IBK FOS säsongen 09/10.

Onsdag 31/3 avslutade IBK FOS säsongen med en sista träning där jag och 5 tappra utespelare kom.Det blev inte mycket till värdig avslutning men vi körde på trots allt.

Vi börjar väl med att kolla tabellen.


1.BK 96                         27p  63-35  +28
2.ÖSA IBK                   26p. 63-42  +21
3.TIO TIGRAR             22p. 73-55  +18
4.IBK PRÄSTTJÄRN   12p  50-61   -11
5.ÖIB                             11p  43-58   -15
6.IBK FOS                     9p.  42-51   -9
7.EAGLES FC                  8p  40-72   -32



Det var mycket upp och ner under säsongen och kollar man på gjorda mål ja då är IBK FOS 6:a men kollar man på insläppta ja då är vi 3:a.Ska jag se till min egna säsong så är jag trots allt nöjd och den enda plumpen i protokollet var sista matchen jag stog mot ÖIB.

En av dom bästa matcherna var  mot ÖSA som vi förlorade med 9-2.Vi var med efter 2 perioder trots att vi var utspelade och ÖSA hadde bara 3-1 inför sista sedan. I sista perioden kom kollapsen och vi fick stryck med 6-1,noll försvarspel kan jag säga och mycket öppna lägen för ÖSA.

En annan rolig match var min andra match då vi slog ÖIB med 5-2 med bara 7man och man fick göra några bra räddningar som betydde oerhört mycket inför framtiden.

Målvakter

#1   Roger Eriksson    6matcher 28insläppta 4,66 mål/match
#31 Andreas Ulander 6matcher 23insläppta 3,83 mål/match

IBK FOS släppte in 4,25 mål i snitt/match men vad hjälper det när vi bara snittade 3,5mål/match framåt.


 Här har vi top 3 i poängligan 


                                     M  Mål Ass  totalt
 #3  Per Häggström       10    8   4      12
#88 Christoffer Nordin    11    6   3        9
#10 Marcus Sjöberg         4     6   2        8


Det säger väl lite om offensiven denna säsongen när en med endast 4 matcher av 12 blir 3:a i interna poängligan

Utvisningsligan

#16 Andreas Byström   18minuter
#88 Christoffer Nordin  14minuter
#59 Anders Hellström    8minuter

"Bysse"
får den mindre smikrande utmärkelsen årets buse i IBK FOS.


Jag tänkte avsluta med en intervju med lagledningen som här på bloggen representeras av Johan Nordin.



IBK Fos kom näst sist i serien,det kan vi väl inte vara nöjda med?

 
-Nej, det ska vi verkligen inte vara. Vi är betydligt bättre än så. Tyvärr hade vi alldeles för olika lag från match till match och jag tror det hade betydelse. En del som gick skadade och en del som helt enkelt inte kunde vara med bidrog stort den här säsongen. Dessutom mötte vi betydligt tuffare motstånd i år jämfört med tidigare.

Vad tycker du inte fungerade i spelet ?


-Vi var varit alldeles för ojämna först och främst. Men största anledningen till att vi förlorat är att vi varit dåliga på att sätta chanserna. Det har varit en del matcher då vi känt att vi haft övertaget men inte lyckats döda matcherna. Vi behöver jobba mer med spelvändningar, där är vi ofta alldeles för sega.



Vad är du nöjd med i spelet?

-Försvarsspelet har i långa stunder fungerat mycket bra tillsammans med målvaktsspelet. Ofta har vi dock inte orkat hålla emot och släppt in en massa mål på slutet. Det sitter ihop med att vi inte vänt spelet tillräckligt snabbt när vi väl fått bollen och kunnat ha lite ledning att spela på utifrån det. Bra bakåt men uddlöst framåt i många stunder.



Vem har överraskat i FOS,är det någon som höjt sig och varit jämnare eller så?


-Kul att se Roger Eriksson, en av våra målvakter bli bättre och bättre under säsongen. Var riktigt rostig i början men visade sig vara en ypperlig "matchmålvakt". För att nämna flera måste jag säga att Jimmy Häggström höjde sig flera nivåer från början till slutet på säsongen. Fick också belöningen i en del mål. Förutom detta var det svårt för andra att verkligen höja sig då de flesta spelade......endast ett fåtal matcher.



Någon spelare som du förväntat dig mera av?

-Ja, mig själv. 2½ match blev det innan man fick kliva av skadad. Kände mig bra förberedd innan säsongen och trodde på en bra säsong men det sket sig. Får försöka bli mer otränad kanske man får spela en hel säsong i alla fall.Tittar man på andras prestationer så tycker jag alla har haft sina höga punkter och låga. Det var svårt för FOS att hålla sig jämna i år.




Vad har du att säga om lagets poängkung Per Häggström som gjorde 12 poäng på 10 matcher (8mål,4ass.)?

-"Pärta" gör alltid en bra insats.Svår och lurig att möta.Har största styrkan i spelsinnet och lyckas för det mesta stå på rätt plats.Kanon att ha i laget.



Vad säger du om seriesegrarna BK96?

-BK96 var bra. Mycket gamla innebandyspelare vilket nog för klarar deras topp placering väl. Tyckte vi var med bra mot dom i båda matcherna och i andra mötet borde vi nästan vunnit. Hade vi bara satt våra chanser, vilket i många fall var riktigt vassa så hade vi...förstås...vunnit.
 




 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0