Fast i 80-talet:10 skivor man bör ha (del 8/10)

Då var vi framme vid del 8 och denna gången var det dags för en veteran i sammanhanget nämligen Ronnie James Dio (67år har gubben hunnit fylla) och denna klassiker från 1983.




File:DioHolyDiver.jpg

DIO "Holy Diver"

25 maj 1983
släppte DIO sin debutplatta "Holy Diver" som snabbt blev hyllad av kritiker som det bästa som Ronnie James Dio gjort och numera är det en klassiker i hårdrockshistorian.Innan Ronnie bildade DIO så var han med i grupperna Elf,Rainbow och Black Sabbath och nu är han med i gruppen Heaven&Hell (som är Black Sabbath men dom får inte heta så för OZZY).

"Holy Diver"
nådde som bäst nr.52 på Billboard 200 och på UK Albums Chart nr.13 och skivan rankas som nr.183 Best Albums Of The 80´s.

Mitt egna minne av DIO är titelspåret "Holy Diver" som man lyssnade på en hel del på ett av brorsans blandband och det blev en del spolande för att få höra låten igen. Man lyssnade även på borsans LP Hardrock ´83 där DIO var med med "Don´t Talk To Stragers" så den lyssnade man ganska mycket på också.


Här har vi skivan.

Brosan lämnade kvar skivan när han flyttade så jag tog narturligtvis hand om den och den finns kvar även om fodralet är slitet.

Då var det som vanlig dags för nu och då,så här lät det 1983.




Här är Ronnie James Dio med Heaven And Hell och låten "Follow The Tears" från deras senaste skiva "The Devil You Know"



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0