Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 7/10).

Efter att Australien haft två raka band AC/DC och Midnight Oil så återställer vi ordningen med ännu ett brittiskt band (det 4:e i ordningen) och denna klassiker...


 


IRON MAIDEN "The Number Of The Beast"

Original track listing
No.TitleWriter(s)Length
1. "Invaders"   Steve Harris 3:24
2. "Children of the Damned"   Harris 4:35
3. "The Prisoner"   Adrian Smith, Harris 6:03
4. "22 Acacia Avenue"   Smith, Harris 6:37
5. "The Number of the Beast"   Harris 4:51
6. "Run to the Hills"   Harris 3:54
7. "Gangland"   Smith, Clive Burr 3:49
8. "Hallowed Be Thy Name"   Harris 7:12



Denna klassiker som är Maidens 3:e album sågs i skivhyllan 29 mars 1982,i England gick skivan absolut bäst och nådde nr.1 UK Album Chart och i USA blev det som bäst nr.33 Billboard 200.Här i Sverige blev det som bäst nr.7Sverigetopplistan och den mest framgångsrika singeln från plattan blev "Run To The Hills" som i hemlandet nådde plats nr.7 på singellistan.

Detta är första skivan med den då nya sångaren Bruce Dickinson som fick ta över efter Paul Di'Anno efter att han fått sparken för drog och alkoholproblem.

Många anser att detta är den bästa plattan med Iron Maiden och med klassiker som titelspåret "The Number of The Beast", "Run to the Hills"  och "Hallowed Be Thy Name".Hela skivan har ett mörkt, våldsamt tema vilket ledde till det grundlösa ryktet om djävulsdyrkan och i USA så  brändes skivan av religösa sekter för att dom ansåg att det var satanistisk.

För min del när det gäller Maiden så började jag lyssna väldigt sent på dom,man hadde väl hört några låtar men det var först i slutet på 90-talet som man började lyssna allt mera.The Number Of The Beast är så här i efterhand en riktig klassiker som man missade på 80-talet men som man nu kan avnjuta.Man var ju bara 7år när skivan släpptes och när inte min bror (Kenneth) lyssnade på Maiden så blev det ju att man missade dom.


Då var det dags för och göra ännu en återblick till tiden då det begav sig...








så här låter det idag från nya skivan "The Final Frontier" som släpptes i år.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0