Fast i 80-talet:Ännu mera klassiker (del 3/10)


Ja då var det dags igen för en klassiker och denna gången är det mitt i 80-talet,1985 och denna platta...






MAGNUM "On A Storytellers Night"


1. "How Far Jerusalem"   6:25
2. "Just Like an Arrow"   3:22
3. "On a Storyteller's Night"   4:59
4. "Before First Light"   3:52
5. "Les Morts Dansant"   5:47
6. "Endless Love"   4:30
7. "Two Hearts"   4:25
8. "Steal Your Heart"   3:59
9. "All England's Eyes"   4:47
10. "The Last Dance"   3:39




13 maj 1985
släpptes detta album och det är Magnum´s genombrottsplatta även om det riktigt stora genombrottet kom tre år senare med albumet "Wings Of Heaven" (1988).

Denna klassiker är av många Magnum fans ansedd som deras bästa platta även om jag personligen håller "Wings Of Heaven" som den bästa, det var ju den plattan som var min första kontakt med Magnum.

Bara två år tidigare 1983 så hade man det tungt med ekonomiska problem men man lyckades att färdigställa "The Eleventh Hour" med nöd och näppe.

Relationen till skivbolaget Jet Records blev ohållbart och man fick lov att splittra bandet för
att komma ur kontraktet och Mark Stanway (Keyboards) lämnade för att börja
med Phil Lynott´s Grand Slam (Mark var tillbaka redan till "On A Storytellers Night" plattan)och även Kex Gorin (trummor)  valde att lämna för Robin George's band.

Plattan nådde som bäst nr.24 hemma på UK Album Chart och det skulle visa sig vara början på några riktigt framgångsrika år för Magnum.


Så här lät det när det begav sig 1985...



 


och idag låter det så här från nya plattan "The Visitation" (2011)...


Dödat nästan 100 kan få 21år.

Läste på text-tv sent i går kväll att snubben som sköt nästan 100 personer till döds i Norge skulle kunna få 21års fängelse.Får han inte en kula i sig så ska han fan sitta livstid och, Lås igen och kasta bort nyckeln!

helg igen då...

Ja vart tog veckan vägen? Den sprang bara förbi som vanligt och det ska bli skönt med helg och man kan ju alltid hoppas att man kan få bra väder när man är ledig också.

Det blir nog ganska lugnt i helgen men det lär nog bli lite grillning och sedan får man se om det blir en vända till tivoli också med Moa.Man får helt enkelt se vad som händer och mycket beror på vad det bjuds på för väder.

Vi avslutar med lite humor så här på fredagen.....






men vi tar väl en låt också....från 80-talet vad annars!






Fast i 80-talet:Ännu mera klassiker (del 2/10)

Ja då dammar vi av ytterligare en klassiker från det glada 80-talet och dagen till ära kör vi en svensk grupp och denna platta.



EUROPE "The Final Countdown"


  1. "The Final Countdown"
  2. "Rock the Night"
  3. "Carrie"
  4. "Danger on the Track"
  5. "Ninja"
  6. "Cherokee"
  7. "Time has come"
  8. "Heart of Stone"
  9. "On the Loose"
  10. "Love Chaser"

Den 26 maj 1986 släpptes "The Final Countdown" och var gruppens stora genombrott och titelspåret som var första singeln från albumet låg etta på singel listan i 26länder.Plattan nådde som bäst nr 1 i Sverige, Frankrike, Schweiz,Storbritannien och Österrike och i USA nådde man som bäst nr.8 Billboard listan.

John Norum lämnade Europe efter "The Final Countdown" för han gillade inte bandets nya inriktning där hans gitarrspel dränktes i synthar.Han ersattes av Kee Marcello som jag förövrigt sett liv på Enköpings Gatufest i mitten av 90-talet med gruppen Red Fun men det är en annan historia.

Under sommaren 1989 turnerade Europe tillsammans med Def Leppard med en total publiksiffra på över 500 000. Konserterna blev nu större och den 23 augusti 1989 spelade Europe tillsammans med blandannat Bon Jovi och Skid Row. Detta skulle egentligen vara årets "Monster of Rock" i Donnington men det flyttades till Milton Keynes. Publiken på denna konsert var 65 000 personer.

I mars 1992 så spittrades Europe och 2004 bestämde sig gruppen för att återförenas och med John Norum på girarr igen och man släppte plattan "Start From The Dark".

Ja vem kan väl glömma låten "The Final Countdown"  som man spelade flitigt på kassettbandspelaren hemma om och om igen.Det blev en del spolande kan jag säga men så gick det till på den gammla goda tiden.Annars har man inte varit något stort fan av Europe men just den plattan fanns med från uppväxten och mycket tack vare min bror Kenneth som vanligt och därför värd att nämnas som en klassiker från 80-talet.

