Fast i 80-talet:Ännu flera klassiker (del 6/10)


Då var det dags för ännu en klassiker från 80-talet och denna gången är det i 80-talets slutskede,nämligen 1989 och detta album.


 




Alice Cooper "Trash"

 

  • "Poison" (Desmond Child, Alice Cooper, John McCurry) - 4:30
  • "Spark in the Dark" (Child, Cooper) - 3:52
  • "House of Fire" (Child, Cooper, Joan Jett) - 3:47
  • "Why Trust You" (Child, Cooper) - 3:12
  • "Only My Heart Talkin´"(Alice, Andy Goldmark, Bruce Roberts) - 4:46
  • "Bed of Nails" (Child, Cooper, Diane Warren) - 4:20
  • "This Maniac's in Love With You" (Child, Cooper, Bob Held, Tom Teeley) - 3:48
  • "Trash" (Child, Cooper, Mark Frazier, Jamie Sever) - 4:02
  • "Hell Is Living Without You" (Jon Bon Jovi, Child, Cooper, Richie Sambora) - 4:11
  • "I'm Your Gun" (Child, Cooper, McCurry) -



  • Den 25 juli 1989
    släpptes albumet  Trash med hiten "Posion" som var Alice Coopers första top 10 singel sedan 1977, då med låten "You And Me".

    Albumet skördade stora framgångar och blev ett av Alice Copper´s största album och som bäst blev det nr.2UK Album Chart och nr.20 Billboard 200 och här i Sverige blev det som bäst nr. 6Svenska Albumlistan.

    Förutom Poison så finns klassiker som "Bed Of Nails","House Of Fire och "Only My Heart Talkin´" men det man minns bäst är ju ändå "Poison".

    Albumet följdes av en 1 år lång och lyckad turne som också resulterade i Live videon "Alice Cooper Trashes The World".

    Man har ju sett Alice live en gång och det var här i Övik av alla ställen på Metal Night i dåvarade Swedbank Arena, numera Fjällräven Center, det var kul att få se legenden.Han spelade även på första upplagan av ROCKWEEKEND 2008 i Kilafors eller som Alice sa KILL- A -FORS.

    Övriga minnen med Alice Copper från 80-talet är ju när jag fick singeln "He´s Back The Man Behinde The Mask" av brorsan och den lyssnade man på många många gånger och för att det inte skulle bli för tjatigt så vände man på den och lyssnade på B-sidan som var "Billion Dollar Babies".

    Alice Cooper var ursprungligen namnet på ett amerikansk rockgrupp, men den karismatiske sångaren Vincent Damon Furnier (född 4 februari 1948 i Detroit,Michigan) förknippades personligen allt mer med samma namn i samband med gruppens första framgångar.

    Cooper anses vara pionjär för "skräckrock", detta inföll under det tidiga 1970-talet och på den tiden placerades Alice Cooper in både som (hård) glamrock och hårdrock. Av gruppens hits från denna tid måste nämnas No More Mr Nice Guy och School's out. Deras storslagna scenshower blev uppmärksamade, där rekvisitan bland annat har bestått av levande ormar, giljotiner, elektriska stolar.


    Så här lät det när vet begav sig 1989...









    och så här låter det idag från nya albumet som vissa säger är hans bästa på 25år, "Welcome 2 my Nightmare". Här är låten "I´ll Bite Your Face Off"....



    Kommentarer

    Kommentera inlägget här:

    Namn:
    Kom ihåg mig?

    E-postadress: (publiceras ej)

    URL/Bloggadress:

    Kommentar:

    Trackback
    RSS 2.0