Eternal tackar.

När man kom hem från träningen med Lovisa och fått barnen att sova och man fick tid att loggade in på facebook så hade jag fått detta meddelande.

Hejsan!! Av en händelse vid lite surfning, hittades en blogg som hette modoroggan. Läste lite, och såg recensionen av oss från RW. Ville bara säga tack så mycket /Pelle/ETERNAL

Kul med finbesök på bloggen och här är en länk ni kan kolla in med en ny låt som heter "Human"


http://www.facebook.com/video/video.php?v=422754024731&ref=mf

Hur står det till i Sundsvall?

Ja dagens fråga är hur står det till på Rent Av i Sundsvall? Fick mitt lönebesked för Juli månad och jag hade semester hela Juli och jag fick hela 2kr om dagen extra utöver min dagslön.

Man kan ju undra vad som gått snett 40kr extra för 4 veckors semester,det blir till att ringa imorgon och höra vad fan dom håller på med! Ska man se positivt på det hela så får man ju ett Pariser Meal på Villa Kiosken.


FILMTIPS



 
EXIT SPEED

Under en resa genom Texas ödemarker blir en passagerarbuss plötsligt attackerad av ett sadistiskt och tungt beväpnat MC-gäng. Efter att en av ligisterna blivit ihjälkörd i tumultet svär de att döda varenda en ombord. Omringade i ett gammalt skrotupplag långt ifrån civilisationen tvingas den skrämda lilla gruppen att snabbt uppbringa allt mod och uppfinningsrikedom för att lyckas med det omöjliga - att med sina primitiva vapen tillintetgöra den övermäktiga fienden.Filmen överraskade för jag hade inga stora förväntningar när jag bänkade mig i soffan men det visade sig vara riktigt bra.

Betyg: MR,MR,MR



DATE NIGHT

Date Night handlar om hur ett gift par kämpar sig igenom sitt vardagsliv och äktenskap och en gång i veckan har man en "Date Night".Man bestämer sig föra att en kväll lämna förorten och bege sig in till storstan men väl där förväxlas paret med ett annat par och allt blir ett galet äventyr. Medans de tar sig igenom detta farofyllda och vilda äventyr med poliser och kriminella personer märker de vad det är som gör deras förhållande så speciellt.

Som vanligt tokigt när Steve carell är i farten i en huvudroll och filmen är en klart godkänd komedi.

Betyg: MR,MR,MR


Snart är det redan onsdag.

Veckan går fort och snart är det redan onsdag och idag har man haft en gamal Rent Av profil på Hemtrivsel,nämligen Gusse som förhoppningsvis får mera jobb hos oss i framtiden.

Vi håller på med en stor byggstädning och fönsterputsen är klar men det återstår en hel del byggstädning och även golvvård.Det är riktigt kul att jobba och det är mycket att göra nu och det är bara stimulerande och sedan får man ta mycket ansvar och man får förtroende.Det är man ju inte van med och man växer som person helt klart.

Idag hade vi fotbollsträning igen och vi slapp regn även denna träningen även om det var kallt så är det skönt att det inte kom regn.Vi har klarat oss från regn på träning i två sommrar och bara det är helt otroligt,idag var dessutom halva laget på match i Gideå så det var 10 tappra tjejer som tränade med mig och Magnus.

På torsdag har vi träning och på söndag spelar vi match hemma på Bodum och då ska Lovisa vara med igen och för motståndet står Domsjö Svart.Tränar åtagandet har även det gjort att man växer som person och det har dessutom varit mycket roligt att få vara med på den resan tjejerna gjort under denna säsongen.

Nej nu är det dags att lägga sig för det är ju en morgondag också och då väntar lunch med Stig på Victory,han ska komma ner och hämta sitt ståplatskort imorgon och då ska vi passa på att luncha och snacka lite hockey.


Lite bilder från när systrarna karlsson var på besök.

Det har inte blivit att lägga upp bilderna från när Helené och Eva var uppe och hälsade på.


Maria och Helené njuter av maten på Victory

Evas son Linus.

Eva och lilla jag som också njöt av den goda maten.

Fia med knuff stog på programet och jag vann.

Här är det hemfärd till Enköping som gäller.


Familjedag.

Söndag kväll och snart är det ny arbetsvecka igen och i veckan ska jag jobba 7-16 eftersom jag ska vara med på en morgonstädning.

