Premiären i Innebandy.

I går var det då premiär för innebandy korpen och matchen gick av stapeln i Skyttis Arena och bara det var mäktigt att få spela där.Det var för övrigt första gången jag var inne i hallen så det var extra kul.

För motståndet stog Eagles FC som för oss var ett okänt motstånd och vi hadde stora förhoppningar om seger i premiären.

Eagles FC 5-4 IBK FOS

Publik: ca.10 tappra

Vi började matchen riktigt bra och hadde säkert 3-4 ramträffar men vi hadde svårt att få in bollen helt enkelt och en viss oskärpa kunnde synas i laget.

Oförmågan att få in bollen var det som fällde avgörande sedan hadde vi på tok för många utvisningar och nyförvärvet Christoffer stog för 6 minuter varav en 2+2. I utvisningsbåset så vinner man ju inga matcher så är det bara och 4minuter i boxplay var väl inte vad vi behövde direkt.

Eagles var bra på att vänta på rätta lägen att lyfta fram och var bra på att skymma även om jag skulle ha tagit 5-3målet,besvikelsen ekade i hallen ...FAAAAN!

Dommarnivån var usel rakt igenom och det bästa var väl när vi jagade på slutet och jag klev av för att få in en extra spelare. Då blåser dommaren av och ger oss en utvisning för för många spelare på planen sedan inser han sitt fel och visar teken för felaktigt domslut och då hadde minst 40 sekunder gått på matchklockan.

Efter matchen sa han till försvar "-Men ni fick ju ett mål efter det"

Ja vi fick ju det men istället för att det var typ 15 sekunder kvar så skulle vi haft 1 minut på oss att kvittera men så blev inte fallet.

Ser man till hela matchen så var vi inte värda att vinna för vi måste prestera bättre och vara mera på tårna än vad vi var och förhoppningsvis så kommer vi att prestera bättre framöver. Sedan var det för rörigt när det gällde vem som skulle spela vart och där måste vi också bli bättre med klarare direktiv.

IBK FOS Matchbetyg

Anfallet: MR,MR
Försvaret: MR,MR
Målvakt: MR,M

"Vi var alldeles för heta och tänkte i långa stunder inte alls på försvarsspelet. Det straffade sig direkt. Dessutom hade vi otur med avsluten då vi säkert hade en 6-7 bollar i virket. Sånt som händer och vi får försöka skärpa oss till nästa gång vi möts, sade Anders Hellström efter matchen."