Fast i 80-talet:Ännu mera klassiker (del 2/10)

Ja då dammar vi av ytterligare en klassiker från det glada 80-talet och dagen till ära kör vi en svensk grupp och denna platta.



EUROPE "The Final Countdown"


  1. "The Final Countdown"
  2. "Rock the Night"
  3. "Carrie"
  4. "Danger on the Track"
  5. "Ninja"
  6. "Cherokee"
  7. "Time has come"
  8. "Heart of Stone"
  9. "On the Loose"
  10. "Love Chaser"

Den 26 maj 1986 släpptes "The Final Countdown" och var gruppens stora genombrott och titelspåret som var första singeln från albumet låg etta på singel listan i 26länder.Plattan nådde som bäst nr 1 i Sverige, Frankrike, Schweiz,Storbritannien och Österrike och i USA nådde man som bäst nr.8 Billboard listan.

John Norum lämnade Europe efter "The Final Countdown" för han gillade inte bandets nya inriktning där hans gitarrspel dränktes i synthar.Han ersattes av Kee Marcello som jag förövrigt sett liv på Enköpings Gatufest i mitten av 90-talet med gruppen Red Fun men det är en annan historia.

Under sommaren 1989 turnerade Europe tillsammans med Def Leppard med en total publiksiffra på över 500 000. Konserterna blev nu större och den 23 augusti 1989 spelade Europe tillsammans med blandannat Bon Jovi och Skid Row. Detta skulle egentligen vara årets "Monster of Rock" i Donnington men det flyttades till Milton Keynes. Publiken på denna konsert var 65 000 personer.

I mars 1992 så spittrades Europe och 2004 bestämde sig gruppen för att återförenas och med John Norum på girarr igen och man släppte plattan "Start From The Dark".

Ja vem kan väl glömma låten "The Final Countdown"  som man spelade flitigt på kassettbandspelaren hemma om och om igen.Det blev en del spolande kan jag säga men så gick det till på den gammla goda tiden.Annars har man inte varit något stort fan av Europe men just den plattan fanns med från uppväxten och mycket tack vare min bror Kenneth som vanligt och därför värd att nämnas som en klassiker från 80-talet.

Så här lät det när det begav sig och denna har väl nästan alla hört någon gång...





och så här låter det nu 2011, en ny sång "Doghouse" Live från London...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0