ett företag som vill sattsa på mig och som tar vara på kompetensen är ju inte helt fel.Det ska bli spännande och roligt samtidigt som det är nervöst.

Det blir även en hel del film så jag ska försöka att komma med lite filmtips senare inför höstmörkret men nu ska vi njuta av sommaren ett tag till.

ROCKWEEKEND 2010 Samanfattning av festivalen.

Tänkte att jag skulle göra en samanfattning av Rockweekend så om ni trodde att nu slipper vi skriverier i detta ämne så är svaret NEJ NEJ NEJ!



Festivalområdet

Förra årets leråker i Kilafors byttes ut mot flygfältet i Mohed och även det  var mysigt förra året så är detta ett bättre område.Här finns det bra möjligheter att växa vilket inte fanns på samma sätt i Kilafors och i det fina vädret så saknade man aldrig närheten till ett samhälle vilket var skönt förra festivalen.

Bra: Festivalområdet var bra och det var ett bättre öltält i år för det var en större bar mera personal så väntetiden var kort.Sedan kunnde man sitta och avnjuta en kall öl och kolla på bandet som spelade på stora scenen,riktigt bra måste jag säga. Bra och trevlig personal var det fast man fick mindre Öl för pengarna,förra året var det 50cl. för 40kr nu var det 33cl.

Dåligt: Det fanns inga bajmajor eller pissoarer inne på själva festivalområdet och jag saknar precis som Gusse förra årets scenupplägg.Jag missade band som Bonafide,Lions Share och ZZ ROCK annars var det en mycket större scen detta året.


Campingen

Mycket bättre än förra året  även om Kilafors hadde sin charm så finns det ju plats att utöka utan problem i Mohed.

Bra: Marken var dränerad så man slipper lervälling vid regn och sedan är det ju ett stort område.Vi hadde även matställen på campingen och även Mini Livs detta året vilket saknades i Kilafors. Annars var det bra med ordningsvakter på festivalen mot i Kilafors och även Polisen visade sig vilket jag tycker är bra.Dessutom var det överlag trevliga vakter och Poliser.

Dåligt: Marken var hård så kommer man på fel ställe så får man problem med tältpinnarna.Sedan var det tok för lite bajmajor 20st. på alla besökare det är alldeles för lite. Sedan fanns ingen campingentré utan det var bara att kliva in vilket var riktigt dåligt och jag hoppas att det fixas till nästa år.Har även hört att staketet var bristfälligt och lätt att skruv upp och ta sig in på campingen.


Banden

Dom stora banden känndes större med elefanter som Twisted Sister,Deep Purple och Saxon  men det känndes lite bredare i Kilafors även om det inte var lika stora band inbokade.Men man ska inte klaga man fick ju se mycket bra musik ändå.

Här har vi betygen på banden man såg i sammanfattning.

TWISTED SISTER  MR MR MR MR MR
Grymt bra och fetivalens höjdpunkt!

SAXON MR MR MR MR MR
Grymt att äntligen få se dom live!

STEEL ATTACK MR MR MR MR
Vad gör dom på en liten undanskyffad scen?

ETERNAL MR MR MR MR
Riktigt bra och en överraskning i positiv bemärkelse!

RAINBOW MR MR MR
Stabilt framträdande som inte stack ut på något sätt!

ANNIHILATOR MR MR MR
Stabilt av det kanadensiska Trash/Metal bandet.

TREAT MR MR MR
Stabil svensk rock utan krusiduller!

DEEP PURPLE MR MR
Orgelsolo på orelsolo sänker helhetsintrycket!

KAMELOT MR MR
Tog sig på slutet men för sent för ett högre betyg!

VENOM MR MR
Har man inte hört ordet HELL så fick man det nu!



Matutbudet

Matutbudet känndes också bättre detta året och det fanns mera att välja på och i kombination med Mini Livs så blev det riktigt bra.Här hittade man Pasta,Hamburgare,Kebab,Tacos,Vildsvins Kebab och Wokad Älg m m.

