ROCKWEEKEND 2010 torsdag:Äntligen första festivaldagen.

Natten var kall och jag sov inte en enda minut före kl.07:00 då jag slocknade och sov en hel timme innan det var dags att kliva upp.Under natten var det ett vilt festande på campingen precis som det ska vara och det störde inte så mycket,det är ju festival och då ska det vara fest och bra musik!

Det värsta på morgonen var hungern och det fanns inte något ställe öppet på campingen men tillslut öppnade räddaren från förra årets festival i Kilafors sin grillvagn med Heavy Metal Burgare.Den burgaren var riktigt JÄVLA god och det blev några flera besök för grillat är ju godast.

Annars så blev det till att strosa omkring på Campingen och kolla in festivalområdet genom grindarna och så blev det att slappa vid tältet och dricka några Öl.Vi hadde också våran VIP toa på Moheds Campingen,har man betalat 260kr för ett par timmar så tänkte vi att då får dom fan stå för skithuset också.För själva festivalområdet hadde bara 20st. bajmajor till alla besökarna och det visade sig att det blivit fel i beställningen på något vis.


Gusse och Henke ser sig om.
 
Stora Scenen och dom två små "Crank It Up Stage" och Red Hot Stage"

Gusse leker med slangen igen.

Det var tur att vi fick snabb information om att den första vattenstationen hadde dåligt vatten så vi han aldrig dricka från den utan vi blev hänvisade till den andra som också blev den enda.Fast vi fick stora vattenkärl utskörda runt om på Campingen så det blev aldrig något problem i värmen. Tro mig det gick några liter vatten också och inte bara öl och det finns bildbevis.


Gusse med en flaska av Rockweekends finaste vatten,fyra solar
finns inte på bolaget.

Under dagen kom det ett gäng grabbar eller ska vi säga gubbar och skulle slå upp tältet där vi först provade och det var en och annan svordom innan dom fick allt på plats.Med med lite verktyg så var allt på plats och även dom fick ta det lite lungt. Det blev bra underhållning för oss men dom gav sig inte och lägret stog ju kvar hela festivalen.


Tur att han hadde arbetssko med stålhätta....he,he.

Torsdagen betydde också att det var första festivaldagen och det var tid att ställa sig i outhärdlig värme och köa för att få festivalbandet. Medans vi stog och väntade så blåste vårat partytält sönder men det lagade vi så bra att det höll hela festivalen.





Det första bandet började inte spela förrän kl.19:30 och öppningsakten var OBITUARY som jag valde att inte kolla på.

Kl.21:00 var det TARJA (ex.Nightwish) på stora scenen



1. The Escape of The DollAdditional
2. My Little Phoenix
3. Falling Awake
4. Lost Northern Star
5. We Are
6. Ciarán's Well
7. I Walk Alone
8. In For A Kill
9. Poison (Alice Cooper cover)
10. Over the Hills and Far Away (Gary Moore cover)
11. Crimson Deep

Det är klart sämre än Nightwish och det är inte så mycket hårdrock,vi kollade in någon låt sedan fick hon agera bakgrundsmusik.Som vanligt så var Tarja sen men vad det berodde är oklart men att hon kan vara en diva vet nog dom flesta.Detta var inget som fick en att höja näven i luften utan det var mera tråkigt och tamt.

Bäst: Over The Hills And Far Away
Sämst: Hon är inte så mycket hårdrock längre.
Betyg: MR


Efter elstrul p.g.a av en överkörd kabel så var det äntligen dags för nästa band på Red Hot Stage.

STEEL ATTACK



Innan denna spelningen hadde jag bara hört en låt så man hadde inte så höga förväntningar men vilken skäftsmäll det blev.Det var helt underbart och man bara ryktes med i låtarna och det är alltid kul när det händer och förra året var det Nightingale som bjöd på det.

Man kan ju fråga sig hur det skulle låta om
Steel Attack
fick tillgång till bättre ljud på stora scenen? Tyvärr så hittar jag ingen setlist för spelningen.Det är bara ljudet som stoppar en fullpoängare och jag förutsätter att man får återvända nästa år och då på Stora scenen.

Bäst: Allt,det var grymt bra!
Sämst: Steel Attack hör hemma på stora scenen!

Betyg: MR MR MR MR

Efter Steel Attack så var det tid att gå och kolla in det kanadensiska Trash/Metal bandet...

ANNIHILATOR



Hadde inte hört så mycket med Annihilator innan Rockweekend förutom några låtar "Alice In Hell" och "Set The World On Fire".Tyckte att det var riktigt hyffsad och även "The Fun Palace" var grymt bra och det var bättre än jag förväntade mig.

Bäst: Avslutande Alice In Hell
Sämst: Det var lite ojämt i vissa av låtarna men en bra avslutning.
Betyg: MR MR MR

Efter Annihilator så blev det till att se två låtar med ZZ ROCK
och det var riktigt proffsigt framfört och det är värt att nämnas.Ett bra coverband som jag rekomenderar att kolla in om det finns läge någon gång.


ZZ ROCK eller är det orginalet? Riktigt bra var det.

Efter det så blev det att titta en stund på BLOODBOUND med PAUL DIANNO och det var väl sådär måste jag säga för dom började med några egna låter som var helt OK innan Mr.DIANNO fick komma upp på scenen och det bästa med han var"Running Free",hadde hellre sett Bloodbound själva.


Kl.00:30 var det tid att kolla in torsdagens Headliner...

VENOM



Jag har aldrig varit något stort fan av VENOM med det var ändå kul att få se dom det började riktigt bra men sedan blev det bara sämre och sämre och det var för långa låtar med många solon.På slutet malde dom bara på i samma stil och man tappade intresset.Man fick ju i alla fall höra ordet HELL några gånger under spelningen.

Bäst: Wellcome To Hell
Sämst: Att det blev lite väl långrandiga allt eftersom.
Betyg: MR MR

Sedan var man trött och det var dags att bege sig tillbaka till tältet för att avrunda den första festivaldagen och försöka sova några timmar innan det var dags för en ny festivaldag.

Vi avslutar med lite bilder från dagen.

  
  
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0