Måndag och den "underbara" överraskningen

Ja måndagen kom även efter denna helg och när jag kom till Högstadiet så träffade jag vaktmästaren som berättade att det varit inbrott i låg och mellanstadiet fast jag trodde då inte att det skulle vara så jävligt som det var.

Dom har gått omkring med en pulversläckare och sprutat ner hela fritids och i personalrummet så hadde dom hällt mjöl,diskmedel och lim på datorerna och mycket mera.

Jag som hadde tänkt hinna lite på högstadiet och så fick man åka på detta skitgöra bara för att ungarna i Själevad inte verkar ha bättre saker att göra,dom skylldiga ska ha en regäl dagsedel....de ä sant dä!



Frida och jag ä först på platts för att börja dammsuga eller rättare sagt sanera.


Golvet på fritids var helt täckt med pulver i både mat och lekrum

Dom har även rotat omkring i korridoren utanför fritids.

Gusse är glad över att få lite extra jobb och skyndar sig för att få vara med.

GUSSE Suger

Mogge kör med dubbelvippa.


Vi fick bära ut alla bord och stollar och städa av dom.

Det var så fint i personalrummet vi missade grillfesten tydligen.

Gusse berättar stolt om sin fina städvagn för Frida.

I grönhuset hadde dom gått loss med en skumsläckare så nu måste det skuras och behandlas
och det är ju riktigt "kul".....som vi inte har nog på skolan.

Det enda som var bra denna dag var att jag är allt närmare ett nytt jobb så lite glad får man ändå vara trotts allt.


Midsommar vol.2


Ja Midsommar är avklarad lika så bröllopsdagen och som jag skrev tidigare så var i Bjästa och firade och även om inte vädret var bra men det har man ju vant sig med vid det här laget.


Mammas hus


Frugan hälper till i.....ja det där stället man lagar mat....Köket var det ja.


Lovisa och Moa grillar lite korv innan maten.


Syrran andländer från Luktum.....Husum.

Vi hadde lite av varje på borden det var grillad lax,sill,grillad fläskfile och färskpotatis och mycket mer och efter att vi fått lite god mat i oss så blev det femkamp.


Första grenen var klädnyporna som hängt med sedan man var på Helens 30års fest  och här gäller det att ta så många klädnypor man kan med en hand och det finns olika poängnivåer, Tappar man så får innan man väljer att sluta så får man bara en poäng.


Gren 2 bollastning med 3st bollar och olika svårighetsgrader,1p-5p -10p.


Gren 3 var Kubb där deltagaren fick sammla poäng genom 3st kast och antingen fegade man och tog 1poängarna eller så chansade man på 5 eller10.


Gren 4 var Pillkastning där det helt enkelt gällde att få så mycket som man bara kunde på 3st. pilar.


Som sista gren var det Krocket där man fick 3 chanser  att sammla poäng 1p-5p eller 10p.


Vinnare blev morsan som fick motaga applåder och pris.

Sedan spelade vi Kubb innan det var dags för lite kvällsfika Tårta och kaffe sedan var det tid att lägga Ungarna innan vi avrundade kvällen med att se på lite tv.

Midsommarafton

Ja arbetsveckan är till ända och nu är det Midsommarafton men det känns inte riktigt som det med tanke på vilket väder vi haft så har det nästan kännts som höst och man går hela tiden på skolan och undrar när kommer ungarna? 

Men nu är det ju så att det faktiskt är sommar och det fina vädret lär väl komma vad jag hört så man kan känna att det verkligen är sommar, vi ska ut till mamma i Bjästa idag och fira.

Syrran kommer ner från Luktum.....ja menar Husum och vi ska grilla och sedan ska barnen få vara kvar eftersom vi har bröllopsdag imorgon lördag. Det blir nog en myskväll med film,god mat och lite gott att dricka men vi får se vad vi hittar på.

Ha en härlig Midsommar och en underbar helg.

Tisdagsblogg.

Kortvecka och det känns skönt och det verkar som om skitvädret håller i sig ett tag till men så länge man jobbar gör det inte så mycket.

Håller på att storstäda skolan och har städat bakom element i korridoren på våning 4  i dag och det blev lite skräp om man säger så och det "roliga" är att det bara är 3våningar kvar att storstäda.
Denna lilla skräphög  bara från elementen.

Sedan ska det göras golvvåd i korridorer,bibblan och träslöjden resten ska tydligen inte göras vilket är konstigt men det är ju inte jag som bestämmer så dom får skylla sig själva om dom tappar kontraktet med skolan.

Ecke tyckte att bröderna Abbot var för dyra så därför gick dom till Luleå istället men nu har man istället ett jättebud på Haydar som skulle täcka lönen för båda av bröderna Abbot. Det finns ju en risk med tvillingarna och det är ju att dom är så beroende av varandra och det kan ju vara till nackdel men samtidigt så hadde det ju vi Modoiter fått en lugn sommer istället för att gå och vänta och vänta. Fast då hadde vi och andra sidan haft kvar Ecke och Jerry så visst gjorde Ecke rätt som  valde bort Abbotts och visst är Haydar bättre men frågan är om han kommer till Modo eller inte.