Vädret

Vem kan klaga på vädret under detta Rockweekend snacka om att vi blev kompenserade för förra årets lerbad i Kilafors.Ett måste är ett Partytält för är det en sådan värme som det var så finns det ingen skugga att hitta
.

Grannar

Över lag bra grannar som inte gjorde så mycket väsen av sig det enda som kanske störde lite var brudarna från Uppsala eller om det var Stockholm.Det var riktiga Bratz utom en tjej som var riktigt trevlig och dom känndes mera Hultsfred än Rockweekend.

Övrigt

Det var en riktigt trevlig festival även om det verkar ha varit panik med planeringen med personal m m.Men eftersom dom flyttade från Kilafors till Mohed så ser jag detta som ett första år och att det bara kommer att bli bättre och bättre.

Det var kul att Henke ville följa med två gubbar och kolla på Hårdrock och nästa år kanske vi kan bli några till så Camp Övik växer.

Frågan är vilket datum det ska gå av stapeln när nu Getaway Rock Festival i Gävle har snott Rockweekends datum och tänker köra samma datum nästa år.Frågan är finns det plats för båda? Jag hoppas det och att Rockweekend får leva kvar det är en riktig festival medans GRF mera är en Stadsfestival och för min del så är det Rockweekend som gäller. Skulle Getaway få dit något favoritband som ZZ TOP ja då blir det kanske en endagarsbiljett.

Att Rockweekend kommer att fixa ett eller flera band som man vill se det är jag övertygad om och det finns ju mycket bra band att välja på så det ska nog inte vara något problem.

Vi får väl se vad som händer framöver och vi avslutar med lite mera bilder från årets ROCKWEEKEND....ROCK ON!

  
  
  


TWISTED SISTER!

Mingelbild från festivalen.

SAXON ROCKAR FETT!

ROCKWEEKEND 2010 söndag:Hemresan.

Lika fort som Rockweekend började så var det också över och man vaknade för första gången upp till ett lugn på campingen. Det märktes att alla var slitna efter tre dagars festival och nu återstog bara att packa ihop och ta sig hem igen.


Lugn morgon på campingen.

Man var lite seg direkt på morgonen innan man vaknade till.

Några hadde redan börjat att packa för hemfärd.


och vi satt och kollade på.


Tillslut så började vi riva Camp Övik och förbereda för hemfärd.

Men det fanns dom som inte hadde lika bråttom som en av våra grannar som körde hårt även sista kvällen.Han kanske körde han för hårt för han märkte inte att vi rev vårat läger.


Bara 5minuter till snälla.


Efter en stund var spåret efter oss borta.

Gusse ville provsitta min fina och sköna campingstol för 99kr på Rusta och då kan man ju inte säga nej.


Här provsitter Gusse den "Sköna stolen" och vi befinner oss inte
på soptippen även om det kan se ut så.


Lite mera bilder från sista dagen.

  

  

 

Vi packade ihop våra saker och jag körde fram bilen till staketet så fick Henke och Gusse slänga över allt till mig så jag kunnde börja packa in.

När bilen var packad och klar så var det tid att börja rulla hem mot Övik igen och vi han inte långt innan vi blev stoppade av Polisen för nykterhetskontroll. Det var ingen fara eftersom jag tog det lungt på lördagen.

Efter det blev det ett stopp på macken i Mohed för att pumpa däcken,köpa dricka och en glass. Sedan var det raka spåret hem förutom pisspaus  och för köp av husmanskost på Matvraket i Ärlandsbro.

Jag körde hem Gusse först sedan Henke till Bonäset innan jag själv fick komma hem och äventyret var slut för denna gången. Men jag hoppas att det blir nästa år igen så....ROCK ON!


ROCKWEEKEND 2010 lördag:Sista festivaldagen med SAXON.

Ja då har vi då den sista festivaldagen och och som vanligt vaknade man till värmen efter 3-4 timmars sömn så var det dags att kliva upp igen.Denna dagen valde vi att gå på brunch vid campingen det var dyrt 95kr kostade kalaset men det var det värt.


