Ett klassiskt klipp från det goda 80-talet.


Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 9/10).

Vi bryter mönstret lite när det är dags för den näst sista klassikern i Fast i 80-talet och det är detta Hårdrocksalbum med en amerikanska grupp.





W.A.S.P "W.A.S.P"

  1. "I Wanna Be Somebody" – 3:43
  2. "L.O.V.E. Machine" – 3:51
  3. "The Flame" – 3:41
  4. "B.A.D." – 3:56
  5. "School Daze" – 3:35
  6. "Hellion" – 3:39
  7. "Sleeping (In the Fire)" – 3:55
  8. "On Your Knees" – 3:48
  9. "Tormentor" – 4:10
  10. "The Torture Never Stops" – 3:56


Den 17 augusti 1984 släppte W.A.S.P sitt debutalbum och även om det inte blev någon jättestora listframgångar så är det en riktig klassiker från 80-talet.Skivan nådde som bäst nr.74 i hemlandet på Billboard 200.

I slutet av 1983 åkte Iron Maidens manager Rod Smallwood för att kolla in W.A.S.P och han blev grymt imponerad av musiken och scenshowerna. De fick ett kontrakt med Capitol Records i början av 1984 och började spela in sin debutskiva.

Bandets första singel Animal (Fuck Like A Beast) var inte med på debutalbumet som det först var menat eftersom den hade blivit bannad från stora affärskedjor. Capitol planerade att släppa singeln i Europa i en svart plastpåse med ett varningsmärke på.

Bandet har inte själva sagt vad W.A.S.P. står för, men vissa påstår och i inte minst kristna sekter som bestämt hävdar att det står för "We Are Satans People". Andra säger att det är "White Anglo Saxon Protestant" som är det rätta namnet. Bandet själva ville bara skapa mystik och ha ett farligt och kontroversiellt bandnamn.

Så här säger bandets grundare och frontfigur Blackie Lawless - "Vi ville...ingenting. Vi vill ha ett farligt, kontroversiellt namn utan att egentligen vara kontroversiella. Huvudsaken var att det var lite mystiskt. Och folk undrade vad vi hade för oss....det funkade perfekt".

Det man själv kommer ihåg med W.A.S.P från 80-talet är ju framförallt låten  "I Wanna Be Somebody" och alla bilder och repotage från OKEJ.Själv var jag inte något fan av W.A.S.P på den tiden utan det var KISS som regerade på den tiden och prydde väggarana i pojkrummet.Senare började man lyssna mera på W.A.S.P och sommaren 2009 fick man se bandet live på ROCKWEEKEND i Kilafors,det var riktigt grymt och kul att äntligen få se dom och betyget blev högt trots att det regnade och var lite lervälling här och var.

Från ROCKWEEKEND 2009 i Kilafors,W.A.S.P

Man har ju vuxit upp med band som W.A.S.P,KISS,TWISTED SISTER och ZZ TOP så det var riktigt kul att få se Blackie Lawless och grabbarna. Jag tyckte det var riktigt riktigt bra och man fick headbanga en hel del och dom bjöd på en rad gammla klassiker som "I Wanna Be Somebody" och "L.O.V.E Machine".  Nu kännde man att Festivalen var igång på allvar och att många flera underbara stunder väntade.

Det är ju mera avskalat om man jämför med hur W.A.S.P var i början då dom skapade stora rubriker i tidningar och vem kan glömma Siwert Öholms klassiska uttalande om gruppen.


BÄST:      L.O.V.E Machine
SÄMST:   Vädret men vad gör det en stund som denna.
BETYG
:    MR,MR,MR,MR,MR (en fet femma för detta var bra! )

1. On Your Knees
2. Inside Of The Electric Circus
3. Hate To Love Me
4. L.O.V.E Machine
5. Wild Child
6. Take Me Up
7. Chainsaw Charlie
8. Widowmaker
9. Sleeping (In The Fire)
10. The Idol
11. I Wanna Be Somebody
12. Heavens Hung In Black
13. Blind In Texas



Då var det dags för nu och få och hur lät det då när det begav sig 1984?





detta är från senaste skivan  "Babylon" (2009)... 


Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 8/10).


Då tar vi väl en klassiker till från 80-talet och det kommer väl inte som en chock att det är ett brittiskt band som bidrar med detta album.Ett band som man för övrigt fick se på ROCKWEEKEND 2010 och mera om det kan man läsa under fliken ROCKWEEKEND.






DEEP PURPLE "Perfect Strangers"

  1. "Knocking at Your Back Door" – 7:00
  2. "Under the Gun" – 4:35
  3. "Nobody's Home"  – 3:55
  4. "Mean Streak" – 4:20
  5. "Perfect Strangers" – 5:23
  6. "Gypsy's Kiss" – 4:40
  7. "Wasted Sunsets" – 3:55
  8. "Hungry Daze" – 4:44

Combackskivan och återföreningsskiva från DEEP PURPLE släpptes 29 oktober 1984 och var då första skivan på över 9år från bandet och deras 11:e studioalbum.Skivan nådde  nr.5UK Album Chart och i USA blev det som bäst nr.17Billboard 200,bäst gick skivan i Schweiz och Norge där det blev nr.1 respektive nr.2försäljningslistorna.

Skivan fick ett blandat bemötande av pressen men av fans anses detta vara det bästa albumet efter storheten på 70-talet.Även om jag tycker att det finns en del gobitar från uppföljaren från 1986 "The House Of Blue Light" och plattorna "Slaves And Masters" från 1990 med Joe Lynn Turner på sång och "The Battle Rages On" från 1993 är två riktigt bra album och i samma klass som "Perfect Strangers"

När man turnerat klart med "Slaves & Masters" tvingades Turner att lämna bandet då Lord, Paice, Glover och även skivbolaget ville ha tillbaka Ian Gillan inför 25-års jubiléet fast Ritchie Blackmore vägrade först att ta tillbaka Gillan.Men med 250 000 dollar på bankkontot så ändrade sig Blackmore och gick med på att ta tillbaka Gillan för att göra plattan "The Battle Rages On",
 
DEEP PURPLE bildades 1968 i Hertford, England och debut plattan kom samma år och hette "Shades of Deep Purple" och man har vid sidan av Black Sabbath och Led Zeppelin räknats man som en av de tre stora 70-talsgrupperna inom hårdrocken. 1976  slutade man och detta hade de två kvarvarande originalmedlemmarna Jon Lord och Ian Paice beslutat en tid innan sista konserten på den då pågående turnen.

När man växte upp så gick det ju inte att undgå "Smoke On The Water" som man hört ett antal gånger men vem har väl inte hört den.När man började lyssna mera på Deep Purple var i början av 90-talet då jag satt på en gammal Pizzeria här i Ö-vik som hette Chattanoga.Det var en Jukebox där man fick typ 3 låtar för 10kr och då tryckte jag fel och en av låtarna blev "King Of Dreams" med Deep Purple från "Slaves And Masters" plattan.Sedan gick jag och köpte skivan dagen efter,ja så det kan vara ibland och det var nog meningen att man skulle trycka fel helt enkelt.Sedan dess så har dom hängt med och det var kul att få se dom på ROCKWEEKEND även om det blev en liten besvikelse.

Så här lät det när det begav sig...






och i dag låter man så här låter man nu eller snarare för 5år sedan när senaste plattan kom ut (2005) "Rapture Of Deep".


Snart slut på 2010.

Då var det långhelg igen och även denna arbetsveckan är slut och 2010 går mot sitt slut.Vi blir hemma på Nyår och det blir mys hemma med barnen och hunden,det blir god mat och lite film och en promenad med Molly.

Det har varit en lugn arbetvecka fast det har det ju varit nu ett tag och man hoppas att det nya året ger mera nya kunder.Modo håller ju på att spela ner sig i kvalserien och vad talar för att det ska bli seger ikväll? Ja inte så mycket men nyförvärven var betydligt bättre sist mot Luleå,Luleå var ett bättre lag och hadde en bra målvakt och ett otroligt mycket större självförtroende än Modo.

