ROCKWEEKEND 09 torsdag:första riktiga festivaldagen.

Ja torsdagen kom och det var dags för festivalens första dag och det första som möter oss när man tittar ut ur tältet är att en av campingstolarna var borta och vi tittade runt lite i granskapet men kunnde inte hitta den. Det var någon som behövde den bättre än oss men visst skulle man vilja ge en dagsedel till den som gjorde det fast vi fick ju vara kreativa och hitta på något som kunnde ersätta stolen.


Det blev lite hårt och inget ryggstöd men vi fick turas om helt enkelt.

Vi spenderade större delen av den först dagen i tältet eftersom vädret var så himmla "fint" med blåst och regn och rätt var det var så trodde vi att hela tältet skulle blåsa bort men då visade det sig att partytältet hadde gjort sitt och blåst över tältet och landat en bit bort på andra sidan tältet.

Det var skadat och det var inte lönt att försöka pussla ihop det så det fick ligga bakom tältet så länge och sedan fick våra grannar låna det som vind och regnskydd för sina tält så det var ju bra att det kom till någon nytta.


Det var dom som blev värre drabbade i sommarvädret.

Trotts att det regnade och blåste så fortsatte det att strömma in folk till campingen och en del hadde det inte lätt att få upp tälten men dom kämpade på bra i regnet och leran.

    


Vägarna blev riktigt "fina"



Vi väntade och väntade men tillslut så fick vi trottsa vädret och vi gick ut på byn för att äta och det blev på pizzeria Venedig och på menyn stog Kebabtallrik och en trocadero.


Pizzeria Venedig

Innan kvällens riktiga höjdare så såg vi Dark Funeral och vilket skit men vad gör man inte för att få en bra plats till W.A.S.P


DARK FUNERAL

Bäst: Att det tog slut
Sämst: Allt för detta är ingenting för mig.
Betyg: MR


W.A.S.P

Man har ju vuxit upp med band som W.A.S.P,KISS,TWISTED SISTER och ZZ TOP så det var riktigt kul att få se Blackie Lawless och grabbarna. Jag tyckte det var riktigt riktigt bra och man fick headbanga en hel del och dom bjöd på en rad gammla klassiker som "I Wanna Be Somebody" och "L.O.V.E Machine".  Nu kännde man att Festivalen var igång på allvar och att många flera underbara stunder väntade.

Det är ju mera avskalat om man jämför med hur W.A.S.P var i början då dom skapade stora rubriker i tidningar och vem kan glömma Siwert Öholms klassiska uttalande om gruppen.



BÄST:      L.O.V.E Machine
SÄMST:   Vädret men vad gör det en stund som denna.
BETYG
:    MR,MR,MR,MR,MR (en fet femma för detta var bra! )

1. On Your Knees
2. Inside Of The Electric Circus
3. Hate To Love Me
4. L.O.V.E Machine
5. Wild Child
6. Take Me Up
7. Chainsaw Charlie
8. Widowmaker
9. Sleeping (In The Fire)
10. The Idol
11. I Wanna Be Somebody
12. Heavens Hung In Black
13. Blind In Texas

Avslutde kvällen gjorde danska D-A-D och vi såg inte spelningen men vi hörde stora delar av den och det var väl sådär men det gick att lyssna på. 

.

BÄST:    "Sleeping My Day Away" är en riktigt bra låt.

BETYG:    MG,MG

Övriga band som vi hörde på antingen från tältet eller när vi vandrade omkring på området

Testament

Bra musik men det finns inte direkt några refränger men som sagt det går att lyssna på och bästa låten för kvällen var
"More Than Meets The Eye" är en bra låt från nya plattan.

Betyg: MR,MR

Dia Psalma

Detta punkband från Strängnäs lät mycket tyngre live än på skiva och några bra låtar rev dom ju av och bäst var "Gud Som Haver Barnen Kär" men man saknade "Balladen Om Lilla Elsa".

BETYG: MR,MR

L.A.Guns

Detta var ingenting för varken Gusse eller mig vi lyssande på detta från tältet och kom fram till att det var intetsägande och typiskt amerikanskt och dåligt var det också. Det fanns några killar på campingen som såg ut som dom var medlemmar i Poison eller något annat pudelband och dom verkade ju i alla fall gilla L.A.Guns.

BETYG: MR 

Billion Dollar Babies

Spelade i Öltältet och det lät väl hyffst måste jag säga men ljudet var väl inte det bästa men det ska bli kul att se vad dessa grabbar kan göra på en större scen med bättre ljud och större publik.

BETYG: MR,MR


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0