Det blev två vändor och det var riktigt gott.
 

Sedan var bar det av till festivalområdet igen och som vanligt så körde vi våra vanliga rutiner.

Ännu en stund vid tältet.


Vissa försökte med att ta sovmorgon.

Det var en tryckande värme så jag var tvungen att hitta något att ha på huvudet för det gick inte längre.Gusse och Henke köpte redan första dagen var sin snygg hatt som skyddade i värmen.


Så här blev det i värmen.

Kl.13:45 drog det igång på stora scenen med svenska rockarna

TREAT



The War Is Over
All In
Ready For The Taking
Paper Tiger
Medley: Rev It Up/Party All Over/Too Wild
We Own The Night
Roar 
Sole Survivor
Get You On The Run
Conspiracy 

Encore:

Skies Of Mongolia

World Of Promises


Jag hadde inte hört så mycket av Treat innan Rockweekend förutom nya skivan Coup De Grace som släpptes i våras. Deras första platta på närmare 20år men så det är klart att man glömt bort dom men jag kommer ihåg lite av Treat från 80-talet med för mig var det Europe som gällde av dom två banden.

Vi såg några låtar framme vid scenen innan vi var tvugna att gå och svalka oss i värmen i Öltältet och därifrån såg vi resten av spelningen.

Det var klart godkänt och det lät riktigt bra och halva spelningen var från nya skivan.

Bäst: Deras Medly och "Skies Of Mongolia"
Sämst:Dom körde inte  "I´m Not Running" från nya plattan,ibland blev det Europe light. 
Betyg: MR MR MR

Sedan fick vi en Paus fram till 18:15 då det var dags för nästa band på stora scenen.

KAMELOT



Rule The World
Ghost Opera
The Great Pandemonium
Center of the Universe
The Haunting (Somewhere in Time) 
When the Lights are Down
The Pendulous Fall
The Human Stain
Karma 
Forever 

Encore:

March Of Mephisto



Amerikanska Kamelot med norksa sångaren Roy Kahn hadde man väl inga stora förväntningar på för det jag hört av dom är med gamla sångaren förutom några få undantag.

Tappade snabbt intresset och det känndes bara slätstruket men på slutet tog det sig med lysande "Forever" och extranummret "March Of Mephisto"."The Haunting" är jättebra på skiva men den ville liksom inte lyfta live vilket var tråkigt.

Bäst: Forever
Sämst: Det blev lite slätstruket och man tappade intresse.
Betyg: MR MR



Sedan var det lite vila innan det var dags för nästa band och det var meningen att My Dying Bride skulle spela (kl.19:45) med dom bytte med kvällens headliner.

DEEP PURPLE




1. Highway Star
2. Things I Never Said
3. Strange Kind Of Woman
4. Maybe I'm a Leo
5. Rapture Of The Deep
6. Fireball
7. Contact Lost
8. When A Blind Man Cries
9. The Well Dressed Guitar
10. Mary Long
11. Lazy
12. No One Came
13. Keyboard Solo
14. Perfect Strangers
15. Space Truckin'
16. Smoke On The Water

Encore:
17. Green Onions
18. Hush (Billy Joe Royal cover)
19. Black Night


Deep Purple var ett av banden man åkte till Rockweekend för men det blev en besvikelse. Det är som Aftonbladet skrev  "Hur illa kan man tycka om något som man samtidigt kan älska?Hur kan man uttråkas av något som så mycket vackert dålt?".

Dom har ju trots allt släppt mycket bra låtar sedan första skivan "Shades Of Deep Purple" 1968.Det var tok för mycket orgel solon och var det inte det så skulle Steve Morse spela en massa solon och det gjorde att man tappade intresse.

Början var bra men sedan tappade man i mittenparitet och då gick jag och satte mig på sidan i gräset och kollade,gör jag det när det är något som jag tycker är bra ja då är det dåligt. På slutet tog det sig igen med "Space Truckin", "Smoke On The Water","Hush" och "Black Night".