Vi får hålla tummarna för att det blir 3 poäng för det behövs verkligen för att inte tåget ska lämna Modo kvar på perrongen i Bottenträsk.

Ska smälla ihop en årskrönika under helgen med en tillbakablick på 2010 och så ska man lägga upp det sista av Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in.

Vi avslutar med lite musik med ett amerikanskt band som jag kom i kontakt med tack vare en gammal arbetskompis,bandet är Jason And The  Scorchers och dom kommer till Sweden Rock Festival 2011.


Gott Nytt År på Er!


Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 7/10).

Efter att Australien haft två raka band AC/DC och Midnight Oil så återställer vi ordningen med ännu ett brittiskt band (det 4:e i ordningen) och denna klassiker...


 


IRON MAIDEN "The Number Of The Beast"

Original track listing
No.TitleWriter(s)Length
1. "Invaders"   Steve Harris 3:24
2. "Children of the Damned"   Harris 4:35
3. "The Prisoner"   Adrian Smith, Harris 6:03
4. "22 Acacia Avenue"   Smith, Harris 6:37
5. "The Number of the Beast"   Harris 4:51
6. "Run to the Hills"   Harris 3:54
7. "Gangland"   Smith, Clive Burr 3:49
8. "Hallowed Be Thy Name"   Harris 7:12



Denna klassiker som är Maidens 3:e album sågs i skivhyllan 29 mars 1982,i England gick skivan absolut bäst och nådde nr.1 UK Album Chart och i USA blev det som bäst nr.33 Billboard 200.Här i Sverige blev det som bäst nr.7Sverigetopplistan och den mest framgångsrika singeln från plattan blev "Run To The Hills" som i hemlandet nådde plats nr.7 på singellistan.

Detta är första skivan med den då nya sångaren Bruce Dickinson som fick ta över efter Paul Di'Anno efter att han fått sparken för drog och alkoholproblem.

Många anser att detta är den bästa plattan med Iron Maiden och med klassiker som titelspåret "The Number of The Beast", "Run to the Hills"  och "Hallowed Be Thy Name".Hela skivan har ett mörkt, våldsamt tema vilket ledde till det grundlösa ryktet om djävulsdyrkan och i USA så  brändes skivan av religösa sekter för att dom ansåg att det var satanistisk.

För min del när det gäller Maiden så började jag lyssna väldigt sent på dom,man hadde väl hört några låtar men det var först i slutet på 90-talet som man började lyssna allt mera.The Number Of The Beast är så här i efterhand en riktig klassiker som man missade på 80-talet men som man nu kan avnjuta.Man var ju bara 7år när skivan släpptes och när inte min bror (Kenneth) lyssnade på Maiden så blev det ju att man missade dom.


Då var det dags för och göra ännu en återblick till tiden då det begav sig...








så här låter det idag från nya skivan "The Final Frontier" som släpptes i år.


Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 6/10).

Vi fortsätter med ännu ett band från Australien och denna klassiker från tidigt 80-tal.




AC/DC "Back In Black"

  1. "Hells Bells" – 5:14
  2. "Shoot to Thrill" – 5:20
  3. "What Do You Do for Money Honey" – 3:37
  4. "Givin' the Dog a Bone" – 3:33
  5. "Let Me Put My Love into You" – 4:16
  6. "Back in Black" – 4:18
  7. "You Shook Me All Night Long" – 3:32
  8. "Have a Drink on Me" – 3:58
  9. "Shake a Leg" – 4:06
  10. "Rock and Roll Ain't Noise Pollution" – 4:16


Nu en riktig klassiker med ett av världens största rock band AC/DC,albumet släpptes 25 juli 1980.Plattan nådde nr1 både i hemlandet på Australian Album Chart 200 och i England på UK Album Chart,på US Billboard Chart blev det som bäst nr.4  och bäst av singlarna från skivan gick "Rock and Roll Ain't Noise Pollution" som i England nådde nr.15 och i USA gick "You Shook Me All Night Long" bäst med plats 35 US Billboard Hot 100.

