torsdagsblogg

Ja då var den här arbetsveckan också slut och imorgon är man ledig och då ska jag vara hemma med barnen så det blir en långhelg även denna helg. Frugan är ju i Enköping och har nog precis kommit hem från en kryssning till Åbo med en gammal kompis och hon blir där några dagar extra också och hälsar på.

Det var trötta barn när man hämtade dom på dagis idag så det blev till att laga lite husmanskost och det gillade både barnen och jag.

       
Det är gott med husman från Sibylla tycker Moa och Lovisa.

Jag försökte ta det lungt med salladen men man måste ju vänja magen inför Rockweekend i sommar för där lär det ju bli en hel del skrä......ja menar sallad och då är det ju bra att kroppen är van.

På tal om Rockweekend så hadde Aftonbladet om Sommarfestivaler och man nämnde ju naturligt vis Sweden Rock,Peace & Love men ingenting om Kilafors men när till och med Arvikafesivalen är med där Depeche Mode spelar...Hallå fyra bögar och en dator men inget om Rockweekend,även Kirunafestivalen fick vara med med Måns Zelmerlöv ,Timbuktu och Takida som dragplåster.

Tur att Kinggusses och Modoroggan finns för att visa att ROCKWEEKEND i Kilafors finns och är hett med band som U.D.O,WASP,PARADISE LOST och EDGUY och många fler.

Får se vad man ska hitta på med ungarna dom här dagarna till på söndag då frugan kommer hem igen det kan bli en tripp till stora lekparken och Barnens Hus  sedan kan det bli lite lek här hemma också i studsmattan och kanske blir det en sväng och hälsa på hos grannarna  Roger,Helena och Lilly,om dom är hemma.

Modo har lyckats värva också en finne Hannu Pikkarainen så vi får se vad det kan vara här framöver men det kan ju inte vara sämmre än Pierre Hedin iallafall och nu är det väl bara att hoppas på att det kommer en riktigt bra PP back och en bra eller två riktigt bra forwards också så vi får en slagkraftig 2:a femma också.

Nä nu ska man ta och slappa lite i soffan och se om det är något bra på tv.


Så kompenseras du för nationaldagen.

Har tänkt lägga in detta ett bra tag nu men nu blir det äntligen av och iår kan du få kompensation för att nationaldagen infaller på en helg.



AVTAL OCH LEDIGHET                                                            

*Serviceentreprenad (omfattar flertalet etreprenadstädare)

8 timmar för heltidsanställning deltidsanställda får ledighet  i propotion till arbetstid.


*Fastigo Almega                                      

8 timmar för heltidsanställd och som ovan så får deltid i propotion till arbetstid.


*Samhall                                                   

Tre minuter/vecka har lagts till arbetstidskontot


*Specialserviceavtal med Almega  ( Sanerare)    


Betald ledighet motsvarande 2tim. 15min./ år och det gäller även visstidsanställning om den är längre än 3månader.


*KFO Folkets Hus                                  


 Om man arbetar på nationaldagen får man en extra ledig dag.


*Anställda inom idrotts och idiella organisationer   


 Kompenseras med en betald ledighet dagen före Alla helgons dag.


*Almega Tjänsteföretag                         


8 timmar för heltidsanställd och deltidsanställda får ledighet i proportion till arbetstid och ledigheten måste tas ut under året.


*Bankinstitutens arbetsgivarorganisation   


Om det inte finns lokala överenskommelser så har en heltidsanställd  rätt till 8 timmar och för deltidsanställd proptioneras ledigheten ut under året efter arbetstid


*Försäkringsbranschens arbetsgivarorganisation  


Rätt till en annan ledig arbetsdag med lön under året.


Filmtips

Tänkte passa på att göra ett litet filmtips.





MR MR MR MR

Den föredetta CIA-agenten Bryan (Liam Neeson) får sig en smärre chock då han ringer sin 17-årige dotter Kim som är på semester i Paris tillsammans med väninnan Amanda.

Medan far och dotter talar bryter sig plötsligt iskalla människohandlare in på hotellet och kidnappar de båda kvinnorna,de albanska gangstrarna får dock mer motstånd än vad de räknat med.

Bryan är inte en man att leka med och han sätter in hela sin arsenal av effektiva och dödliga knep i kampen att finna Kim och Amanda och straffa deras kidnappare men han har dock bara fyra dygn på sig att hitta flickorna innan de blir sålda till prostitution i ett främmande land och försvinner för alltid och en kapplöpning mot tiden har börjat. 

En snabb förhandslyssning.


Har varit inne på Magnum´s skivbolags sida och lyssnat på snuttar från nya skivan och av det lilla jag hört så kommer här ett förhandsbetyg.