Man saknade låtar som "The Battle Rages On","Woman From Tokyo","Knocking At Your Back Door" och "Child In Time" eller varför inte sköna "Sometimes I Feel Like Screaming".

Bäst: "When A Blind Man Cries" var riktigt bra.
Sämt: Alla solon som förstörde mycket av spelningen.
Betyg: MR MR


Sedan var det tid för lite vila igen innan nästa stora band skulle inta stora scenen.



SAXON




Då var det äntligen tid för att få se SAXON för första gången och visst var det riktigt bra.Det blev gammla godingar som "747 (stranger In The Night)","To Hell And Back Again",
"And The Bands Played On","Denim And Leather",Wheels Of Steels" och "Crusader".

Med det var även ett perfekt urval från nya skivan (Into The Labyrinth) där man valde "Live To Rock" och underbara "Demon Sweeny Todd". P.g.a försening fick man kapa i sin setlist och vi fick inte höra den gamla godingen "Princess Of The Night" och inte "Battalions Of Steel" från nya plattan.

Som helhet var det helt grymt och Biff Byford och grabbarna bjöd
på en oförglömlig upplevelse och är en av festivalens absoluta höjdpunkter.

Bäst: Allt var grymt men ska jag välja en låt så blir det "Wheels Of Steel"
Sämst:Att dom fick korta ner spelningen.
Betyg: MR MR MR MR MR


Efter den urladdningen så blev det till att fixa något att äta och sedan ta sig tillbaka till tältet där vi varvade ner och lyssnade på My Dying Bride som bakgrundsmusik.


Skönt att få sitta en stund.

Gubben dricker vatten och ungtuppen dricker Öl...hehe.

Sedan var det läggdags och några timmars sömn,sedan väntade bara resan hem till verkligheten och vardagslunken.

Lite flera bilder från dagen.

  
  
  

Kom du ihåg grabbarna från Kiruna? Det visade sig att den ena av grabbarna hadde lite svårt med spriten så han hadde slagit polaren och efter det blev han avvisad från festivalen.

Då passade han på att krossa sidorutan på polarens bil också innan han tog sig från Mohed.Förutom blåtira var killen glad för det var ju bra musik och han hadde ju fått sig ett ligg också.Men dom var inte polare längre utan han kunnde dra åt helvete och det kan man ju förstå för det var inte första gången killen flippat ur.






ROCKWEEKEND 2010 fredag:Twisted Fucking Sister!

Natten mot fredag så sov man mycket bättre och det blev ca 4 timmars sömn innan det var tid att kravla sig upp för en ny festivaldag. Som vanligt vaknar man av att det är så jävla varmt i tältet så jag lämnar grabbarna en liten stund och går och köper mig en frukostpåse på campingens minilivs.


Nästan som på ICA.

Det var väl ingen super frukost men det smakade trots allt bra och för 50kr fick man 2mackor,apelsinjuice,1 drickyoghurt och kaffe.Sedan var man igång inför den andra festivaldagen och först ut på stora scenen var Paul Dianno (kl.14:30). Dianno fick agera bakgrundsmusik vid tältet och han körde mestadels låtar från sin tid i Iron Maiden.

Annars så blev det till att strosa runt lite på campingen och kolla lite bland knallarna vad som fanns att erbjuda sedan blev det även lite Öl vid tältet också.



HEAVY METAL!

Det fanns lite tröjor att välja på.

Skönt att slöa lite.


Jag hittade ACCEPT och MÖTÖRHEAD för 200kr och det priset kan man ju inte klaga på även om jag fick gå och byta för dom  satt som ett korvskinn så det blev XL istället.ACCEPT tröjan slog Gusse till på eftersom den var som en Medium fast lite lång men det kvittar ju för Gusse trodde han skulle bli utan eftersom den inte fanns i hans storlek.

Kl.16:15 var det dags för SEPULTURA och jag valde att avstå efter första låten men Gusse och Henke stannade kvar och kollade på hela.Jag tänker inte ge något betyg eftersom det inte var min stil men jag hörde både hyllningar och dom som tyckte att det var mindre bra eller hyffsat.Det är ju så det ska vara och det är ju tur att hårdrock kan vara så bred och ha något för alla.