"Back In Black"
var en skiva som överraskade för ingen trodde att AC/DC skulle resa sig efter att sångaren och frontfiguren  Bon Scott avlidit.Brian Johnson ersatte Scott. Albumet räknas som ett av hårdrockens bästa med låtar som "You Shook Me All Night Long", "Back in Black" och "Rock & Roll Ain't Noise Pollution".

Albumet är världens näst mest sålda album alla kategorier och mest sålda hårdrocks album,det enda som album som sålt mera är med den då någorlunda svarta Michael Jackson och albumet "Thriller".

Gitarristen Malcolm Young bildade gruppen tillsammans med sin bror Angus Young som var 16 år när gruppen startades. Malcolm och Angus flyttade till Australien från Skottland 1963.AC/DC slog igenom rejält då man släppte albumet "Highway To Hell" 1979. Albumet blev en stor framgång både i England och USA och det blev även deras första miljonsäljare. Albumet prisade ett vilt liv med supande och galenskaper,så det var därför lite av en dyster ironi att Bon Scott skulle avlida efter en blöt kväll av alkoholrelaterade skador.Han kvävdes av sina egna spyar,så kan det gå.

Min första kontakt med AC/DC var i slutet 80-talet på ett av borsans blandband och låten var "Who Made Who" från 1986.Det blev mycket spolande för att höra låten om och om igen även om banmdet innehöll många bra låtar med andra grupper.Min första album med AC/DC var när jag i början av 90-talet köpte "High Voltage" på CD.




Då tar vi en titt på hur det låt när det begav sig 1980,"You Shook Me All Night Long"...





Från deras senaste albumet "Black Ice" från 2008 tar vi låten "Anything Goes"


Då var det snart över.

Ja då var det annandagen och snart är Julhelgen slut och en ny arbetsvecka väntar men det är ju bara en fyradagars vecka som tur är.

Julen i Bjästa var bra förutom att snåltanten Elsy som man bara var irriterad på men annars var det riktigt trevligt.Det som retade en mest var när Elsy ville växla en 50-lapp och då trodde man att tjejerna skulle få en slant var men det var för att slippa ge Hans pengarna till bensin,han fick 20kr att tanka för som tack för att han både hämtat henne i stan och att han skulle köra hem henne,Snåkärring!

Lovisa var glad för det mesta hon fick men det bästa för henne var skidorna (från mamma,pappa och farmor) och guldörhängena ( från mormor).Moa blev lika glad för allt som hon fick men bäst var nog Buzz Lightyear som hon fick av mamma och pappa.

Själv fick man en hel del fint så det är svårt att säga vad som var bäst men en ny Kaffebryggare var ju inte helt fel när man varit utan länge  och Boken "Ännu Mera Hårdrock" satt ju också fint.

Annars har julenhelgen varit lugn och man har inte gjort så mycket men idag blir det en sväng och åka pulka men barnen och sedan kommer morsan in och vi ska se Modo - AIK och där hoppas vi på 3 friska poäng.

Det får vara allt för denna gången och ni får ha en trevlig fortsättning.


Heavy Metal Christmas,GOD JUL!

God Jul till Er alla och mera kommer under mellandagarna,Fast i 80-talet med nya klassiska plattor och en rapport från Julfirandet hos Mamma i Bjästa.



Bra avslutning av ESK.





Nu är seriespelet slut och nu väntar Allettan för ESK HOCKEY som inleds den 6 januari.Nu väntar en kortare julledighet innan man börjar träna för fullt igen.

Så här avslutade ESK seriespelet

ESK - FALUN 2-3 (0-1, 0-0, 2-2)

BORLÄNGE - ESK 0 - 5 (0-1, 0-2, 0-2)

ESK - IFK ORE 9-3 (3-0, 2-2, 4-1)

 Så här slutade serien


Lag
MVOF (+)(-)+/-P
ESK Hockey
27 17    7    3     126     65     61 60
Surahammar
27   18 4 5 117 73 44         60
Arboga
27 16 6 5 113 89 24 60
Ore
27 12 8 7 119 100 19 49
Borlänge
27 13 5 9 105 91 14 47
Tierp
27 10 3 14 95 114 -19 35
Hedemora
27 10 4 13 91 115 -24 34
Lindlöven
27 7 3 17 92 131 -39 25
Valbo
27 5 4 18 76 117 -41 20
Falu IF
27 3 4 20 75 114 -39 15


Lite humor i snöyran.



