ESK fick äntligen med sig poäng.

ESK HOCKEY      5-4    SUNDSVALL HOCKEY efter straffar  (0-0,2-2,1-1,0-0)

Enköping fick, mycket rättvist, med sig två poäng i hemmamatchen mot Sundsvall. Det hela avgjordes i straffläggning där Andreaz Persson fastställde slutresultatet.

-Skönt att vi fick extrapoängen och vi var helt klart värda den. Det var verkligen på tiden att vi hade marginalerna med oss i en jämn match. Så har det verkligen inte varit tidigare, sa segerskytten.

ESK hade Sundsvall i brygga halvvägs in i matchen i kraft av 2-0-ledning efter mål av Eddie Davidsson och Ville Jo Linder.

- Men sedan blev vi stirriga och tappade ledningen. Vi krigade oss dock tillbaka och visade på nytt vilket härligt go det är i det här laget, sa Persson.

ESK släppte in Sundsvall i matchen och 2-0 blev 2-2 och mitt i tredje perioden klev tyvärr domaren Mikael Andersson in i handlingen på allvar. Två, minst sagt, tvivelaktiga utvisningar på hemmalaget gav gästerna spel fem mot tre och när Joakim Mattsson krutade in 2-3 efter 12.08 var ESK illa ute. Laget reste sig dock på nio och fick chansen då Sundsvall drog på sig en tvåminutare dryga minuten före full tid. Ut med målvakten Ola Nilsson och i spel sex mot fyra kom den rättmätiga kvitteringen genom Persson med 23 sekunder kvar att spela.