Jag valde istället att gå till Crank It Up Stage för att se på ett svenskt band som jag snubblade över på myspace och rockweekends hemsida.

 ETERNAL



Då var det dags för festivalens andra riktiga positiva överraskning efter Steel Attack.
Bandet kommer från Dalarna och blev framröstad av Rockweekend fans att få spela på festivalen och även på Sweden Rock Festival blev man framröstad som ett av 30st. band att få spela.

Eternal spelar melodiös hårdrock och har influenser från 80-talet och 90-talet och vi som tog oss dit även om det var få fick en bra upplevelse och den tryckande värmen samt tiden spelade nog in.

Enda skuggplatsen var längst fram och det var synd att det inte blev mera folk för dom var verkligen bra och klart värda att kolla in. Precis som med Steel Attack så är det bara ljudet som stoppar en fullpoängare.

BÄST: "Stay The Night" var riktigt grym.
Sämst: Att så få var på plats för det var bra.
Betyg: MR MR MR MR


Sedan var det tillbaka till tältet för att ladda inför kvällen.


Sportdryck för att orka med.

Kl.20:15 var det då dags att ta sig till stora scenen för att kolla in kvällens Headlinder

TWISTED SISTER



Festivalens stora höjdpunkt kan man säga och vilket upplevelse från början till slut och nu har man äntligen fått se Twisted Sister live. Man har ju växt upp med Twisted och framförallt "Stay Hungry" plattan så man hadde ju stora förväntningar på kvällen.

Come Out and Play
The Kids are Back
Stay Hungry
Captain Howdy
You Can't Stop Rock 'n' Roll
Shot Em Down
The Fire Still Burns
We're Not Gonna Take It
Long Live Rock 'n' Roll (Rainbow, Hyllning till Ronnie James Dio)
The Price
Burn in Hell
I Wanna Rock
S.M.F.


Snacka om att få igång publiken och det var klart störst publikhav mellan 8000-10000 under Twisted och det var så jävla grymt men jag fattar inte vad Aftonbladet höll på med som bara gav en 4:a i betyg.Det blev mycket allsång och hoppande innan det var över och detta kommer man att minnas en lång tid framöver och hur publiken drog igång på "We´re Not Gonna take It",Ståpäls!!!


Bäst:  ALLT men ska jag välja något så "We´re Not Gonna Take It"
Sämst: Att det tog slut annars fanns det inget som var dåligt.
Betyg: MR MR MR MR MR



Sedan fick man vila lite innan det var dags för nästa band

Over The RAINBOW




Tarot Woman

Kill the King  
Street of Dreams
Death Alley Driver
All Night Long
Eyes of the World

Can't Happen Here
 
I Surrender 
Ariel
Wolf to the Moon 
Man On The Silver Mountain 
Stargazer
Since You've Been Gone
Long Live Rock & Roll

Rainbow fick en ganska otacksam uppgift att gå ut efter Twisted Sister men dom gjorde ett stabilt uppträdande.Man fick ju höra  mycket av det man kännde till och låtar som "Street Of Dreams","I Surrender" , "Man On The Silver Mountain" och "Since You´ve Been Gone"

Bäst: "I Surrender" är ju en klassier.
Sämst: Att det var efter Twisted Sister för man var lite trött och seg.
Betyg: MR MR MR

Sebastian Bach avslutade kvällen men han fick agera bakgrundsmusik när vi valde att återvända till tältet igen.

Vi avslutar med lite bilder från dagen.

  
  
  


ROCKWEEKEND 2010 torsdag:Äntligen första festivaldagen.

Natten var kall och jag sov inte en enda minut före kl.07:00 då jag slocknade och sov en hel timme innan det var dags att kliva upp.Under natten var det ett vilt festande på campingen precis som det ska vara och det störde inte så mycket,det är ju festival och då ska det vara fest och bra musik!

