NHL: Edmonton Oilers.




Mitt favoritlag Edmonton Oilers har inlett bättre än man vågat hoppats på och leder nu Northwest Division med 14 poäng på dom inledande 10 matcherna. Man är på en 3:e plats i Western Conference 2 poäng ledande Dallas.

Poängbäst i laget är Jordan Eberle tillsammans med Rookien Ryan Nugent-Hopkins, båda har skrapat ihop 9 poäng dom båda är skuggade av hemvändaren Ryan Smyth och 19-åringen Taylor Hall på 8 poäng.

Sedan har även Nikolai Khabibulin varit bra mellan stoparna och han har GAA på 0,97 på 6 matcher och en räddningsprocent 96,4 och det är bara hoppas han kan hålla den nivån så kan det bli en roligare säsong än man trode innan säsongen började. Även 2:a målvakten Devan Dubnyk har skött sig hyffsat med en GAA på 1,98 och en räddningsprocent på 93,8.


Söndagsblogg: Ny lekpark,jobbet och lita annat.

Ja då var snart den här helgen över den också och i går var vi ner på stan och Moa och Lovisa åt korv och fick ansiktsmålning i Port 9. Efter det var vi i Oscargallerian på invigningen av BR Leksaker och det var mycket folk och dom bjöd blåmålning av fejan eftersom dom hade Smurftema och så fick barnen rita och leka.Det var trångt så vi stannade inte så länge.

Sedan har man fått lära sig vad inom kort kan betyda också, när Leklust flyttade från Gallerian så stog det vid den öde lokalen "Här öppnar en ny butik inom kort" det var några år sedan så om någon säger inom kort så kan det ta tid.

Idag hjälpte man Martin med förrådsflytten till nya lyan så nu är allt på plats på nya adressen, sedan bar det av hem och vi gick till nya lekparken här i Järved. Det var riktigt fint även om det inte verkar vara helt klart och det som saknas är en Sandlåda och kanske något mera också. Linbanan kunnde ha fått vara några meter längre och man skulle även kunna flytta stoppdäcket en bit också men det har fegats på den punkten.

Det har varit full fart på jobbet så det var ett tag sedan man bloggade, för några veckor sedan gjorde vi golvvård en fredagkväll och det behövdes vekligen göras för golven var riktigt slitna och fula.Det har varit full fart och det verkar som om veckan som kommer fortsätter i samma anda men man ska inte klaga.

I torsdags var man på mammas sambos begravning och det var en fin begravning och en fin minnesstund efter fast det var jobbigt också. Han har ju varit med i nästan 20år så man har ju liksom lärt känna varandra och det var tragiskt att han skulle förlora livet i en olycka. Han var påväg ner från ett tak och han hade spänt loss sig från selen och skulle gå ner för stegen då han svimmade och ramlade rakt ner med huvudet före. Man vet aldrig när det är slut så man ska ta vara på livet helt enkelt.

Ska väl skriva några rader om Modo också, det är dags för Tellan att kliva upp ett snäpp och vara felfri för det var länge sedan. Han känndes väldigt tveksam vid Djurgårdens kvittering och det är typiskt att man inte kan vinna fast man gör en bra match.Nu väntar en hyperviktig match mot Timrå på tisdag och frågan är om man vågar titta på eländet. Det gått hyffsat i sporttipset och man är med i toppen och skuggar Gusse.


1. Gusse 42p
---------------------
2. Juha 40p
3. Roger 39p
4. Frisco 38p
5. Johnny 37p
6. Micke S 37p
7. Matilda 37p
8. Tobias 36p
9. Mattias 36p
10. Johan 32p
11. Miranda 28p



2011 BEST METAL ANTHEM


2011 Metal Hammer Award Best Metal Anthem, And the vinner is.....





ESK HOCKEY.


      

               LINDLÖVEN    0-1     ESK HOCKEY  (0-1,0-0,0-0)

Efter 43 sekunder kunde ESK göra matchens första och enda mål och det blev 3 viktiga poäng i bortamatchen mot Lindlöven.Det blev en match med många chanser åt båd håll trots slutresultatet men i slutändan vinner ESK mycket välförtjänt.


