ROCKWEEKEND i konkurs!

Företaget Metal World som står bakom ROCKWEEKEND FESTIVAL har den 28 januari begärts i konkurs även om varumärket lever vidare.





Detta gick att läsa i ett utskick från ROCKWEEKEND
.


Aktiebolaget Metal World som på licens arrangerade festivalen Rockweekend 2010 försattes idag i konkurs på egen begäran. Dock berörs inte framtiden för festivalen Rockweekend av konkursen.
 

 

Polisen meddelade oväntat och plötsligt strax innan festivalen att de avsåg att utan anledning höja sin kostnad med nästan 400 % från 36 000 kr åren innan till 138 000 kr.

Under hösten har Metal World under tre månader jobbat med en filminspelning där arvodet gått till att täcka upp bolagets skulder. Även en kampanj som riktade sig mot festivalens besökare har genomförts, men trots dessa åtgärder räcker inte inkomsterna till att täcka alla skulder och bolaget tvingas nu försätta sig i konkurs.

 

 

 

 


Metal World vill rikta ett stort tack till alla som jobbat med festivalen under 2010 och tycker synd om de borgenärer som förlorar pengar i konkursen.

 

 Varumärket Rockweekend berörs dock inte av konkursen då det aldrig ägts av Metal World och det är troligt att festivalen kommer att leva vidare i annan regi. Mer info om detta kommer att presenteras via nyhetsbrevet i februari.

Oförutsedda akuta kostnader under festivalen och förlorade intäkter är anledningen till att det blev ett minusresultat för första gången i festivalens historia.

På grund av de anlitade elfirmorna gjort undermåliga och rent farliga jobb där kablarna som användes var grovt underdimensionerade fungerade inte elförsörjningen till försäljare och scener som beställt med kabelbränder som följd, vilket innebar att matförsäljare inte kunde sälja som planerat och fick frysvaror förstörda och säkerheten riskerades. Polisen var till och med nära att stänga hela festivalen under torsdagen på grund av de felaktiga kopplingar som gjorts. På grund av detta oprofessionella agerande har vi misslyckats att inkassera knallehyror på över 300 000 kr efter festivalen, samt krävts på återbetalning av flera hundra tusen kronor för redan betalda hyror.

Detta tillsammans med andra oväntade akuta kostnader som ej funnits något tidigare år ledde till ett underskott trots att det innan festivalen såg ut att bli en vinst.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0