Det värsta på morgonen var hungern och det fanns inte något ställe öppet på campingen men tillslut öppnade räddaren från förra årets festival i Kilafors sin grillvagn med Heavy Metal Burgare.Den burgaren var riktigt JÄVLA god och det blev några flera besök för grillat är ju godast.

Annars så blev det till att strosa omkring på Campingen och kolla in festivalområdet genom grindarna och så blev det att slappa vid tältet och dricka några Öl.Vi hadde också våran VIP toa på Moheds Campingen,har man betalat 260kr för ett par timmar så tänkte vi att då får dom fan stå för skithuset också.För själva festivalområdet hadde bara 20st. bajmajor till alla besökarna och det visade sig att det blivit fel i beställningen på något vis.


Gusse och Henke ser sig om.
 
Stora Scenen och dom två små "Crank It Up Stage" och Red Hot Stage"

Gusse leker med slangen igen.

Det var tur att vi fick snabb information om att den första vattenstationen hadde dåligt vatten så vi han aldrig dricka från den utan vi blev hänvisade till den andra som också blev den enda.Fast vi fick stora vattenkärl utskörda runt om på Campingen så det blev aldrig något problem i värmen. Tro mig det gick några liter vatten också och inte bara öl och det finns bildbevis.


Gusse med en flaska av Rockweekends finaste vatten,fyra solar
finns inte på bolaget.

Under dagen kom det ett gäng grabbar eller ska vi säga gubbar och skulle slå upp tältet där vi först provade och det var en och annan svordom innan dom fick allt på plats.Med med lite verktyg så var allt på plats och även dom fick ta det lite lungt. Det blev bra underhållning för oss men dom gav sig inte och lägret stog ju kvar hela festivalen.


Tur att han hadde arbetssko med stålhätta....he,he.

Torsdagen betydde också att det var första festivaldagen och det var tid att ställa sig i outhärdlig värme och köa för att få festivalbandet. Medans vi stog och väntade så blåste vårat partytält sönder men det lagade vi så bra att det höll hela festivalen.





Det första bandet började inte spela förrän kl.19:30 och öppningsakten var OBITUARY som jag valde att inte kolla på.

Kl.21:00 var det TARJA (ex.Nightwish) på stora scenen



1. The Escape of The DollAdditional
2. My Little Phoenix
3. Falling Awake
4. Lost Northern Star
5. We Are
6. Ciarán's Well
7. I Walk Alone
8. In For A Kill
9. Poison (Alice Cooper cover)
10. Over the Hills and Far Away (Gary Moore cover)
11. Crimson Deep

Det är klart sämre än Nightwish och det är inte så mycket hårdrock,vi kollade in någon låt sedan fick hon agera bakgrundsmusik.Som vanligt så var Tarja sen men vad det berodde är oklart men att hon kan vara en diva vet nog dom flesta.Detta var inget som fick en att höja näven i luften utan det var mera tråkigt och tamt.

Bäst: Over The Hills And Far Away
Sämst: Hon är inte så mycket hårdrock längre.
Betyg: MR


Efter elstrul p.g.a av en överkörd kabel så var det äntligen dags för nästa band på Red Hot Stage.

STEEL ATTACK



Innan denna spelningen hadde jag bara hört en låt så man hadde inte så höga förväntningar men vilken skäftsmäll det blev.Det var helt underbart och man bara ryktes med i låtarna och det är alltid kul när det händer och förra året var det Nightingale som bjöd på det.

Man kan ju fråga sig hur det skulle låta om
Steel Attack
fick tillgång till bättre ljud på stora scenen? Tyvärr så hittar jag ingen setlist för spelningen.Det är bara ljudet som stoppar en fullpoängare och jag förutsätter att man får återvända nästa år och då på Stora scenen.

Bäst: Allt,det var grymt bra!
Sämst: Steel Attack hör hemma på stora scenen!

Betyg: MR MR MR MR

Efter Steel Attack så var det tid att gå och kolla in det kanadensiska Trash/Metal bandet...

