Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 9/10).

Vi bryter mönstret lite när det är dags för den näst sista klassikern i Fast i 80-talet och det är detta Hårdrocksalbum med en amerikanska grupp.





W.A.S.P "W.A.S.P"

  1. "I Wanna Be Somebody" – 3:43
  2. "L.O.V.E. Machine" – 3:51
  3. "The Flame" – 3:41
  4. "B.A.D." – 3:56
  5. "School Daze" – 3:35
  6. "Hellion" – 3:39
  7. "Sleeping (In the Fire)" – 3:55
  8. "On Your Knees" – 3:48
  9. "Tormentor" – 4:10
  10. "The Torture Never Stops" – 3:56


Den 17 augusti 1984 släppte W.A.S.P sitt debutalbum och även om det inte blev någon jättestora listframgångar så är det en riktig klassiker från 80-talet.Skivan nådde som bäst nr.74 i hemlandet på Billboard 200.

I slutet av 1983 åkte Iron Maidens manager Rod Smallwood för att kolla in W.A.S.P och han blev grymt imponerad av musiken och scenshowerna. De fick ett kontrakt med Capitol Records i början av 1984 och började spela in sin debutskiva.

Bandets första singel Animal (Fuck Like A Beast) var inte med på debutalbumet som det först var menat eftersom den hade blivit bannad från stora affärskedjor. Capitol planerade att släppa singeln i Europa i en svart plastpåse med ett varningsmärke på.

Bandet har inte själva sagt vad W.A.S.P. står för, men vissa påstår och i inte minst kristna sekter som bestämt hävdar att det står för "We Are Satans People". Andra säger att det är "White Anglo Saxon Protestant" som är det rätta namnet. Bandet själva ville bara skapa mystik och ha ett farligt och kontroversiellt bandnamn.

Så här säger bandets grundare och frontfigur Blackie Lawless - "Vi ville...ingenting. Vi vill ha ett farligt, kontroversiellt namn utan att egentligen vara kontroversiella. Huvudsaken var att det var lite mystiskt. Och folk undrade vad vi hade för oss....det funkade perfekt".

Det man själv kommer ihåg med W.A.S.P från 80-talet är ju framförallt låten  "I Wanna Be Somebody" och alla bilder och repotage från OKEJ.Själv var jag inte något fan av W.A.S.P på den tiden utan det var KISS som regerade på den tiden och prydde väggarana i pojkrummet.Senare började man lyssna mera på W.A.S.P och sommaren 2009 fick man se bandet live på ROCKWEEKEND i Kilafors,det var riktigt grymt och kul att äntligen få se dom och betyget blev högt trots att det regnade och var lite lervälling här och var.

Från ROCKWEEKEND 2009 i Kilafors,W.A.S.P

Man har ju vuxit upp med band som W.A.S.P,KISS,TWISTED SISTER och ZZ TOP så det var riktigt kul att få se Blackie Lawless och grabbarna. Jag tyckte det var riktigt riktigt bra och man fick headbanga en hel del och dom bjöd på en rad gammla klassiker som "I Wanna Be Somebody" och "L.O.V.E Machine".  Nu kännde man att Festivalen var igång på allvar och att många flera underbara stunder väntade.

Det är ju mera avskalat om man jämför med hur W.A.S.P var i början då dom skapade stora rubriker i tidningar och vem kan glömma Siwert Öholms klassiska uttalande om gruppen.


BÄST:      L.O.V.E Machine
SÄMST:   Vädret men vad gör det en stund som denna.
BETYG
:    MR,MR,MR,MR,MR (en fet femma för detta var bra! )

1. On Your Knees
2. Inside Of The Electric Circus
3. Hate To Love Me
4. L.O.V.E Machine
5. Wild Child
6. Take Me Up
7. Chainsaw Charlie
8. Widowmaker
9. Sleeping (In The Fire)
10. The Idol
11. I Wanna Be Somebody
12. Heavens Hung In Black
13. Blind In Texas



Då var det dags för nu och få och hur lät det då när det begav sig 1984?





detta är från senaste skivan  "Babylon" (2009)... 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0