MR MR MR

Vi får väl se vad betyget blir när man fått lyssna på hela skivan ordentligt men det ser ut att kunna vara en hyffsad skiva.

Då var det lördag och fullt upp.

Ja då var det lördag och veckan har verkligen gått fort och slutet på veckan har väl varit ganska lugn på skolan men det började i rasande tempo med rökbomben på måndagen och på tisdagen sparkades en toalettdörr sönder så nu måste det komma en hantverkare och fixa det hela. På onsdagen skulle tydligen Själevad vattenbombas och Polis kom på besök och det var ett pådrag utan dess like men planerna ändrades när dom fick se polisen så dom åkte och till en annan skola.

På torsdagen åkte själevads elever till Änget och kastade ägg och vattenbalonger och några åkte visst fast vilket var så jävla skönt att höra och nu väntar man bara på den stora hämden så man kan inte vara lugn i första taget. I går så var det några som hadde haft riktigt kul i korridorena när dom kastat ut toapapper överallt och vaktmästaren Anders var riktigt "Glad" när jag mötte han med hela famnen full med papper och detta lagom när man skulle åka hem så några nya rullar blev det inte tal om att fylla på,ännu en lugn vecka på skolan var ju över.

Igår var man ute i Bjästa hos mamma med ungarna och grillade medans frugan och Malin röjde här hemma i trädgården och idag fick jag hjälp av grannen Roger att köra några vändor med ris till Må och det var skönt att få bort skiten så snabbt,man får tacka för hjälpen än en gång. Det är mycket jobb kvar innan det är helt OK men det börjar att ta sig och det ska väl bli bra när det är klart. Nä nu ska man väl åka och handla lite till kvällens grillning så ha en trevlig helg på Er.

Då var det måndag

Ja måndag underbara måndag är här igen och idag gick brandlarmet på skolan det var två elever som kastade in en hemmagjord rökbomb i ett av trapphusen så hela skolan fick utrymmas och polis och brandkår kom dit. Det fanns vittnen till vilka som gjorde det så nu är saken polisanmäld och vi får väl se vad som händer.

Man kom sent ifrån skolan idag pga. av detta när det gick bort så mycket på utrymningen och när jag äntligen skulle åka hem strax före 16:00 så ringer vaktmästaren Anders och vill han hjälp med ett fönster som ungarna öppnat och som man måste vara 2st. för att stänga för det hadde hängt sig. Det är ju sjävlklart att man var snäll och hjälpte han för sist så gjorde han illa sig på samma fönstret så han började att blöda regält.

Det fanns lite Liv kvar i Tre Kronor som tog brons i WM och att lyckades ta en medalj  med det lag dom hadde så är det jäkligt bra. Enligt rykten så ska Obsut nu vara riktigt nära Modo så det är bara att hoppas att det blir klart snart för det behövs verkligen.

Då var det helg igen

Ja veckan gick fort och det bara small till så var det fredag igen och det känndes riktigt skönt efter en hård vecka på skolan. Jag hadde tänkt sluta lite tidigare men det när det såg ut som det gjorde så fick jag nöja mig med att sluta klockan 16:00 och då hadde ju alla som vanligt alla åkt hem från kontoret för länge sedan. Fick mera beröm under veckan och det känns skönt även om det ibland känns tröstlöst när eleverna skäpar ner hela tiden men det är kul att det man gör uppskattas.

Det ser ju inte ut som vi ska få något superväder i helgen men lite grillning ska man nog kunna göra och så kanske man hinner se lite filmer om nu ungarna vill lägga sig i någorlunda bra tid. Ska även försöka träna idag och då blir det fjärde dagen på rad som jag tränar och det känns skönt att man kommit igång igen och målet är att gå ner 4,5kg till ROCKWEEKEND i sommar.

På tal om Rockweekend så blev det inget mera storband som kom även om jag och Gusse hoppats på MANOWAR som spelar i Norge precis innan och även DORO gör det men det blev inte något av dom sedan hadde vi ju även hoppats på att SABATON skulle komma för det skulle varit grymt med så blev det ju inte.

torsdag 9/7: har vi WASP och kanske att man kollar på D-A-D,TESTAMENT och TAD MOROSE

fredag: 10/7 :UDO,PARADISE LOST, SATOR och kanske GEMNI FIVE och tjejrockarna i CRUCIFIED BARBARA.
så fredagen ser klart bäst ut.

lördag: 11/7: EDGUY och för Gusse är det även DIMMU BORGIR sedan kanske man kollar in QUEENSRYCHE också.

sedan finns det ju några band som man inte vet vilka dagar dom spelar men jag funderar på att kolla in följande band

NIGHTINGALE
MEMORY GARDEN
SISTER SIN
DREAMLAND

Det kan som sagt bli en hel del ändå och sedan kanske man stannar till på något som man inte tänkt också men det ska bli grymt roligt att få uppleva det hela.