ANNIHILATOR



Hadde inte hört så mycket med Annihilator innan Rockweekend förutom några låtar "Alice In Hell" och "Set The World On Fire".Tyckte att det var riktigt hyffsad och även "The Fun Palace" var grymt bra och det var bättre än jag förväntade mig.

Bäst: Avslutande Alice In Hell
Sämst: Det var lite ojämt i vissa av låtarna men en bra avslutning.
Betyg: MR MR MR

Efter Annihilator så blev det till att se två låtar med ZZ ROCK
och det var riktigt proffsigt framfört och det är värt att nämnas.Ett bra coverband som jag rekomenderar att kolla in om det finns läge någon gång.


ZZ ROCK eller är det orginalet? Riktigt bra var det.

Efter det så blev det att titta en stund på BLOODBOUND med PAUL DIANNO och det var väl sådär måste jag säga för dom började med några egna låter som var helt OK innan Mr.DIANNO fick komma upp på scenen och det bästa med han var"Running Free",hadde hellre sett Bloodbound själva.


Kl.00:30 var det tid att kolla in torsdagens Headliner...

VENOM



Jag har aldrig varit något stort fan av VENOM med det var ändå kul att få se dom det började riktigt bra men sedan blev det bara sämre och sämre och det var för långa låtar med många solon.På slutet malde dom bara på i samma stil och man tappade intresset.Man fick ju i alla fall höra ordet HELL några gånger under spelningen.

Bäst: Wellcome To Hell
Sämst: Att det blev lite väl långrandiga allt eftersom.
Betyg: MR MR

Sedan var man trött och det var dags att bege sig tillbaka till tältet för att avrunda den första festivaldagen och försöka sova några timmar innan det var dags för en ny festivaldag.

Vi avslutar med lite bilder från dagen.

  
  
  

Rockweekend 2010 onsdag:tid för avfärd till Mohed.

Ett år har gått sedan förra gången och nu är det dags att sammanställa årets festival.

Det var min tur att köra i år och vi hadde siktat in oss på avfärd kl.12:00 och till årets upplaga av Rockweekend fick vi även med oss Gusses lillebror Henke. Han fastnade hos optikern så vi kom inte iväg förrän kl.13:00 men vi hadde ju inte bråttom.


Fullt med packning och sportdryck och då saknades Henkes saker.

Resan ner gick bra även om det var lite varmt och vi stannade i Söderhamn vid E-Center där vi införskaffade förnödenheter till kvällen och festivalen. Vi passade på att äta på Coop Forums restaurang och för min del blev det Brobergmålet (Pannbiff,Potatis,sås och lingonsylt).

Det var inte svårt att hitta till Mohed och tillslut var vi på plats på Moheds canmping.Priset skulle vara 120kr men eftersom det var festival så hadde dom naturligtvis höjt priset till 260kr.


Gusse var glad att äntligen vara på plats.

Medans jag åkte och köpte batterier så slog grabbarba upp tältet.

Sedan blev det att njuta av solen och dicka lite sportdryck.

  
  

Efter en stund så beslutade vi för att gå och kolla lite vid festivalområdet som bara låg ett stenklast från campingen.Det visade sig att man fick komma in på festival campingen.Det var bara att knalla tillbaka och riva allt och köra till campingen och som tur var kunnde man köra in på området.Det behövdes när man hadde mycket packning som vi annars skulle fått bära.

Vi hittade ett bra ställe men det visade sig var själva fan att få i tältpinnarna i marken och när vi svor som mest så hittade vi ett kanon ställa alldeles intill. Vi beslutade att flytta våran camp och där gick allt galant och vi fick i alla tältpinnarna och sedan kunnde vi sitta där och skratta åt dom som kom efter oss och fick jävlas med tältpinnarna.


Camp Ö-vik står äntligen klart för 3-dagars festival.

Henke hadde med sig ett litet tält som vi hadde som förrådstält för våran packning och tur var det för annars hadde det blivit trångt i tältet.

 
Sedan kunnde vi sätta oss ner och njuta men en kall Öl i handen.