Vi tar ett klipp till med Hendrik Drosin...


lördagsblogg.

Helg igen då efter ytterligare en arbetsvecka och det ha som bekant snöat en jävla massa så det kan bli snöskottningar på måndag.Vi har en som vi vet om att vi ska göra men det åker Erik på men vi har flera som ringt och hört sig för så man får väl se vad som händer.

Bortsett från all snö så har veckan varit bra och allt har gått bra och vi fick beröm i går och det känns kul,det gav energie och resten av dagen gick av bara farten.

Man undrade ju hur Modo skulle agera under julldigheten men Freddans prat var inte bara prat,Bartecko och Nagy och sedan slog man till med Markus Näslund som GM.Både Bartecko och Nagy känns spännande och bör ge Modo spets och mera konkurens av platserna i laget fast det som oroar är ju att det båda är Slovaker. Modo sparkar även sin Målvaktstränare och vipps så har Freddan ett nytt jobb.

Man vet ju att dom kan vara riktigt gryma med även jävligt lata och dåliga,Slovaker brukar ju kunna vara humörsspelare av rang.Man hoppas att dom är på spelhumör för det mesta för det behöver Modo för att kunna klättra i tabellen.Markus känns som rätt man på rätt plats och han har ett stort kontaktnät i NHL och han har ett annat tänk och han kommer nog tillföra en hel del.

Det är som Gusse skrev om Freddan,när han ringer är det Freddan Who? och det lär vara annat när Markus ringer upp.Nu väntar vi bara på backen som ska förstärka men jag gillar Isak Ahrling som förövrigt är brorson till en av Hemtrivsels ägare.SkaTollefsen vara borta så länge så behöver en bra back till så det är bara att vänta och se.

Julen närmar sig med stormsteg och det blir nog sväng på stan för att kolla på julklappar åt syrran och ungarna även om Lovisa och Moa är så gott som klara.Julen firar vi hos morsan och som det ser ut kommer vi vara 10st. som kommer att fira i Bjästa.

Det var allt för denna gången och vi avslutar väl med lite julmusik...



JUDAS PRIEST

Jag hadde ju med Judas Priest nyligen i min Fast i 80-talet blogg med albumet "British Steel" och nu är det klart att bandet läggs ner.Sista chansen att se Judas Priest är nu i sommar på Sweden Rock Festival som ingår i deras världsturne som även är deras avskedsturnen.

På Sweden Rock får dom sällskap av
Helloween,Saxon,Ozzy,Doro,Joan Jett och Electric Wizard mfl. Vore ju jävligt grymt att åka och se Priest och Ozzy,men det är ju så jävla långt bara.

Familjefilm.

Toy Story 3 Poster

TOY STORY 3

Dags att åter få följa med Woody och alla hans leksakskompisar på ett nytt äventyr igen.Andy har vuxit upp och ska på College och han packar ihop sina gamla leksaker från sitt gamla rum.Men istället för att dom hamnar på vinden så råkar dom hamna på villovägar och tillslut hamnar vännerna på dagiset Solsidan.Här tar ett nytt äventyr sin början för Woody,Buzz och dom andra vännerna och när det visar sig att livet på dagiset inte är så bra som dom först trodde så måste dom åter hjälpa varandra för att ställa allt tillrätta.

Moa:  5  "Bra men lite läskig"
Lovisa: 5 "Riktigt bra"
Maria: 2  "Dåligt att inte Björn Skifs gör Woody´s röst  som i dom andra två"


MR,MR,MR


Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 5/10).

Det är ju Brittiska band som dominerat än så länge med SAXON,DEF LEPPARD och JUDAS PRIEST och så har USA haft en representant i ZZ TOP.



