Vad händer Musikåret 2011?

Det nya året har precis börjat och vad har då det nya musikåret att erbjuda då?

*Ett av mina favoritband MAGNUM släpper nytt album 17 januari "The Visitation", jag har lyssnat på en låt från plattan på Magnum´s hemsida.Låten heter "Black Skies" och den är riktigt bra så det lovar ju gott måste jag säga så nu skruvar man upp förväntningarna en aning.

¨

*Min absolut största favoritgrupp ZZ TOP verkar äntligen få tummen ur och ska färdigställa och släppa nytt album och det är 8år sedan "Mescalero" (2003).Skivan ska släppas under 2011 men när återstår att se och det är på tiden för jag har väntat länge nu.



* VAN HALEN ska tydligen släppa nytt under året så det ska bli spännande och se vad det kan vara,det kan både bli himmel eller pannkaka.

Andra band som beräknas ge ut album under året enligt Rocknytt.se

Metallica,
Queensryche
In Flames
Whitesnake
The Poodles
Alice Cooper
Mötley Crüe
Nickelback
Megadeth
Uriah Heep
Hammerfall
Alestorm
Dream Theater
Kreator
Falconer
Nightwish
Quiet Riot
Sepultura
Stratovarius
UFO
Foo Fighters
Def Leppard
Skid Row

och en drös band till.

*En som har lite press på sig men som ska släppa nytt under året är U.D.O och han förväntas ju toppa ACCEPT och deras överraskande bra comebackalbum "Blood Of The Nations".


Här är UDO live på ROCKWEEKEND 2009.

Inte nog med att ACCEPT gjort en bejublad comeback så  var förra albumet han släppte,"Dominator" riktigt grymt så visst har man förväntningar på UDO.

* Mina gammla hjältar KISS väntas också ev. släppa nytt och även där blir det uppskruvade förväntningar efter senaste plattan "Sonic Boom".Ett överraskande bra album och det bästa KISS gjort sedan "Creatures Of The Night" från 1983.Paul Stanley har sagt att vi kommer nog börja jobba på en ny skiva under året men det är inte säkert att den hinner ut under 2011.

*SAXON som man fick äran att se på ROCKWEEKEND släpper också nytt under året och någon gång i mars så ska plattan släppas enligt Blabbermouth.com.


SAXON från ROCKWEEKEND 2010.

*Axel Rose och hans Guns n´Roses ska också ev. släppa nytt under året och där finns väl inga höga förväntnignar för senaste albumet var inte speciellt bra.

* Ett av Axel Rose och Guns n´Roses favoritband (när dom harvade på med att slå igenom) AEROSMITH  ska gå in i studion och göra ett nytt album och det ska vara ett steg tillbaka till rötterna. Ett "old-school" album enligt trummisen Joe Kramer.Förhoppningsvis ska skivan släppas under året.


*Lite mera tråkiga Nyheter är ju att JUDAS PRIEST lägger av och gör en sista avskedsturne världen över och spelningen i Sverige blir på SWEDEN ROCK FESTIVAL.Trist att dom lägger av men allt har ju sitt slut men deras musik lever ju kvar.






*Sedan så blir det inget ROCKWEEKEND 2011 även om dom gått ut och sagt att det blir av (enligt vissa)så tror jag inte att det blir av,tyvärr men så kan det vara.Det har ju varit kul och vara på 2st. ROCKWEEKEND och fått sett band som W.A.S.P,UDO,TWISTED SISTER,SAXON,DEEP PURPLE och EDGUY.Upptäcka band som ETERNAL,STEEL ATTACK och NIGHTINGALE.

*GETAWAY ROCK FESTIVAL har för närvarande 12 band bokade och det är inte ett enda som man vill se,förra året hadde dom i alla fall Motörhead och EUROPE bokade.Man får väl vänta och se vad som dyker upp framöver annars är man ju sugen på SWEDEN ROCK FESTIVAL med det är ju så långt och nästan för mycket folk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0