   

ESK HOCKEY  3-4   FALUN (0-2, 1-1, 2-0, 0-0, 0-1)

Det blev förlust efter straffar hemma i Bahcohallen mot Falun och man fick med sig 1 poäng och det ska man vara glada för efter en blek första period men två insläppta mål på 3 minuter.


Tid att hissa Jolly Roger igen!

Sensationellt så återförenas RUNNING WILD igen och till våren släpper Rock n´Rolf och hans mannar plattan "Shadowmaker". Det började med att det skulle göras några nya spår till en samlingskiva men slutade med ett helt album för Rolf hittade glädjen i att skriva igen.






ESK HOCKEY

  

            TIERP HOCKEY    2-0      ESK HOCKEY (0-0,0-0,2-0)

Det blev förlust i Upplandsderbyt mot Tierp i en ganska jämn och tillknäppt match.

- Vi var samtidigt uddlösa i kväll vilket bidrog till resultatet. Vårt power play var inte heller godkänt. Det blev en tät tillställning där lagen mestadels tog ut varandra. Jag är förstås missnöjd att vi förlorade men tycker ändå vi presterar en klart godkänd insats på bortaplan. Och vi mötte också ett bra lag, sade tränaren Fredrik Lindberg. (från UNT)



NHL.



Ja då var NHL igång igen och jag har inga stora förväntnignar på mitt favoritlag EDMONTON OILERS.Det finns många unga duktiga spelare men det behövs några år innan man kan vänta sig annat än att dom ska harva i botten av ligan.

Svenskarna i laget Anton Lander,Linus Omark och Magnus Pääjärvi har gjort en bra försäsong där som fått spela ihop i en femma.Det är kul med lite svenskar i Oilers igen men att dom ska bära laget kan man ju inte begära. Andra unga framtidsnamn i Edmonton är #14 Jordan Eberle och #4 Taylor Hall.

Dom som kommer att få dra ett tungt lass i laget är hemvändaren #94 Ryan Smyth, #83 Ales Hemsky (A) och #10 Shawn Horcoff (C). I Mål har man ryssen #35 Nikolai Kahbibulin som jag tycker har sin storhet bakom sig, han har på senare år blivit "Shabblabulin" och i sommras åkte han dit för rattfylla men det är en annan historia. Han hade några bra år i Tampa Bay Lightning 2001-2004 och han spelade även för Ryssland i OS.

Bakom Nikolai har man valt att satsa på 25-årige Devan Dubnyk som mestadels spelat i AHL, Dom senaste säsongerna i Springfield Falcons.




Man får minnas tillbaka till 1990 man sist lyckades gå hela vägen...


Fast i 80-talet:Ännu flera klassiker (del 6/10)


Då var det dags för ännu en klassiker från 80-talet och denna gången är det i 80-talets slutskede,nämligen 1989 och detta album.


 




Alice Cooper "Trash"

 

  • "Poison" (Desmond Child, Alice Cooper, John McCurry) - 4:30
  • "Spark in the Dark" (Child, Cooper) - 3:52
  • "House of Fire" (Child, Cooper, Joan Jett) - 3:47
  • "Why Trust You" (Child, Cooper) - 3:12
  • "Only My Heart Talkin´"(Alice, Andy Goldmark, Bruce Roberts) - 4:46
  • "Bed of Nails" (Child, Cooper, Diane Warren) - 4:20
  • "This Maniac's in Love With You" (Child, Cooper, Bob Held, Tom Teeley) - 3:48
  • "Trash" (Child, Cooper, Mark Frazier, Jamie Sever) - 4:02
  • "Hell Is Living Without You" (Jon Bon Jovi, Child, Cooper, Richie Sambora) - 4:11
  • "I'm Your Gun" (Child, Cooper, McCurry) -



  • Den 25 juli 1989
    släpptes albumet  Trash med hiten "Posion" som var Alice Coopers första top 10 singel sedan 1977, då med låten "You And Me".

    Albumet skördade stora framgångar och blev ett av Alice Copper´s största album och som bäst blev det nr.2UK Album Chart och nr.20 Billboard 200 och här i Sverige blev det som bäst nr. 6Svenska Albumlistan.

