Fast i 80-talet:flera klassiker att kolla in (del 3/10)

Eftersom det gjordes så mycket bra musik på 80-talet så kommer här en klassiker till.




ZZ TOP Afterburner


  1. "Sleeping Bag" – 4:03
  2. "Stages" – 3:32
  3. "Woke Up with Wood" – 3:45
  4. "Rough Boy" – 4:50
  5. "Can't Stop Rockin'" – 3:02
  6. "Planet of Women" – 4:04
  7. "I Got the Message" – 3:27
  8. "Velcro Fly" – 3:29
  9. "Dipping Low (In the Lap of Luxury)" – 3:11
  10. "Delirious" – 3:41

Denna klassiker kom ut i skivhyllorna den 28 oktober 1985 och skivan nådde som bäst nr.4 på Billboard 200 och Alnr.2 på UK Album Chart.Man släppte 6 singlar från plattan och bäst gick det för "Stages" och "Sleeping Bag" som båda nådde nr.1Mainstram Rock Tracks i USA.

Till Afterburner utnyttjade man i ännu större grad syntar för att skapa ljudet, en teknik som man därefter började gå i från. Även Afterburner begåvades med några intressanta videor, framför allt till sången "Rough Boy" som nominerades i sex kategorier till MTV Video Music Awards år 1986 och där vann priset för bästa art direction. Även sången "Sleeping Bag" nominerades i två kategorier. I båda nämnda musikvideor ingår bilen  Eliminator.

Efteråt i musikvideon "Sleeping Bag" förstörs den av stora traktorer för att sedan återuppstå som rymdfärja,vars färd man senare får följa i "Rough Boy". Eliminator sågs för sista gången i "Rough Boy", men ZZ Top´s intresse för bilar bestod. I slutet av 1980-talet lät de samme Boyd Coddington bygga CadZilla baserat på en Cadillac från 1949. Denna kan ses i videon till "My Head's in Mississippi" från utmärkta albumet Recycler som släpptes  1990.

Som jag skrev i förra vändan av fast i 80-talet är ju ZZ Top mitt absoluta favorit band och detta tack vara Afterburner plattan.Det gick varm på skivspelaren och en av favoritlåtarna då var "Can´t Stop Rockin" som jag gillade skarpt även om hela skivan är grymt bra.

Nu och då är svårare när det gäller ZZ TOP som inte har släppt en skiva på snart 8år även om man håller på att göra en ny platta med Rick Rubin som bla. producerat Metallica,Johnny Cash och Slayer.



Här är från senaste plattan Mescalero från 2003


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0