Fast i 80-talet:flera klassiker man bör kolla in (del 1/10).

Tänkte sparka liv i Fast i 80-talet serien igen med lite flera klassiska 80-tals album som man bör kolla in om man redan inte har gjort det.


Vi börjar med ett band som man såg live på ROCKWEEKEND 2010 och gruppen i fråga är SAXON och detta album.




SAXON "Demin And Leather"

1. "Princess of the Night"   4:01
2. "Never Surrender"   3:15
3. "Out of Control"   4:07
4. "Rough and Ready"   4:51
5. "Play It Loud"   4:11
6. "And the Bands Played On"   2:48
7. "Midnight Rider"   5:45
8. "Fire in the Sky"   3:37
9. "Denim and Leather"   5:25


Det fjärde albumet från SAXON som landade i skivhyllorna den 5 oktober 1981.Även om det inte är ett av bandets mest sålda album så har plattan två av dersas bäst sålda singlar, "Princess Of The Night" och "And The Bands Played On". Albumet nådde som bäst nr.9UK Album Chart och man låg på listan i 11 veckor.


Bandet började som en sammanslagning av de två brittiska banden SOB (bildat 1971) och Coast (bildat 1970). Tillsammans kallade de sig Son of a Bitch. 1976 övergav de namnet och valde just Saxon som nytt namn. Efter flera år av konstant turnerande runt den nordengelska och skotska kusten skulle bandet till slut få sitt första erkännande och dom fick ett efterlängtat skivkontrakt.

Albumen "Wheels of Steel" (1980 UK Top5)," Strong Arm of the Law" (1980 UK Top10) och "Denim and Leather" (1981 UK Top10) fick alla guldstatus och förankrade Saxon som ett av de stora banden i det som kallades "New Wave of British Heavy Metal". En stor världsturne följde och man tillbringade nästan 2 år på turné med bla Ozzy Osbourne som förband. Man spelade även i Donnington på den första Monsters Of Rock festivalen 1980 samt 1982.

1982
släppte man live plattan "The Eagle Has Landed" som klättrade till plats 5 på UK Top40 och befäste deras status som ett av Europas största hårdrocksband tillsammans med Judas Priest och Iron Maiden. En utsåld världsturne tog bandet till alla kontinenter och USA delen av turnén sågs som speciellt lyckad med bla fyra utsålda konserter i Los Angeles,Metallica agerade  förband.

Första gången jag kom i kontakt med SAXON var i början på 90-talet då en kompis köpte en box med 5CD som hette Heavy 100 och där hörde man SAXON för första gången med låten "Wheels Of Steel".Man har lyssnat mer och mera på SAXON på senare år och senaste skivan "Into The Labyrinth" är faktiskt riktigt bra och man har gjort många klassiker genom åren. Det var en riktig höjdare att få se dom live för första gången på ROCKWEEKEND och vill du läsa mera om spelningen och resten av festivalen så kolla in under fliken ROCKWEEKEND här på bloggen.



Då var det tid för lite nu och då igen och så här lät det när det begav sig.






och så här låter SAXON idag,här med låten "Demon Sweeney Todd" från senaste plattan "In To The Labyrinth".







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0