    Förutom Poison så finns klassiker som "Bed Of Nails","House Of Fire och "Only My Heart Talkin´" men det man minns bäst är ju ändå "Poison".

    Albumet följdes av en 1 år lång och lyckad turne som också resulterade i Live videon "Alice Cooper Trashes The World".

    Man har ju sett Alice live en gång och det var här i Övik av alla ställen på Metal Night i dåvarade Swedbank Arena, numera Fjällräven Center, det var kul att få se legenden.Han spelade även på första upplagan av ROCKWEEKEND 2008 i Kilafors eller som Alice sa KILL- A -FORS.

    Övriga minnen med Alice Copper från 80-talet är ju när jag fick singeln "He´s Back The Man Behinde The Mask" av brorsan och den lyssnade man på många många gånger och för att det inte skulle bli för tjatigt så vände man på den och lyssnade på B-sidan som var "Billion Dollar Babies".

    Alice Cooper var ursprungligen namnet på ett amerikansk rockgrupp, men den karismatiske sångaren Vincent Damon Furnier (född 4 februari 1948 i Detroit,Michigan) förknippades personligen allt mer med samma namn i samband med gruppens första framgångar.

    Cooper anses vara pionjär för "skräckrock", detta inföll under det tidiga 1970-talet och på den tiden placerades Alice Cooper in både som (hård) glamrock och hårdrock. Av gruppens hits från denna tid måste nämnas No More Mr Nice Guy och School's out. Deras storslagna scenshower blev uppmärksamade, där rekvisitan bland annat har bestått av levande ormar, giljotiner, elektriska stolar.


    Så här lät det när vet begav sig 1989...









    och så här låter det idag från nya albumet som vissa säger är hans bästa på 25år, "Welcome 2 my Nightmare". Här är låten "I´ll Bite Your Face Off"....



    ESK HOCKEY.

         
        
           ORE HOCKEY       5-2      ESK HOCKEY  (0-0, 2-0, 3-2)


    Det belv förlust mot Mike Danton och hans ORE med 5-2.ESK var bra med efter första men sedan bjöd man på 3 mål genom inviduella misstag men ESK kom igen bra och jagade en kvittering då fick ORE göra 4-2 på en solklar offside och matchen var avgjord.


    Första perioden: 0-0
    Skott: 12-9

    Andra perioden: 3.25 1-0 Patrik Eklund (Markus Kellgren, Simon Friberg) 6.22 2-0 Henrik Olsén (Michael Danton)
    Skott: 7-10

    Tredje perioden: 4.17 3-0 Markus Palmberg (André Swahn) 12.10 3-1 Niklas Ekberg (Andreaz Persson) 17.14 3-2 Mathias Löf (Niklas Ekberg) 18.38 4-2 Mats Hjort (Henrik Olsén, Dan Pettersson) 19.59 5-2 Patrik Cedergren (Markus Tomt, Markus Kellgren)
    Skott: 9-11 Totalt 25-33

    Utvisningar Ore: 4x2 min. ESK 4x2 min.


                 

       ESK HOCKEY      4-5 ef.förl.  BORLÄNGE HOCKEY (1-1, 2-1, 1-2, 0-1)

    ESK fick bara 1 poäng med sig i hemmamatchen mot Borlänge trots att man kopplade greppet om matchen med en 3-1 ledning. Borlänge bjöds in i matchen tack vara att ESK agerade allt för slarvigt och orejält i egen Zon. Matchen gick till förlägning där Borlänge kunnde avgöra efter 39sekunder.

    Första perioden: 2.15 1-0 Robin Johansson (Andreas Lindqvist, Petter Eriksson) 5.03 1-1 Fredrik Händemark (Robert Olsson, Lucas Sandström).
    Skott: 12-8

    Andra perioden: 3.29 2-1 Magnus Kullerback (Mathias Löf, Filip Cruseman) 13.28 3-1 Filip Cruseman (Mathias Löf, Stefan Wiktorsson) 13.37 3-2 Marcus Andersson (Pontus Dünesius, Johannes Lundqvist).
    Skott: 8-17

    Tredje perioden: 9.56 4-2 Niklas Ekberg (Andreaz Persson, Simon Cederborg Nilsson) 12.19 4-3 Fredrik Händemark (Robert Olsson, Fredrik Wadlund) 19.33 4-4 Anton Östman (Magnus Hedlund, Henrik Bergenström)
    Skott: 10-12