I lördags tog vi en familjedag i det fina vädret och gick in till stan för att spela lite minigolf och efter det blev det glass och sedan promenad hem till Järved igen.


Det händer lite med det nya husbyggena i Järved.

Maria och Moa.

Molly tyckte att det var varmt.

Ett lyckat slag eller var det inte det?

Lovisa i full fart med att slå.

Moa ville också prova på att spela.

Gusse förklarar hur det ska gå till.

Efter spelet så åt vi glass.

1 vinst och 1 förlust.

Ja då var fotbolls söndag avklarad och första matchen i 03 serien mötte vi Modo och vi vann med 5-4 efter underläge med både 3-1 och 4-2.Lovisa gjorde sitt första mål i BK tröjan och det betydde 4-4 sedan kunnde tjejerna trycka på och avgöra också.

En riktigt bra genomförd match och det var starkt av tjejerna att komma igen och vända på matchen och direkt efter det var det dags för nästa match.

Sedan var det då match i 02 serien mot Domsjö och vi började bra med att ta ledningen med 1-0 och efter första halvlek stog det 1-1.I andra så dominerade Domsjö och det hela slutade 1-6 men det var ändå bra krigat av tjejerna.

Modo Hockey:Ispremiären

Tänkte lägga upp lite bilder från ispremiären förra helgen.


Det började med presentation av Banylandslaget.



Sedan var det Modo.

Det var den roligaste ispremiären jag har varit på även om den absolut första i nya arenan var speciell.Att möta bandylandslaget var en hitt och det blev både lite spänning,skratt och lite show över det hela.Jag var där med Micke Bendixen som hade Emil och Joel med sig fast på slutet tröttnade grabbarna och han fick lov att lämna.


lite uppvärmning innan det drog igång.

sedan var det dags för skills competition.
  
  

Sedan var det dags för matchen med en period hockey utan tacklingar och en period bandy utan rallarsving.



  


3-1 till Modo efter hockeyn.



  


Modo lyckades hålla undan och vann med 5-4.

Det ska bli spännande och se vad laget kan göra i dom stundande träningsmatcherna som kommer och det ska bli kul att det drar igång igen.

Ännu en vecka till handligarna.

Ja då har en arbetsvecka till passerat och nu väntar helg och i veckan har det varit fullt upp med mycket fönsterputs och vi jag har också fixat ett stort jobb åt oss.

Jag trivs jättebra på Hemtrivsel och det är kul när man får förtroende för då växer man som person och det är ju aldrig fel.Det blev inget besök till Umeå igår men vi hade att göra ändå så det gjorde inte så mycket,vi passade på att avsluta ett stort fönsterputsjobb åt Arnäs församling.

Igår hade vi fotbollsträning och vi har fått en ny duktig tjej från Finland i laget som provspelade med oss.Dom har åkt runt och kollat på flera av klubbarna i stan och dom fastnade för BK ÖRNEN och det känns kul.På söndag är det matcher hemma i Bonäset i både 02 och 03 serien och jag ska vara ledare i båda matcherna så vi siktar på en dubbel.

Det var allt för mig och nu ska man njuta av att det är fredag kväll så ha en trevlig helg.


Eternal promo.

Då har man fått promotion skivan från Eternal (of Sweden) och jag tänkte först berätta lite om gruppen. Eternal är från Dalarna och man fick insperation till att bli musiker från 80-talets Hårdrockexplotion.2007 fick man spela in en demo med Peter "Pain" Tägtgren.

Efter fyra dagars hårt slit var en Ep (Start Of An New Era) med 4 låtar klar och den fick bra respons världen över och nu ska man skriva nytt material som så småningom ska bli ett debutalbum.Eternal spelar Melodiös Hårdrock och iår blev man framröstad att få spela på både Sweden Rock Festival och Rockweekend av festivalernas fans.



ETERNAL "Dalecarlian Metal"

Låtlista

1.Start Of A New Era
2.Scream Higher
3.Sorrow´And Pain
4.Heros
5.The Thing
6.Cross The Line
7.Stay The Night
8.Face The Truth

Betyg:MR,MR,MR,MR
Bästa spår: svårt val men "Stay The Night" är grym.

Ny arbetsvecka.