Idag har jag och frugan varit ihop i 13år ja tänk vad tiden går fort och det blir väl till att fira lita nu på lördag då får barnen vara hos farmor och nu till Midsommar har vi varit gifta i 12år också...har det verkligen gått så lång tid det känns inte så.


Veckan som gått.

Nu sitter man här denna rengniga och trista söndag och ska försöka få ihop en blogg och hur ska vi börja det hela? jo jag tror vi börjar på detta vis.

Det har vart en lugn vecka utan stress på skolan och nu är det bara storstädning och lite golvvård kvar nu när dom små "änglarna" har sommarlov. Tiden på skolan har gått så himmla fort och jag kommer inte vara kvar på skolan efter semestern  vilket känns lite vemodigt nu när man börjar känna lärarna lite bättre och allt flyter på bra,sedan trivs man bra på skolan också även om det är som det är ibland så är det skönt att vara på samma ställe i 8timmar. Det är bättre än  Gusses och mitt fina schema med 27st. kunder på en vecka och 1tim.18min./ställe i snitt,det var vekligen ett tufft och jobbigt.

I fredags var jag och pratade om ett nytt jobb och det blev inte som vi hadde tänkt oss utan han fick ett akut jobb och efter det så skulle han till Umeå i ett viktigt ärende och då fick man följa med så vi kunnde diskuterade under färden. Det ser lovande ut och förhoppningsvis så kan det leda till något inom en snar framtid och det lät bra så vi får vänta och se helt enkelt. Allt är ju inte guld och gröna skogar men det verkar ändå vara en bra arbetsplatts och det känns som det är dags att gå vidare istället för att stå och stampa på samma ställe som nu.

Lovisa var och provade på fotboll i torsdags med BK ÖRNEN så man får väl se om hon vill fortsätta eller om det blir något annat. Det var väl inget superväder för fotboll med lätt regn men hela veckan har ju präglats av dåligt väder och sommaren verkar dröja ett tag till.

Vi hoppas ju att sommaren ska hitta hit på allvar innan Rockweekend i Kilafors då jäklar ska det bli röj och det närmar sig med stormsteg och det ska bli skoj. Vi ska sova i tält i stället eftersom det blir för dyrt att ta husvagnen så vi får stå ut med att sova i tält med lite sämre konfort men det ska nog gå bra.

TÄLT ABISKO 3-4 MAN

Mountain Classic TÄLT ABISKO 3-4 MAN



Stort och rejält tält i kupolmodell för 3-4 personer. 2 separata rum och litet förtält. Tillverkat av vattenavvisande polyester. Längd 120+210 cm. Bredd 280 cm och höjd 175 cm. Vikt 6,55 kg. Vattenpelare 1000 mm.

499:-
Här är en av modellerna vi funderat på att köpa och det lutar åt att det blir denna modell.

Mountain Classic TÄLT SAREK 2-3 MAN
TÄLT SAREK 2-3 MAN

Mountain Classic TÄLT SAREK 2-3 MAN



Vindtåligt tält för 2-3 personer i lättmonterad kupolmodell. Separat inner- och yttertält i mycket slittåligt material. Polyetenbotten. Tejpade sömmar. Myggnätsförsedda ventilationsfönster. 200X210X130 cm. Vattenpelare 1000 mm.

399:-
Även denna  är intressant.

I går lördag så fyllde Lovisa 6år och man kan bara konstatera att tiden går väldigt väldigt fort,tänka att det redan gått 6år sedan hon föddes det är otroligt helt enkelt. Lovisa fick bestämma maten på sin födelsedag och hon valde grillat men pommes och sallad vilket var riktigt gott.

Idag blir det väl till att träna annars blir det väl inte så mycket gjort men vi får väl se vad man hittar på helt enkelt och det var allt för mig för denna gång men ha en skön söndag.

Nationaldagen

Ja bättre sent en aldrig för här kommer det utlovade från våran fotbollskväll.



Vi började med att grilla kyckling och till det pommes och Ähm hm.....sallad men oroa er inte för det feta vägde man upp med Öl,Chipps och Ostbågar till matchen. Vi hadde tänkt spela Kubb och sitta ute fram till avspark men vilket skitväder det blev och kallt så vi fgå in och  tända en brasa i kaminen så vi skulle få upp värmem och det ska vara sommar eller? det är bara hoppas att det blir finare framöver.


Maten

Danne tar sig en Anderson


Martin är förväntansfull inför matchen....man kan börja tyda en början till ett sexpack på magen.

Ja vad ska man säga om matchen då det började ganska bra fram till Källström missade straffen och när vi bjöd Danmark på en riktig Hedinare  ja då  gick luften ur bollen. Vi satt och suckade och skakade på huvudet i takt åt sveriges spel och precis när vi höll på att somna i mitten på 2:a halvlek ja då vaknade Sverige till och skapade några halvchanser.
När eländet var slut så blev det till att spela lite Nintendo Wii och Wii Sport,det blev Bowling där frugan vann alla gånger men det ska vi tala tyst om....man kan ju inte få stryk av en tjej. Sedan blev det en runda Moderatbandy (Golf) på Dannes  begäran ingen spelade väl direkt bra men vi hadde kul och Martin gick segrade ur spelet.

