Ninn nanna na ninn na na....Boktipset!

Snart börjar man bli en riktig storläsare he he och nu är det dags för ännu ett boktips.



Mer hårdrock : smink, läder och headbanging

MER HÅRDROCK - SMIK,LÄDER OCH HEADBANGING.

Då har jag precis läst ut denna fantastiska bok som är ett måste för alla Hårdrockare och boken är skiven av Melker Becker och Mattias Lindeblad,kända från radioprogrammet Rundgång som även blev en tv serie.

Man kanske började i fel ända eftersom detta är den andra boken men jag såg den i Lovisa´s jultidningskatalog och önskade mig den direkt i julklapp och min mamma köpte den.Nu får man skaffa sig den första boken också "Hårdrock-Rundgång,Nitar och Nackspärr"

Boken innehåller många anekdoter,tips på låtar,skivor,filmer och träffar med storheter som Alice Cooper,Judas Priest och Ronnie James Dio.

En sak stämmer kanske inte riktigt i boken och det är när dom träffar Justin Hawkins tidigare sångare i The Darkness och nu i Hot Leg.

så här skiver dom om Hot Leg och fram för allt låten "You Can´t Hurt Me Anymore"

"Justin Hawkins är äntligen tillbaka.Världen har väntat,nu heter bandet Hot Leg istället för The Darkness.Trots det gräsliga omslaget är det här en skiva för alla som gillar glammiga gitarrer och 80-tals doftande synthslingor.På med benvärmarna och ner i spagat". Dom verkar tycka att Hot Leg är hyffsat bra.

Hot Leg spelade på ROCKWEEKEND i Kilafors 2009 och man fick skratta gott och jag har nog inte sett Gusse skratta så mycket varken före eller efter den upplevelsen.Det var verkligen dåligt så jag vet inte om vi kan hålla med om att Hot Leg är "Hyffsat Bra" he he.

En rolig och bra bok som aldrig blir riktigt tråkig förutom kanske sista kapitlet som handlar om Swedish Metal Aid som inte alls känns lika intressant men trots detta en riktigt riktigt bra bok som är ett måste om man gillar Hårdrock!


ESK vidare i Play Off spelet.

    

     ESK HOCKEY   3-2  WINGS ARLANDA (0-1, 3-1, 0-0)


ESK HOCKEY är vidare efter 2-0 i matcher och andra matchen vann man med 3-2 inför 757 åskådare.Det blev en spännande match där Wings var det laget som började bäst och det fick även ledningen 4:36 i i första perioden.

I andra perioden så arbetade ESK in sig i matchen och vände på steken och i sista perioden så bevakade man ledningen men sista fem så blev det nervöst och man bjöd in Wings genom att inte vara regäla i egen zon enligt rapporter från UNT.




Helgen är behövlig.

Då var det helg igen då och det känns extra skönt just nu för veckan har varit riktigt tung,jag har inte haft riktig kraft i kroppen på hela veckan och man har verkligen fått slita den här veckan. Man låg ju sjuk förra helgen och man har inte återhämtat sig ännu men man har ju inte råd att vara sjuk i onödan och när man dessutom inte har feber så kan man ju jobba fast det går tungt.Vi avlutade med veckan med en flyttstädning hos HSB så nu får vi se om Gusse kommer och drar oss i örat he he.

Modo har en viktigt match idag mot Södertälje och efter monstervändningen mot LHC så gäller det att inte vara nöjd och tro att man är bäst i världen.Det som var imponderande mot LHC var att man inte vek ner sig trots att det såg illa ut efter halva matchen,men man visade karaktär.I vanliga fall så är matcherna avgjorda och sist blev 7-2 till LHC när dom möttes i Linköping så det var bra gjort av grabbarna.

Det får vara allt för denna gången,Trevlig helg på Er och vi avslutar med lite örongodis...


Play Off 1 Wings Arlanda - ESK HOCKEY.