    OWT: 0.39 4-5 Henrik Bergenström (Joakim Norin, Robert Olsson)
    Skott: 0-1 Totalt: 30-38


       

    ESK HOCKEY      4-2          SÖDERHAMN/LJUSEN HC (2-0, 0-2, 2-0)


    Det blev seger hemma i Bahcohallen mot Söderhamn efter första 20 så gick man till periodvila med 2-0 ledning. 2:a perioden var ingen höjdare och man föll tillbaka i tidigare mönster då det var slarvigt och oengagerat och man släppte in Söderhamn. ESK lyckades ta sig i kragen inför 3:e och man kunnde då avgöra matchen. Nästa match är borta mot Tierp.

    Första perioden: 14,02 1-0 Filip Cruseman (Mathias Löf, Magnus Kullerback) 18,19 2-0 Johan Eek (Petter Eriksson, Anton Jernberg)
    Skott: 13-6

    Andra perioden: 12,56 2-1 Fredrik Persson (Hampus Malm) 13,31 2-2 Dennis Bergman (Robin Lindqvist)
    Skott: 9-8

    Tredje perioden: 4,01 3-2 Magnus Kullerback (Mathias Löf, Filip Cruseman) 15,19 4-2 Johan Eek (Mathias Löf, Magnus Kullerback)

    Skott: 14-8 Totalt 36-22




    Fast i 80-talet:Ännu flera klassiker (del 5/10)


    Då var det tid för ännu en klassiker.





    Whitesnake "1987"


    1. "Still Of The Night"
    2. "Bad Boys"
    3. "Give Me All Your Love"
    4. "Looking For Love"
    5. "Crying In The Rain" (Coverdale)
    6. "Is This Love"
    7. "Straight For The Heart"
    8. "Don't Turn Away"
    9. "Children Of The Night"
    10. "Here I Go Again 87" (Coverdale, Bernie Marsden)
    11. "You're Gonna Break My Heart Again"


    Den 4 april 1987 kom denna klassiker som i USA fick titeln "Whitesnake"  och Europa "1987", plattan blev inte bara gruppens mest framgångsrika utan var även bäst sålda rockalbum under 1987.

    Skivan har sålt mer än 8 000 000 exemplar enbart i USA och där nådde man Nr.2 The Billboard 200 och Nr.8UK Album Chart. Här hemma blev det som bäst Nr.8 Svenska albumlistan, Albumet har klassiker som "Still Of The Night", "Crying In The Rain" och "Is This Love".

    "Is This Love",
     var från början tänkt att det skulle bli en Tina Turner låt men när David Coverdale och John Sykes skrev den tyckte de att den blev för personlig för att ge bort. "Here I Go Again 87" som kom att bli oerhört populär och nådde Nr.1 i USA. Det här är en uppgradering av låten med samma namn från albumet "Saints & Sinners" från 1982.

    David Coverdale grundade Whitesnake år 1977 i North Yorkshire, England. Kärnuppsättningen av bandet hade varit Davids soloband känt som "The White Snake Band".

    Under bandets första år kunde musiken bäst beskrivas som bluesrock "Ain't No Love in the Heart of the City" blev bandets första hit, låten kan hittas på Snakebite EP som är bandets första studioalbum.Innan Whitesnake var David Coverdale sångare i Deep Purple som han gjorde tre album med efter det att Ian Gillan lämnat bandet.


    Så här lät det när det begav sig...





    och idag låter det så här från senaste skivan Forevermore (2011)



    Första förlusten.

    ´
                  

    HUDIKSVALL HC     6 - 2      ESK HOCKEY (2-1, 3-1, 1-0)




    Borta mot Hudik kom första förlusten trots en kanonstart av ESK med ett tidigt ledningsmål av Jonas Lamby.Hudik lyckades vända på matchen tack vare ett matchstraff på en ESK spelare för knätackling som ingen i hallen såg. ESK dras med en del sjukdomar och en del skador och truppen är tunn just nu och på söndag väntar en svår borta match mot gamle NHL spelaren Mike Danton´s ORE.

    RSS 2.0