Tankar kring Modo.

Jag gick igenom Modo truppen och betygsatte som följer

Målvakterna:_ MR MR MR

Man vet ju inte så mycket om Malek och snacket om att NHL skulle hört av sig kan ju vara en manöver från Freddan för att få slut på folks sågningar på forumet. Han är säkert stabil och det blir en 3:a på målvakterna och jag hoppas att Svedberg får vara backup och att bollplanket skickas iväg.

Backar: MR MR M

Timander är ju stabil och nya Sondell tror jag kommer passa in perfekt men det finns många frågetecken bland backarna som Håll(er)berg som  verkar tappat sin landslagsklass som han hadde i FBK och håller Hasse,ja där har vi två viktiga detaljer och att det kommer in en riktigt bra PP back. Nya finnen kan nog vara stabil men sedan gäller det för Bonsaksen och Westin att kliva fram också.

Forwards: MR MR MR

En 3:a fast det är stora frågetecken på Svarten, Salle och Steen som måste lyfta sig och nya killarna Forsberg och Häggström får ett stort ? av mig. Sedan måste det in 2 riktiga kvalitetsspelare så vi får en vass 2:a formation som kan avlasta Sköder/Susse/Zuccarello. Noterbart är att både Svarten och Salle gjorde 30 poäng trotts att många var besvikna på just dom.

Som det ser ut nu om man jämför med andra lag så blir Modo 7 i serien men med några bra nyförvärv kan dom klättra i tabellen.

Jens Westin  MR1989 181  83 
3Mattias Timander MR,MR,MR,MR,MR1974 188  107 
5Hans Jonsson MR,MR,MR1973 188  96 
8  Pikkarainen, Hannu MR,MR,MR1983 186  89 
17  Espeland, Stefan MR1989 184  82 
18  Hållberg, Per MR,MR,M1978 179  82 
44  Sondell, Daniel MR,MR,MR1984 187  87 
47 Bonsaksen, Alexander MR1987 180  83 
Forwards
6  Häggström, Magnus MR1986 187  91 
10  Skröder, Per-Åge MR,MR,MR,MR,1978 180  92 
11 Enström, Thomas MR.MR,MR1989 167  80 
 13    
15 Salomonsson, Andreas MR,MR,MR 1973 184  88 
20 Steen, Oscar MR.MR1982 175  85 
24 Sundström, Niklas MR,MR,MR,MR,MR1975 183  88 
26  Forsberg, Kristian  MR1986 185  82 
29  Molinder, Andreas  MR,MR1987 184  77 
36  Zuccarello Aasen, Mats MR,MR,MR,MR1987 171  73 
39  Svartvadet, Per  MR,MR,MR1975 187  92 
Målvakter
1  Svedberg, Niklas  MR MR1989 186  80 
30  Zajkowski, Michal  MR MR1983 176  80 
31  Malek, Roman  MR MR MR1977 180  75 

 
 


ZZ TOP till Sverige igen?

Ja det kan mycket väl vara så att man får uppleva ZZ TOP i höst i ÖSTERSUND i Jämt Kraft Arena och från början var det tänkt att det skulle varit i augusti men då turnerar den skäggiga Texastrion i staterna tillsammans med Aerosmith, men dom är öppna för en spelning i September istället och nya förhandlingar pågår.

Det vore kul om det blev en spelning i Norrland istället för Stockholm som det brukar vara och nu är det bara att vänta och se vad som händer.





ZZ TOP  SWEDEN ROCK 4Juni

Det sägs även att det förhandlas om en spelning med OZZY i Östersund och blir det av så lär man ju absolut bege sig dit.

Lördag och snart är det fest

Ja veckan gick ju som vanligt väldigt fort och man hann knappt med i svängarna och i tisdags fick man sig en riktig överraskning. Nettan ringde från deras arbetsledarträff i spanien....ja somliga har det bra,men nu åter till ämnet, hon frågade om jag glömt bort att jag skulle vara och fönsterputsa hemma hos en kund.

Snacka om att bli paff jag hadde ingen aning om det hela och dom hadde glömt att säga till Mogge också som skulle vara arbetsledare när dom var borta och dom hadde även glömt att skiva en arbetsorder på det. Hon som ville ha fönsterputsat hadde beställt två veckor i förväg och ändå missades det totalt men det måste ha varit resan till Spanien som gjorde det. jag började på tisdagen och fick göra klart på torsdagen.

Ja annars gick veckan bra och som sagt snabbt och idag är det fotbollskväll och om ca.45minuter kommer Martin och Danne hit och då ska vi grilla och sedan se på matchen Sverige - Danmark och dicka lite gott. Bilder och sånt kommer att läggas ut under veckan som kommer,nä nu ska jag göra mig klar för festligheterna så ha en trevlig helg på Er.

RSS 2.0