Ja då har Play Off till Allsvenskt kval börjat och ESK blev lottade mot Wings Arlanda,matcherna spelas i bäst av tre.

          

WINGS ARLANDA  1-3   ESK HOCKEY

ESK vann den första matchen borta mot Wings och nu har man två hemma matcher på sig att avgöra matchserien.

ESK avgjorde matchen genom 2st. Power Play mål i en match där Wings började bäst i ett högt tempo men ESK kunde stå emot anstormningen och efter det börja ta över matchen mer och mer.

Idag har man chansen att avgöra och vinner man inte ikväll så väntar en 3:e och avgörande på söndag.Man hade ju hoppats att Övik Hockey skulle kunna skrälla så man kanske skulle få se ESK här i Övik men det ser mörkt ut för Övikslaget. 

6 av 16.

Det är inte bara vi som är sjuka i Lovisa´s klass så var det i onsdags bara 6 barn friska i klassen av 16st. så det är verkligen sjukstuga i hela Järved som det verkar och nästan hela övik för den delen.

När det gäller Modo....inga kommentarer!

Två sköna segrar till för ESK HOCKEY.

 
    ESK HOCKEY    4-3    ORE HOCKEY (0-2, 2-0, 1-1, 1-0)

40 sekunder in i förlängningen avgjorde ESK genom Andreaz Persson assisterad av (Mikael Alba, Jonas Pontusson) och man fick med sig bonuspoängen.


     
NYKÖPING HOCKEY   0-6    ESK HOCKEY


Det blev en komfortabel seger på bortaplan mot jumbon Nyköping med hela 6-0 och nu avslutas Allettan med bortamatch mot Surahammar som blir tufft dör dom krigar med Ore om den 4:e och sista platsen för att få fortsätta spela.

 

Lag
MVOF(+)(-)+/-P
HUDDINGE
13  11 0 2 55 15 40 33
VISBY/ROMA
13 10 1 2 44 29 15 32
ESK HOCKEY
13 8 1 4 49 29 20 26
SURAHAMMAR
13 6 0 7 36 47 -11 18
IFK ORE
13 4 2 7 43 51 -8 15
NACKA
13 4 1 8 28 46 -18 13
IFK ARBOGA
13 3 1 9 38 59 -21 10
NYKÖPING
13 3 0 10 30 47 -17 9

 



Helg och sjukstuga.

Då var det då helg igen och vad kan vara bättre än att spendera den sjuk,det är inte kul men det är inte mycket man kan göra.

Vi har haft mycket i veckan på jobbet men vi har klarat det riktigt riktigt bra men i slutet på veckan började jag känna av i halsen.I fredags var det som någon tryckt ner ett rivjärn i halsen men man har ju inte tid eller råd att vara sjuk så jag stog ut och med en alvedon från Erik så körde man ända in i kaklet.

Veckan avslutades inte så kul med en flyttstädning som inte riktigt gick som man tänkt sig och man är både besviken och förbannad att det blev som det blev,det känns så jävla onödigt bara men ibland händer det tyvärr även om det inte är kul.

I går kväll gick man och la sig kl.19:00 och man sov i 14timmar,till och från i alla fall för under en del av natten var det som om jag sov ute för fan vad jag frös och 05:00 så började Moa att må illa och det var till att gå upp och torka spya innan man kunnde lägga sig igen och fortsätta sova.Moa ligger nu däckad på soffan och hon har inte mycket ork i kroppen och mitt huvud känns tungt och det gör ont i halsen och febern kommer och går.

Såg att ACCEPT ska komma till Getaway Rock Festival och det är ju kul så den kanske blir ett endagars besök på festivalen för att kolla in dom.Det finns inga andra grupper som lockar men det vore helt klart kul att se ACCEPT.

Modo har en hyperviktigt match ikväll och jag vet inte om man vågar kolla på matchen för nu är det vinna eller försvinna för vårat kära hockeylag.Jag håller tummar och tår och allt för att det ska bli en skön 3 poängare.

