ROCKWEEKEND 2010 fredag:Twisted Fucking Sister!

Natten mot fredag så sov man mycket bättre och det blev ca 4 timmars sömn innan det var tid att kravla sig upp för en ny festivaldag. Som vanligt vaknar man av att det är så jävla varmt i tältet så jag lämnar grabbarna en liten stund och går och köper mig en frukostpåse på campingens minilivs.


Nästan som på ICA.

Det var väl ingen super frukost men det smakade trots allt bra och för 50kr fick man 2mackor,apelsinjuice,1 drickyoghurt och kaffe.Sedan var man igång inför den andra festivaldagen och först ut på stora scenen var Paul Dianno (kl.14:30). Dianno fick agera bakgrundsmusik vid tältet och han körde mestadels låtar från sin tid i Iron Maiden.

Annars så blev det till att strosa runt lite på campingen och kolla lite bland knallarna vad som fanns att erbjuda sedan blev det även lite Öl vid tältet också.



HEAVY METAL!

Det fanns lite tröjor att välja på.

Skönt att slöa lite.


Jag hittade ACCEPT och MÖTÖRHEAD för 200kr och det priset kan man ju inte klaga på även om jag fick gå och byta för dom  satt som ett korvskinn så det blev XL istället.ACCEPT tröjan slog Gusse till på eftersom den var som en Medium fast lite lång men det kvittar ju för Gusse trodde han skulle bli utan eftersom den inte fanns i hans storlek.

Kl.16:15 var det dags för SEPULTURA och jag valde att avstå efter första låten men Gusse och Henke stannade kvar och kollade på hela.Jag tänker inte ge något betyg eftersom det inte var min stil men jag hörde både hyllningar och dom som tyckte att det var mindre bra eller hyffsat.Det är ju så det ska vara och det är ju tur att hårdrock kan vara så bred och ha något för alla.


Jag valde istället att gå till Crank It Up Stage för att se på ett svenskt band som jag snubblade över på myspace och rockweekends hemsida.

 ETERNAL



Då var det dags för festivalens andra riktiga positiva överraskning efter Steel Attack.
Bandet kommer från Dalarna och blev framröstad av Rockweekend fans att få spela på festivalen och även på Sweden Rock Festival blev man framröstad som ett av 30st. band att få spela.

Eternal spelar melodiös hårdrock och har influenser från 80-talet och 90-talet och vi som tog oss dit även om det var få fick en bra upplevelse och den tryckande värmen samt tiden spelade nog in.

Enda skuggplatsen var längst fram och det var synd att det inte blev mera folk för dom var verkligen bra och klart värda att kolla in. Precis som med Steel Attack så är det bara ljudet som stoppar en fullpoängare.

BÄST: "Stay The Night" var riktigt grym.
Sämst: Att så få var på plats för det var bra.
Betyg: MR MR MR MR


Sedan var det tillbaka till tältet för att ladda inför kvällen.


Sportdryck för att orka med.

Kl.20:15 var det då dags att ta sig till stora scenen för att kolla in kvällens Headlinder

TWISTED SISTER



Festivalens stora höjdpunkt kan man säga och vilket upplevelse från början till slut och nu har man äntligen fått se Twisted Sister live. Man har ju växt upp med Twisted och framförallt "Stay Hungry" plattan så man hadde ju stora förväntningar på kvällen.

Come Out and Play
The Kids are Back
Stay Hungry
Captain Howdy
You Can't Stop Rock 'n' Roll
Shot Em Down
The Fire Still Burns
We're Not Gonna Take It
Long Live Rock 'n' Roll (Rainbow, Hyllning till Ronnie James Dio)
The Price
Burn in Hell
I Wanna Rock
S.M.F.


Snacka om att få igång publiken och det var klart störst publikhav mellan 8000-10000 under Twisted och det var så jävla grymt men jag fattar inte vad Aftonbladet höll på med som bara gav en 4:a i betyg.Det blev mycket allsång och hoppande innan det var över och detta kommer man att minnas en lång tid framöver och hur publiken drog igång på "We´re Not Gonna take It",Ståpäls!!!


Bäst:  ALLT men ska jag välja något så "We´re Not Gonna Take It"
Sämst: Att det tog slut annars fanns det inget som var dåligt.
Betyg: MR MR MR MR MR



Sedan fick man vila lite innan det var dags för nästa band

Over The RAINBOW




Tarot Woman

Kill the King  
Street of Dreams
Death Alley Driver
All Night Long
Eyes of the World

Can't Happen Here
 
I Surrender 
Ariel
Wolf to the Moon 
Man On The Silver Mountain 
Stargazer
Since You've Been Gone
Long Live Rock & Roll

Rainbow fick en ganska otacksam uppgift att gå ut efter Twisted Sister men dom gjorde ett stabilt uppträdande.Man fick ju höra  mycket av det man kännde till och låtar som "Street Of Dreams","I Surrender" , "Man On The Silver Mountain" och "Since You´ve Been Gone"

Bäst: "I Surrender" är ju en klassier.
Sämst: Att det var efter Twisted Sister för man var lite trött och seg.
Betyg: MR MR MR

Sebastian Bach avslutade kvällen men han fick agera bakgrundsmusik när vi valde att återvända till tältet igen.

Vi avslutar med lite bilder från dagen.

  
  
  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0