Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 5/10).

Det är ju Brittiska band som dominerat än så länge med SAXON,DEF LEPPARD och JUDAS PRIEST och så har USA haft en representant i ZZ TOP.



Nu är det dags för Australien och detta klassiska album





MIDNIGHT OIL "Disel And Dust"

  1. "Beds Are Burning" - 4:16
  2. "Put Down That Weapon" - 4:38
  3. "Dreamworld" - 3:37
  4. "Arctic World" - 4:22
  5. "Warakurna" - 4:38
  6. "The Dead Heart" - 5:11
  7. "Whoah" - 3:51
  8. "Bullroarer" - 4:59
  9. "Sell My Soul" - 3:37
  10. "Sometimes" - 3:54
  11. "Gunbarrel Highway" - 3:38

Den här skivan släpptes i augusti 1987 och är gruppens stora internationella genombrott och skivan nådde nr.21Billboard Album Chart och i England blev det som bäst nr.19UK Album Chart.

I hemlandet blev det plattan nr.1Australian Album Chart och var det i 6 veckor och den stora hitten från skivan är "Beds Are Burning",låten handlar om att återlämna den mark som man har tagit från urbefolkningen aboriginerna.

Jämförelsevis med tidigare album hade texternas politiska budskap rundats av en smula och låtarna var mer mainstreamanpassade än tidigare.Det är inte lika mycket riktat till Australiens inrikespolitik och de politiska angreppen rör i större utsträckning globala frågor.

Låten "Gunbarrel Highway" är inte med på albumet som släpptes i USA för att texten hadde fraserna "Shit falls like rain",skivbolaget tyckte det var för kontroversiellt.

Själv så köpte jag Disel And Dust på LP enbart för låten "Beds Are Burning" men det finns flera bra låtar på plattan som jag gillar."Put Down That Weapon","Warakurna","Bullroarer" och "Sometimes" är riktigt bra låtar och det är en riktigt bra platta.


Då var det dags för nu och då...





och senaste skivan man släppte var Capricornia 2002 och här med låten "Too Much Sunshine",här live från 2009.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0