Vi avslutar med barnens favoritlåt just nu och jag har inte påverkat dom...


Jaha då var det måndag ingen då.

Ja helgen försvann som vanligt och vi har en ny arbetsvecka med nya friska tag,Var på en flyttstäd idag uppe på Solgårdsgatan och det visade att det var samma lägenhet som en gamal klasskompis från gymnasiet bodde i för många år sedan.

Det är mysigt läge uppe på höjden och nära till stan och hyran var på 2450kr för en 2:a,även om den inte var stor så är det bra pris med tanke på läget.

I lördags blev det faktiskt en tripp ner på stan och det var inte i går som man gjorde stan men det var ett måste när Lovisa skulle köpa present till Patricia.Lovisa fick nya byxor,tröja med KISS tryck i rosa och nya örhängen.

Medans Lovisa var på kalas i söndags så passade vi på att göra en liten tripp till ÖoB och det blev en ny klippmaskin som är sladdlös med en klipptid på upp till 40minuter. Molly fick en ny sele så nu kan frugan gå ut med henne utan att det ska vara en draghund.Molly har en förmåga att dra och fram för allt när matte ska ut och gå med henne.Husse är ju starkare så det är ju ingen ide att bråka då så då brukar det gå bra för det mesta.

MOTÖRHEAD "The Wörld Is Yours"

Lemmy och hans Motörhead med deras 20:e album med titeln "The Wörld Is Yours".



1. "Born to Lose"   4:01
2. "I Know How to Die"   3:19
3. "Get Back In Line"   3:35
4. "Devils In My Head"   4:21
5. "Rock 'n' Roll Music"   4:25
6. "Waiting for the Snake"   3:41
7. "Brotherhood of Man"   5:15
8. "Outlaw"   3:30
9. "I Know What You Need"   2:58
10. "Bye Bye Bitch Bye Bye"   4:04

Motörhead fortsätter att leverara och det är en riktigt hyffsad platta men höjdpunkter som "I Know How To Die" som lika väl kunnde vara hämtad från "Another Perfect Day" plattan från 1983."Brotherhood Of Man" doftar "Orgasmatron" från 1986 och även "Get Back In Line" för tankarna tillbaka till 8o-talet liksom i stort sett hela skivan,"Rock n´Roll Music" doftar AC/DC i riffen och är riktigt bra i sin enkelhet.

Bästa spåret på plattan: jag gillar skarpt "Bye Bye Bitch Bye Bye" som är en riktigt rock n´roll dänga.

Betyg: MR,MR,MR




Två sköna segrar för ESK.

  
   ORE HOCKEY   2-5  ESK HOCKEY (2-1, 0-3, 0-1)


Det blev 3 sköna och viktiga poäng borta mot Ore även om det inte var någon höjdarmatch så var det en viktig seger.

 

     IFK ARBOGA HC.    2-6    ESK HOCKEY (0-1, 1-2, 1-3)

I en väl genomförd bortamatch kunnde ESK HOCKEY ta ytterligare en 3poängare och man vann med klara 6-2.Alla formationer klev fram och det blev avgörande  för Arboga var aldrig i närheten av att störa ESK.


 

Lag
MVO F(+)(-)+/-P
HUDDINGE
10  0  2 34 14    20      24
VISBY/ROMA
10 7 1 2    31 25 6 23
ESK HOCKEY
11 7  4 39 26 13 21
SURAHAMMAR
10 5 0  5 30 35 -5 15
IFK ORE
10 4 1 5 38 34 4 14
NACKA
11 4 1 6 23 34 -11 13
NYKÖPING
11 3 0 8 29 37 -8 9
IFK ARBOGA
11 2 1 8 30 49 -19 7

 





En ny helg som kommer passera revy.

Ja en ny helg kom men den försvinner väl lika fort som den kom och man har sagt det förut,det känns som måndag,fredag,måndag fredag hela tiden.

