MAGNUM "On The 13th Day"

MAGNUM "On The 13th Day"
 
01 – All The Dreamers
02 – Blood Red Laughter
03 – Didn’t Like You Anyway
04 – On The 13th Day
05 – So Let It Rain
06 – Dance Of The Black Tattoo
07 – Shadow Town
08 – Putting Things In Place
09 – Broken Promises
10 – See How They Fall
11 – From Within

Ja då har Magnum´s ny album släppts och det blev verkligen en härlig överraskning. Detta är nog det bästa sedan 1988 och "Wings Of Heaven" även om "Princess Alice And The Broken Arrow" är där och nosar också. På detta album har Tony Clarkin lyft fram gitarrspelet ännu mera mot "The Visitation" som redan den var mera rock även om Mark Stanway´s keyboardspel finns där.
 
Inledande "All The Dreamers" är helt lysande och sätter redan ribban högt för resten av albumet men jag tycker att det fortsätter grymt bra med "Blood Red Laughter" och titelspåret "On The 13th Day" är grymt bra.
 
Jag gillar "So Let It Rain"  som är en helt grymt bra låt och lite mera lättsam låt som sätter sig på skallen,skulle kunna bli en hitlåt om den fick speltid i radio. Spår 6 på plattan "Dance Of The Black Tattoo" måste vara det tyngsta Magnum gjort, det är enkelt men så himla bra.
 
Balladen "Putting Things In Place" är väl den svagaste låten på plattan men ju mera jag lyssnat på plattan så gillar jag på något sätt låten ändå. "Shadow Town" som handlar om hur stadsdelar dör ut till förmån för stora köpcenter och är en riktigt bra låt.
 
Ja det tog några album innan man hittade tillbaka efter comebacken och man följer upp ett grymt bra album som "The Visitation" med ett ännu bättre album.Många har sagt att Bob Catley´s röst är som ett årgångsvin som bara blir bättre med åren och jag kan bara instämma. Lysande Magnum säger bara jag och lyfter på hatten och säger tack!
 
 
Betyg: MR,MR,MR,MR,MR
 

Elitserien 2012/13

Ja jag tänkte i alla fall lägga ut ett tips på hur serien slutar även om det aldrig blir rätt.

1. Färjestad
2. Hv71
3. Skellefteå
4. Luleå

5. Brynäs
6. Modo
7. Linköping
8. Frölunda

9. AIK
10.Växjö

11. Rögle
12. Timrå

ZZ TOP "La Futura"

 
 
 
ZZ TOP "La Futura
 
 
  • 1. I gosta get paid
  • 2. Chartreuse
  • 3. Consumption
  • 4. Over you
  • 5. Heartache in blue
  • 6. I don't wanna lose, lose, you
  • 7. Flyin' high
  • 8. It's too easy mañana
  • 9. Big shiny nine
  • 10. Have a little mercy
 
 
Ja då har den då äntligen landat i skivhyllan efter 9 års väntan sedan förra plattan "Mescalero" och vilken comeback sedan. Rick Rubin har verkligen jobbat med grabbarna eller ska vi säga gubbarna.
 
Detta är den bästa plattan sedan 1994 och "Antenna" skulle jag vilja säga kanske till och med sedan "Recycler från 1990.  Även om "Rhythmeen" från 1996 är ett jävla bra gitarrplatta men en del riktigt bra låtar.  "I Gosta Get Paid" är en bliljant hip hop cover och "Flying High" är en helt annan version än den som kom för 1 år sedan men ett det är ett jävla bra introriff.
 
"I don't wanna lose, lose, you" doftar verkligen "Eliminator" om och "Heartache in blue" är en tung härlig blues låt. "Chartreuse" är verkligen som hämtad från "Tres Hombres". Svagaste låten på plattan är nog avslutande "Have a little mercy". Skönt att gubbarna i är tillbaka och med en bra platta utan att sticka ut men ZZ TOP ska ju låta precis så här då är dom bra.
 
BETYG: MR,MR,MR,MR
 
 
 

HATTRICK!

Idag var det dags för 5-manna match hemma på Bodum mot Hägglunds. Det såg mörkt ut till en början dels vädermässigt men även spelarmässigt. Regnet höll sig borta hela matchen liksom många av spelarna men vi hade 1 avbytare och motståndarna dom kunde byta hela laget varje byte. Lovisa passade på att göra säsongens första mål och som om inte det vore nog så gjode hon HATTRICK och slutade på 3mål och 1 assist då hon spelade fram Clara som slog in bollen i öppet mål. Så visst blev man stolt efter matchen och efter en sådan kanonmatch så måste man ju få en glass, Lovisa fick välja och det blev en Magnum orginal.

RSS 2.0