Elitserien 2011/12


Tänkte jag skulle ta och presentera mitt tips för hur Elitserien slutar.

1.Färjestad
Ser starka ut och jag tror att FBK lyckas med bedriften att försvara sitt guld.Man brukar alltid inleda lite knackigt för att komma mer och mer.Kan Nihlstorp vara lika bra mellan stolparna även denna säsongen som han var i slutspelet? Backsidan ser bra ut liksom på Forwards sidan så visst blir Färjestad att räkna med även denna säsongen.

2.Linköping
Tror inte det kan vinna serien men att LHC kommer att vara med i toppen är det inget snack om men det saknas en vinnartradition och frågan är hur bra "gubbarna" är. Hävelid,Håkansson,Johansson och Åkerman? Åkerman kommer vara en tillgång för LHC i PP och ESK fostrade Hävelid ska vara en klippan i försvaret och Johansson ska producera.Man har en bra rutinerad målvakt i Norrena och framåt måste Hlinka och Hlavac kliva fram och producera. Carl Söderberg har floppat förut i Elitserien hur bra är han nu? kan han lyfta i LHC?

3.Luleå
Ett ENORMT STORT frågetecken för målvaktssidan i Luleå och är det något som ska skälpa Norrbottens stålthet så är det just målvakterna.Backsidan däremot ser stark ut med Johan Fransson,Nicklas Wallin och Topi Jakola i spetsen sedan har vi även hårt krigande Jan Sandström och Robin Jonsson.Samtidigt så har Luleå mera press denna säsongen precis som AIK och inget lag lär underskatta laget, förra säsongen var man nerderlagstippat men lyckades att överträffa sig själva med ett på pappret "skitlag".

4.Hv 71
Jönköpingslaget är mera svårtipade denna säsongen än tidigare år,backsidan är klart sämre även om Forwads sidan ser rätt bra ut men frågan är hur bra är Davidsson och Bremberg? Ska Jason Krog kunna frälsa Hv71? Ja det får vi se men jag tror att man kommer kriga till sig en plats bland top fyra.

5.Djurgården
Man har riktigt bra ställt på backsidan med Holmqvist,Klubertanz,Tjärnqvist,Boumedienne och stabila Printz.Framåt är det Marcus Nilsson,matias Tjärnqvist,kristoffer Ottosson och Jimme Ölvestad som ska leda laget.Frågan för är hur bra Gustav Wesslau är? kan han leverera som sist han var i Djurgården så kan man gå långt.

6.Skellefteå
Har tappat hela förstafemman och det måste vara kännbart även om ledare och spelare är less att höra det så är det ett faktum.Tror ändå att det blir slutspel fär västerbottens stolthet.Man har tappat i styrka och storlek, man har ersatt det med mindre spelare och förhoppningsvis mera fart men man kommer väga lite lätt i vissa matcher.En nyckelspelare för SAIK blir Andreas Hadelöv.

7.Frölunda
Svårtipade och man har ett stort frågetecken på målvaktssidan.På backsidan kommer Christian Bäckman bli oerhört viktig och kan målvakterna leverera ett stabilt spel så kan det bli slutspel igen i Göteborg. Forwards sidan ser rätt hyffsad ut.

8. Modo Hockey
Här tipar man lite med hjärtat för jag skulle ha Modo på plats 9-10 men man vill ju så gärna att det ska gå vägen denna säsongen.Målvaktsidan ser bra ut även Forwardssidan är rätt hyffsad men Backsidan är ett stort ? och Tollefsen,Myer  kommer att få dra ett tungt lass och frågan är hur man klara skador på backsidan? Efter matchen hemma mot AIK 1-4 så lämnar man mera frågetecken än utropstecken och det kan bli en tung start för Modo.Det ska bli kul att följa Hendrik Samuelsson och John Westin och att gamla Edmonton spelaren Schremp kommer bli en succe är jag övertygad om.




9.AIK
Nu väntar det svåra andra året och nu kan man inte överraska längre utan kraven på AIK har höjts avsevärt och inget lag lär underskatta dom denna sägongen.Några säkra poäng har dom väl mot Modo som vanligt men annars tror jag att det kommer att gå tyngre även om man har seriens bästa målvakt i Viktor Fasth.

10.Brynäs
Ett stort frågetecken för Backarna och hur bra kommer Holmqvist bli? han var verkligen upp och ner i Frölunda.Svedberg var också upp och ner men får man det att fungera så kan det bli slutspel.På Forwads sidan har man Dackell,Widing med ungtupparna Jakob Silfverberg och Calle Järnkrok som ska leda laget, Brynäs är också svårtipade och man kommer vara med och fajtas om en slutspelsplats.




11.Växjö
Nykomlingen som har en del intressanta nyförvärv som Gerber som ger stabilitet på målvaktssidan och Liam Reddox från Edmonton Oilers kommer att bli riktigt giftig.Växjö är svårbedömda och det finns många frågetecken men man kan mycket väl göra en AIK men det är svårt att säga i dagsläget.

12.Timrå IK
Ho ho......ho ho! Här ekar det det känns väldigt tunnt och det känns som det inte kommer att hålla över en hel säsong. Nyckelspelare blir målvakterna som kan får en jobbig vinter.Värvningen av Jonte Hedström känns som desperation för att få överhuvudtaget få ihop ett lag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0