Veckan har varit bra och det har varit lite lugnare men nästa vecka blir det full fart då vi har en massa flyttstädningar förutom det vanliga man har på schemat.Det är kul att vi får in jobb så vi kan visa att vi kan och vill här i övik och att vi kan skapa ännu bättre med jobb framöver.

Helgen blir väl lugn och det blir inga stora utsvävningar,det kan bli en sväng till mamma i Bjästa och sedan måste Lovisa köpa en present för hon ska på kalas på söndag hos en klasskompis.

Det har inte varit någon spel i Eliserien nu när det är LG Hockey Games och det kan nog vara bra för Modo med ett avbrott inför slutspurten av serien.Det kommer att bli stenhårt ända in i kaklet men jag tror som Gusse att man inte kommer att räcka till för en slutspelsplats tyvärr.ÖA tror ju på slutspel men vi hadde ett bra lag förra året men vi lyckades inte då så varför ska vi lyckas nu?

Vad krävs för slutspel?

* Tarrki måste lyfta fram superspelet som han kan ha när han är som bäst och nu gäller det verkligen och nu är det upp till bevis.

* Flera måste kliva fram och bidra i offensiven.

* Man måste fortsätta med ett bra Power Play.

* Man måste ha ett bra Box Play och inte dra på sig onödiga utvisningar.

* Minimera misstagen så man inte bjuder motståndarna enkla målchanser.

Vad talar mot Modo?

* Det som talar mot Modo är just det allt för svajiga målvakspelet på slutet.

* Dom enkla misstagen och målen man bjudit på.

* Man missade även förra året trotts ett bra lag på pappret även om målvakterna var sämre då.

Nyckelmatcher för Modo i slutspelsjakten är dom två givna förlusterna som jag ser det och det är Skellefteå  borta nu på torsdag och AIK borta 5/3.Skulle även vilja lägga till den svåra bortamachen mot Frölunda den 1/3. Jag har räknat med förlust i alla tre men en serger i en av dessa så har man stora chanser och vinner man även en till  och tar hemma matcherna så blir det slutspel men annars så blir det en 9:e plats 1poäng från slutspel.....igen!

Nog om det nu över till lite musik,ännu en legend Gary Moore har gått ur tiden 58år ung.Han hittades död i sitt hotellrum på semester i Spanien.Några låtar som dom flesta känner till är "Still Got The Blues",Over The Hills And Far Away","Empty Rooms" och "Out In The Fields".

Jag har sett Gary Moore live en gång och då med gruppen Scars som förband till ZZ TOP på Hovet 2002.Det var ingen höjdare men ett riktigt guldkorn körde dom och det var "Parisienne Walkways",det var bara blues men man hadde hoppas på något lite rockigare,en riktig Gary Moore klassiker för att få upp flåset till ZZ TOP men så blev det inte.

Det här låten passar bra nu när det är helg men det passade bäst igår och jag lyssnade på den två gånger medans man städade.



Man har även fått igång Facebook igen och jag tror att jag fick bort viruset så nu får man se hur länge det varar innan något nytt kommer.Det var första gången jag fått virus under tiden jag varit med.

Det får vara allt för denna gången och trevlig helg på Er.

Jävla virushelvetet!

Ja då har man fått något jävla virus på Facebook så sidan går inte att komma åt och så lär det vara ett tag framöver så om ni försöker nå mig där så är det stopp.

Det är oklart hur länge viruset kan vara i värsta fall så måste man skapa ett nytt konto men man blir mest förbannad på att folk orkar sitta och skapa virus för att förstöra för hederligt folk,JÄVLA SKIT!Det är även oklart från vart det kommer och från vem jag fått det av och det som viruset gör är att den hindrar användaren från att kunna logga in på kontot.


Filmtips.

Tänkte jag skulle ta ett par filmtips och vi börjar med en film som jag nyss kollat klart på och det är följande rulle.