Så här lät det när det begav sig och denna har väl nästan alla hört någon gång...





och så här låter det nu 2011, en ny sång "Doghouse" Live från London...


MAGNUM släpper nytt igen.

Magnum verkar vara inne i en kreativ period på äldre dagar och senare i år kommer en ny skiva som ska ha titeln"EVOLUTION".



Plattan ska innehålla 2 helt nya spår och nyinspelningar med dom bästa låtarna som släppts under tiden med SPV. Magnum har totalt släppt 5 album med SPV som skivbolag och vilka låtar det blir kommer att presenters på hemsidan framöver.


Albumen som man släppt med SPV

 
"The Visitation" (2011)          
Betyg: MR,MR,MR,MR



"Into The Valley Of The Moonking" (2009)
  Betyg: MR,MR,MR


"Princess Alice And Broken Arrow" (2007)
Betyg: MR,MR,MR,MR


"Brand New Morning" (2004)
Betyg: MR,MR


"Breath Of Life" (2002)
Betyg: MR,MR

Fast i 80-talet:Ännu mera klassiker (del 1/10)


Ja ni slipper inte undan utan här kommer ännu en omgång och en ny dos av 80-talet och jag säger bara som Pontiak.80-talet vart tog du väken,80-talet vart e du nuuuu?

och vi börjar med sent 80-tal och ett album man lyssnade mycket på när det kom ut i skivhandeln.

 

Aerosmith "Pump"

1. "Young Lust"   Steven Tyler, Joe Perry, Jim Vallance 4:18
2. "F.I.N.E."   Tyler, Perry, Desmond Child 4:09
3. "Going Down/ Love in an Elevator" Perry, Tyler 5:38
4. "Monkey on My Back"   Perry, Tyler 3:57
5. "Water Song/Janie's Got a Gun"   Tyler, Tom Hamilton 5:38
6. "Dulcimer Stomp/The Other Side"   Tyler, Vallance, Brian Holland, Lamont Dozier, Eddie Holland 4:56
7. "My Girl"   Perry, Tyler 3:10
8. "Don't Get Mad, Get Even"   Perry, Tyler 4:48
9. "Hoodoo/Voodoo Medicine Man"   Perry, Tyler, Brad Whitford 4:39
10. "What It Takes"   Tyler, Perry, Child 5:09



12 September 1989 släpptes denna platta och det fick ett bra motagande av både kritiker och fans. Som bäst nådde "Pump" nr. 5 på  The Billboard 200,i Australien blev plattan list etta på Australian ARIA Album Chart. Bäst av singlarna från plattan gick "Love In An Elevator " som nådde nr1Main Stream Rock Tracks och nr.5 Billboard Hot 100.

Aerosmith är ett av USA:s genom tiderna största rockband samt ett av världens största med över 150 miljoner sålda album världen över, 66,5 miljoner enbart i USA.De innehar även rekord i antal guld- och platinacertifierade album för ett amerikanskt band. "Pump" innehåller klassiker som "Love in an Elevator",Janie's Got a Gun" och "What It Takes"


Aerosmith var riktigt stora under 70-talet och har influerat många grupper bland annat Guns And Roses och efter ett 70-tal fyllt med Rock n Roll och droger så splittrades bandet 1979.Mellan 1980-86 genomgick gruppen en tung period där man släppte  albumet "Rock in a hard place" 1982 som blev en regäl flopp och sågaren Steven Tyler hade stora drog problem och kollapsade till och med på scenen år 1983.

1987 gjorde  det nya drogfria Aerosmith en bejublad comeback med albumet "Permanent Vacation" som tog tillbaka bandet till toppen igen.

Första kontakten man själv hade med bandet var i sluter på 80-talet när "Pump" släpptes och "Love In An Elevator" lyssnade man en hel del på då.Sedan började man lyssna mera på Aerosmith i samband med plattan
"Get A Grip" 1993.

Då var det dags för Nu och Då igen och så här lät det då det begav sig 1989...




 



så här låter det nu eller rättare sagt 2004 då deras senaste album kom ut med titeln
"Honkin On bobo".



Film som överraskade.

Kick-Ass Poster

KICK ASS

Hade inga stora förväntingar på denna film utan det har verkligen dragit ut på tiden innan jag tom mig tid att kolla på denna film.Efter mycket om och men så gjorde jag det och snacka om att bli positivt överraskad för det är en grymt bra film som blandar humor med action och spänning.

Filmen handlar om Dave Lizewski som en typisk tonårspojke som i skolan är lite nördig som inte sticker ut eller utmärker sig. Dave undrar varför det inte är någon som har provat på att vara superhjälte så han bestämmer sig för att köpa en dräkt från nätet.