Det är skönt att Hockey WM snart är över för jag är så jävla trött på alla skriverier och snack om Monstret hit och Monstret dit nu får det vara nog det är lika jobbigt som skiverierna om Foppas fot eller modos "FANTASKTISKA" målvaktsspel under säsongen som var. Det har varit lungt nu runt MODO så vad kommer att hända snart vill vi se några nya namn i truppen och det bör presenteras ganska snart för att få fart på försäljning av säsongskort för hur många i dagsläget bryr sig om sista anmälningsdag när laget ser ut som det gör. Sedan vill man ju att vi ska ha ett slagkraftigt lag också så vi får se lite slutspelshockey igen.

Såg att staten vill börja sälja ut Apoteket också så frågan är vart ska staten ta in pengar? man har sänkt skatter för miljonärerena genom att ta bort förmögenhetsskatten och gjort om fastighetsskatten och dessutom sänkt inkomstskatten så snart finns det väl ingenstans att ta in pengar.....jo vänta lite det gör det ju. Arbetslösa och Pensionärer där har vi det!

Nä nu ska man åka och handla lite och sedan ska man ta upp lövhögarna och fixa lite så det var allt för denna gången men trevlig helg på Er.

Då var det måndag igen.

Ja helgen gick verkligen fort trotts att man fick en bonusdag så hjälpte det föga utan det bara sa pang så var det måndag igen och man stog där med skägget i brevlådan. Valborg blev lugn eftersom jag och Moa var lite krassliga så vi bara tog det lugnt och myste lite och på fredagen åkte vi ut till Flärke till på Malin och hennes barn Hampus och Wilma där fick ungarna leka och jag spelade lite PS3 med Hampus, LEGO STAR WARS blev det vilket var riktigt kul.
 
Sedan blev  det grillad kyckling med pommes och sallad och jag fick inte dricka en kall Öl till eftersom jag körde men så kan det vara ibland.( För alla som är orolig så åt jag inte för mycket Sallad för jag tänker ju på vikten som ni alla vet)

På lördagen var man och hjälpte grannen Roger att sätta ihop en strudsmatta som dom köpt och Lovisa och dera dotter Lilly studsade en hel del den dagen. Sedan var man hemma lite och fixade lite och sedan på kvällen när ungarna var i säng så blev det film "Yes Man" med Jim Carrey och det var riktigt bra så den kan jag rekomendera,


Igår åkte jag iväg och köpte en studsmatta åt barnen på COOP FORUM men dom hadde slut på skyddsnät  men det hadde dom kvar  på Barnens Hus så det fick bli en tripp dit också. Det tog ett bra tag innan man fick ihop allt men tillslut så stog det klart och Moa och Lovisa kunnde inviga den. Sedan grillade vi och sedan blev det inte så mycket mera den kvällen mer än lite slöande i Tv soffan innan det var tid att lägga så man skulle orka upp och jobba,



När man kom till jobbet idag så möttes man av en krossad Entrédörr till källarvåningen där jag har mitt krypin och dessutom så var det en vattenläcka också som fixades under dagen. Annars hadde skolan klarat sig bra i år från jävelskap från ungdomarna men två postlådor  vid Ica och en vid Konsum hadde dom sprängt och förstört.
Vaktmästare Anders var som vanligt fly förbannad på "UNGJÄVLARAN" som han själv brukar säga och han tyckte att dom skulle ha sig en dagsedel eller två.

Nu är det äntligen klart med en målvakt till Modo också och det blev efter mycket spekulationer Roman Malek,

Fakta om Roman Malek
Född: 25 september 1977.
Längd: 180 cm.
Vikt: 75 kg.
Plockar: Vänster.
Moderklubb: HC Slavia Prag.
Meriter: VM- spel för Tjeckien 2003, tjeckisk mästare 2002/03, vald till bäste målvakt i slutspelet den säsongen. Draftad av Philadelphia Flyers 2001, detta i femte rundan och som 158:e spelare totalt
.

Till Modo Målvakten Roman Malek, 32, spelar i Modo nästa sä
 
Nu är det bara att vänta med spänning på vilka spelare som kommer att förstärka Modo ytterligare och det kommer nog inte dröja allt för länge hoppas jag så man vet om man ska köpa säsongskort eller inte. 


RSS 2.0