Jonah Hex Poster

JONAH HEX

Jonah Hex är en film som bygger på DC Comics seriefigur och handlar om den efterlyste prisjägaren som spelas av Josh Brolin.Han får ett erbjudande som ska ge honom tillbaka sin frihet så han slipper vara på rymmen från ordningsmakten.Jonah Hex ska leta reda på och oskadliggöra skurken Quentin Turnbull som spelas av John Malkovich,det är även en personlig hämnd för Hex eftersom Turnbull dödat hans fru och son medans han tvingats titta på.

Det är inte något mästerverk och inte den bästa filmen som bygger på en serie men den går att kolla på och innerhåller en hel del action och den duger att slötitta på men som sagt är det ingen superfilm.

Betyg: MR,MR

Poster Trollkarlens lärling (2010)


THE SORCERER´S APRENTICE

Jag har läst mycket om den här filmen,att det skulle vara en blek försök att göra en Harry Potter men detta är inte meningen att det ska vara något försök till Harry Potter kopia.

Jag tycker inte Harry Potter är så speciellt förutom dom senaste filmerna så jag tog tid att äntligen tid att se denna film.

Det är en bra film och det handlar om Dave som liten hadde han en underlig upplevelse under en skolutflykt då han dras till trollkarlen Balthazars (Nicolas Cage) butik.Där får han vara med om märkliga saker som avslutas med en kamp mellan Balthazar och Horvath.Båda två blir fast i en urna och är spårlöst borta.

10år går och Dave har lagt allt som hände den dagen bakom sig men friden tar slut när  
Balthazar och Horvath bryter sig ut.Dave måste nu bestämma sig för om han ska vara med i kampen mot det onda och träna för att bli en mäktig trollkarl,en klart sevärd film som är underhållande.


Betyg: MR,MR,MR


Snacka om skön och viktig seger.



    ESK HOCKEY     4-1  HUDDINGE HOCKEY (0-0, 1-0, 3-1) Skott Totalt: 31-47

Det blev en mycket viktig och skön seger hemma i Bahcohallen mot serieledarna Huddinge med 4-1 under fredagkvällen .Enligt rapporter var det en riktigt bra och välspelad match  med högt tempo och fina mål.

-En kanonmatch av hela laget mot seriens bästa lag men måste framhålla Linus i kassen som bara släppte in ett mål på 47 skott och det var en puck som styrdes in via en skridsko.

Nu  väntar en svår borta match mot Ore och det gäller att ha fullt fokus om man vill ha med sig några poäng hem.


Lag
MVOF(+)(-)+/-P
HUDDINGE
9 7 0 2 31 14 17 21
VISBY/ROMA
9 6 1 2 27 23 4 20
ESK HOCKEY
9 5 0 4 28 22 6 15
IFK ORE
9 4 1 4 36 29 7 14
NACKA
10 4 1 5 23 31 -8 13
SURAHAMMAR
9 4 0 5 27 33 -6 12
NYKÖPING
9 3 0 6 25 30 -5 9
IFK ARBOGA
10 2 1 7 28 43 -15 7



Äntligen helg!

Äntligen är det helg igen och det känns skönt och man kan lägga ännu en arbetsvecka till handlingarna.I morgon ska vi till Flärke och hälsa på Malin,Hampus och Wilma,det blir lite god mat och pulkaåkning om det nu inte tänker snöa allt för mycket.Dom lovar ju snö men man kan ju hoppas att dom har fel,vi får se om det blir någon hockey i morgon eftermiddag men det känns ju som det kvittar när det ska vara så dåligt.

Dom slarvade bort matchen mot Timrå och när målvakten ska bjuda på billiga mål så vinner man inga matcher och jag fattar inte att man byter in en rostig målvakt när man möter ett desperat lag som måste vinna:Hadde hellre sett byter i en av bortamatcherna AIK eller Brynäs för även om det var viktiga matcher det med så är det lite mindre press på bortaplan.Skit samma nu ska jag inte ödsla mera tid på detta för det blir inte bättre för det.