Den andra veckan på nya jobbet har börjat och idag har jag haft fönsterputs på morgonen och trappstädning i sund på eftermidagen.Imorgon väntar fönsterputs hela dagen så jag hoppas att det värsta regnvädret har lagt sig till dess.

Onsdag får man göra klart fönsterputsen om vi har något kvar och på torsdag bär det av till Umeå för att kolla på kontoret där uppe och prata med Chefen där.

Helgen har varit bra och i lördags var man på ispremiären och kollade in Modo mot bandylandslaget och sedan blev det raj raj med Martin här hemma i Järved.En riktigt trevlig kväll var det och nästa gång blir det hockeynight här hemma.


Äckligt men helt sant.

Såhär står det

"Många historier finns kring fall av tvestjärtar som sökt sig in i öron, därav även kallad öronmask. På danska heter den Ørentvist, och på engelska Earwig. Fallen är dock få, och för att oturen ska vara framme krävs att tvestjärten finns där man sover exempelvis, och att den sedan finner sin väg just till örat"

Nu kanske ni listat ut vart jag är påväg med denna historia men vi tar det ändå.

Jag hadde svårt att sova i tisdagskväll förra veckan och när jag väl somnat vaknade jag av att det känndes som jag hadde lock för ena örat och det känndes obehagligt.Det var nästan som om jag hadde vatten i örat och det visade sig att jag hadde en tvestjärt som krypit in i örat medans jag sov.

Det har följt med in när man tagit in kläder som hängt ute på tork och dum som man var slängde  man dom i sängen innan när man lom in med dom. Det slutade ju lyckligt för en av oss,tvestjärten fick möta döden i vitögat eller vad man nu ska säga.





 Vilket mysigt litet djur.

Skönt med helg.

Då var en vecka av arbete avklarat och det har gått riktigt bra och jag trivs bra på mitt nya jobb och nästa vecka börjar det dra igång på allvar. Snart ska man ner till arenan och kolla in presentationen av Modotruppen och kolla på matchen mot Bandylandslaget.Ska först ut med Molly så hon får pinka innan man ska iväg så ha en fortsatt trevlig helg på Er.


Ska en kanadensare frälsa ESK i bottenträsket i div.2?

ESK har haft en tung fotbolls säsong och man ligger i botten av tabellen på kvalpalats och kämpar för att få vara kvar.Man gick i säsongen med alldeles för tunn trupp vilket straffade sig direkt och det blev inte bättre av att det blev skador i truppen.

Nyligen anslöt kanadensaren Daniel Revivo och nigerianen Emeh Izuchukwo och förra lördagens hemma match den 31/7  så debuterde Revivo.Emhe gjorde sin andra match i ESK tröjan.

Det blev en succé debut för kanadensaren som i den 70:e minuten slog in matchens enda mål som gav ESK tre mycket viktiga poäng i botten.Nu har man 2 poäng upp till Västerås IK och 3 poäng till Skiljebo ovanför kvalsträcket.

Fast på minuskontot finns nu även att engelsmannen och mittbaken  Jay Harris är påväg till Norge och Alta IF fast en ny målvakt är på ingång,serben Djordje Babalj som skivit på för ESK.

ESK HOCKEY 2010/11

Filip Åkerlund blir ny huvudtränare i ESK Hockey efter Jeff Hällegard. Vid sin sida kommer han att ha ESK-profilen Fredrik Lindberg i en assisterande roll. Båda har skrivit kontrakt på ett år.

Tyvärr tappar ESK HOCKEY duktiga Ola Nilsson som ville vara kvar men han ville vara det dom utlånad 3:e målvakt från en Allsvensk klubb. Då valde parterna att gå skilda vägar och målvakter denna säsong blir Marcus Dahlbom som kommer från Färjestad samt Linus Fernström som spelat i norska elitserien med Manglerud senaste säsongen. (ESK kommer att ha dom längsta och förhoppningsvis bästa målvakter i div.1). Båda killarna mäter nästan två meter.

En annan viktig kugge i lagbygget är ass-kapten från förra året Micke Alba sagt ja till fortsatt spel i ESK, "Vi är mycket glada över detta då Micke förra säsongen vekligen visade stort hjärta på banan samt även utanför" säger lagledningen.