Nu är det dags för Australien och detta klassiska album





MIDNIGHT OIL "Disel And Dust"

  1. "Beds Are Burning" - 4:16
  2. "Put Down That Weapon" - 4:38
  3. "Dreamworld" - 3:37
  4. "Arctic World" - 4:22
  5. "Warakurna" - 4:38
  6. "The Dead Heart" - 5:11
  7. "Whoah" - 3:51
  8. "Bullroarer" - 4:59
  9. "Sell My Soul" - 3:37
  10. "Sometimes" - 3:54
  11. "Gunbarrel Highway" - 3:38

Den här skivan släpptes i augusti 1987 och är gruppens stora internationella genombrott och skivan nådde nr.21Billboard Album Chart och i England blev det som bäst nr.19UK Album Chart.

I hemlandet blev det plattan nr.1Australian Album Chart och var det i 6 veckor och den stora hitten från skivan är "Beds Are Burning",låten handlar om att återlämna den mark som man har tagit från urbefolkningen aboriginerna.

Jämförelsevis med tidigare album hade texternas politiska budskap rundats av en smula och låtarna var mer mainstreamanpassade än tidigare.Det är inte lika mycket riktat till Australiens inrikespolitik och de politiska angreppen rör i större utsträckning globala frågor.

Låten "Gunbarrel Highway" är inte med på albumet som släpptes i USA för att texten hadde fraserna "Shit falls like rain",skivbolaget tyckte det var för kontroversiellt.

Själv så köpte jag Disel And Dust på LP enbart för låten "Beds Are Burning" men det finns flera bra låtar på plattan som jag gillar."Put Down That Weapon","Warakurna","Bullroarer" och "Sometimes" är riktigt bra låtar och det är en riktigt bra platta.


Då var det dags för nu och då...





och senaste skivan man släppte var Capricornia 2002 och här med låten "Too Much Sunshine",här live från 2009.


Då var det helg igen!

Ja då var ännu en arbetsvecka över och det är äntligen helg igen och det är ju inte helt fel.Veckan har varit bra och i onsdagskväll var vi i Umeå på Hemtrivsels julfest och det var inte den maten man hade trott men det var riktigt gott.

Det var Potatissallad som var en riktig fullpoängare och Rostbiff,Lax och till det serverades Lantbröd och naturligtvis en Julmust.Det vart ingen alkohol eftersom det är med i Hemtrivsels policy när det gäller företagets sammankomster.Cheferna bjöd på Luciatåg och sjöng två sånger för oss,kul och modigt måste jag säga sedan hade vi lotteri och där gick man lottlös.

Sedan var det tid för hemfärd och då fick man ta en julklapp under granen och jag fick en ask med Merci,det var andra som inte var lika nöjda med sin julklapp men det ska vi tala tyst om hehe.

I eftermiddags var jag hos en tant på Nygatan och hjälpte till att sätta fäst lagerhyllor i hennes förråd och hon blev så nöjd och hon skulle verkligen rekomendera oss och det är ju kul.


Vi avslutar väl med ett litet klipp.




vi tar väl en låt också som vanligt...


Klen poängutdelning men klart för spel i Allettan.


                   
    ESK HOCKEY       2  -  3 ef.förl.  IFK ARBOGA HOCKEY (0-0, 1-2, 1-0, 0-1) Skott:39-33

En riktigt bra förstaperiod från båda lagen, högt tempo mycket chanser men två bra målvakter gjorde ställningen 0-0.

I andra blev spelet slarvigt och lite oengagerat, Arboga var det lag som ville mest och kunde gå till periodvila med en 2-1 ledning.

Som så många gånger förr kom ESK tillbaka i tredje och Jonas Lamby tryckte in kvitteringen och tog matchen till förlägning.ESK hadde två heta chanser att avgöra men det var Arboga som fick sista ordet och kunnde åka hem med bonuspoängen. 




        

                    VALBO  2-1  ESK  (1-0, 1-0, 0-1)  Skott: 31-30


Det var ingen höjdarmatch av ESK när man gästade Valbo det var dåligt engagemang och mycket slarv.Det kan hha varit en del trötta skallar och att ESK är klara för Allettan kan också ha bidragit till den dåliga prestationen.

Nu står Falun för motståndet hemma på onsdag, sedan väntar Borlänge borta på söndag samt sista matchen nästa onsdag mot Ore på hemma i Bahcohallen.









