ROCKWEEKEND 2010 Samanfattning av festivalen.

Tänkte att jag skulle göra en samanfattning av Rockweekend så om ni trodde att nu slipper vi skriverier i detta ämne så är svaret NEJ NEJ NEJ!



Festivalområdet

Förra årets leråker i Kilafors byttes ut mot flygfältet i Mohed och även det  var mysigt förra året så är detta ett bättre område.Här finns det bra möjligheter att växa vilket inte fanns på samma sätt i Kilafors och i det fina vädret så saknade man aldrig närheten till ett samhälle vilket var skönt förra festivalen.

Bra: Festivalområdet var bra och det var ett bättre öltält i år för det var en större bar mera personal så väntetiden var kort.Sedan kunnde man sitta och avnjuta en kall öl och kolla på bandet som spelade på stora scenen,riktigt bra måste jag säga. Bra och trevlig personal var det fast man fick mindre Öl för pengarna,förra året var det 50cl. för 40kr nu var det 33cl.

Dåligt: Det fanns inga bajmajor eller pissoarer inne på själva festivalområdet och jag saknar precis som Gusse förra årets scenupplägg.Jag missade band som Bonafide,Lions Share och ZZ ROCK annars var det en mycket större scen detta året.


Campingen

Mycket bättre än förra året  även om Kilafors hadde sin charm så finns det ju plats att utöka utan problem i Mohed.

Bra: Marken var dränerad så man slipper lervälling vid regn och sedan är det ju ett stort område.Vi hadde även matställen på campingen och även Mini Livs detta året vilket saknades i Kilafors. Annars var det bra med ordningsvakter på festivalen mot i Kilafors och även Polisen visade sig vilket jag tycker är bra.Dessutom var det överlag trevliga vakter och Poliser.

Dåligt: Marken var hård så kommer man på fel ställe så får man problem med tältpinnarna.Sedan var det tok för lite bajmajor 20st. på alla besökare det är alldeles för lite. Sedan fanns ingen campingentré utan det var bara att kliva in vilket var riktigt dåligt och jag hoppas att det fixas till nästa år.Har även hört att staketet var bristfälligt och lätt att skruv upp och ta sig in på campingen.


Banden

Dom stora banden känndes större med elefanter som Twisted Sister,Deep Purple och Saxon  men det känndes lite bredare i Kilafors även om det inte var lika stora band inbokade.Men man ska inte klaga man fick ju se mycket bra musik ändå.

Här har vi betygen på banden man såg i sammanfattning.

TWISTED SISTER  MR MR MR MR MR
Grymt bra och fetivalens höjdpunkt!

SAXON MR MR MR MR MR
Grymt att äntligen få se dom live!

STEEL ATTACK MR MR MR MR
Vad gör dom på en liten undanskyffad scen?

ETERNAL MR MR MR MR
Riktigt bra och en överraskning i positiv bemärkelse!

RAINBOW MR MR MR
Stabilt framträdande som inte stack ut på något sätt!

ANNIHILATOR MR MR MR
Stabilt av det kanadensiska Trash/Metal bandet.

TREAT MR MR MR
Stabil svensk rock utan krusiduller!

DEEP PURPLE MR MR
Orgelsolo på orelsolo sänker helhetsintrycket!

KAMELOT MR MR
Tog sig på slutet men för sent för ett högre betyg!

VENOM MR MR
Har man inte hört ordet HELL så fick man det nu!



Matutbudet

Matutbudet känndes också bättre detta året och det fanns mera att välja på och i kombination med Mini Livs så blev det riktigt bra.Här hittade man Pasta,Hamburgare,Kebab,Tacos,Vildsvins Kebab och Wokad Älg m m.

Vädret

Vem kan klaga på vädret under detta Rockweekend snacka om att vi blev kompenserade för förra årets lerbad i Kilafors.Ett måste är ett Partytält för är det en sådan värme som det var så finns det ingen skugga att hitta
.

Grannar

Över lag bra grannar som inte gjorde så mycket väsen av sig det enda som kanske störde lite var brudarna från Uppsala eller om det var Stockholm.Det var riktiga Bratz utom en tjej som var riktigt trevlig och dom känndes mera Hultsfred än Rockweekend.

Övrigt

Det var en riktigt trevlig festival även om det verkar ha varit panik med planeringen med personal m m.Men eftersom dom flyttade från Kilafors till Mohed så ser jag detta som ett första år och att det bara kommer att bli bättre och bättre.

Det var kul att Henke ville följa med två gubbar och kolla på Hårdrock och nästa år kanske vi kan bli några till så Camp Övik växer.

Frågan är vilket datum det ska gå av stapeln när nu Getaway Rock Festival i Gävle har snott Rockweekends datum och tänker köra samma datum nästa år.Frågan är finns det plats för båda? Jag hoppas det och att Rockweekend får leva kvar det är en riktig festival medans GRF mera är en Stadsfestival och för min del så är det Rockweekend som gäller. Skulle Getaway få dit något favoritband som ZZ TOP ja då blir det kanske en endagarsbiljett.

Att Rockweekend kommer att fixa ett eller flera band som man vill se det är jag övertygad om och det finns ju mycket bra band att välja på så det ska nog inte vara något problem.

Vi får väl se vad som händer framöver och vi avslutar med lite mera bilder från årets ROCKWEEKEND....ROCK ON!

  
  
  


TWISTED SISTER!

Mingelbild från festivalen.

SAXON ROCKAR FETT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0