I dag fredag startar årets matchande, hemma i Bahcohallen tar ESK emot Allsvenska Almtuna med nya tränaren Bobo Simensen,matchstart 19.00.

"Vi kommer att lufta en hel del spelare i den matchen, några som är klara för spel samt en del andra som är hos oss på tryout och gärna vill visa att dom vill ha en plats i årets upplaga av ESK."
säger lagledningen.



Följande tränings matcher är klara till hösten.

Fred. 6 Augusti ESK - ALMTUNA
Onsd. 18 Augusti ESK - MARIESTAD
Sönd. 22 Augusti ESK - HUDDINGE
Onsd. 1 September ESK - VALLENTUNA
Lörd. 4 September MARIESTAD - ESK
Sönd. 5 September ESK - HUDIKSVALL
Onsd. 8 September VALLENTUNA - ESK
Sönd. 12 September HUDDINGE - ESK




Oavgjort.

Tidigare ikväll hadde vi då match igen och det var borta mot Domsjö på Hangarplan och det känns nästan som vi spelar i Domsjö serien.När dom har två lag i både 02 och 03 serien så blir det en massa matcher på Hangarplan.

Matchen slutade 2-2 och vi började virrigt och Domsjö tog rättvist ledningen med 1-0 innan tjejerna blev varma i kläderna och vände på steken med 2 mål.

Miriam stog i första halvlek och svarade för många bra räddningar och i andra var det Lovisa som fick stå och det var kul att se att extraträningen under sommaren har givit resultat.Tyvärr så blev Lovisa skadad när en Domsjöspelare trampade henne på handen fast det var ingen större fara men hon valde att byta.Fram till dess hadde hon gjort en riktigt bra match så det var synd att hon inte kunnde fullfölja.

Lite krydda i tillvaron.

Andra dagen på nya jobbet är avverkat och jag fick börja dagen med att sortera kryddor efter en stor utstädning.För att få kasta på Må så måste man sortera locket som hårdplast,glasburken ska i glasinsamlingen och kryddan i hushållssoporna.

En lite annorlunda arbetsuppgift och sedan rengjorde jag gräsklipparen som vaktmästarna haft i Själevad så att den blev lite snyggare.Efter lunch väntade 4 timmars trappstädning i Sund innan man fick åka hem.Det känns i  benen efter en eftermidag med spring i trapphusen men det blir väl bättre och bättre ju mera trappstädning man gör.

Arbetstiderna är 08:00-17:00 och inget annat och på sätt och vis passar det mig eftersom jag är så morgontrött.Vi har fått besök från Enköping av systrarna Karlsson också som är Marias kompisar sedan många,många år tillbaka och Maria följer med dom ner till Enköping på torsdag.Då blir man gräsänkling fram till på söndag då frugan kommer hem igen med svärmor i släptåg och hon ska stanna i en vecka.

Föra att jag ska kunna jobba så ställer morsan upp som barnvakt för det känns lite dumt att börja nya jobbet med att ta ledigt.På torsdag måste jag jobba 7-16 eftersom vi har match 17:30 borta mot Domsjö på Hangarplan och man ska hinna hämnta Lovisa också innan matchen och det är ju omöjligt om man slutar 17:00.


Då var man igång med nya jobbet.

Ja nu var man igång efter semestern och även min första dag på Hemtrivsel som var en introduktionsdag och jag fick börja 08:30.

Morgonen var lugn då vi kollade igenom lite papper och sedan fick jag följa med till en trappstädning i Bonäset som jag ska ha.Fick även följa med till en liten kund som var på vägen hem från Bonäset också och det är skönt att få börja komma in i företaget sakta men säkert.

Annars har jag inventerat efter skolorna och kollat att allt är med som ska vara det och sedan har jag sorterat skruvar också.En ganska skruvad dag kan man säga och klockan 16:00 fick man göra kväll och imorgon är det kl.07:00 som gäller och då väntar fortsatt inventering och besök till skolan och hämta mera saker.

Ska eventuellt räkna på ett jobb också om jag hinner med för det är ju så mycket att göra,fast det är ju bäst att smida medans järnet är varmt.


Dee Snider på Twitter.

Well the reviews are in and they say we were the best act at the festival in Sweden! It was a great night!

Visst var det det och här ett litet smakprov till från Rockweekend.


RSS 2.0