Fast i 80-talet:flera klassiker att koll in (del 4/10).


Då tar vi ytterligare en återblick till 80-talet och ännu en klassiker och ännu en gång är det ett Brittiskt band.





JUDAS PRIEST "British Steel"

  1. "Rapid Fire" - 4:08
  2. "Metal Gods" - 4:00
  3. "Breaking the Law" - 2:35
  4. "Grinder" - 3:58
  5. "United" - 3:35
  6. "You Don't Have to Be Old to Be Wise" - 5:04
  7. "Living After Midnight" - 3:31
  8. "The Rage" - 4:44
  9. "Steeler" - 4:30

Denna klassiker släpptes 14 april 1980 och nådde som bäst nr.4 UK Album Chart och nr.34US Billboard Chart."British Steel" är Judas Priest sjätte album och anses av många som deras bästa även om min favorit album är lysande "Painkiller" från  1990.

Gruppnamnet kommer från låten "The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest" som Bob Dylan skrivit. Gitarristerna K.K Downing och Glenn Tipton samt basisten Ian Hill är de tre medlemmar som medverkat på alla album gruppen gjort, och sångaren Rob Halford har varit med på alla album utom fyra (två studioalbum och två livealbum). De enda som varit med från allra första början är Downing och Hill.

Det var med albumet "British Steel" från som gruppen slog igenom stort,här fanns hitsinglarna "Breakin' the Law" och "Living After Midnight" men även godingar som "Metal Gods" och "United".

Albumet var också nyskapande genom att låtarna hade anpassats till pop-inriktad radio. Framgången med "British Steel" låg vägen öppen för gruppen och man släppte två minst lika framgångsrika album till, "Point of Entry" (1981), och "Screaming for Vengeance" (1982). Med det sistnämnda albumet fick gruppen en stor hit med "You've Got Another Thing Coming".

Judas Priest
är också en grupp som man började lyssna på i början på 90-talet även om man inte varit något stort fan så har dom ju gjort en hel del bra.Det är på senare år man börjat lyssna mera på dom och som jag skrev tidigare så är "Painkiller" mitt favoritalbum.




Då var det då dags för nu och då och det blir klassiska "Breaking The Law",Live från Memphis 1982.





Såhär låter man idag från senaste skivan "Nostradamus" som släpptes 2008 ,här med låten "Prophecy"


Sånt som gör en förbannad!

Ja då var det helg igen och snart är det nedsläpp och jag tror på X mot FBK fast en förlust ligger nog närmare till hands.

Ännu en arbetsvecka är till ända och allt har gått bra även om vi inte har supermycket jobb för tillfället men det kan vara skönt att det är lite lugnare också.På onsdag är det Julbord med Hemtrivsel i farsans hemtrakter i Stöcke söder om Umeå.

Läste i veckan i Enköpings Posten om ett hemlöst par Berit och Tommy i Bålsta som varit utan bostad nu i ett halvår och får nu av välvilja bo i vardagsrummet hos en pensionär på ett äldreboende.Innan det bodde dom i en Husvagn  i ett industriområde men en dag när dom kom hem så var den borta pga. obetald hyra och då fick dom åka nattbuss en hel helg.

Dom är dessutom utan ägodelar eftersom deras möbler från deras gamla bostaden på 2 rum och kök lämnades in för magasinering men Socialen avslog begäran om hjälp med att betala alla ägodelar är nu borta.Berit och Tommy fick veta det ett år efter magasineringen när firman ringde och sa att dom inte fått några pengar från Socialtjänsten.

Tommy dricker för mycket och vill ha hjälp med det och även med det psykiska men får det inte och dom får inte hjälp av Socialen. Dom sitter inte tillräckligt i skiten säger Socialtjänsten och vad fan menar dom med det,hemlös med alkoholproblem och psykisk ohälsa som tack vare en snäll pensionär får bo på ett äldreboende! är inte det att sitta i skiten va? Fan skämmes,skämmes Socialtjänsten!!!

Det får avsluta dagens blogg och vi tar en låt tillägnad Socialtjänsten!





RSS 2.0