Nu under februari ska det komma ett nyhetsbrev från ROCKWEEKEND FESTIVAL om framtiden och vad som kommer att hända och om festivalen kommer tillbaka i någon form även om det kanske inte blir i sommar så kan det bli nästa år.Det finns liksom inga alternativ till Rockweekend förutom Sweden Rock Festival där jag skulle vilja se Judas Priest,Ozzy,Whitesnake och Saxon (som förövrigt var grymma på Rockweekend 2010).

I Gävle känns det inte speciellt lockande med Alice Cooper som man redan sett här i Ö-vik av alla ställen sedan är det ingen grupp som lockar på Getaway Rock Festival förutom Kreator...kanske.Det får bli Status Quo på Parken för dom vill jag se och så kommer dom till Övik av alla ställen,nära och bra är det.

Man kanske skulle värma upp med grillning och bärs innan det är tid för ROCK N´ROLL,bara det är bra vänder så.

Nej nu är får det vara bra för denna gången och vi avslutar med detta,trevlig helg på Er!


Sämst när det gäller?

Vad säger man om Modo då?.......Suck! Sämst när det gäller i viktiga matcher och det skulle inte förvåna mig om vi blir 9:a även denna säsongen.Snuvade av Frölunda eller Södertälje på en slutspelsplats men det var ju tok för många utvisningar och det straffade sig men visst var Brynäs 1-0 mål jävligt billigt.

Var hos en kund i dag,ett äldre par och jag frågade hur det var och han svarade -Jodå men FAN vad dåligt det ska gå för Modo! bara att hålla med men vi hopps båda två på en seger imorgon mot Timrå och det är en måstematch för båda lagen.

Bara två dagar till sedan är det helg igen och det är ju alltid en klen tröst men kan vara helt underbart om det blir seger i morgon.

tisdags svammel.

Då var det redan tisdag och jag skulle vilja göra en EFTERLYSNING här på bloggen,jag har nämligen tappat bort helgen.Den var där i fredags eftermiddag men efter det var det fan borta så vart tog den vägen?


I lördags var man hos mamma och grattulerade henne på födesledagen och vi åt god mat och sedan fick vi gofika också.Man missade ju matchen med det var visst inte så mycket att kolla på även om Skröder smällde in ett Hat Trick

Söndagen bara försvann utan att man han göra så värst mycket och sedan var det måndag morgon och en ny arbetsvecka väntade.

Snart är det nedsläpp och jag hoppas att Modo kan vinna ikväll,det skulle sitta fint och det är välbehövliga poäng i striden om en slutspelsplats eller att undvika kvalserien.Det är ju stenhårt och nu har ju även tråkiga Södertälje chans på slutspel så det gällar att håva in poäng.


ESK Hockey.

    

     VISBY ROMA     4 - 3    ESK HOCKEY (0-1, 3-2, 1-0)


Det blev förlust i den viktiga bortamatchen mot VISBY ROMA även om man gjorde en rätt hyffsad match.ESK hadde sjukstuga i laget med 5 ordinarei spelare borta så krigade man på rätt bra.


       

  NACKA HK     1-5     ESK HOCKEY


ESK tog en mycket viktig seger borta mot Nacka med klara 5-1 och det var viktigt för framtiden.Nu är man med och slåss om en kvalplats och fortsatt spel efter den 12 februari och nu får man åter spela hemma igen efter tre raka bortamatcher.Nästa match är på fredag då Huddinge gästar Bahcohallen.



Serietabell

 

Lag
MVOF(+)(-)+/-P
HUDDINGE
8 7 0 1 30 10 20 21
VISBY/ROMA
8 5 1 2 22 20 2 17
ESK HOCKEY
8 4 0 4 24 21 3 12
SURAHAMMAR
8 4 0 4 23 27 -4 12
IFK ORE
8 3 1 4 30 25 5 11
NACKA
9 3 1 5 18 29 -11 10
NYKÖPING
8 3 0 5 23 25 -2 9
IFK ARBOGA
9 2 1 6 25 38 -13 7




RSS 2.0