Fast i 80-talet:flera klassiker att koll in (del 4/10).


Då tar vi ytterligare en återblick till 80-talet och ännu en klassiker och ännu en gång är det ett Brittiskt band.





JUDAS PRIEST "British Steel"

  1. "Rapid Fire" - 4:08
  2. "Metal Gods" - 4:00
  3. "Breaking the Law" - 2:35
  4. "Grinder" - 3:58
  5. "United" - 3:35
  6. "You Don't Have to Be Old to Be Wise" - 5:04
  7. "Living After Midnight" - 3:31
  8. "The Rage" - 4:44
  9. "Steeler" - 4:30

Denna klassiker släpptes 14 april 1980 och nådde som bäst nr.4 UK Album Chart och nr.34US Billboard Chart."British Steel" är Judas Priest sjätte album och anses av många som deras bästa även om min favorit album är lysande "Painkiller" från  1990.

Gruppnamnet kommer från låten "The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest" som Bob Dylan skrivit. Gitarristerna K.K Downing och Glenn Tipton samt basisten Ian Hill är de tre medlemmar som medverkat på alla album gruppen gjort, och sångaren Rob Halford har varit med på alla album utom fyra (två studioalbum och två livealbum). De enda som varit med från allra första början är Downing och Hill.

Det var med albumet "British Steel" från som gruppen slog igenom stort,här fanns hitsinglarna "Breakin' the Law" och "Living After Midnight" men även godingar som "Metal Gods" och "United".

Albumet var också nyskapande genom att låtarna hade anpassats till pop-inriktad radio. Framgången med "British Steel" låg vägen öppen för gruppen och man släppte två minst lika framgångsrika album till, "Point of Entry" (1981), och "Screaming for Vengeance" (1982). Med det sistnämnda albumet fick gruppen en stor hit med "You've Got Another Thing Coming".

Judas Priest
är också en grupp som man började lyssna på i början på 90-talet även om man inte varit något stort fan så har dom ju gjort en hel del bra.Det är på senare år man börjat lyssna mera på dom och som jag skrev tidigare så är "Painkiller" mitt favoritalbum.




Då var det då dags för nu och då och det blir klassiska "Breaking The Law",Live från Memphis 1982.





Såhär låter man idag från senaste skivan "Nostradamus" som släpptes 2008 ,här med låten "Prophecy"


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0