Då var säsongen över för ESK HOCKEY

   

          TINGSRYD      3-1         ESK HOCKEY




Trots att ESK saknade duktiga målvakten Ola Nilsson+Olof Hansén, Andreas Lindquist och Jocke Vikström p.g.a skador, sjukdom kunde man skaka Tingsryd riktigt ordentligt i en fullsatt Dackehall (3.128 åskådare),ledning efter första 1-0 och det var inte helt oförtjänt.

I andra kom Tingsryd tillbaka något och kunde kvittera till 1-1, med någon minut kvar av andra fick ESK möjlighet i PP och Micke Alba hade ett gyllene läge att sätta pucken i tom kasse men styrningen gick tätt utanför, när Matte Strandin spelade upp en pass till en av våra backar som tyvärr hade åkt och bytt fick Tingsryd en gratis bjudning att sätta 2-1 i boxplay.

Det var mycket surt då endast seskunder var kvar av andra, 2-1 till ESK och det hade blivit riktig match i tredje. ESK krigade tappert för att nå en kvittering men hemmalaget kunnde avgöra i tom kasse.


          

 ESK HOCKEY       2-3     IK OSKARSHAMN (1-0, 0-0, 1-3)


Enköping hade chanser och borde vunnit  i matchen hemma i Bahcohallen mot Oskarshamn. I sista perioden var man dock för generösa, något seriesegrarna inte var sena att utnyttja.

- Det är misstagen i tredje perioden som tyvärr avgör. Den här matchen skulle vi bara vinna då vi länge var mer motiverade än Oskarshamn, sa Fredrik Lindberg, assisterande tränare i ESK.


- Tycker vi verkligen visat att laget håller på den här nivån då vi pressat alla lagen och tagit poäng mot samtliga utom just Tingsryd och Oskarshamn. Vi har dock förlorat flera jämna matcher där de enskilda misstagen på isen straffat oss hårt, helt klart. Det gäller därför att ta lärdom lära av erfarenheterna och ta nya tag, avslutade Fredrik Lindberg som inte utesluter en fortsättning för egen del nästa säsong.

ESK hoppas att kunna behålla minst 15 spelare från den nuvarande truppen och på frågan om man ska värva någon etablerad spelare

- Nej, vi har sökt och söker spelare som just lämnat juniorspel på hög nivå. Exempel på såna nyförvärv är Mikael Alba, Rickard Eriksson och så västeråsarna Jonas Pontusson och Eddie Davidsson. Alla de här killarna fortsätter utvecklas och kan fortfarande bli elitspelare, avslutar Håkan Karlsson.

Avslutningsvis så kan man vara mycket nöjd med vad ESK HOCKEY har presterad under säsongen 09/10 och hoppas att laget även kan vara slagkraftigt inför säsongen 10/11.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0