Spännande slutspurt i Div.2 Norra Svealand.

Det kommer att bli ett spännande och rafflande slut i fotbolls tvåan för ESK och man vann den viktiga matchen på bortaplan mot toplaget Rotebro med 2-1.

ESK fick en mardrömsstart i den viktiga bortamatchen mot Rotebro.
Redan i den andra matchminuten kunde Rotebro ta ledningen efter missförstånd mellan Djordye i målet och mittförsvaret.

ESK kom dock starkt tillbaka i matchen och dominerade den första halvtimmen. I den 25:e minuten kom kvitteringen till 1-1.
Jimmy Kristiansson slog in en straff efter att själv blivit fasthållen vid en frispark.I slutet av halvleken mattades ESK:s offensiv och Rotebro tog över spelet mer och mer. Halvleken slutade dock rättvist 1-1.

Den andra halvleken blev jämn och lagen skapade en hel del bra chanser, men utan att överlista någon av målvakterna.
ESK kändes dock lite vassare i sina framstötar och i den 76:e matchminuten dundrade Emeh Izuchukwu in sitt första mål i ESK-tröjan.Efter målet var ESK närmare att göra ett tredje mål än Rotebro var att få in en kvitterin

7.Gamla Uppsala 25p
8.Våsterås IK      25p
9.ESK                     24p
10.Huddiksvall    24p
11.Köping             21p
12.IFK Sundsvall   9p

Sundsvall är sedan länge avhängda och klara för degradering till Div 3 medans det är helt öppet från plats 7-11 och nu är ESK ovanför kvalsträcket och man har 3 poäng ner till att åka ur.