Vi hadde köpt engångsgrill och kött som vi gick iväg och grillade senare på kvällen som ett litet kvällsmål och först trodde vi inte att vi skulle hinna grilla alla bitar innan grillen dog,det gick jättebra och gott var det också.



När vi satt och grillade som bäst så kom två trevliga killar från Kiruna och om dom finns en lite historia att berätta men det tar vi lite senare.

'
Grabbarna från Kiruna körde med hamburgare.


Kvällen var riktigt kall men jag var den enda som frös Gusse och Henke klagade inte så man drack väl för lite första kvällen.På småtimmarna var det dags att försöka få lite sömn innan den första festivldagen skulle börja.

Vi avslutar med lite flera bilder från första kvällen

 
 


Hemma igen efter Rockweekend 2010.

Då var vi hemma igen efter en härlig tid på Rockweekend i Söderhamn på Moheds Flygfält.Vi hadde kanonväder och det är synd att klaga men lite varmt blev det ibland fast det var riktigt kul och det kommer att komma en rapport inom kort.

Men i väntan på det så kan ni kolla in detta klipp från förra årets Rockweekend som gick av stapeln i Kilafors.



Det går även att läsa här på bloggen om förra årets bravader under den nyskapade fliken ROCKWEEKEND.

Nu är det semester!

Då var det äntligen helg igen och det är inte bara helg utan även SEMESTER  och den rivstartar man Rockweekend. Sista veckan på skolan var ganska lugn och jag har gjort det jag har hunnit och nu får andra ta över och fortsätta för nu skiter jag i det. Har ett nytt jobb på gång och jag återkommer med mera detaljer om det i veckan innan det bär av på hårdrocks festival.

Igår så hadde vi vårat pass på Örncupen mellan 19-23 och vad åker man på om inte att ha hand om städning av golv,bord och hålla koll på att det fanns mat.När man kom hem så var det skönt att sätta sig i soffan med sin kanadensiska vän Lord Calver och fira att det var semester.

Vi kom lagom hem till straffdramat mellan Gahna och Uruguay och lite synd kan man ju tycka om Gahna men vem har sagt att foboll alltid är rättvis. Jag tror att det kan bli Holland - Spanien i VM final men jag håller på Argentina och dom har ju en tuff match mot Tyskland som väntar.

Idag har Gusse varit på ett besök och vi har slagit upp tältet och kollat att allt är OK innan avfärden till Rockweekend. Vi fick lite problem innan vi fick till det så det var nog bra att vi gjorde en genomkörare innan.

Annars blir helgen lugn och man ska väl städa ur bilen och fixa till den och Lovisa ska på kalas på söndag och efter det blir det en sväng till mamma i Bjästa skulle jag tro.Sedan är det lite jobb ute för det ser mer än förjävligt ut och gräsmattan måste klippas också.På måndag blir det några vändor till Må med en massa skit som ska kastas.

Det var allt för för denna gången och vi avslutar med lite uppladdning inför Rockweekend 2010.


Midsommar i Moliden.

Tänkte jag skulle skriva några rader om midsommarfirandet och hur vi hadde det.Barnen fick börja med att åka traktor och vagn från utkanten av Moliden till Modo museumet där själva Midsommarfirandet skulle äga rum.

Barnen hadde fiskdamm där dom fick godis och senare fick dom korv och festis så det blev lite i magen innan det var dags att åka.

'
Här dansar Moa,Wilma och Lovisa,Moa beslutade att studerar
gräsmattan på nära håll.


Hampus ville inte dansa så han satt med mig och åt godis.

Malin älskar att vara med på bild.

Efter firandet i Moliden så begav vi oss hem till Malin där vi grillade och till det så hadde vi Potatissallad,Klyftpotatis och Sallad.Malin hadde gjort en Sweet Chili sås till köttet och den var helt underbart god och den gick även hem hos barnen. Sedan blev det en jättegod efterrätt som Malin slängt ihop och efter det så fick man nästa rulla fram för allt gott man stoppat i sig.

Man får tacka så mycket  för en trevlig midsommar och den mycket goda maten vi fick ta del av.




RSS 2.0