Tankar kring Modo.

Ja har gått ett tag sedan man bloggade men nu tänkte jag skriva lite om mina tankar kring Modo Hockey inför kommande säsong.
 
 
 
 
Målvakter
 
Vi börjar väl med våra burväktare där det känns ovanligt lungt i magen trots två oprövade Elitseriemålvakter. Oscar Alsenfelt  vet vi ju var han kan inte minst från den där hemska kvalserien där han nästan på egen hand tog Växjö till Elitserien. Trodde att man skulle matcha han hårdare i Elitserien men han hamnade i skuggan av Gerber.
 
Bernhard Starkbaum vet man ju inte så mycket om men man hoppas ju att han ska komplitera Oscar bra så att vi får en regäl fajt om första spaden. Det är dock ett lite ? men jag hoppas att det ska bli ett utropstecken.
 
Backar
 
Ser intressant ut på pappret och jag hoppas att  Jonas Ahnelöv kan fortsätta som han avslutade säsongen, då var han Modos bäste back. Sedan förväntar jag mig att Joonas Lehtivuori ska ta ett kliv till och bli ännu bättre. Sedan är det oerhört viktigt att Richie Regehr kliver fram och levererar som den PP back han ska vara.
 
Positiv överraskning: Det tror jag att Niklas Torp kan bli.
 
Negativ övveraskning: Ja det får bli Kyle Cumiskey  och bjässen Richard Stehlik, tror att Kyle kommer att greja det men han kan lika väl floppa. Han är snäppet under NHL men han kan passa in utmärkt i Elitserien, kanske en ny Enström. När det gäller Richard är det frågan om han blir ett rundningsmärke eller om han kommer att bli en klippa i försvaret.
 
Forwards
 
Ser väldigt intressant ut och nyckelspelarna blir ju som vanligt Niklas Sundström, Per Åge Skröder och hemmvändande Samuel Påhlsson. Nagy kommer också få dra ett tungt lass eftersom han är värvad för att producera.
 
Mattias Ritola som kom in som en injektion tillsmmans med Björn Svensson under förra säsongen hoppas jag att han kan ta ett kliv till och bli ännu bättre och förutsättningarna finns. Truppen är mycket bredare från start inför denna säsongen och det känns riktigt skönt och det är precis vad Modo behöver. Är ganska säker på att det blir en mycket roligare säsong för alla Modofans.
 
Posetiv överrsakning:  Dave Spina tor jag kan överraska för han kommer hit på try-out och man vet inte så mycket om han jämfört med tidigare transatlant värvningar Modo gjort som Rob Schremp eller Byron Ritchie.
 
Negativ överraskning: Svårare på forwardsidan men av nyförvärven säger jag Nagy eftersom han har press på sig att leverera och slovaken brukar kunna vara upp och ner men jag hoppas att det är mera upp under säsongen.
 
Ska väl ta och tippa serien när det börjar närma sig nedsläpp så man får väl börja klura om vad man tror även om det aldrig brukar bli så.

RSS 2.0