Fast i 80-talet:10 skivor man bör ha (del 3/10)

Ja då var tiden kommen för del tre i min nostalgitripp tillbaka till 80-talet och denna gången är det Rock som gäller.








BRUCE SPRINGSTEEN "Born In The U.S.A"

4 juni 1984
släpptes denna skiva och är  Springsteens största föräljningsframgång i karriären. Skivan innehåller förutom titelspåret "Born In The U.S.A" bl.a hitsingeln "Dancing In The Dark".

Albumet gick in på första platsen på både Billboard och UK Albums Chart och första singeln från skivan "Dancing In The Dark" nådde en andra plats på Billboard. Ytterligare 6 singlar från skivan nådde top 10 på Billboard.

Jag minns när brosan kom hem med skivan och man lyssnade om och om igen och man tyckte att det var riktigt bra och det är skivan även idag.Man var aldrig något stort Springsteen fan men just "Born In The U.S.A" fastnade jag för och på äldre dagar så uppskattar man även andra av hans verk.

Det kan bli ett himmla tjat om brorsan som förövrigt heter Kenneth,men visst var det så att man påverkades mycket av vad syskonen lyssnade på.Ojdå nu har man svävat iväg igen så låt oss återgå till The Boss och hans klassiker.

Den följande Turné 84-85 är den största han gjort med 156 spelningar i 11olika länder och han spelade  86 olika låtar under Turnén. När det gäller olika låtar så är Springsteen värst under hans senaste turné då han rev av 170 olika låtar på 81 spelningar.

Han fick även en en Grammy 1984 för Bästa manliga Rocksångare och tidningen Rolling Stone har utnämt "Born In The U.S.A" som nummer 85 på deras listan över 500 Greatest Albums Of All Time.

Jag själv köpte albumet på CD 1992 och kunnde åter njuta av denna klassiker och man tycker att det inte var så länge sedan.Det är ju faktiskt 18år sedan och man kan konstatera att tiden går och man blir äldre.

Min personliga favoritlåt på skivan är "No Surrender" som är riktigt grym.


Så här lät det då det begav sig 1984





och så här låter det nu från nyaste skivan "Working On A Dream" från 2009



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0