Första försöket med brottsbekämpning går dock inte bra, han blir misshandlad och knivhuggen och påkörd av en bil. Han hamnar på sjukhus och får metallplattor som håller ihop benen.Han drabbas även av nervskador som gör att han kan hantera mer smärta än de flesta.

Betyg: MR.MR,MR,MR


Poster Wild Target (2010)


Wild Target

Victor Maynard är englands främsta Hit Man och en dag när han ska utföra ett uppdrag så händer något oväntat. Victors professionella rutiner avbryts när han blir intresserad av ett av sina tilltänkta offer,Rose. Han skonar hennes liv och får dessutom en ung lärling på halsen,Tony.Dom slår följe med Victor i tron om att han i själva verket är privatdetektiv som av en slump var på samma plats som dom för att spionera årt en klient gällande otrohet.

Jag hade inga stora förväntningar på denna film men jag gav den en chans till slut och den är faktiskt riktigt hyffsad även om slutet kunnde ha varit bättre.

Betyg: MR,MR,MR


Äntligen helg!

Ja ännu en vecka är till ända och som vanligt så går veckorna fort ich nu är det då helg igen.I går hade vi främmande det var morsan,syrran och Fredrik och det blev grillat med potatisgratäng sedan passade vi på att handla utan ungarna och dås vill syrran se en film,det blev Rockweekend 2010 och dom tyckte det var kul med min brassestol från Rusta för 99kr,jag kan inte förstå varför det var så kul för det var ju "kvalitet" i den mycket fina stolen.

Senare på kvällen dammades Guitar Hero av och syrran blev frälst och nu vill hon spela mera så vi får planera in någon fler gång framöver.

Annars har veckan rullat på bra även om det är lugnare med jobb nu så finns det att göra,det har varit Golvvård och flyttstädningar och när jag och Martin var ute med Molly en lunch så fick vi ett jobb till som ska göras nu framöver.

Fick även uppleva den värsta monsterglassen när jag skulle köpa Mjukglass på Mickes Närbutik,det var fan den största mjukglass jag skådat i hela mitt liv.Man stog bara som en fågelholk när man fick glassen och hon i kassan bara skattade och det kan jag förstå för det var fan i mej en STOR glass!


Det får vara allt för denna gången och vi avslutar med en grymt bra låt av mästarna RUNNING WILD
som är en av mina favoritgrupper och låten är "Dragonmen" från mästerverket Black Hand Inn.




Tid för lite bloggande igen.

Ja det var ett tag sedan man bloggade så det är väl på tiden att man skriver lite.Förra  helgen var det Midsommar och då var i i Bjästa hos morsan och åt lite god mat och hade trevligt.Syrran var där med sin nya kille Fredrik så vi fick träffa han även om han och jag stött på varandra förut genom jobbet.

Veckan har varit bra och det har varit en hel del jobb även om det börjar lugna sig inför semestrarna och det kan vara skönt i sig för det har varit mycket ett tag nu.För min del blir det till att jobba ett tag till innan man får ledigt några veckor.Som det ser ut nu så åker vi till Enköping en sväng och hälsar på farsan och så blir det nog en tripp till Eskilstuna och Parken Zoo.

Vi hade avslutning med fotbollen i torsdags så nu väntar sommarledigt för oss tränare och för tjejerna och vi börjar igen i augusti.Tjejerna fick själva välja vad dom ville ha för övningar och efter träningen blev det glass vilket var uppskattat.Säsongen avslutades med två tuffa matcher också där vi förlorade med 16-0 innan midsommar och hemma i tisdags på Bodum med  7-1.Båda matcherna spelades i 02-serien där motståndet är betydligt tuffare.Det ger resultat för vi spelar riktigt bra i 03-serien mot dom som är jämnåriga.

Både jag och frugan har även fyllt år nu under helgen och vi firade hos morsan igår med god mat och tårta.
Man fick en flaska Whiskey,en bok om Robert Gustavsson och ett tillbehör till grillning,en Salt & Pepper Shaker.




Morsan och farsan hade en present på gång så där får man vänta med spänning på vad det kan vara,en ny bil vore ju inte så dumt he he.

När det gäller Modo så blev då ju klart i veckan med Måns Kruger efter mycket om och men och det ser ju spännande och lovande ut inför nästa säsong men så säger man ju varje gång det är dags.Kul att läsa vad Krugers agent sa om Modo,att det verkar vara en helt ny anda i föreningen.Det undelättare ju om även agenterna får ett positivt och proffsigt intryck av Modo.




Nej det får vara allt för denna gången ha det gott och vi avslutar med en låt...




RSS 2.0